DOKTER PAUWELS M.

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER PAUWELS M.
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 433.972.753

Publication

23/01/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR

i 5 -01-

BELGE

2014

NEERGELEGD

- 7 JAO, 2014

BELGISCH STA ATSBL

AD RECHTB4NiC VAN KOOPHANIDUrittiENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0433.972.753

Benaming

(voluit) : DR.M.PAUWELS

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een BVBA

Zetel : 9000 Gent, Sportstraat 344

(volledig adres)

Onderwerp akte KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal opgesteld door notaris Jan Verstraeten te Assenede op 31 december 2013, neergelegd ter registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Bvba "DR. M. PAUWELS", gevestigd te 9000 Gent, Sportstraat 344, volgende beslissingen heeft genomen

1) Afschaffing nominale waarde van de aandelen en aanpassing van het kapitaal aan de omzetting in euro.

2) Kennisneming van het besluit dat door de algemene vergadering werd genomen tot uitkering van reeds op 31 maart 2013 bestaande belaste reserves met toepassing van de heffing van 10 procent roerende voorheffing overeenkomstig de programmawet van 28 juni 2013 (artikel 537 WIB92) en dit met het oog om de aldus verworven dividenden onmiddellijk aan te wenden voor het verhogen van het maatschappelijk kapitaal.

3) Voorstel tot verhoging van het kapitaal van de vennootschap met een bedrag van zevenhonderd vijftigduizend euro (¬ 750.000,00) om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01) op zevenhonderd achtenzestigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 768.592,01) zonder uitgifte van nieuwe aandelen, maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Op deze kapitaalverhoging zal volledig worden ingeschreven door inbreng van het netto-dividend dat ingevolge het hierboven vermelde besluit werd uitgekeerd aan de vennoten.

4) Inschrijving en volstorting van de kapitaalverhoging door inbreng in geld.

5) Vaststelling van het tot stand komen van de kapitaalverhoging.

6) Wijziging van artikel 5 om het in overeenstemming te brengen met voormelde kapitaalverhoging als volgt:

Artikel 5.- Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt zevenhonderd achtenzestigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 768.592,01). Het is verdeeld in vijfenzeventig (75) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

7) Wijziging van artikel 1 van de statuten.

8) Wijziging van artikel 2 van de statuten.

9) Wijziging van artikel 3 van de statuten.

10) Wijziging van oud artikel 10 van de statuten in nieuwe artikelen 8 en 9.

11) Wijziging van artikel 11 van de statuten.

12) Toevoeging van een nieuw artikel 33 aan de statuten.

13) De vergadering beslist in de volledige statuten de term "geneesheer" te wijzigen door "arts",

14) Herstructurering en herwerking van de statuten als volgt :

"Artikel 1.- Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de benaming "Dr. M. PAUWELS".

De financiële aansprakelijkheid is beperkt tot het onderschreven kapitaal.

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. De arts-vennoot blijft onbeperkt

aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg ten opzichte deze

laatste als arts persoonlijk aansprakelijk blijven. De arts dient ver-zekerd te zijn voor zijn medische fouten. De

aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn."

"Artikel 2.- Zetel

De vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Sportstraat 344. _

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, te publiceren in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De verplaatsing van de zetel dient eveneens voorafgaandelijk aan de provinciale Raad van de Orde te worden meegedeeld.

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voor-afgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij be-siissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan."

"Artikel 3.- Doel

De vennootschap heeft tot doel:

1.- de medische beroepsactiviteit door de huisarts-vennoot, rekening hou-dend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de huisarts-vennoot onder zijn eigen professionele verantwoordelijkheid die onbeperkt is.

De activiteit omvat impliciet de inning en de uitkering van een vergoeding a rata van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap;

2.- het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de huisarts-vennoot;

3.- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten;

4.- de aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor voornoemde activiteiten; evenals het aanschaffen van de materiële infrastructuur die nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen.

5.- de mogelijkheid scheppen om de huisarts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

ln het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren of structuurwijzigingen doorvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel en bin-nen de vennootschap gegenereerde overschotten als een goed huisvader bestem-men teneinde bij te dragen tot dit doel.

6.- De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen over alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van de stemmen."

De vennoten verklaren dat de formaliteiten voorzien door artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen geacht worden te zijn vervuld.

Artikel 4 : Duur : onbeperkt

Artikel 5.- Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt zevenhonderd achtenzestigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 768.592,01). Het is verdeeld in vijfenzeventig (75) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

De vergadering beslist oud artikel 10 van de statuten te wijzigen en te vervangen door nieuwe artikelen 8 en 9, als volgt:

"Artikel 8.- Overdracht van aandelen onder de levenden

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een doctor in de geneeskunde, specialisatie huisarts, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap zijn volledige geneeskundige activiteit zal uitoefenen en mits eenparige goedkeuring door de bestaande vennoten.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, tenzij de naam en het doel van de vennootschap zou gewijzigd worden, in die zin dat het uitoefenen van de beroepsactiviteiten van arts wordt uitgesloten.

Artikel 9.- Overgang van aandelen bij overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts (specialisme huisarts) die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in artikel 8 van de statuten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid artikel 1 (naam) en artikel 3 (doel) en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de

bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of

onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

De erfgenamen, legatarissen eniof rechthebbenden die de vereiste hoe-danigheid bezitten, kunnen vennoot worden mits zij met eenparigheid van stemmen door de bestaande vennoten worden aanvaard. De erfgenamen

v die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, zullen recht hebben op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. De waarde wordt bepaald overeenkomstig artikel 10 van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van de enige vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten."

"Artikel 11,- Benoeming - ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder, benoemd door de jaarvergadering, die tevens artshuisarts dient te zijne

Wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder voor de duur van zijn medische activiteiten ; de Heer Michel Arthur Valentine Clara Pauwels, geboren te Assenede op 10 juni 1949, wonende te Gent (Wondelgem), Schaapsdoornstraat 12 die verklaart de opdracht te aanvaarden.

De duur van het mandaat van de zaakvoerder is principieel onbeperkt, met dien verstande dat er een beperking is in de tijd, gebonden aan het verenigen van twee hoedanigheden in hoofde van de zaakvoerder, enerzijds, werkend vennoot, en anderzijds arts -- huisarts.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaak-voerder voor echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder algemene kosten.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen komt toe aan het bestuursorgaan."

Artikel 18.- Gewone algemene vergadering : de derde donderdag van de maand maart om 20.00 uur ; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 27.- Boekjaar - jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Artikel 28.- Bestemming van de winst - reserve

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste een/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd of zal worden overgedragen naar het volgend boek jaar.

Dividenden die niet geïnd zijn, verjaren door verloop van vijf jaar.

Artikel 29.- Ontbinding

De vennootschap wordt niet ontbonden door ontzetting, faillissement, kennelijk onvermogen of overlijden van een der vennoten.

Artikel 30.- Vereffening - Verdeling

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, onverminderd de eventuele toepassing van artikel 184 § 5.

Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering, De vereffenaar beschikt over aile machten genoemd in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Overeenkomstig artikel 189bis van het wetboek van vennootschappen zendt de vereffenaar in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening opgesteld aan het einde van de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het in artikel 195 bis bedoelde vennootschapsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Overeenkomstig artikel 190 § 1 van het wetboek van vennootschappen legt de vereffenaar, vooraleer de vereffening wordt afgesloten, het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

Na betaling van de schulden of consignaties van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden ; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Artikel 33.- Deontologische bepalingen

a.- ledere vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

"

voordelen van de hem gedurende de

voorgelegd aan de

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de

vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag

straftijd doen vervangen.

b.- Elke wijziging van onderhavige statuten zal voorafgaandelijk ter goedkeuring worden

bevoegde provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

15) Machtiging aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de te nemen beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

NOTARIS JAN VERSTRAETEN TE ASSENEDE

Tegelijk hiermee neergelegd

- een afschrift van de akte statutenwijziging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

02/08/2013 : GET000224
10/09/2012 : GET000224
07/09/2011 : GET000224
05/08/2010 : GET000224
07/08/2009 : GET000224
09/09/2008 : GET000224
06/08/2007 : GET000224
07/09/2006 : GET000224
04/08/2005 : GET000224
05/11/2004 : GET000224
15/09/2003 : GET000224
28/10/2002 : GET000224
23/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 10.09.2015, NGL 16.09.2015 15589-0409-012
06/10/2001 : GET000224
03/10/2000 : GET000224

Coordonnées
DOKTER PAUWELS M.

Adresse
SPORTSTRAAT 344 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande