ELIFAR

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ELIFAR
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 543.992.232

Publication

21/01/2014
ÿþ4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

c),

S , 1°-

Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie an de akte

11

VC behc aar BeIi Staaf

i

II

+1902 7

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

ELIFAR

OPRICHTING

Op heden 2 januari 2014 is door de ondergetekenden-oprichters, met name:

1.Tommelein Eline, wonende te 9052 Zwijnaarde, Hutsepotstraat 25/0201

2.Tommelein René Oscar, wonende te 8400 Oostende, Nachtegalenlaan 63

besloten een vennootschap onder firma op te richten, waarvan zij de statuten hebben vastgesteld als volgt.

I. BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1 : De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een vennootschap onder firma met als benaming ELIFAR.

Artikel 2 : De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9052 Zwijnaarde, Hutsepotstraat 2510201,

Deze mag bij beslissing van de zaakvoerder naar elke plaats in het land België worden overgebracht.

Elifar

Vennootschap onder firma

Hutsepotstraat 25/0201, 9052 Zwijnaarde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

.%

3 L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3 : De vennootschap heeft tot doel :

- vervaardiging van farmaceutische grondstoffen

- het onderzoek naar en de verbetering en productie van actief geneeskrachtige substanties, die wegens hun farmacologische eigenschappen geschikt zijn voor de vervaardiging van geneesmiddelen

- vervaardiging van geneesmiddelen

- de vervaardiging van overige geneesmiddelen, inclusief homeopathische bereidingen

- de vervaardiging van chemische contraceptieven voor uitwendig gebruik en anticonceptionele middelen met hormonale werking

- de vervaardiging van veterinaire bereidingen

- vervaardiging van overige farmaceutische producten

- de vervaardiging van geneeskrachtige kruidentheeën

- apotheken

- detailhandel in medische en orthopedische artikelen in gespecialiseerde winkels

- de kleinhandel in geneeskrachtige kruiden

- detailhandel in cosmetica en toiletartikelen in gespecialiseerde winkels

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

De vennootschap mag tevens, zowel in binnen- aIs buitenland, binnen het kader van dit doel, alle roerende en onroerende goederen, materialen en installaties verwerven, verhuren, bouwen, kopen, verkopen en ruilen.

Zij zal door middel van aandelen, inbreng, versmelting, inschrijving of op om het even welke andere wijze, mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een analoog doel nastreven of waarvan het opzet alleen maar nuttig kan zijn voor de gehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar doel. Zij mag evenzeer alle handels-, industriële, financiële, roerende en/of onroerende handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Artikel 4 : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaald tijd. Ze begint te werken op 2 januari 2014.

II, VENNOTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5 : Alle oprichters zijn vennoten. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn niettemin lastens de vennootschap.

Artikel 6 : Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening deel te nemen.

Artikel 7 : De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zuIlen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten over op zijn erfgenamen.

Artikel 8 : Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking drie maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één der vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten. De gevolgen van een dergelijke terugtrekking worden geregeld zoals hierna bepaald onder artikel 22.

III, MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 9 : Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 5.000,00 euro, vertegenwoordigt door 500 aandelen die elk één/vijfhonderdste van het kapitaal vertegenwoordigen. Elk aandeel vertegenwoordigt één stem.

De inbreng en de verdeling van de aandelen geschiedt als volgt:

Mevrouw Eline Tommelein brengt ¬ 4.000,00 in en volstort dit.

De heer Tommelein René Oscar brengt ¬ 1.000,00 en volstort dit.

Bekrachtigd door bovenstaande, bekomt vennoot Eline Tommelein 400 aandelen en vennoot René Oscar Tommelein 100 aandelen.

IV. BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING  CONTROLE

Artikel 10 : De vennootschap wordt beheerd door één bezoldigde zaakvoerder, zijnde mevrouw Tommelein Eline, voornoemd. Zij wordt door de Algemene Vergadering benoemd zonder beperking van duur.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 : De twee vennoten vormen een college dat geldig beslist wanneer de meerderheid van haar leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 12 : De vennootschap wordt vertegenwoordigd in alle akten, inbegrepen akten met openbare ambtenaren alsmede handelingen in rechte door de zaakvoerders.

Artikel 13 : Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 : De Algemene Vergadering  rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De Algemene Vergadering beslist onder meer over

1)aanvaarding van nieuwe vennoten;

2)goedkeuring van de jaarrekening en balans;

3)aanwending van de winst;

4)eventuele wijziging van de statuten.

5)bespreking toekomstperspectievenbespreking toekomstperspectieven

Dit onderhoud wordt bijgehouden in een verslag, goedgekeurd door de zaakvoerder.

Artikel 15 : De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikel 8 en 20.

Artikel 16 : Ieder aandeel vertegenwoordigt Mn stem.

Artikel 17 : De Algemene Vergadering wordt gehouden in de maand juni van elk boekjaar op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werking bijeen. De eerste vergadering wordt gehouden in het jaar 2014, De Algemene Vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste een week op voorhand bij gewone brief tot de algemene vergadering worden opgeroepen, de bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de Algemene Vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond. Alle vennoten dienen te tekenen met bijschrift "gelezen en goedgekeurd".

VI. BOEKJAAR  JAARREKENING  RESULTAAT

Artikel 18 : Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar. Op 31 december van ieder jaar, en voor het eerst op 31 december 2014, wordt een inventaris opgemaakt en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 19 : Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De eventueel aan de zaakvoerder bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt. Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen. De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerders. De wettelijke beperkingen ter zake zullen moeten nageleefd worden.

VIL ONTBINDING  TERUGTREKKING VAN EEN VENNOOT

Artikel 20 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamheidsverklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de Algemene Vergadering daartoe beslist met pariteit van stemmen.

Artikel 21 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 186 van het W. Venn., onverminderd de toepassing van artikel 184 van het W. Venn. en het hierna bepaalde onder artikel 23.

Artikel 22 : In geval van werkonbekwaamheid, ontslag, uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) inzetting van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of zijn rechtverkrijgende een vergoeding gelijk aan het evenredig deel van zijn aandeel in de vennootschap overeenkomstig de toestand waarin de vennootschap zich bevond op datum uittreding. Ingeval van overlijden hebben de erfgenamen de keuze zijnde toe te treden als vennoot ofwel een vergoeding te vragen voor het evenredig deel van hun aandeel in de vennootschap die zij overeenkomstig de regels van het erfenisrecht hebben verkregen, en dit op voorwaarde dat de mede-vennoten unaniem akkoord zijn.

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23 : In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, een deel wordt toegekend in verhouding tot hun oorspronkelijke inbreng.

VIII. DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 24 : Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen.

Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk wetboek.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in Algemene Vergadering bijeengekomen en hebben navolgende beslissingen genomen en dit met eenparigheid van stemmen der vennoten.

BENOEMING

Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor onbepaalde duur: voornoemde mevrouw Tommelein Eline, wonende te 9052 Zwijnaarde, Hutsepotstraat 25/0201, die bevestigt dat de uitoefening van deze functie haar niet verboden is inzonderheid krachtens het koninklijk besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig en die verklaart de opdracht te aanvaarden. De zaakvoerder zal haar taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel.

WAARVAN AKTE EN PROCES VERBAAL

Opgesteld te Gent, op 2 januari 2014 als boven. En na voorlezing aan iedereen hier aanwezig, ondertekend en voorafgegaan door de woorden "gelezen en goedgekeurd voor hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid".

Mevrouw Tommelein Eline De heer Tommelein René Oscar

Zaakvoerder Vennoot

Coordonnées
ELIFAR

Adresse
HUTSEPOTSTRAAT 25, BUS 0201 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande