DOWNTOWNHOUSE.

Association sans but lucratif


Dénomination : DOWNTOWNHOUSE.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.601.451

Publication

23/01/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De hierna vernoemde personen:

1. De Baere Bert, Dendermondsesteenweg 13b  9300 Aalst, geboren te Aalst dd. 10/09/1987

2. Deman Dimitri, Oudenaardsesteenweg 89  9000 Gent, geboren te Izegem dd. 05/04/1985

3. Izci Deniz, Nieuwstraat 12  8700 Tielt, geboren te Antwerpen dd. 02/02/1982

4. Vercruysse Guy, Zwijnaardsesteenweg 169  9000 Gent, geboren te Gent dd. 15/03/1979

zijn overeengekomen onder elkaar een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van

27 juni 1921 onder de hierna volgende voorwaarden:

Titel 1: naam  zetel  doel  duur

Art. 1. De vereniging heeft als naam:  DowntownHouse.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op het adres: Oudenaardsesteenweg 89 te 9000 Gent,

gelegen in het gerechtelijke arrondissement Gent.

Art. 3.

§1. De vereniging heeft tot doel het organiseren van vrijetijdsactiviteiten voor jongeren zoals muzikale en sportieve evenementen en andere socio-culturele manifestaties.

Daarnaast zal de vereniging ook jonge artiesten trachten te begeleiden in de uitbouw van hun artistieke carrière. Ook zal de vereniging met haar verworven kennis andere verenigingen ondersteunen bij de organisatie van evenementen alsook medewerkers en materialen hiervoor ter beschikking stellen.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel. Ze mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of in eigendom hebben. Zij mag deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen van haar doelstellingen.

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 2: De leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar zal ten minste vier bedragen. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. De leden kunnen het register raadplegen na schriftelijk verzoek daartoe gericht aan de raad van bestuur.

Bij hun toetreden aanvaarden de leden de statuten en, in voorkomend geval, het huishoudelijk reglement, de leden zullen zich in hun gedragingen door de principes van de vereniging laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Art. 6.Het lidmaatschap is voor onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden. Art. 7. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of een bijdrage storten. Bij het eindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : DownTownHouse.

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14300812*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Oudenaardsesteenweg 89

0544601451

9000

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Griffie

Neergelegd

21-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Titel 3: De Algemene Vergadering

Art. 8. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een

lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan

één volmacht beschikken.

Art. 9. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3° de goedkeuring van de begroting en rekeningen

4° de kwijting van de bestuurders

5° de ontbinding van de vereniging

6° de uitsluiting van elk lid

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 10.

§1. Ten minste éénmaal per kalenderjaar wordt een Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Deze vergadering wordt gehouden in de loop van het eerste semester.

§2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste één derde van de leden van de vereniging.

§3. Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk of per e-mail te gebeuren, en dit tenminste acht dagen op voorhand.

In beide gevallen moeten onder de oproeping de namen van de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur of de bestuurders als initiatiefnemers van de oproeping gemeld worden.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping gebeurt minstens acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, maar elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de leden moet op de agenda geplaatst worden.

§4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens verhindering door de oudste der aanwezige bestuurders.

§5. De Algemene Vergadering kan enkel geldige beslissingen nemen over aangelegenheden die op de agenda staan. Over punten die niet op de agenda vermeld staan kan de Algemene Vergadering op een geldige wijze beslissen als 2/3 van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn.

§6. In gewone gevallen en mits een aanwezigheid of vertegenwoordiging van tenminste de helft van de leden kan de Algemene Vergadering geldig beslissen met een gewone meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Indien tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden erom verzoekt is de stemming geheim. Voor het overige oefent de Algemene Vergadering haar bevoegdheid uit overeenkomstig de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk.

§7. Van elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het verslag wordt uiterlijk

tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering aan de leden bezorgd.

Elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering vangt aan met de bespreking en de goedkeuring van het verslag

van de vorige bijeenkomst. Na goedkeuring wordt het verslag getekend door twee leden van de Algemene

Vergadering.

Titel 4: Raad van Bestuur

Art. 11.

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3. Om tot bestuurder benoemd te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerd vertegenwoordiger zijn van een lid, indien deze rechtspersoon is.

§4. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een

schatbewaarder. De laatste twee functies zijn cumuleerbaar.

Art. 12.

§1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt in alle rechtshandelingen op als eiser of verweerder. Hij beslist over het al dan niet aanwenden van de rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, zonder uitzondering, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende goederen en van het hypothekeren. Hij is bevoegd voor het lenen en het uitlenen van gelden voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen en voor het opheffen van hypotheken.

§2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan de voorzitter en aan één of meer bestuurders die moeten instaan voor het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie van bevoegdheden door de Raad van Bestuur is op ieder ogenblijk herroepbaar.

§4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur een afgevaardigde-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

bestuurder, wiens bevoegdheden hij vaststelt, heeft aangesteld.

Art. 13.

§1. De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar.

§2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Elke oproeping dient schriftelijk of per e-mail te gebeuren. De oproeping gebeurt minstens acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer minstens de helft van de leden aanwezig is. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Iedere bestuurder mag slechts over één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§4. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt. Dit verslag wordt uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering aan de bestuurders bezorgd. Elke vergadering begint met de bespreking en de goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. Na goedkeuring wordt het verslag door twee bestuurders ondertekend.

Titel 5: Diverse bepalingen

Art. 14. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid van het voorbije dienstjaar.

De raad stelt de rekening van het vorig jaar op en maakt zijn begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art. 15. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van hogervernoemde wet. Art. 16. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Art. 17. Voor alles wat niet in de statuten is geregeld, is de wetgeving op de vereniging zonder winstoogmerk van toepassing.

Titel 6: Slotbepalingen

Het eerste boekjaar loopt van oprichting tot 31 december 2014.

Met eenparigheid van stemmen worden tot bestuurders benoemd,

1. Deman Dimitri

2. Izci Deniz

3. Vercruysse Guy

Allen aanvaarden hun opdracht.

Vervolgens vergadert de raad van bestuur en verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter: Deman Dimitri

Ondervoorzitter: Vercruysse Guy

Penningmeester - secretaris: Izci Deniz

Allen aanvaarden hun opdracht.

Voor eensluidend uittreksel te Gent dd. 17 januari 2014,

Voorzitter Lid algemene vergadering

Deman Dimitri De Baere Bert

Ondervoorzitter Penningmeester - Secretaris

Vercruysse Guy Izci Deniz

Coordonnées
DOWNTOWNHOUSE.

Adresse
OUDENAARDSESTEENWEG 89 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande