ELFTWELF

Association sans but lucratif


Dénomination : ELFTWELF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 859.933.308

Publication

13/03/2012
ÿþA I Mon 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr . 0859.933.308 Benaming

(vofuitj : Elftwelf

NEERGELEGiI

29 FO. 202

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

" iaosaesa

~

bel

aG

Be Sta~

(verkort) :

Rechtsvoren : VZW

Zetel : MORIAANSTRAAT 57, 9050 GENTBRUGGE

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN - HERBENOEMING LEDEN RAAD VAN BESTUUR EN BENOEMING NIEUWE LEDEN RAAD VAN BESTUUR - HERBENOEMING ' GEDELEGEERD BESTUURDER - DAGELIJKS BESTUUR - GEVOLMACHTIGDEN

Op de statutaire Algemene Vergadering van 8 november 2011, werd met eenparigheid van stemmen: devolgende beslissingen genomen:

artikel 03, artikel 04, artikel 05, artikel 06, artikel 08, artikel 11 en artikel 13 van de statuten in hun geheel te vervangen door onderstaande artikels.

Artikel 03 De vereniging is een gezelschap dat zich tot doel stelt:

Een divers publiek via muziek te informeren, sensibiliseren en vormen door het aanbieden van uiteenlopende muzikale culturele activiteiten die vorm geven aan het leven in een eigentijdse samenleving. Dit = gebeurt via een buurtorkest en het ondersteunen van jong en oud bij het contactvaardig maken met muziek. . door het opzetten, uitvoeren en begeleiden van projecten zoals workshops, concerten, repetities, ... Op basisvan praktijkervaringen ontwikkelen van aangepaste methodes en werkvormen om via de universele taal van de muziek bij te dragen tot participatie en integratie.

Het organiseren en ondersteunen van culturele, creatieve en ecologisch verantwoorde buurtactiviteiten.

Het organiseren en ondersteunen van professionele muziekproducties.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van die doelstellingen rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Hiertoe kan de vereniging subsidies, giften en legaten ontvangen die haar volgens de wet toegelaten zijn. De vereniging kan onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur, nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkosten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen die haar doe! rechtvaardigen. In dit kader kan de vereniging zelf daden van koophandel stellen.

Artikel 04 De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. De effectieve leden zijn de. stichtende leden en eenieder die nadien als effectief lid aanvaard werd. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De niet-effectieve leden, toegetreden leden genoemd, hebben alleen de: rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur beslist' autonoom over de aanvaarding van de effectieve leden, zonder motiveringsplicht.

Beslissingen over de aanvaarding van nieuwe effectieve leden kunnen alleen met éénparigheid van: stemmen worden genomen. Het lidgeld voor effectieve leden en voor toegetreden leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur maar bedraagt ten hoogste ¬ 100.

Artikel 05 Nieuwe toegetreden leden worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur. De voorwaarden tot toetreding worden omschreven in het huishoudelijk reglement.

' Artikel 06 Het staat de effectieve en toegetreden leden vrij op elk tijdstip ontslag te nemen, mits de raad van'

bestuur hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

" Is geacht ontslagnemend te zijn het effectief of toegetreden lid dat in gebreke blijft zijn bijdrage te betalen, binnen de maand in welke hij hiertoe bij aangetekende brief werd aangemaand.

" De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts in de algemene vergadering uitgesproken worden, met een meerderheid van de twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 08 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden.

Indien slechts 3 leden zetelen in de algemene vergadering, bestaat de raad van bestuur uit 2 bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De bestuurders' worden gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering, bij geheime stemming en volgens,

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

het reglement van inwendige orde. Dit mandaat is van onbepaalde duur. De algemene vergadering kan echter ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Leden van de raad van bestuur kunnen hun vrijwillig ontslag indienen per brief gericht aan een ander lid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, en kan ook een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris aanstellen. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de bestuurder met de langste bestuursanciëniteit. Bij gelijke enciëniteit primeert de leeftijd,

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders. Zij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve bij de aanvaarding van nieuwe effectieve leden waarbij eenparigheid van stemmen is vereist. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, de doorslag. Bij geheime stemming en wanneer de voorzitter of zijn vervanger weigert zijn standpunt bekend te maken, wordt de beslissing verdaagd naar een volgende vergadering. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordelingen op de bijeenkomsten van de raad van bestuur.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan een of meerdere personen, een bestuurder, een lid of een derde. Het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur opgedragen worden aan een bestuurder, hierna gedelegeerd bestuurder genoemd. De benoeming van deze gedelegeerd bestuurder is van onbepaalde duur. De gedelegeerd bestuurder krijgt de bevoegdheid de volgende beslissingen te nemen: dagdagelijkse handelingen die nodig genomen moeten worden om de dagdagelijkse werking van de vereniging te verzekeren; niet-dagdagelijkse handelingen die echter kleine invloeden hebben op de werking van de vereniging; beslissingen die niet behoren tot de vorige categoriën, maar die omwille van hun dringendheid niet kunnen wachten op een besluit van de raad van bestuur.

De vereniging wordt tegenover derden in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur kan de gedelegeerd bestuurder ontslaan van zijn of haar bevoegdheden bij gewone meerderheid van stemmen, mits indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De gedelegeerd bestuurder kan ten allen tijde schriftelijk zijn of haar ontslag indienen bij de raad van bestuur.

Bij ontslag worden alle bevoegdheden van de gedelegeerd bestuurder uitgeoefend door de bestuurder met de langste bestuursanciëniteit tot een nieuwe gedelegeerd bestuurder wordt aangeduid door de raad van bestuur.

Artikel 11 Aile effectieve leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegerekend, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook effectief lid moet zijn van de vereniging. Elk effectief lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en worden bij het verslag van de vergadering gehecht.

Artikel 13

De statutaire algemene vergadering wordt gehouden binnen de 6 maanden na afsluiten van het boekjaar, op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats.

Bij de jaarlijkse statutaire vergadering worden de rekeningen en de begrotingen van de vereniging te goedkeuring voorgelegd en wordt gestemd over de kwijting van de bestuurders.

Op deze statutaire vergadering kunnen enkel de effectieve leden aanwezig zijn. Zij zullen op deze vergadering per gewoon schrijven uitgenodigd worden. Het verslag van de statutaire algemene vergadering zal aan de effectieve leden overhandigd worden. Leden en derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels van het verslag vragen aan de gedelegeerd bestuurder.

Op de statutaire Algemene Vergadering van 8 november 2011, werden de volgende leden van de Raad van

Bestuur benoemd:

Declerck, Robert, Veldwijkstraat 48, 9050 Gentbrugge, geboren te Halen op 2 juli 1946

Biancke, Lieven, Kleine Kerkstraat 36, 9050 Ledeberg, begoren te Gent op 17 augustus 1973

De Raad van Bestuur bestaat voor onbepaalde duur uit:

LAGA, Lucas, Rederijkersstraat 22, 8560 Wevelgem, geboren te Kortijk op 07 september 1933 VANHECKE, Thérèse, Rederijkersstraat 22, 8560 Wevelgem geboren te Brugge op 25 juli 1942 DERIEUW, Ann, Moriaanstraat 57, 9050 Gentbrugge geboren te Brugge op 5 juli 1972

DECLERCK, Robert, Veldwijkstraat 48, 9050 Gentbrugge, geboren te Halen op 2 juli 1946 BLANCKE, Lieven, Kleine Kerkstraat 36, 9050 Ledeberg, begoren te Gent op 17augustus 1973

4./

M

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MaD2.2

Luik B - Vervolg

De omvang van de bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de wijze waarop die deze bevoegdheden

" uitoefend is alsvolgt beschreven in artikel 08 van de statuten:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden.

Indien slechts 3 leden zetelen in cie algemene vergadering, bestaat de raad van bestuur uit 2 bestuurders. ' Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De bestuurders " worden gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering, bij geheime stemming en volgens het reglement van inwendige orde. Dit mandaat is van onbepaalde duur. De algemene vergadering kan echter ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Leden van de raad van bestuur kunnen hun vrijwillig ontslag indienen per brief gericht aan een ander lid van de raad van bestuur.

. De raad van bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de wet aan de algemene vergadering

zijn voorbehouden. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, en kan ook een ondervoorzitter,

" een penningmeester en een secretaris aanstellen. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de bestuurder met de langste bestuursanciëniteit. Bij gelijke anciëniteit primeert de leeftijd.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders. Zij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van , stemmen, behalve bij de aanvaarding van nieuwe effectieve leden waarbij eenparigheid van stemmen is vereist. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, de doorslag. Bij geheime stemming en wanneer de voorzitter of zijn vervanger weigert zijn standpunt bekend te maken, wordt ; de beslissing verdaagd naar een volgende vergadering. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet

" meegeteld in de beoordelingen op de bijeenkomsten van de raad van bestuur.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algeméne vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan een of meerdere personen, een bestuurder, een lid of een derde. Het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur opgedragen warden aan een bestuurder, hierna gedelegeerd bestuurder genoemd. De benoeming van deze gedelegeerd bestuurder is van onbepaalde duur. De gedelegeerd bestuurder krijgt de bevoegdheid de volgende beslissingen te nemen: dagdagelijkse; handelingen die nodig genomen moeten worden om de dagdagelijkse werking van de vereniging te verzekeren; niet-dagdagelijkse handelingen die echter kleine invloeden hebben op de werking van de vereniging; " beslissingen die niet behoren tot de vorige categoriën, maar die omwille van hun dringendheid niet kunnen ' wachten op een besluit van de raad van bestuur.

De vereniging wordt tegenover derden in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur kan de gedelegeerd bestuurder ontslaan van zijn of haar bevoegdheden bij gewone meerderheid van stemmen, mits indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De gedelegeerd bestuurder kan ten allen tijde schriftelijk zijn of haar ontslag indienen bij de raad van bestuur.

Bij ontslag worden alle bevoegdheden van de gedelegeerd bestuurder uitgeoefend door de bestuurder met ' de langste bestuursanciëniteit tot een nieuwe gedelegeerd bestuurder wordt aangeduid door de raad van bestuur.

"

Op de vergadering van de Raad van Bestuur van 8 november 2011 werd unaniem besloten DERIEUW, Ann, Moriaanstraat 57, 9050 Gentbrugge, geboren te Brugge op 5 juli 1972 voor onbepaalde tijd aan te duiden als gedelegeerd bestuurder en haar de volmacht te geven over het dagelijks bestuur. Ze krijgt hiermee bevoegdheid de volgende beslissingen te nemen: dagdagelijkse handelingen die nodig genomen moeten

" worden om de dagdagelijkse werking van de vereniging te verzekeren; niet-dagdagelijkse handelingen die echter kleine invloeden hebben op de werking van de vereniging; beslissingen die niet behoren tot de vorige

" categoriën, maar die omwille van hun dringendheid niet kunnen wachten op een besluit van de raad van bestuur. Ze kan de vereniging tegenover derden in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigen.

Op de vergadering van de Raad van Bestuur van 8 november 2011 werd unaniem besloten Ann Derieuw voor onbepaalde tijd de volledige volmacht te geven om de vereniging in en buiten rechte steeds geldig te vertegenwoordigen, inclusief de volmacht om contracten af te sluiten, inclusief abeidscontracten en huurcontracten.

Ann Derieuw,

bestuurder

, Y ~ e-vue.-.:e.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : recto : Naam En hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de parso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ELFTWELF

Adresse
MORIAANSTRAAT 57 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande