DR CHARLIER PHILIPPE, HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR CHARLIER PHILIPPE, HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 525.662.695

Publication

29/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 25.04.2014, NGL 27.08.2014 14471-0217-009
12/04/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 13057813

Oudenaarde

3 APR 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0 525 6b2 695

Benaming

(voluit) : Dr Charlier Philippe, Huisarts

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Jules Bordetlaan 52 te 9600 Ronse, België

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Uit een akte houdende oprichting verleden voor notaris Jean HENRIST, geassocieerd notaris te Ronse, Stefaan Módest Glorieuxlaan 5 op twee april tweeduizend dertien,

BLIJKT dat:

De heer Charlier Philippe Jean, geboren te Gent op 13 oktober 1956, wonende te 9600 Ronse, Jules Bordetlaan 52 een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht met de naam "Dr Charlier Philippe, Huisarts"

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 9600 Ronse, Jules Bordetlaan 52.

Deze mag bij gewoon besluit van het bestuursorgaan overgebracht worden naar een andere plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving.

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal vooraf worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Geneesheren,

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Het maatschappelijk kapitaal bedraagachttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), waarvan 12.400 euro volstort. Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een 11186ste van het maatschappelijk kapitaal,

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 244 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij KBC BANK.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering onder de beperkingen door de wet gesteld, op voorstel van de zaakvoerders, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

ledere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

"De vennootschap heeft ais doel:

- het uitoefenen, organiseren, bevorderen en structureren van alle beroepsactiviteiten van de huisartsvennoot, ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren, op de gebieden van de algemene, geneeskunde, controle geneeskunde, medische bijstand, dit alles rekening houdend met de regels van de Medische Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, zo ondermeer betreffende het beroepsgeheim. De geneeskunde zal enkel door de arts-vennoot uitgeoefend worden en geenszins door de vennootschap. De beroepsaansprakelijkheid van de huisarts-vennoot is onbeperkt.

- Het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de arts- vennoot.

- het inrichten van algemene diensten en medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

- het aankopen, verwerven, huren en/of leasen en invoeren van aile Medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voornoemde activiteiten, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur voor de praktijk van de artsen-vennoot.

- de vennootschap kan bodendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen,

- de vennootschap mag in het algemeen alle roerende en onroerende verrichtingen, alle werkzaamheden en rechtshandelingen in verband met deze doelstellingen voeren en/of stellen en op gelijk welke wijze deelnemen aan alle verenigingen, ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch zonder dat deze handelingen van aard mogen zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen. Overeenkomsten die artsen niet mogen sluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen gesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of middelenvennootschappen van artsen, De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De vennootschap kan eveneens als bestuurder, zaakvoerder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen,

Dit alles in de ruimste zin van het woord.

De jaarvergadering zal gehouden worden de laatste vrijdag van de maand april om 20.00 uur ten zetel van de vennootschap. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag, Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

Bovendien moeten de zaakvoerders een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de

e aanvraag. De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Ze worden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd per aangetekend schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerders en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten of obligaties en aan de commissarissen, Iedere persoon kan verzaken aan de oproeping en zal in ieder" geval als regelmatig opgeroepen worden beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

De algemene vergadering van de vennoten beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen en buiten het bestuursrecht van de zaakvoerders vallen. Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet, de medische deontologie en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen en te besluiten zijn nageleefd,

Met uitzonderingen van de gevallen voorzien door de wet, de medische deontologie en de statuten, worden

e*~ de beslissingen getroffen met absolute meerderheid van stemmen.

c Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elke opgelopen

N disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke

c beroepsuitoefening en

eq - dat de geschorste arts tijdens de schorsing zijn recht op enig ereloon verliest

- dat de geschorste arts geen vervanger mag aanstellen gedurende de straftijd.

Het verbod de geneeskunde uit te oefenen, ontslaat de geschorste arts er niet van de nodige maatregelen

et et te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt.

et De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale Raad waarbij deze arts is

et

ingeschreven.

Elke wijziging van onderhavige statuten zal voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de

cà bevoegde provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Het bestuursorgaan moet daartoe een rondschrijven sturen per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager "naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit en met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en het rondschrijven binnen de aangegeven termijn ondertekend terug te sturen. De beslissingen worden slechts geacht genomen te zijn indien alle vennoten hun goedkeuring met alle agendapunten en met de schriftelijke

,t procedure binnen de aangegeven termijn hebben bezorgd.

Indien de schriftelijke besluitvorming plaatsvindt in het kader van de jaarvergadering dient de termijn voor

terugzending uiterlijk de statutair bepaalde datum van de jaarvergadering te zijn.

Ontbinding en vereffening

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die

beraadslaagt op de wijze vereist voor wijziging van de statuten,

Bij vervroegde ontbinding heeft de algemene vergadering de meest uitgebreide macht om één of meer

vereffenaars te benoemen, hun bevoegdheden te bepalen en hun vergoeding vast te stellen.

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Wanneer de algemene vergadering geen vereffenaar(s) benoemt, wordt (worden) de zaakvoerder(s) in functie van rechtswege vereffenaar(s).

Vereffenaars treden pas in functie van zodra hun aanstelling door de bevoegde rechtbank van koophandel bevestigd of gehomologeerd is.

Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De comparant verklaart dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 Wetboek Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 januari 2013. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan Steven Declerq, BVBA D&D Fisc gevestigd te Oudenaarde, Louise Mariekaai 16 om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formailiteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het ondememingsloket en bij de fiscale administraties.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden de laatste vrijdag van de maand april in het jaar tweeduizend en veertien. -

De enige vennoot heeft daaropvolgend beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder.

De Heer Chartier Philippe, voornoemd, hier aanwezig en die aanvaardt.

Het mandaat van de zaakvoerder vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

Zijn mandaat is bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, AANDUIDING VASTE VERTEGENWOORDIGER

De vennootschap zal aangesteld worden als zaakvoerder in de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een vennootschap onder firma "De klaproos" met maatschappelijke zetel te 9600 Ronse, Jan van Nassaustraat 59,

Om deze reden moet de vennootschap een vaste vertegenwoordiger aanduiden, die wordt belast met de uitvoering van dit mandaat in naam en voor rekening van de vennootschap. De enige vennoot de heer Philippe Chartier beslist zichzelf aan te duiden als vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig artikel 61 § 2 W,Venn.

De heer Philippe Chartier bevestigt hierbij de functie van vaste vertegenwoordiger te aanvaarden.

- Deze beslissing wordt genomen onder de opschortende voorwaarde dat de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dokter Charlier Philippe, Huisarts" zal benoemd worden In de vof De Klaproos als zaakvoerder,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hierbij neergelegd expeditie van de akte oprichting de dato twee april tweeduizend dertien

Dit uittreksel werd neergelegd véér registratie, met als enig doel de neerlegging ter griffie van de rechtbank

van koophandel,

JEAN HENRI ST  GEASSOCIEERD NOTARIS

Op de laatste blz. van t_uïk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

17/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 24.04.2015, NGL 12.08.2015 15417-0213-011

Coordonnées
DR CHARLIER PHILIPPE, HUISARTS

Adresse
JULES BORDETLAAN 52 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande