DOKTERS VANDENPLAS EN VERHEUGHE, HARTCHIRURGIE EN ALGEMENE GENEESKUNDE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTERS VANDENPLAS EN VERHEUGHE, HARTCHIRURGIE EN ALGEMENE GENEESKUNDE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 589.937.469

Publication

03/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15302016*

Neergelegd

30-01-2015

Griffie

0589937469

Ondernemingsnummer :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit de akte verleden voor Christian VAN BELLE, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN , met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, op negenentwintig januari tweeduizend vijftien, te registreren, blijkt dat:

1. De heer Vandenplas, Guy Pierre, gedomicilieerd en verblijvende te 9810 Nazareth, Stijn Streuvelsstraat 16, en zijn echtgenote,

2. Mevrouw Verheughe, Delphine Frédéric, gedomicilieerd en verblijvende te 9810 Nazareth, Stijn Streuvelsstraat 16,

zijn verschenen en een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam  Dokters Vandenplas en Verheughe, hartchirurgie en algemene geneeskunde , met maatschappelijke zetel te 9810 Eke (Nazareth), Stijn Streuvelstraat 16, waarvan het geplaatste maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt, vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Op deze 100 aandelen wordt ingeschreven in geld tegen een uitgifteprijs van honderdzesentachtig euro (¬ 186,00) per aandeel als volgt:

1. door de heer Guy Vandenplas op vijftig (50) aandelen

2. door mevrouw Delphine Verheughe op vijftig (50) aandelen

Samen: honderd(100) aandelen

De oprichters verklaren en erkennen vervolgens:

Dat elk aandeel volledig volgestort is.

Dat het bedrag, ten belope van de volstorting, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening

nummer BE83 0882 6867 2615 geopend overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van

vennootschappen op naam van de vennootschap in oprichting bij Belfius Bank NV.

Het bewijs van depot, verstrekt door de voormelde bank op datum van 14 januari 2015, wordt aan de

ondergetekende notaris voorgelegd en zal in zijn dossier bewaard blijven.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) tot

haar beschikking heeft.

De te publiceren statuten luiden als volgt: (bij uittreksel)

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Dokters Vandenplas en

Verheughe, hartchirurgie en algemene geneeskunde" .

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken,

uitgaande van de vennootschap dragen de benaming "Dokters Vandenplas en Verheughe,

hartchirurgie en algemene geneeskunde", voorafgegaan of gevolgd door de termen "burgerlijke

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Benaming

Rechtsvorm :

(voluit) :

(verkort) :

Dokters Vandenplas en Verheughe, hartchirurgie en algemene geneeskunde

Stijn Streuvelsstraat 16

9810 Nazareth

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" voluit geschreven of "BV ovv BVBA", in afkorting.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9810 Nazareth (Eke), Stijn Streuvelstraat 16.

De zaakvoerder kan deze verplaatsen naar iedere andere plaats in het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte van België. Hij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel dient voorafgaandelijk medegedeeld te worden aan de bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren.

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

Artikel 3: Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde met specialisatie hartchirurgie door de arts-vennoot de heer Vandenplas en de uitbating van een praktijk algemene geneeskunde door de arts-vennoot mevrouw Verheughe Delphine, dit met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer.

De arts-vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap. Alle honoraria worden strikt geïnd via de bankrekening van de vennootschap. De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goed huisvader, en zo dit niet de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigingen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Ten dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe noodzakelijk of nuttig zijn. Dit omvat:

- Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de arts-vennoot;

- Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten;

- Het aankopen, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor voornoemde activiteiten;

- Het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van lezingen over voormelde medische onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van medische artikels en boeken, het optreden als stagebegeleider.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt de diagnostische en therapeutische vrijhoud alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de arts-vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de arts-vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap kan alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen.

De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend oogmerk van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht en begint te werken vanaf de datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 5: Het maatschappelijk kapitaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is

verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 8: Aard van de aandelen - register van aandelen

De aandelen zijn altijd op naam.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Het register bevat:

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsook het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2. de aanduiding van de gedane stortingen;

3. de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer of hun gevolmachtigden, ingeval van overdracht onder de levenden; door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Artikel 13: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die arts dienen te zijn en die worden benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

Alle zaakvoerders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering beslissend met een gewone meerderheid.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij tevens vennoot is.

De zaakvoerder mag op elk ogenblik aftreden. Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijker wijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 14: Bevoegdheden van de zaakvoerder

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van niet-medische handelingen hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

Artikel 16: Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de zaakvoerder of, in geval er meerdere zaakvoerders zijn, door elk afzonderlijk optredende zaakvoerder, die desgevallend geen bewijs van een voorafgaand besluit van de zaakvoerders tegenover derden moet leveren.

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat.

Artikel 21: Vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op 30 juni van elk jaar om 20 uur.

Indien deze dag een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de laatste werkdag ervoor gehouden.

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist en moet worden bijeengeroepen telkens de vennoten die samen een vijfde van het geplaatst kapitaal vertegenwoordigen er om vragen.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de vennootschap.

Artikel 23: Toelating

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten en indien de zaakvoerder dit in de oproeping vereist, moet elke vennoot minstens drie werkdagen vóór de vergadering aan de zaakvoerder zijn inzicht te kennen geven de algemene vergadering bij te wonen.

De houder van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven en van obligaties mogen de algemene vergadering bijwonen, maar enkel met een raadgevende stem en voor zover zij de toelatingsvoorwaarden vereist voor de vennoten naleven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 27: Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 30: Jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. In

de mate dat de wet dit vereist, stelt de zaakvoerder tevens een jaarverslag op waarin hij rekenschap

geeft van zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw

overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap, evenals

van de verdere informatie voorgeschreven door de wet.

Artikel 32: Uitkering

Jaarlijks wordt van de netto-winst vermeld in de jaarrekening een bedrag van vijf ten honderd

voorafgenomen tot vorming van een wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht

wanneer het reservefonds één tiende van het geplaatst kapitaal bereikt.

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering jaarlijks bij gewone meerderheid

van de uitgebrachte stemmen over de bestemming van het saldo van de netto-winst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-

actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen

beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal,

vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en

verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 35: Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de

vereffening door de vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de bevoegde voorzitter van de rechtbank van

koophandel ter bevestiging worden voorgelegd, waarbij voormelde voorzitter tevens oordeelt over de

handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene

vergadering en de bevestiging ervan.

Bij gebreke van dergelijke benoeming, geschiedt de vereffening door de zaakvoerder of door de

zaakvoerders van de vennootschap, handelend in hoedanigheid van vereffeningscomité.

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken

de vereffenaars over de meest uitgebreide machten voorgeschreven door de wet, behoudens

beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

In afwijking van het bepaalde hiervoor is een ontbinding en vereffening in één akte mogelijk mits

naleving van de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 36: Verdeling

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de

activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van

het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief

vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van

de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij

voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de

aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een

aanvullende oproeping van kapitaal.

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten

op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 30 juni 2016.

Zaakvoerder

Worden benoemd tot niet-statutair zaakvoerder van de vennootschap, vanaf heden:

1/ de heer Guy Vandenplas;

2/ mevrouw Delphine Verheughe,

die zijn/haar opdracht aanvaardt.

Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

De zaakvoerders worden benoemd vanaf heden voor een termijn gelijk aan de duur dewelke zijn hun

beroep als arts uitoefenen.

Overname van verbintenissen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overnemen die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 januari 2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Christian Van Belle

Samen hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Coordonnées
DOKTERS VANDENPLAS EN VERHEUGHE, HARTCHIRURG…

Adresse
STIJN STREUVELSSTRAAT 16 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande