DOKTERS MATTHYS - VAN DER MEEREN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTERS MATTHYS - VAN DER MEEREN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.672.652

Publication

07/05/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 15.03.2014, NGL 29.04.2014 14111-0342-011
07/05/2012
ÿþ Mod 11.1

M3 in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0842.672.652

Benaming

(voluit) : Dokter Matthys - Van der Meeren

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Dikkelindestraat 156 , 9032 Wondeigem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Quasi-inbreng (art. 220 en 222 Wetboek van vennootschappen)

Neerlegging van het bijzonder verslag dd. 16 februari 2012 van het bestuursorgaan en van het controleverslag dd. 16 februari 2012 van de CVBA Auditas Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door haar bestuurder Sven Vansteelant.

Jan Matthys, Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ber II



Be

Sta

NEERGELEGD

2 APR, 2012

%.iV

Koor, ttinEffiéF, GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

23/01/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*12020959*

bel

a1

BE Sta

NEERGELEGD

12 JAN. 2012

RI;CIi I BANK VAN KOOPHAe),U .3. TE CENT

Ondernerningsnr : Benaming

(volins) : DOKTERS MATTHYS - VAN DER MEEREN

(verkort?

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Dikkelindestraat 156

9032 Gent (Wondelgem)

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Liesbeth Matthys, notaris ter standplaats Kruishoutem op 27 december 2011, met registratierelaas 'Geregistreerd 8 bladen geen verzendingen te Kruishoutem op 4 januari 2012, boek 473 blad 80 vak 2, Ontvangen 25 euro, voor de ea. Inspecteur, S. De Smet', dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DOKTERS MATTHYS - VAN DER MEEREN', opgericht is geworden met als vennoten 1) De heer MATTHYS Jan Hilaire Jules André, huisarts, geboren te Gent op elf maart negentienhonderd zesenvijftig, nationaal nummer 56.03.11015.76, en zijn echtgenote 2) Mevrouw VAN DER MEEREN Lieve Lucie Lena Antonia, huisarts, geboren te Oudenaarde op vierentwintig mei negentienhonderd tweeënzestig, nationaal nummer 620524-464-56, samen wonende te Gent (Wondelgem), Dikkelindestraat 156

1. De naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid luidt: "DOKTERS MATTHYS  VAN DER MEEREN".

2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Gent (Wondelgem), Dikkelindestraat 156.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Nederlandstalig gedeelte van België of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstedelijk gewest overgebracht worden en mits bekendmaking aan de bevoegde raad van de Orde der Geneesheren waartoe de vennoten behoren. De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, een bijkomende praktijk oprichten, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale raad.

3. De vennootschap heeft tot doel, in België, voor eigen rekening, voor rekening van derden of voor gezamenlijke rekening met derden:

Het organiseren, bevorderen en structureren van de beroepsactiviteiten van de geneesheren-huisartsen vennoten, rekening houdend met de regels van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunde.

De praktijk van de geneesheren-huisartsen wordt uitgeoefend onder de eigen onbeperkte medische verantwoordelijkheid, maar voor rekening van de vennootschap.

ere-activiteit-omvat tevens de inning en het beheer van de erelonen voor rekening van de vennootschap.

Dit omvat:

-Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de geneesheren  huisartsen vennoten.

-Het inrichten van alle diensten, nuttig of nodig voor de uitoefening van voorvermelde activiteiten

-Het verwerven en/of huren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor de praktijk van de geneesheren- huisartsen-vennoten.

-Het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle apparatuur en gebouwen, om de medische discipline van de vennoten-geneesheren huisartsen uit te oefenen.

-De mogelijkheid scheppen voor de geneesheren huisartsen vennoten zich verder te bekwamen en de evolutie in hun vakgebied te volgen.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook. Dit houdt ondermeer in dat de vennootschap alle investeringen en beleggingen kan uitvoeren zoals onder meer de aankoop, de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Beslissingen inzake investeringsbeleid dienen met unanimiteit van stemmen door de vennoten worden getroffen.

Op de watste biz. ven Luik B vernielden Recto . Naam en hcerWicheio Var de instrumenterende notaris. hetzi; van de perso(o)n(e.n)

bevoegd de recntsperscon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

isch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

4. Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op de som van achttienduizend zeshonderd (18.600,-) euro vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde die ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal wordt integraal geplaatst en in speciën volgestort als volgt:

1)door de heer Jan Matthys voornoemd wordt ingeschreven op drieënnegentig (93) aandelen of voor negenduizend driehonderd (9.300,-) Euro;

2) door mevrouw Lieve Van der Meeren voornoemd wordt ingeschreven op drieënnegentig (93) aandelen of voor negenduizend driehonderd (9.300,-) Euro;

Hetzij samen de honderd zesentachtig (186) aandelen of het volledig maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd (18.600,-) Euro.

De heer Jan Matthys voormeld verklaart de drieënnegentig (93) door hem geplaatste aandelen te hebben volgestort in speciën ten belope van drieduizend honderd (3.100,-) Euro, hetzij meer dan één/vijfde.

Mevrouw Lieve Van der Meeren voormeld verklaart de drieënnegentig (93) door haar geplaatste aandelen te hebben volgestort in speciën ten belope van drieduizend honderd (3.100,-) Euro, hetzij meer dan één/vijfde.

De gelden werden gestort op een bijzondere rekening geopend bij BNP Paribas Fortis met nummer 0016602794-80 de dato 19 december 2011 op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door voornoemde instelling, hetwelk bewijs aan in het dossier van ondergetekende notaris zal bewaard blijven.

De verschijners stellen vast dat aldus het volledig maatschappelijk kapitaal is geplaatst en volgestort is in speciën ten belope van zesduizend tweehonderd (6.200,-) Euro, som welke vanaf heden ter beschikking staat van de vennootschap.

De zaakvoerder zal de fondsen invorderen op de aandelen die niet volledig volgestort werden, naargelang van de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen. Vervroegde volstorting van de aandelen is toegelaten. De vennoot die in gebreke blijft de op zijn aandelen ingevorderde stortingen te doen na een aanmaning vijftien dagen te voren bij aangetekend schrijven betekend door de zaakvoerder zal een intrest gelijk aan de wettelijke rentevoet moeten betalen aan de vennootschap vanaf de dag van de eisbaarheid tot die van de werkelijke betaling.

Indien een tweede aanmaning van de zaakvoerder bij aangetekend schrijven gedurende één maand zonder gevolg is gebleven zal het de zaakvoerder vrijstaan de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot te laten overnemen door een andere vennoot of door een derde persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden. Daarenboven zal in alle gevallen het aandelenbezit van de vennoten zich steeds dienen te verhouden als hun respectieve activiteiten in de vennootschap.

Niettegenstaande ieder strijdig beding, kunnen slechts vennoot worden of maatschappelijke rechten uitoefenen, geneesheren-huisartsen, ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap hun volledige praktijk van geneesheer-huisarts uitoefenen of zullen uitoefenen en die met eenparigheid van stemmen door de bestaande vennoten worden aanvaard.

Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient in verhouding te zijn tot hun respectievelijke activiteit in de vennootschap.

De vrije artsenkeuze van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid van de arts en het respecteren van het beroepsgeheim zijn uitdrukkelijk te waarborgen.

Geschillen op deontologisch vlak zullen worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale rader_van de_Ordp

van Geneesheren-tndten er i teerdere geneesheren-vennoten zijn, dient iedere geneesheer-vennoot de andere

geneesheer-vennoot in te lichten van elke disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. De geneesheer-vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, zal de voordelen van de vennootschap verliezen voor de duur van de schorsing en mag zich gedurende de straftijd niet laten vervangen. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in haar plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

De beroepsbeoefenaars die deel uitmaken van de vennootschap moeten de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening naleven.

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overlevende vennoten (en eventueel de erfgenamen van de overleden vennoot indien ze door de overlevende vennoten worden aanvaard en op voorwaarde dat ze voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden).

Voor wat de echtgenoot, afstammelingen en andere erfgenamen en legatarissen van de vennoten betreft, deze zullen voor hun aanvaarding steeds onderworpen zijn aan de bepalingen voorzien in artikels acht en elf aangaande de overdracht van aandelen aan derden, behoudens indien verder in dit artikel anders bepaald.

Indien zij de hoedanigheid van vennoot niet kunnen krijgen hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de bepalingen van artikel 13.

De afkoop geschiedt volgens de bepalingen van artikel 14.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.



Bijlagen bij het Bel

De aanvaarding is niet vereist ingeval van overgang ingevolge overlijden in voordeel van een andere vennoot of vennoten.

Indien de vennootschap slechts twee leden telt zal bij het overlijden van één van hen, over deze aanvaarding beslist worden door de overlevende vennoot en deze beslissing zal aan de belanghebbenden moeten medegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de drie maanden na het overlijden.

De overlevende vennoot zal naar eigen goeddunken over de aanvaarding van een nieuwe vennoot mogen beslissen, vooraleer zich uit te spreken over de aanvaarding van de afstammelingen, erfgenamen, echtgenoot of legatarissen in onderhavig artikel aangeduid.

Blijven er meerdere overlevende vennoten over, dan wordt binnen de drie maanden na het overlijden, door de zaakvoerders een algemene vergadering bijeengeroepen. De beslissingen worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aangetekende brief, binnen de vijftien dagen na de vergadering.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet automatisch tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien alle erfgenamen niet-geneesheren zijn kan de aandelenoverdracht aan hen geldig gebeuren voor zover ze binnen de twee maanden na het overlijden een procedure tot wijziging van de naam en het doel van de vennootschap daadwerkelijke hebben aangevat. De bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren zal daarop toezien en zal nagaan of die procedure zonder verwijl wordt voortgezet.

Bij het overlijden van de enige vennoot kan de overdracht aan de erfgenamen niet-geneesheren ook geldig gebeuren indien zij binnen de twee weken na hel overlijden de aandelen op hun beurt overdragen aan één of meer geneesheren die voldoen aan de voorwaarden van artikel 8.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden vermogensrechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

De verkoopprijs van de aandelen zal gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door een deskundige, aangesteld door de partijen in gemeen overleg. Indien geen overeenstemming omtrent aanstellen van de deskundige kan worden bereikt, zal de deskundige worden aangesteld door de voorzitter van de bevoegde rechtbank van de plaats waar de vennootschap is gevestigd. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De terugkoopprijs die toekomt aan de niet aangenomen erfgenamen of legatarissen en rechthebbenden van een overleden vennoot is, behoudens andersluidende overeenkomst, slechts betaalbaar binnen de drie jaren met ingang van de dag van de overdracht of van het overlijden, tot het beloop van één/derde op het einde van het eerste jaar, van twee/derde op het einde van het tweede jaar en van het laatste derde op het einde van het derde jaar.

De intresten op bedoelde sommen zullen berekend worden tegen de intrestvoet van de Nationale Bank van België voor voorschotten en leningen op overheidsfondsen andere dan schatkistcertificaten.

Nochtans zullen de alzo door de overnemende of overlevende vennoten opgekochte aandelen door hen niet mogen afgestaan worden alvorens volledige betaling aan de overdragende vennoten, erfgenamen, legatarissen en rechthebbenden.

De overnemers zullen steeds het recht hebben om vervroegd te betalen, hetzij door verhoogde voorschotten, hetzij door een volledige afbetaling.

De erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van de overleden vennoot of zelfs van een zaakvoerder zullen, om welke reden ook, nooit het recht hebben de zegels te doen leggen op de bescheiden of documenten van de vennootschap, noch inventaris te doen opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden.

De aandelen zijn steeds op naam. Zij zijn ingeschreven in een register van vennoten, gehouden in de zetel en die de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot zal inhouden, het getal van de hem toebehorende aandelen, alsook de aantekening van de gedane stortingen.

De aandelen zijn ten opzichte van de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de

voor-waarden--vennoet-te-worden.

De overnemers dienen te voldoen aan de voorwaarden vennoot te worden, vermeld in artikel 8 der statuten; het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich, ook na de overdracht, te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt beslist deze vrij over de overdracht van aandelen.

Zodra de vennootschap meer dan één vennoot telt, is de overdracht van aandelen onder levenden enkel toegelaten ais volgt:

De aandelen van een geneesheer-vennoot (hierna genoemd "kandidaat-overdrager") mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan mits eerbiediging van een voorkooprecht in het voordeel van de andere geneesheren-vennoten (hierna genoemd "begunstigden van het voorkooprecht"), zoals hierna uiteengezet.

Het voorkooprecht gevestigd krachtens huidig artikel is niet van kracht indien het overdrachten tussen vennoten betreft.

Het voorkooprecht gevestigd krachtens huidig artikel is niet overdraagbaar of verhandelbaar. Wel dient het gevolgd te worden wanneer de "kandidaat-overdrager" een onherroepelijk bod gekregen heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge Indien een houder van aandelen zijn aandelen geheel of gedeeltelijk wil overdragen aan een derde geneesheer-vennoot, zijnde geneesheer-huisarts, dient hij deze eerst bij aangetekend schrijven voor aankoop aan te bieden aan de "begunstigden van het voorkooprecht" met de mededeling van de identiteit van de voorgestelde koper (naam, voornaam, beroep en woonplaats) en de voorwaarden (aantal, prijs, betalingstermijn en eventuele andere modaliteiten) die hij onherroepelijk bekomen heeft. De "kandidaat-overdrager" dient de zaakvoerder of de voorzitter van het college van zaakvoerders van de vennootschap onverwijld via aangetekend schrijven op de hoogte te brengen van het feit dat hij de voorkoopprocedure heeft opgestart, en van de inhoud van de brief die hij heeft verstuurd aan de "begunstigden van het voorkooprecht". Eenmaal de procedure is gestart kan een "kandidaat-overdrager" zijn aanbod niet meer intrekken.

De "begunstigden van het voorkooprecht" beschikken vervolgens over een termijn van één maand te rekenen vanaf de dag na postdatum van de aangetekende brief vermeld in vorige alinea, teneinde de "kandidaat-overdrager" bij aangetekend schrijven in te achten van het feit dat zij al dan niet tot uitoefening van het voorkooprecht overgaan. Bij het verstrijken van de vermelde termijn zonder deze kennisgeving worden de "begunstigden van het voorkooprecht" geacht afstand te hebben gedaan van hun voorkooprecht.

Zo de "begunstigden van het voorkooprecht" wel gebruik maken van hun voorkooprecht, verbinden zij zich ertoe om de aandelen waarop zij hun voorkooprecht uitoefenen, aan te kopen. Deze aandelen zullen aan hen verkocht worden tegen de prijs en onder de voorwaarden welke geboden werd door de kandidaat-overnemer zoals vermeld in de aangetekende brief waarvan sprake in de vorige alinea. Indien de "begunstigden van het voorkooprecht" gezamenlijk hun voorkooprecht uitoefenen op meer aandelen dan deze die door de "kandidaat-overdrager" zijn aangeboden, zal ieder van hen een aantal van de aangeboden aandelen kunnen verwerven volgens een breuk waarvan de teller gevormd wordt door het aantal aandelen dat "elke begunstigde van het voorkooprecht", die zijn voorkooprecht uitoefent, bezit en de noemer wordt gevormd door het aantal aandelen die toebehoren aan de "begunstigden van het voorkooprecht", die hun voorkooprecht uitoefenen.

Binnen de tien werkdagen, volgend op het verstrijken van de termijn van één maand deelt de "kandidaat-overdrager via een aangetekend schrijven mee aan de "begunstigden van het voorkooprecht" en aan de

zaakvoerder of de voorzitter van het college van zaakvoerders van de vennootschap in welke mate en door wie het voorkooprecht wordt uitgeoefend.

De eigendom van de overgedragen aandelen gaat slechts over na integrale betaling van de prijs aan de "kandidaat-overdrager. Bedongen wordt dat deze prijs zal moeten betaald zijn uiterlijk binnen dertig dagen te

rekenen vanaf de datum van het aangetekend schrijven waarbij kennis wordt gegeven van de wil tot uitoefening van het voorkooprecht, zoals vermeld in vorige alinea.

Niet betaling van de prijs uiterlijk op de vervaldag, zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling aanleiding geven tot toepassing op het verschuldigd bedrag van de wettelijke rentevoet op jaarbasis onverminderd het recht voor de "kandidaat-overdrager" de ontbinding van de overeenkomst vast te stellen.

Indien de "begunstigden van het voorkooprecht" niet al de te koop aangeboden aandelen wensen over te nemen, dan mag de "kandidaat-overdrager zijn aandelen gedurende een periode van zestig dagen aan de oorspronkelijke opgegeven koper overdragen en dit tegen de in het aangetekend schrijven vermelde prijs en modaliteiten. De hiervoor genoemde termijn van zestig dagen vangt aan na het verstrijken van de termijn van één maand waarbinnen het voorkooprecht volgens de procedure vermeld in de vijfde alinea hiervoor

uitgeoefend moest worden. Iedere overdracht van aandelen die is geschied met miskenning van de

regels hoger omschreven inzake de uitoefening van het voorkooprecht, geeft ten voordele van de "begunstigden van het voorkooprecht" die op enigerlei wijze benadeeld zijn, recht op een forfaitaire schadevergoeding gelijk aan de waarde van de overgedragen aandelen, met een minimum van vijfentwintig (25,-) euro per aandeel (en dit zonder dat deze laatsten gehouden zijn de geleden schade te bewijzen), en onverminderd het recht om een hogere schadevergoeding te vorderen op grond van de werkelijk geleden schade en onverminderd het recht voor genoemde benadeelden om een herstel in natura te vorderen.

5. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Tot zaakvoerder kunnen enkel geneesheren-vennoten benoemd worden die eenzelfde medische discipline

zoals omschreven in het maatschappelijk doel beoefenen. Zij worden benoemd voor de duur van hun medische activiteit.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die h,r rxtal_er--de-oluur van-hun

mandaat vaststelt.







Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij anders beslist door de algemene vergadering.

6.De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder zal erop toezien dat de wettelijke beschikkingen in de uitoefening van de geneeskunde en de uitvoering van de richtlijnen van de orde der geneesheren gerespecteerd worden.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder is alleen bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn wordt er een college van zaakvoerders gevormd voor de interne

besluitvorming waarbij de besluiten genomen worden met gewone meerderheid van stemmen. De beperking van bevoegdheid kan in beginsel niet worden ingeroepen tegen derden.

Elke zaakvoerder mag welbepaalde niet-medische bevoegdheden voor daden van dagelijks bestuur overdragen aan elke persoon die hij bekwaam zou achten.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen zij handelen overeenkomstig artikel 259 van het Wetboek Vennootschappen.

Voor-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening der zaakvoerders en andere agenten van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

7. Het maatschappelijk boekjaar begint op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertig september van het daaropvolgende jaar. Het eerste boekjaar zal aanvangen op datum van de oprichtingsakte om te eindigen op 30 september 2013.

De jaarvergadering wordt gehouden ieder jaar de derde zaterdag van de maand maart om achttien uur ten maatschappelijke zetel of op de plaats aangeduid in de oproepingsbrief. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2014.

Indien deze dag valt op een wettelijke feestdag, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag doorgaan.

Elk aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van eventuele wettelijke beperkingen.

De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een lasthebber gekozen onder de andere vennoten of schriftelijk hun stem uitbrengen. Te dien einde moet de oproeping de tekst van de voorgestelde beslissingen bevatten, die de vennoten mogen goedkeuren of verwerpen. Iedere vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

Wanneer de vennootschap één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Behalve ingeval de beslissingen van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden, moeten de afschriften en uittreksels over te leggen aan het gerecht of elders ondertekend worden door een zaakvoerder.

8. Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle algemene kosten, de maatschappelijke verplichtingen - waarbij aan de geneesheren-vennoten voor hun professionele activiteiten een normale vergoeding wordt toegekend - en de nodige afschrijvingen, vormt de nettowinst van het boekjaar.

Op deze winst zal er jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen worden met het oog op de vorming van het wettelijk reservefonds, totdat dit reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo van de netto-winst zal aangewend worden:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

Tot het aanleggen van een conventionele reserve dient besloten te worden met éénparigheid van aan al de

aandelen verbonden stemmen.

9. Ingeval van ontbinding van de vennootschap - voor om het even welke reden en op om het even welk

ogenblik - zal deze doorgevoerd worden door de zorgen van de zaakvoerders of van de enige zaakvoerder op

dat ogenblik in functie, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars-geneesheren zou benoemen,

waarvan de bevoegdheden en de bezoldiging door de vergadering zullen bepaald worden.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de

afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het

beroepsgeheim van de vennoten.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid der

stemmen.

Het bestuur van de vennootschap wordt thans toegekend aan twee zaakvoerders, te weten:

De heer Jan Matthys voormeld, die aanvaardt.

Mevrouw Lieve Van der Meeren voormeld, die aanvaardt.

Zij worden benoemd voor de duur van hun medische activiteit.

Elke zaakvoerder beschikt over al de bevoegdheden die door de statuten en de wet aan de zaakvoerder

worden toegekend.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

(getekend) Liesbeth MATTHYS

- expeditie oprichtingsakte

Op de laatste biz. van Luik h 3 verrnelcJer, ' Recto Naan en haadan¬ wheid van ei instr;rmenterenda n=_tans. hetzij van de pe;solrlin{en} beunEgd de rechtspersoon ten ne7zeri van derden te YerlegEn'iroordignit

Verso " Naam en hardtekening

Coordonnées
DOKTERS MATTHYS - VAN DER MEEREN

Adresse
DIKKELINDESTRAAT 156 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande