DR. BART DE NIJS - VASCULAIR CHIRURG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. BART DE NIJS - VASCULAIR CHIRURG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.544.219

Publication

13/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

09-01-2015

Griffie

*15300678*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0568544219

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. Bart De Nijs - vasculair chirurg

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Er blijkt uit een akte verleden voor meester Jan Bael, geassocieerd notaris, met zetel van de burgerlijke vennoot-schap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notariskantoor Bael - De Brauwere" te Gent op vijf januari tweeduizend vijftien, ter neerlegging vóór registratie op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, hetgeen volgt:

Dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht door:

De heer DE NIJS Bart Johannes Petrus, geboren te Gent op 4 februari 1978 (rijksregisternummer 78.02.04-243.28), wonende te 9270 Laarne, Bulstraat 19, echtgenoot van mevrouw Charlotte Peeters.

De naam van de vennootschap luidt: "Dr. Bart De Nijs  vasculair chirurg".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Hauwaart 46/bis.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlandse taalgebied en het tweetalige Brussels Hoofdstedelijk Gewest door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, welke beslissing dient bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad, alsmede voorafgaandelijk dient te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, waartoe de vennoten behoren.

De arts-vennoot mag tevens, bij beslissing van het be-stuursorgaan een bijkomende praktijk vestigen mits voorafgaandelijke toelating van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, waartoe de vennoten behoren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

De vennootschap heeft tot doel:

De beoefening van de geneeskunde door de artsen-vennoten, in het bijzonder op het gebied van de vasculaire en thoracale chirurgie, rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Dit omvat:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch se-cretariaat in het bijzonder die rechtstreeks nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, kortom van een volledige materiële infrastructuur in rechtstreeks verband met voormelde activiteit om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoot;

- het ter beschikking stellen van alle nodige middelen voor de uitoefening van de beroepsactiviteit; - het aanleggen van reserves teneinde alle nodige appa-raten en gebouwen aan te schaffen; - het scheppen van de mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake vasculaire en thoracale chirurgie en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de

Onderwerp akte :

Hauwaart 46 Bus bis 9700 Oudenaarde

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

De vennoot oefent zijn volledige activiteit uit in het kader van de vennootschap.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer ter zake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde ho-noraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijk-aardig doel nastreven maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De overeenkomsten die de vennootschap wenst af te slui-ten met andere artsen of met derden dienen vooraf ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan te-vens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen.

Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bij-komstig doel, het beheer uitoefenen over alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren alsook de middelen die haar toebehoren beleggen of investeren, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Dit houdt ondermeer in dat de vennootschap alle investeringen en beleggingen kan uitvoeren, zoals onder meer de aankoop, de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Beslissingen i.v.m. het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van de stemmen. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap be-draagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) en is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst.

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal.

Het kapitaal werd gevormd door inbreng in geld.

Het kapitaal is volgestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR). Geassocieerd notaris Jan Bael bevestigt dat het kapitaal is volgestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) en werd gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Dr. Bart De Nijs  vasculair chirurg in oprichting bij ING Bank.

De heer Bart De Nijs dient nog een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) te volstorten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaak-voerders, al dan niet vennoten.

Indien de zaakvoerder arts is, is de duur van het man-daat beperkt tot de duur van de medische activiteit.

Het mandaat van zaakvoerder wordt bezoldigd in overeen-stemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Voor hun medische activiteit worden de artsen-vennoten of artsen-zaakvoerders volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed.

Indien hij de functie van commissaris uitoefent wordt hij voor deze functie niet vergoed.

Reis - en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbe-taald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt ver-klaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking. De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel. Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht. De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder.

Voor de duur van zijn medische activiteiten, wordt tot gewone zaakvoerder benoemd: de heer De Nijs Bart, wonende te 9270 Laarne, Bulstraat 19.

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbe-drag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen on-voorziene risico s.

Tot het aanleggen van een reserve dient te worden be-slist met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

De vennootschap kan ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de buitengewone algemene vergadering.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van Vennootschappen. Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het be-drag bepaald in artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Bij ontbinding is de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar te beschouwen. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levensfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. De vereffenaar treedt pas in functie nadat de Rechtbank van Koophandel is overgegaan tot bevestiging van zijn benoeming.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voor-afgaandelijke betalingen te doen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid tot 31 december 2015. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand juni om twintig uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden om twintig uur.

De eerste jaarvergadering of gewone algemene verga-dering zal gehouden worden in het jaar 2016. VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Uit de minuut waarin geen bepalingen of voorbehoud strijdig met de inhoud van dat uittreksel voorkomen.

Geassocieerd notaris Ilse De Brauwere

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van oprichtingsakte van 05/01/2015, met bankattest.

Coordonnées
DR. BART DE NIJS - VASCULAIR CHIRURG

Adresse
HAUWAART 46, BUS BIS 9700 OOIKE(OUDENAARDE)

Code postal : 9700
Localité : Ooike
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande