EARLYBIRDS

Association sans but lucratif


Dénomination : EARLYBIRDS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.527.547

Publication

29/10/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging vtietereet

10

H ST TsBLADI 7 SEP. 2014

RECHTBANK VAN

KOOPH1. rTEGENT

r--

IMEIJIJIIII Ill

2

BELG1S

:,

allilliallieIm4IIIMMIII " 1991111111

imillibli' 11aildliridliii11111W gr

1

ir



°I 1

,

I

Ondememingsnr : 0508.627.547

Benaming

(voluit) : Earlybirds

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Land Van Waas laan 109 te 9040 Gent - Sint-Amandsberg

Onderwerp akte: Herbenoemingen en zetelwijziging

Op de algemene vergadering d.d. 24 maart 2014 werden onderstaande bestuurders herbenoemd voor een mandaat van 2 jaar, hetzij tot en met de jaarvergadering van 2016:

De Heer WILLOCX Jurgen, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Sint-Bernadettestraat 13 De Heer HUYGHE Domien, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Land Van Waas1aan 109

Na de jaarvergadering komt de Raad van Bestuur samen die de functies herverdeeld:

Voorzitter van de VZW en de Raad van Bestuur:

De Heer WILLOCX Jurgen, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Sint-Bernadettestraat 13

Secretaris en penningmeester:

De Heer HUYGHE Domien, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Land Van Waaslaan 109

De algemene vergadering beslist de zetel van de vennootschap vanaf 01 juli 2014 over te brengen naar het nieuwe adres: Engelbert Van Arenbergstraat 43/001

Opgesteld te Gent op 16 september 2014

WILLOCX Jurgen

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

31/12/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Lulk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso_ : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Imum

NEERGELEGD

1 8 BEC, 2012

RECF-ITBANIS VAN

KOOPHAN Ø!9' GENT

Onclememingsnr : 6 M. L' q-

Benaming

(voluit): EARLYBIRDS

(verkort):

Rechtsvorm VZW

Zetel: Land van Waaslaan 109 - 9000 Gent

Onderwerp akte Oprichting

De ondergetekenden:







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

1° Huyghe Domien, Land van Waaslaan 109, 9000 Gent

e Willocx, Jurgen, Sint-Bemadettestraat 13, 9040 Sint - Amandsberg

3° de Ridder Pieter, Doricksveld 42, 9308 Hofstade

4° Vazquez Karen, Burggravenfaan 134, 9000 Gent







zijn overeengekomen op 18/12/2012, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk Earlybirds op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Earlybirds

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Land van Waaslaan 109, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

§1. De vereniging wil een creatief platform in de meest brede betekenis vormen voor jonge filmmakers en audiovisuele kunstenaars. Via dit forum en kenniscentrum wil Earlybirds zowel eigen leden als derden stimuleren en hefpen om tot de productie van hun films, documentaires en beeldend werk over te gaan. Al dan niet in samenwerking met externe professionals. Earlybirds kan zelf overgaan tot de productie van audiovisuele creaties.





Er wordt bijzonder aandacht besteed aan het begeleiden, het ontwikkelen, het promoten en het produceren van film- en audiovisuele creaties en animaties, in casu (kort)films, documentaires, reportages, promofilms, videoclips, video-installaties, event-captaties, grafische ontwerpen. Alsook het begeleiding en advies geven in zake scenario, découpage, montage 8r productie.



Verder wil Earlybirds audiovisueel materiaal en productiemiddelen verzamelen om dit ter beschikking te stellen aan de makers van hun audiovisuele creatie zoals hierboven beschreven. Daarnaast kan de vereniging bijdragen en meewerken aan aile activiteiten die verband houden met het hiervoor omschreven hoofddoel.



§2 . Op bijkmstige wijze is het de vzw toegestaan economische activiteiten uit te oefenen op voorwaarde dat die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van zijn doeleinden. De vzw zal zijn financiële middelen ter uitvoering en dit uitsluitend zonder winstoogmerk van zijn maatschappelijk doe verzamelen via sponsoring, vergoedingen voor producties, giften en roerende verhuring van filmmateriaal.

Zij mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het' maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds-of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit...).





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd. En kan op elk moment ontbonden worden. LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden: elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet- werkende leden tot de vereniging toelaten.

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de vereniging.

Art. 6. Op de zetel van de verening wordt een register bijgehouden van de leden. Dit register vermeldt naam, voornaam en de woonplaats van de leden. Of in geval het rechtspersonen betreft, de naam van de rechtspersoon en het adres van de zetel.

Aanbrengen van wijzigingen in het register van de vaste leden moeten gebeuren door middel van het neerleggen van een bijgewerkte versie binnen de maand na de verjaardag van het neerleggen van de statuten.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid ovedijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Alle leden van de Algemene Vergadering hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Aile werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen váôr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur,

41

,

a M002.2

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter ais van de gedelegeerd bestuurder.

Een besluit van de algemene vergaderingen is verreist voor

1. De wijziging in de statuten;

2. De benoeming en afzetting van de bestuurder en het bepalen van een eventuele bezoldiging;

3. De benoeming en afzetting van de comrnissarisen en de bepaling van hun bezoldiging in geval dat er een bezoliging wordt toegekend;

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarisen

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

6. De ontbinding van de vereniging

7. De uitIsluiting van een lid

9. De omzetting van de vereniging van omzet zonder winstoogmerk (NOTAS)

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid, de oudste van de aanwezige bestuursleden, zit de vergadering voor. De voorzitter wijst een verslaggever aan, die de notulen opstelt.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 2 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap, ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur,

ledere bestuurder kan ook fe allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

De raad van Bestuur beschikt over een algemene bevoegdheid, met uitzondering van die bevoegdheden die de wet of de statuten uitdrukkelijk toekennen aan de Algemene Vergadering.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. ZIJ Is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het

hypothekeren, het tenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Alle handelingen van de Raad van Bestuur worden genotuleerd in een notulenbak, dat wordt bijgehouden door de secretaris. De notulen worden op de volgende vergaderingen na goedkeuring ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 15. De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en aile andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. UittrekseIs en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De leden van de Raad van Bestuur en van het dagelijkse bestuur gaan geen persoonlijke verplichtingen aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Er kan een adviesraad worden opgericht, bestaande uit experten op verschillende gebied, al dan niet lid. Deze experten kunnen door de Raad van Bestuur individueel of ais college uitgenodigd worden aan advies te formuleren, en om dit advies te komen verdedigen op de Raad van Bestuur.

Het advies van de Adviesraad is niet bindend.

De leden van de Adviesraad worden niet gepubliceerd. Maar er worden wel lijsten bijgehouden in de vzw haar vooropgestelde zetel met de namen van de adviseurs.

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld ln artikel lm van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vzw de drempelbedragen overschijdt, wordt de contrôle op de financiële toestand, op de jaarekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hier weer te geven, aan een commissaris opgedrage, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het instituut der bedrijfsrevisoren voor een termijn van 2 jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris

FINANCIEEL

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art, 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

-"1

MOD 2.2

,

Voor-

iSehouden aaraiet Belgisch

Staatsblad Luik B vervoig

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2013. ONTBINDING

Art. 21. Bij ontbinding moet de Algemene Vergadering de vereffenaar(s) aanwijzen. De vereffenaar(s) heeft (hebben) tot taak het passief van de vzw aan te zuiveren en het actief ervan te gelde te maken. Het actief kan slechts worden aangewend na aanzuiveren van het passief. De bestemming van het actief moet zo dicht mogelijk aansluiten bij de geest en de werking van de vereniging. De bestemming van het actief mag de rechten van derden niet schaden.

Verdet benoemd als eerste bestuur:

- Jurgen VVillocx

- Pieter de Ridder

- Domien Huyghe

Met als functie:

- Jurgen Willocx: Voorzitter

- Pieter de Ridder: penningmeester

Domien Huyghe: Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge





Hierbij neergelegd: Statuten









"

Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(c)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien \lao derden te vertegenwoordigen

Verso, : Naam en handtekening

Coordonnées
EARLYBIRDS

Adresse
LAND VAN WAASLAAN 109 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande