EEN NIEUW GEZIN, AFGEKORT : ENG

Association sans but lucratif


Dénomination : EEN NIEUW GEZIN, AFGEKORT : ENG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.224.024

Publication

18/06/2014
ÿþMOD22

"

Ondernemingsnr : 0837.224.024

Benaming

(voluit) : Een Nieuw Gezin

(verkort): ENG

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Makkegemstraat,9, 9820 Schelderocie

Onderwerp akte: Ontslag en benoeming van de leden van de raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 07.05.2014 werd beslist:

Te ontslaan als bestuurder:

Demeter Margriet

Van Boeckel Dina

Jensen Evamaria

Cosaert Dirk

Te benoemen als bestuurder:

Knockaert Georgette

Claus Inge

Allaert Nicote

VVillems Chantal

Vandenhoute Gonnie

Thijs Vivianne

te herbenoemen:

Willems Jos

Van Wesemael Lutgarde

De huidige samenstelling van de raad van bestuur ziet eruit als volgt:

Voorzitter: Willems Jos

Ondervoorzitter: Van Wesemael Lutgarde

Penningmeester: Claus Inge

Leden: Knockaert Georgette

Allaert Nicole

Willems Chantal

Vandenhoute Gonnie

Thys Vivianne

Te ontslaan als dagelijks bestuurder: Jansen Evamaria

Te benoemen als dagelijks beheerder. Van Wesemael Lutgarde en Claus Inge

Te herbenoemen als dagelijks bestuurder: Willems Jos

De huidige samenstelling van het dagelijks bestuur ziet eruit als volgt:

Willems Jos

Van Wesemael Lutgarde

Claus Inge

Jos Willems, Voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

II

II

MM!

-6 Mi 2014

RECHTBANK VAN K009 HANDEL TE GENT

Cerirrie

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte turgriffiu-

NEERGELEGD

Ui

bel az E3e Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/07/2011
ÿþOndernemingsnr 0 .3t1- " oZoi+-l. oei

Benaming

(voluit) : Een Nieuw Gezin

(verkort) : ENG

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Makkegemstraat,9, 9820 Schelderode

Onderwerp akte : oprichting - statuten - benoeming bestuurders - gemachtigden

De ondergetekenden

1.Van Wesemael Lutgarde, Leopoldine Posthoomstraat, 51, 9300 Aalst

2.Jansen Eva Maria, Halvemaanstraat, 133, 9040 Sint Amandsberg

3.Demeter Margriet, Maria, Hoevepoort,11, 9030 Mariakerke

4.Willems Josephus, Augustinus, Maria, Makkegemstraat,9, 9820 Schelderode

5.Van Boeckel Sina, Leona, Marcel, Waalbeekpark,34, 9870 Zulte

6.Van Goethem Kristof, Marie, Albert, Didier, Emmy, Ghislaine, boslaan, 55, 3090 Overijse

7. Cosaert, Dirk, Marcel, Gabriël, Bekkenstraat, 7, 8720 Wakken

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals aangepast door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen' zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de; statuten als volgt samenstellen :

STATUTEN:

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - §1. De vereniging draagt de naam "Een Nieuw Gezin", vereniging zonder winstoogmerk,; evenwaardig afgekort tot "ENG".

§2. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, moeten de naam van de vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding "Vereniging, zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.Z.W." en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2. - De vereniging is gevestigd te Makkegemstraat,9, 9820 Schelderode in het gerechtelijk' arrondissement Gent. Enkel bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij naar een andere plaats: overgebracht worden.

Art. 3. - §1. De vzw Een Nieuw Gezin heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, er naar te; streven om alle soorten gezinnen een evenwaardige plaats in de maatschappij te bezorgen.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het; maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom. of krachtens een ander zakelijk recht. Zij mag op haar goederen in eigendom zakelijke rechten vestigen en; deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is opgericht op heden, 06 JUNI 2011 voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden warden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

Vo beha aan Belg Staat

I

91*

NEERGELEGD 2 3 JUNI 2011

RECHTBANK 1',i\` KOOI'I ,:' _d, "l'F. G E VT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

r MOD 2.2

TITEL Il. - LIDMAATSCHAP

Art; 5. - §1. De vereniging heeft vaste leden en toegetreden leden.

§2. - Vaste leden zijn alle natuurlijke of rechtspersonen die lid worden van de vereniging en het voorziene jaarlijks lidgeld betalen. Daarnaast kunnen de vaste leden vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De vaste leden of hun rechtsopvolgers hebben niet het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

§3. - Toegetreden leden zijn alle natuurlijke of rechtspersonen die zich bij de vereniging als toegetreden lid laten registreren. Zij zijn geen lidgeld verschuldigd., maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De toegetreden leden of hun rechtsopvolgers hebben niet het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

§4. - Het aantal vaste leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van vijf.

Art. 6 - De ondergetekende oprichters zijn de eerste vaste leden. Nieuwe vaste leden worden door het bestuur aangenomen en nadat het door het bestuur bepaalde minimum lidgeld is betaald. Toegetreden leden zijn lid van zodra ze zich bij de vereniging laten registreren. Door hun lidmaatschap hebben de vaste leden en de toegetreden leden de statuten van de vereniging aanvaard.

Art. 7. - Bij niet betaling van het lidmaatschap gedurende een jaar brengt dit het verlies van het lidmaatschap als vast lid met zich mee. Het vast lid dat zijn lidmaatschap is verloren kan wel toegetreden lid worden mits hij zich hiervoor heeft laten registreren. Ook kan een lid ten allen tijde zelf een eind maken aan zijn of haar lidmaatschap bil middel van een eenvoudig schrijven, geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en dat zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 8. - Uitsluiting van een vast lid of een toegetreden lid kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 9. - De door de leden jaarlijks verschuldigde lidgeld wordt door de Raad van Bestuur vastgesteld. Dit bedrag mag niet hoger zijn dan honderd Euro (¬ 100,00).

Art. 10. - Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de vaste leden en de toegetreden leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 11. - De vaste leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk regelement van de vereniging na te leven. In geen geval mogen zij de belangen van de vereniging schaden.

Art. 12 - Het lidmaatschap eindigt van rechtswege door het overlijden van het lid-natuurlijk persoon of door de ontbinding, fusie of faillissement van het lid-rechtspersoon.

TITL Ill. - RAAD VAN BESTUUR  DAGELIJKS BESTUUR

Art. 13 - §1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste vier bestuurders, die tevens vast lid zijn van de vereniging, en die worden benoemd voor een maximum, maar hernieuwbare periode, van drie jaar.

§2. Zo het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het bepaalde minimum dan dient binnen de drie maanden een nieuwe bestuurder aangesteld.

§3. De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de Algemene Vergadering. Elke benoeming, ontslag of herroeping moet worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel ter publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

§4. De functie van bestuurder is onbezoldigd.

Art. 14. - §1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Zij is bevoegd in alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van de voorzitter, en één bestuurder, samen handelend, benevens de bijzondere opdracht hierna verleend voor het dagelijks bestuur en/of bijzondere schriftelijke opdrachten of volmachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. De leden van de raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Art. 15. - §1. De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

§2. De Raad van Bestuur vergadert, op bijeenroeping van de voorzitter, telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens tweemaal per jaar. De voorzitter dient de Raad van Bestuur eveneens samen te roepen op verzoek van twee bestuurders.

§3. De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt schriftelijk, of per e-mail, en minstens acht dagen voor de vergadering. Komt de Raad van Bestuur samen op verzoek van twee bestuurders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de drie weken na hun schriftelijk verzoek.

§4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer twee derden van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt door de secretaris die door hem en de voorzitter worden ondertekend.

Art. 16 - De ondervoorzitter, vervangt de voorzitter, in al zijn bevoegdheden, wanneer deze verhinderd is. Bij ontstentenis of verhindering van de ondervoorzitter, wordt de voorzitter vervangen door de oudste bestuurder in leeftijd..

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING

Art 17. - De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of tegenstemmen. Enkel de vaste leden die het lidgeld van het lopend jaar betaald hebben, hebben stemrecht op de vergadering.

Toegetreden leden nemen geen deel aan de algemene vergadering.

Art. 18 - Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor :

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

80 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen.

Art. 19. - §1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste eenmaal per jaar, in de loop van de maand mei, en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens één vijfde van de effectieve leden er om vraagt.

§2. Alle leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief, die de agenda, evenals de plaats, de datum en het uur van bijeenkomst vermeldt.

Art. 20 - §1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of (bij afwezigheid) het oudst aanwezige lid van de Raad van Bestuur. Alle leden beschikken in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht, maar die slechts houder mag zijn van hoogstens twee volmachten.

§2. De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel aanvaard.

§3. Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van de statuten en het uitsluiten van een lid.

Art. 21. - §1. De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden ten zetel van de vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dit wensen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op hun kosten en zonder verplaatsing inzage en kopie van de notulen te vragen,

TITEL VI. - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 22. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Art. 23. - Ten laatste binnen de vijf maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 24. - §1. De algemene vergadering kan één of meer commissarissen aanstellen, voor een duur die zij bepaalt, en die belast worden met het toezicht op de ontvangsten en uitgaven van de vereniging. Zij gaan tevens de juistheid na van de inventarissen.

§ 2. Zij mogen kennis nemen van alle akten en bescheiden die nuttig zijn voor het vervullen van hun opdracht.

TITEL VII. - ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 25. - § 1. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

§ 2. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

§ 3. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering of, bij gebreke daarvan, door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffenen omschreven.

Art 26. - Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkaardig of verwant doel nastreeft.

TITEL VIII. - ALGEMENE BEPALINGEN

Art 27. - De vereniging onderschrijft de bepalingen van het internationaal verdrag inzake de rechten van het kind.

Art 28. - Voor alles waarin in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

BESLISSINGEN VAN DE OPRICHTINGSVERGADERING :

De oprichtingsvergadering besluit, na voorlezing, het ontwerp van de statuten aan te nemen en gaat verder over tot de oprichting van "Een Nieuw Gezin" vereniging zonder winstoogmerk.

De oprichtingsvergadering besluit, in overeenstemming met de statuten de volgende personen aan te stellen tot bestuurder :

1.Van Wesemael Lutgarde, Leopoldine, Posthoornstraat, 51, 9300 Aalst

2.Jansen Eva Maria, Halvemaanstraat, 133, 9040 Sint Amandsberg

3.Demeter Margriet, Maria Hoevepoort,11, 9030 Mariakerke

4.Willems Josephus, Augustinus, Maria, Makkegemstraat,9, 9820 Schelderode

5.Van Boeckel Sina, Leona, Marcel, Waalbeekpark,34, 9870 Zulte 6.Cosaert Dirk, Marcel, Gabriël , Hekkenstraat, 7, 8720 Wakken

De oprichtingsvergadering besluit, in overeenstemming met de statuten de volgende personen aan te stellen tot voorzitter en ondervoorzitter van de raad van bestuur :

Voorzitter : Willems Josephus, Augustinus, Maria

Ondervoorzitter : Jansen Evamaria

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De oprichtingsvergadering besluit, in overeenstemming met de statuten de volgende personen te belasten met het dagelijks bestuur :

Voorzitter : Willems Josephus, Augustinus, Maria

Ondervooritter : Jansen Eva Maria

De oprichtingvergadering gaat over tot ondertekening van de oprichtingsakte bij onderhandse akte. In afwijking van artikel 1325 van het Burgerlijk Wetboek en conform art. 2 wet van 27 juni 1921 worden twee originelen opgesteld.

Gedaan te Schelde rode, op 6 Juni 2011

Getekend door de voorzitter,

Willems Josephus

Tegelijk hierbij neergelegd oprichtingsakte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden eRecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EEN NIEUW GEZIN, AFGEKORT : ENG

Adresse
MAKKEGEMSTRAAT 9 9820 SCHELDERODE

Code postal : 9820
Localité : Schelderode
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande