EERSTELIJNS- EN THUISGEZONDHEIDSZORG ZELZATE

Association sans but lucratif


Dénomination : EERSTELIJNS- EN THUISGEZONDHEIDSZORG ZELZATE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.040.106

Publication

21/06/2013
ÿþ M0022

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lIIl 11111111fl 11111 111fl ll1l 11111 lI1 1111(111

*130948908

,..~~ ~ ~r-~ivuL.-4l.

Ondememingsnr : 0429.040.106

Benaming

(voluit) : EERSTELIJNS- EN THUISGEZONDHEIDSZORG ZELZATE VZW

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoormerk

Zetel : Hooistraati te 9060 Zelzate

Onderwerp akte : gewijzigde tektst: Nieuwe statuten

EERSTELIJNS- EN THUISGEZONDHEIDSZORG ZELZATE VZW

Opgericht bij onderhandse akte op 09/04/1984 door ondergetekenden, allen huisarts en van Belgische nationaliteit, ten persoonlijke titel.

TITEL I: WAAN ZETEL DOEL DUUR

Art 1 -Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht overeenkomstig de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, onder de benaming "EERSTELIJNS- EN THUISGEZONDHEIDSZORG ZELZATE VZW

Art.2 De zetel is gevestigd in het gerechterlijk arrondissement Gent. Stationsstraat 20A bus 001 9060 Zeszate De Raad van bestuur beslist over elke gebeurtelijke adresverandering.

Art.3 De vereniging heeft tot doel de bevordering van de huisartsengeneeskunde en de bescherming van haar beoefenaars. De onderlinge samenwerking en informatieverstrekking wordt derwijze gecoördineerd dat het huisartsenkorps lokaal als één eenheid naar buiten kan treden. Zij beoogt eveneens een loyale samenwerking tot stand te brengen tussen huisartsen en specialisten, paramedici, instellingen en verenigingen die eveneens een sociaal verantwoorde kwaliteitsgeneeskunde nastreven. Daartoe zal zij gebruiken of in eigendom mogen bezitten en ontvangen alle roerende en onroerende goederen die zij voor het bereiken van haar doel nodig heeft. Zij mag ook alle handelingen stellen tot het bereiken van haar doel.

Art.4- De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden

TITEL Il: LEDEN AANNEMING ONTSLAG.

Art.5 - Het aantal leden is onbeperkt maar moet minimum 5 bedragen. De eerste leden zijn de stichters.

Art,6. Het lidmaatschap is beperkt tot huisartsen van Zetzate, en directe omgevingl, welke ten persoonlijken titel lid zijn. Alleen Huisartsen bezitten stemrecht.

Art.7 Het aanvaarden van nieuwe leden wordt op voorsstel van een !id, door de Algemene Vergadering, bij eenvoudige meerderheid der stemmen, zonder beroep, beslist. Een eventuele weigering dient aan de afgewezen kandidaat medegedeeld.

Art.8- De ontslagname en uitsluiting van leden geschiedt op de wijze door artikel 12 van de wet bepaald.

Art.9- De Algemene Vergadering bepaalt de jaarlijkse verplichte bijdrage bij gewone meerderheid. Deze bijdrage wordt betaald door elke aangesloten huisarts.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

a

S

st

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge



NEERGELEGD

12 Mi 2013

RE CHTBM1M/AN ,d...,,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

TITEL lil: BESTUUR

Art.10- De vereniging wordt bstuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens vijf bestuurders, gekozen tussen zijn leden, bij geheime stemming door de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen, voor tenminste vier jaar en ten allen tijde afstelbaar door de Algemene Vergadering. Bij de eerste Algemene Vergadering warden de bestuurders aangesteld.

Art.11 - De Raad van Bestuur kiest in haar eerste vergadering tussen zijn bestuurders een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester bij eenvoudige meerderheid. Deze drie functies zijn onverenigbaar. Indien één van deze mandaten vrijkomt duidt de Raad van Bestuur een plaatsvervanger aan.

Art.12-De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden van bestuur de gemandateerde bestuurders in verenigingen en instellingen zoals bedoeld in art. 3. Zij kan ook afgevaardigden van de Algemene Vergadering aanstellen.

Art13- De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of bij ontstentenis van de Voorzitter door de Secretaris, telkens het belang van de verining het vereist, of op verzoek van twee bestuurders. De uitnodiging gebeurt minstens zeven dagen véér de bijeenkomst. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of bij ontstentenis van de Voorzitter door de Secretaris of bij ontstentenis van deze door de oudste aanwezige bestuurder. leder bestuurder kan in geval van afwezigheid geldig vertegenwoordigd worden door een andere bestuurder mits schriftelijke procuratie. Er mag maximaal slechts één procuratie per bestuurder verstrekt worden. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de vertegenwoordigde stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten worden opgenomen in processen-verbaal, getekend door de Voorzitter of de Secretaris en twee bestuurders.

Art.14-De Raad van Bestuur heeft in zijn bevoegdheid alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen, en die door de wet of de statuten niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Hij kan alle handelingen verrichten, zoals organisatie, benoeming en bezoldiging van personeel en het uitvaardigen van regelementen van inwendige orde. Hij kan toelagen, schenkingen en legaten aanvaarden beschikken over alle voorschotten, leningen of ontvangsten nodig voor zijn werking.

De bestuurders worden niet gehonoreerd.

De rechtsvordering zowel als eiser dan als verweerder, worden in de naam van de Vereniging gevoerd door drie bestuurders, waaronder de Voorzitter en de Secretaris, op vervolging en benaastiging van haar Voorzitter.

De Raad van Bestuur kan evenzo elke bevoegdheid aan eender welke mandataris van zijn keuze opdragen, zelfs aan iemand die niet tot de vereniging behoort.

Voor rechthandelingen is de vereniging slechts gebonden door de gezamelijke handtekening van drie bestuurders, waarvan de Voorzitter of van de Secretaris.

Art.15-De Raad van Bestuur houdt het register bij van de leden. De bestuurders zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat, Zij gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan ter wille van hun bestuur ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging.

Art.15b-De Raad van Bestuur kan om praktische redenen een deel van haar werkzaamheden overdragen aan een "Dagelijks Bestuur" bestaande uit enkele van haar bestuurders.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Art.16-De Algemene Vergadering bestraat uit het geheel van de aangesloten leden huisartsen. Ze is trouwens het souvereine gezag van de vereniging. Ze heeft allemachten.De beslissingen die zij overeenkomstig de statuten treft, zijn rechtsgeldig en binden alle rechten;

1. Het recht statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van de wettelijke bepalingen terzake.

2. Het recht bestuurders te benoemen en te ontslaan.

3. Het recht jaarlijks de begroting, de rekeningen en het jaarverslag goed te keuren.

4. Het recht van leden uit te sluiten.

5. Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art.17- Ten minste éénmaat per jaar moet een Algemene Vergadering gehouden worden in de loop van de maand maart.

Art. 18- De Raad van Bestuur mag ten allen tijde de Algemene Vergadering bijeenroepen, Hij is daartoe verplicht op verzoek van één vijfde van de leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Dit verzoek moet de punten behelzen die aan de vergadering dienen voorgelegd, Aile leden moeten er toe uitgenodigd worden volgens de procedure voorzien bij art.20.

De vergaderingen worden gehouden op dag, uur en plaats op de oproepingsbrief aangeduid. Geeft de Raad van Bestuur geen gevolg aan dit verzoek binnen de termijn van één maand sedert het indienen, dan zijn de verzoekende leden gerechtigd de vergadering zelf samen te roepen.

Art,19De bijeenroepingen worden gedaan door de Raad van Bestuur per gewone omzendbrief aan elk lid gericht tenminsste 14 dagen vôôr de vergadering en ondertekend, namens de Raad van Bestuur, door de Voorzitter en de Secretaris.

Art.20- De vergadering mag slechts behandelen de punten die op de agenda staan en die in de oproepingsbrief zijn vermeld. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter Van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis door de Secretaris of bij ontstentenis van deze door de oudste bestuurder, tenzij de voorzitter zijn plaatsvervanger aanduidt. De voorzitter duidt de verslaggevers aan.

Art.21- Behoudens andersluidende bepalingen in de statuten of in de wet voorzien, zal de Algemene Vergadering geldig mogen beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige leden is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art.22- De besluiten van de Algemene Vergaderingen die wijzigingen brengen aan de statuten of uitsluiting van leden voorzien of vrijwillige ontbinding van de vereniging, worden genomen overeenkomstig bijzondere voorwaarden welke zijn:

1. Het te bespreken punt en de te nemen beslissing moeten op duidelijke wijze op de rangorde vermeld worden.

2. De twee derden van de leden moeten op de Algemene Vergadering aanwezig zijn.

3. De beslissingen moeten genomen worden met de twee derden van de aanwezige stemmen.

Daarenboven, wanneer de wijzigingen verandering van het doel van de vereniging beoogt is de eenparigheld van de aanwezige stemmen vereist.

Art.23- De besluiten van de Algemene Vergaderingen worden vastgelegd in de processenverbaal getekend door de Voorzitter en de Secretartis en de leden die het verlangen, en ingeschreven in een speciaal register bij de Secretaris achter slot bewaard.

Ze zijn comform de wet, ter inzage op eenvoudig verzoek aan de Voorzitter en de Secretaris, doch mogen niet verplaatst worden.

,TITEL V: MIDDELEN BEGROTING EN REKENINGEN

Art.24- De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit bijdragen van de leden, uit leningen, legaten, schenkingen, inkomsten en baten uitsluitend ten gebruike van het maatschappelijk doel.

Art.25- Elk jaar wordt de balans van het verlopen dienstjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december,

vastgelegd en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend dienstjaar.

Beiden worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur vóór het einde van de maand januari .en onderworpen

aan een goedkeuring van de Algemene Vergadering van de maand maart.

Op die jaarlijkse Algemene Vergadering dient de balans goed- of afgekeurd en dient geraadpleegd over de

kwijting te geven aan de bestuurders voor hun uitgevoerd mandaat.

De algemen Vergadering heeft het recht 2 commisssarissen aan te duiden ter controle van de jaarbalans.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING,

Art.26- ingeval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Het patrimonium wordt na vereffening van aile schulden, aangewend ter bevordering van de huisartsengeneeskunde.

:ln dezelfde Algemene Vergadering van 04/06/2013 werden de statuten als volgt gewijzichd:

werden volgende bestuurders ontslagen:

Van Daele Marijcke

De Jonghe Johan

Kochuyt Mark (overleden)

Jacobs Henri ( overleden)

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

worden benoemd als bestuurder: Vanderhaegen Hilde Impens Geert

Van den Abeele Wouter

De huidige Samenstelling

Vanderhaegen Hilde

Persoon Dirk

Van Parys Paul

Celle Marcel

Hoet Philippe

Impens Geert

Notte Kristiaan

Van den Abeele Wouter

Verkest Catherine

van de Raad van Bestuur ziet er Stationstraat 20/0001 Tarwestraat 2 Krommedijk55/218 Assenedesteenweg 66 Hoogbouwplein 28

Burg. J. Chalmetlaan 26 Akkerstraat 20 (nieuw adres) Leegstraat 3

Groenstraat 14 nieuw adres)

als volgt uit:

9060 Zelzate ( voorzitter)

9060 Zelzate ( Secretaris)

8301 Knokke-Heist'Penningmeester) 9060 Zelzate 9060 Zelzate 9060 Zelzate 9060 Zelzate 9060 Zelzate 9060 Zelzate

Paul Van Parys:

bestuurder

Tergefijk hiermee neergelegd: coördinatie statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Stationstraat 20/0001 Burg. J. Chalmetlaan 26 Leegstraat 3

9060 Zelzate

9060 Zelzate

9060 Zelzate

MOd 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EERSTELIJNS- EN THUISGEZONDHEIDSZORG ZELZATE

Adresse
HOOISTRAAT 1 9060 ZELZATE

Code postal : 9060
Localité : ZELZATE
Commune : ZELZATE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande