DOMS - DE KINDER

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DOMS - DE KINDER
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 538.866.276

Publication

03/10/2013
ÿþMod M'A 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111

i3 soszs*

GRIFFIE REGKI ë3AtrliK VAN KOOPHANDEL~

4 SEP 2013

DENDEeedQNDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : S3 $ " $ 6 G " n G

Benaming

(voluit) : Doms - De Kinder

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

Zetel : Holstraat 5, 9255 Buggenhout

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, de 2e september 2013,

is overeengekomen tussen:

1.De Heer Doms Bart, geboren te Dendermonde op 07 januari 1982 en wonende te Holstraat 5, 9255 Buggenhout, NN 82.01.07-107.54,

2.Mevrouw De Kinder Leen, geboren te Dendermonde op 05 februari 1985 en wonende te Holstraat 5, 9255 Buggenhout, NN 85.02.05-224.67.

een vennootschap onder firma op te richten onder de naam: "Doms  De Kinder" en de maatschappelijke zetel te vestigen te Holstraat 5, 9255 Buggenhout.

De statuten van de vennootschap worden als volgt vastgesteld:

Art. 1 : Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een vennootschap onder firma (VOF) en is opgericht onder de

naam: Doms  De Kinder.

Art. 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Holstraat 5, 9255 Buggenhout. De zetel kan zonder statutenwijziging naar gelijk welke plaats in België verplaatst worden, bij eenvoudige beslissing van de vennoten. De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Zo voor haar eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in

samenwerking met derden, om het even welke industriële, handels-, financiële, roerende of onroerende

handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

a)lnrichting van meetings, demonstraties, seminaries, cursussen, scholing en publicitaire activiteiten evenals alle diensten aan derden.

b)Activiteiten inzake boekhouding en administratie, zowel de organisatie als de controle; sociale wetgeving en personeelsbeleid; expertises; management en research.

c)Het verwerven en beheren, het aan- en verkopen van onroerende goederen,

d)Het besturen van vennootschappen;

e)De groothandel in dranken, in de meest ruime zin van het woord (wijnen, geestrijke dranken,....);

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

{ f)De detailhandel in dranken, in de meest ruime zin van het woord (wijnen, geestrijke dranken,....);

g)De markt- en straathandel in dranken en voedings- en genotsmiddelen, in de meest ruime zin van het woord (wijnen, geestrijke dranken, glaswerk, kurkwaren,...);

h)De organisatie en begeleiding van (culinaire) evenementen en wijnproeverijen op diverse locaties, hieraan gekoppeld de verkoop van dranken, voedings- en genotsmiddelen.

l)De aan- en verkoop alsook de huur- en verhuur van alle consumentenartikelen, in de meest ruime zijn van het woord, die gepaard gaan met de groot-, detail-, straat- en markthandel zoals hierboven omschreven.

j)Alle activiteiten die het doel van de vennootschap in de meest ruime zin kunnen bevorderen. De vennootschap kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

De vennootschap kan tot verwezenlijking van haar doel alle noodzakelijke en nuttige verrichtingen of maatregelen nemen, gelijkaardige of aanverwante ondernemingen alsmede niet aanverwante ondernemingen verwerven, in dergelijke ondernemingen deelnemen aan tijdelijke of niet in de tijd begrensde verenigingen, licenties en andere gelijkaardige rechten in binnen- en buitenland toestaan.

Zij mag alle handels, nijverheids-, financiële, roerende of onroerende zaken verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel. Deze opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die, op welke wijze ook, bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, vervreemden, huren en verhuren, doen bouwen, fabriceren en oprichten, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, Zij mag kredieten afsluiten, gewaarborgd met of zonder hypotheek op haar eigendommen. Het sluiten van roerende en onroerende leasing, zowel als leasingnemer dan als leasinggever.

De vennootschap heeft de bevoegdheid alle handelingen te stellen in het kader van het vergoeden van de zaakvoerder(s) in geld/in natura of via voordelen van alle aard.

Art. 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf de datum van oprichting.

Art, 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizendvijfhonderd 18.550 euro.

Het wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met gelijke stemrechten.

De heer Doms Bart, voornoemd, brengt in de vennootschap 9.275 euro in. In gemeen overleg worden hem hiervoor 50 van de 100 aandelen toegekend.

Mevrouw De Kinder Leen, voornoemd, brengt in de vennootschap 9.275 euro in. In gemeen overleg worden haar hiervoor 50 van de 100 aandelen toegekend.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 18,550 EUR, vertegenwoordigd door 150 aandelen, volledig volgestort.

Art. 6 : Aandelen  overdracht

6.1. Aandelen

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkel persoon. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten exclusief uitgeoefend door de betrokken oprichter,

In geval laatstgenoemde overleden is, zijn de betreffende rechten van rechtswege geschorst tot één enkel persoon is aangewezen en aanvaard, die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent, De overlevende vennoot oprichter heeft het recht deze aanvaarding uit te stellen tot en met de vijfde jaarvergadering, volgend op het overlijden.

6.2.Overdrachtsregeling

De aandelen kunnen niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan bij overlijden dan met eenparige goedkeuring van de vennoten. Deze goedkeuring is evenwel niet vereist voor de verwerving van aandelen van de mede-oprichters. De vennootschap wordt niet van rechtswege ontbonden door het overlijden of faillissement van een vennoot,

6.3.Aandelenregister

In de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van de aandelen, waarin wordt opgenomen de gegevens betreffende de persoon van elke aandeelhouder, het getal van zijn aandelen, de gedane stortingen, alsook alle wijzigingen betreffende het aandelenbezit. De eigendom van het aandeel wordt bewezen door de inschrijving in dit register en gedagtekend en ondertekend door alle vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

6.4. Vennoten

De vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, zowel deze ontstaan tijdens hun bestuur als voorheen en dit tot het ontslag als vennoot. Dit ontslag wordt door de vennootschap onverwijld bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 7 : Overlijden - prijsbepaling

7,1, Overtijden

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zij mogen de afkoop ervan vragen door een per post aangetekende brief, die gericht wordt aan de zaakvoerder op de zetel van de vennootschap, die hiervan onmiddellijk een afschrift toezendt aan de onderscheiden vennoten. Behoudens overeenstemming wordt de prijs vastgesteld zoals bepaald in de statuten. De vennootschap kan beslissen de aandelen zelf in te kopen.

7.2.Waardering aandelen

De waarde van elk aandeel wordt door de vennoten conventioneel bepaald door de economische waarde van de vennootschap te delen door het totaal aantal aandelen. Deze waarde is gelijk aan de reële en realiseerbare waarde van de activa, verminderd met alle schulden en vermeerderd met een goodwill, gelijk aan de som van de gecorrigeerde winst van de laatste twee boekjaren,

Art. 8 : Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, afzonderlijk optredend, te benoemen door de algemene vergadering.

De zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Nochtans mogen de verbintenissen boven 5.000 EUR enkel worden aangegaan mits de handtekening van 2 zaakvoerders.

Bij iedere benoeming van een zaakvoerder, beslist de algemene vergadering voor welke duur de zaakvoerder wordt aangesteld. Deze duur kan zowel beperkt zijn als gelden voor onbepaalde termijn. Het mandaat van zaakvoerder wordt kosteloos uitgeoefend tenzij anders luidende beslissing van de algemene vergadering,

Art. 9 : Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich

laten vertegenwoordigen door een accountant.

Art. 10 : Onbekwaamverklaring, overlijden of faillissement van een vennoot

In geval van faillissement, kennelijk onvermogen, burgerlijke of geestelijke onbekwaamheid of overlijden van één der vennoten, of een verklaring van één der vennoten dat hij de vennootschap wil verlaten, zal de vennootschap niet ontbonden worden of de ontbinding niet kunnen veroorzaakt worden, maar worden verdergezet tussen de andere vennoten en gebeurlijke afstandhouders of overnemers van de aandelen of erfgenamen van de overleden vennoot.

Art. 11 : Jaarvergadering

De jaarvergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij omvat alle vennoten, De besluiten worden genomen bij meerderheid van aanwezige stemmen, waarbij elk aandeel recht heeft op één stem. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber door middel van een schriftelijke volmacht.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot, komt uitsluitend toe aan haar of hem, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk of het gemeenschappelijk vermogen.

Jaarlijks, op de tweede dinsdag van juni om 18.00 uur wordt de jaarvergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of op de plaats aangeduid in de oproeping. Deze wordt aan de vennoten aangetekend opgestuurd of overhandigd minstens drie weken voor de algemene vergadering. Is de voorziene dag een wettelijke feestdag, dan wordt de vergadering op hetzelfde uur gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Art. 12 ; Boekjaar - Jaarrekening - Bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerders een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

In het jaarverslag geeft/geven de zaakvoerder(s) verantwoording over het gevoerde beleid. Het verslag bevat tevens een commentaar op de jaarrekening, alsmede de informatie voor de vennoten omtrent alle belangrijke ontwikkelingen die zich in en recent na het boekjaar hebben voorgedaan. De jaarvergadering vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

Voorbehouden aan het " w Belgisch Staatsblad Art, 13 : ontbinding - vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij tengevolge van een rechterlijke beschikking of ingevolge een besluit van de algemene vergadering, De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s) of door één of meerdere vereffenaars aangeduid door de algemene vergadering. Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend, Zij mogen de daden, vermeld in de artikelen 181 en 182 van het wetboek vennootschapsrecht, stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven.



Art. 14 : Aanvullende bepaling

Voor al wat niet in de statuten voorzien werd, verklaren de vennoten te verwijzen en zich te houden naar het

wetboek vennootschapsrecht.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31/12/2014 en de eerste jaarvergadering wordt gehouden

in 2015.

Verbintenissen

De vennootschap neemt de verbintenissen over, die voor rekening en ter name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. Deze overneming zal maar effect hebben van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Algemene vergadering der vennoten

Aansluitend op de oprichting, beslist de algemene vergadering, voltallig aanwezig, de heer Doms Bart en mevrouw De Kinder Leen, die beiden aanvaarden, te benoemen als zaakvoerders voor onbepaalde termijn. Op de jaarvergadering der aandeelhouders zal de bezoldiging van de zaakvoerders bepaald worden,

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan Bultijnck & De Smedt BVBA, Mandekenstraat 135, 9255 Buggenhout, evenals aan haar aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

Aldus opgesteld te Buggenhout op 02 september 2013 in 4 exemplaren. Elk der vennoten erkent een origineel exemplaar ontvangen te hebben,

Doms Bart De Kinder Leen

Oprichter  zaakvoerder oprichter - zaakvoerder

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DOMS - DE KINDER

Adresse
HOLSTRAAT 5 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande