EMICA-MANAGEMENT VOF

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : EMICA-MANAGEMENT VOF
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 556.631.629

Publication

17/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

bouwrijp geworden zijn of wanneer gebiedende omstandigheden haar daartoe dwingen.

Binnen het kader van haar doel zal de vennootschap mogen overgaan tot het aankopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, verhuren of in huur nemen van onroerende goederen al dan niet gemeubeld, alsook instaan voor het beheer, de instandhouding en de valorisatie van haar roerend patrimonium.

En dit alles in de ruimste zin van het woord en zonder dat deze opsomming beperkend weze.

Dit doel mag verwezenlijkt worden, hetzij rechtstreeks bij middel van versmelting, afstand, deelneming of financiële tussenkomst in andere soortgelijke ondernemingen, hetzij op gelijk welke andere wijze.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, met ingang van heden. Zij kan ontbonden worden bij

beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 5  Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en wordt gevormd door de kapitaalrekeningen van ieder der vennoten. Het minimumkapitaal wordt vastgelegd op duizend (1.000,00) euro.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door vijftig (50 gelijke aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde).

Er mag door de vennootschap geen enkele soort effecten worden gecreëerd onder welke benaming ook, die geen stortingen in geld of inbrengen in natura vertegenwoordigen. Behoudens de hierna ingeschreven aandelen zullen in de loop van het bestaan van de vennootschap, andere aandelen mogen uitgegeven worden bij unanieme beslissing van de algemene vergadering, die de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen van eisbaarheid van de nog te storten bedragen en op deze bedragen verschuldigde rente, zal bepalen.

De vennoten die in gebreke blijven de betalingen te verrichten binnen de vastgestelde termijnen zullen ook zonder enige ingebrekestelling, gehouden zijn aan de vennootschap een rente te vergoeden van tien procent vanaf de datum van de eisbaarheid, onverminderd het recht voor de vennootschap, langs gerechtelijke weg de invordering van gans het schuldig gebleven saldo, of de ontbinding van de inschrijving te vervolgen, of het recht de vennoot die niet volstort uit te sluiten.

Artikel 6  Aandelen

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts mits voorafgaande schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen onder levenden of ingeval van overlijden en uitsluitend aan personen die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening.

De aandelen zijn ondeelbaar en de vennootschap erkent slechts één persoon, die als eigenaar van een aandeel kan worden aanvaard en zij mag de uitoefening der rechten verbonden aan een aandeel, met uitzondering van de rechten op uitkering van een dividend, schorsen, totdat één enkele persoon werd aangeduid als eigenaar van het aandeel, ten opzichte van de vennootschap.

Zij mag zowel in het binnenland als in het buitenland, op allerhande manieren en volgens de wijze die haar het best geschikt blijkt, alle verrichtingen doen die op haar hierboven bepaald maatschappelijk doel betrekking hebben en inzonderheid :

a) het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

b) het verlenen van adviezen van technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

c) het op punt stellen van syndicaatovereenkomsten tussen aandeelhouders;

d) het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies welke rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden;

e) het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

f) het voeren van publiciteit;

g) diensten te verstrekken inzake aan- en verkoop, tussenpersoon in de handel.

Zij kan zelfs zaken doen die geen verband houden met het bovenbeschreven maatschappelijk doel wanneer zij in

de rechten treedt van een in gebreke gebleven schuldenaar.

Artikel 7  Aansprakelijkheid

Elk der vennoten zal te allen tijde, automatisch en zonder dat hieraan beperkingen kunnen worden opgelegd,

hoofdelijk gehouden zijn tot de verbintenissen die door de vennootschap werden aangegaan.

De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft individueel. De professionele aansprakelijkheid van

de vennootschap en van elk van de vennoten moet worden verzekerd.

De professionele verzekeringskosten zijn ten laste van de vennootschap.

Artikel 8  Vennoten

Volgende personen zijn vennoten van de vennootschap:

1. de oorspronkelijke oprichters, en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

2. de andere natuurlijke personen (of hun éénpersoonsvennootschappen) die als vennoten worden toegelaten overeenkomstig de beschikkingen van artikel 9, 1ste lid hierna.

Artikel 9  Toelating

1. Een persoon kan slechts als vennoot toegelaten worden op voorwaarde dat zijn kandidaatstelling aanvaard wordt met unanimiteit der stemmen van de medevennoten. Kandidaat-vennoten dienen steeds de vereiste kwalificaties te hebben om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening deel te nemen. De algemene vergadering is niet gehouden, ingeval de aanvaarding wordt geweigerd, haar beslissing te rechtvaardigen.

2. De titel van vennoot komt persoonlijk toe aan elke vennoot en kan slechts conform artikel 6, 1ste lid overgedragen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10  Ophouden der hoedanigheid van vennoot

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap door:

a) uittreding of terugneming,

b) uitsluiting,

c) overlijden,

d) onbekwaamheidverklaring, faillissement of kennelijk onvermogen.

Een vennoot mag slechts uittreden of terugnemen gedurende de eerste zes (6) maanden van het maatschappelijk jaar en mits hij daartoe de unanieme toestemming verkrijgt van de algemene vergadering. De algemene vergadering mag de uittreding of de terugneming van aandelen weigeren ingeval de vennoot verplichtingen of lopende overeenkomsten heeft, indien door de uittreding of terugneming van aandelen het minimumkapitaal verhoogd met de niet-uitkeerbare reserves niet zou behouden blijven of indien door de uittreding of uitsluiting het aantal vennoten beneden de twee zou dalen.

Artikel 11  Uitsluiting

Iedere vennoot kan om gegronde redenen worden uitgesloten door de zaakvoerder. Bovendien kan de vennoot die de bepalingen van de statuten overtreedt, die weigert zich te onderwerpen aan de beslissingen van de zaakvoerder of van de algemene vergadering, die zijn verbintenissen tegenover de vennootschap niet naleeft, die aan de vennootschap enig nadeel berokkent, of die handelingen stelt die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap door de zaakvoerder uitgesloten worden, onverminderd het recht van de vennootschap tot het instellen van een vordering tot schadevergoeding.

Aangaande de vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd doen de zaakvoerder een met reden omkleed voostel tot uitsluiting.

Dit voorstel tot uitsluiting wordt bij aangetekend schrijven aan de uit te sluiten vennoot ter kennis gebracht en hij wordt uitgenodigd om daarop binnen één maand na deze kennisgeving zijn schriftelijke opmerkingen ter kennis te brengen aan de zaakvoerder.

Indien hij daarom verzoekt in het schrijven dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot door de zaakvoerder worden gehoord.

Artikel 12  Gevolgen van het ophouden van de hoedanigheid van de vennoot

In geval van overlijden, faillissement, onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen van een vennoot of van ontbinding of faillissement van een vennootrechtspersoon worden de erfgenamen of de rechthebbenden niet als vennoot aanvaard, tenzij na een uitdrukkelijke en éénparige beslissing van de algemene vergadering.

De ontslagnemende, uitgesloten, overleden (in casu de erfgenamen), onbekwaamverklaarde, gefailleerde, in staat van kennelijk onvermogen verkerende vennoot, waarvan de hoedanigheid van vennoot in overeenstemming met de hierboven uiteengezette regels eindigt, heeft recht op de waarde van zijn aandelen, zoals deze waarde of afkoopprijs blijkt uit de cijfers van de door de algemene vergadering der vennoten goedgekeurde balans voor het laatste aflopend boekjaar.

De betaling ervan geschiedt in speciën, uiterlijk 6 maanden volgende op de goedkeuring van de balans. Geen uitkering van een scheidsaandeel kan gedaan worden indien daardoor het netto-actief van de vennootschap zou dalen beneden het bedrag van het in de statuten vermelde vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Bij beëindiging van het lidmaatschap kunnen de vennoten, hun rechthebbenden of vertegenwoordigers de vereffening van de vennootschap niet vorderen.

De voormelde personen mogen geen maatregelen ter vrijwaring van hun rechten of van hun rechtsvoorgangers vorderen en hebben zich te houden aan de boekhouding van de vennootschap. Om geen enkele reden mogen de betrokken personen de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met bestuur van de vennootschap inlaten.

Zij moeten zich neerleggen, wat de uitoefening van hun rechten betreft, bij de maatschappelijke boeken en geschriften en bij de beslissingen van de algemene vergadering.

Bij overlijden, uittreding of uitzetting van een vennoot, wordt de vennootschap verdergezet tussen de overblijvende vennoten.

Artikel 13  Bevoegdheden van de vergadering

De algemene vergadering der vennoten zal volgende bevoegdheden hebben:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

1. de wijziging van de statuten;

2. de zaakvoerders verkiezen en ontslaan;

3. de vennootschap ontbinden;

4. de vennoten toelaten;

5. financieringsplannen op lange termijn goedkeuren;

6. de jaarrekeningen goedkeuren en beslissen over de winstverdeling;

7. de verhoging of de vermindering van het door een vennoot ingebrachte kapitaal toelaten.

Artikel 14  Vergaderingen

De jaarlijkse vergadering van de vennoten zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand juni om 11.00 uur op maatschappelijke zetel van de vennootschap of op een nader in de oproeping aangeduide plaats. Buitengewone algemene vergaderingen der vennoten mogen bijeengeroepen worden te allen tijde op verzoek van één vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15  Oproeping tot de vergaderingen

Elke vennoot wordt uiterlijk vijftien werkdagen vóór elke vergadering schriftelijk uitgenodigd. Deze uitnodigingen zullen persoonlijk afgegeven worden, ofwel door de post, door middel van een telegram, telefax, e-mail of om het even welk ander verzendingsmiddel verzonden worden.

De oproepingsbrieven zullen de volledige agenda s bevatten. Nochtans mag de vergadering over aangelegenheden, die niet in de agenda voorkomen, geldig beraadslagen en stemmen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan.

Artikel 16- Stemmen

Iedere vennoot die de volle rechten verbonden aan zijn aandelen kan uitoefenen zal het recht hebben elke

vergadering der vennoten bij te wonen.

Elk aandeel heeft recht op een stem.

Behoudens de bepalingen van artikel 17 worden de beslissingen van de vennoten geldig genomen middels

gewone meerderheid der stemmen.

Elke stemming van een vennoot mag persoonlijk worden uitgebracht, ofwel verzonden worden door een gewone

brief, door middel van een telegram, telefax, e-mail of om het even welk ander verzendingsmiddel.

Een stemming kan geldig worden uitgebracht door tussenkomst van een lasthebber of andere gevolmachtigde,

die echter zelf de hoedanigheid van stemgerechtigd vennoot moet bezitten.

Artikel 17  Modaliteiten van de stemming

Volgende beslissingen mogen slechts genomen worden, op voorwaarde dat zij schriftelijk goedgekeurd worden

met eenparigheid van stemmen:

1. wijziging aan onderhavige statuten,

2. de ontbinding van de vennootschap.

Artikel 18  Verloop van de vergaderingen

Elke vergadering van vennoten zal voorgezeten worden door een der vennoten, daartoe aangeduid door de

vergadering.

Iedere vergadering benoemt een secretaris.

Notulen van de vergadering zullen worden opgemaakt, waarin de genomen beslissingen en/of de gedane

benoemingen worden vermeld.

De notulen worden door de voorzitter en door de secretaris van de vergadering ondertekend.

Artikel 19  Bestuur  Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere vennoten, hiertoe verkozen door de algemene

vergadering. De zaakvoerder oefent zijn mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering hierover anders

beslist.

De zaakvoerder is belast met het algemeen beheer van de vennootschap.

De zaakvoerder kan alleen de vennootschap vertegenwoordigen tegenover derden.

Artikel 20  Controlebevoegdheid

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoek  en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

Artikel 21  Boekjaar

Het boekjaar begint elk jaar op 1 (één) januari en eindigt op 31 (éénendertig) december van hetzelfde jaar. Het

eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot en met 31 december 2015.

Zij neemt de verbintenissen over die zijn aangegaan sinds 1 april 2014.

Artikel 22  Jaarrekeningen

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks op 31 (éénendertig) december en voor het eerst op 31

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

december 2015 opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen en zullen tenminste vijftien (15) dagen voor de datum van de jaarlijkse vergadering der vennoten beschikbaar zijn.

Artikel 23  Winsten

Het resultaat, na aftrek van alle bedrijfs -, financiële -, uitzonderlijke  en belastingskosten vormt het zuivere resultaat.

De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uit te keren bedragen worden onder de algemene kosten geboekt. Deze bezoldigingen vereisen de goedkeuring van de algemene vergadering. De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van het saldo van de winst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24  Ontbinding

Overeenkomstig artikel 18, zal de vennootschap ontbonden mogen worden bij een beslissing genomen met

eenparigheid van stemmen.

De vergadering der vennoten zal een persoon aanduiden die als vereffenaar zal optreden. De vereffenaar dient

bij de vereffening te handelen conform de wettelijke bepalingen terzake.

Na alle schulden van de vennootschap te hebben betaald en aan al haar verplichten te hebben voldaan, zullen

de vereffenaars de overblijvende gelden verdelen volgens de schriftelijke instructies van de vergadering van de

vennoten.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een vennoot.

Bij de ontbinding van de vennootschap geschiedt de verdeling van de dossiers uitsluitend volgens de wens van

de cliënten.

Artikel 25  Benoeming zaakvoerders-vast vertegenwoordiger

Met eenparigheid van stemmen wordt als zaakvoerders benoemd voor de duur van de vennootschap:

a) de heer Koen De Cordier, voornoemd

b) mevrouw Grazinka Van Respaille, voornoemd

Met eenparigheid van stemmen wordt als vast vertegenwoordiger benoemd voor de duur van de vennootschap:

De heer Koen De Cordier, voornoemd

Artikel 26  Volmacht

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan de Heer Filip Dejaeger, zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid A & B Dejaeger, met zetel te 8790 Waregem, Stormestraat 125, met ondernemingsnummer 0454.385.117, evenals zijn medewerkers, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen aangaande deze vennootschap met betrekking tot Kruispuntbank van Ondernemingen, administratie der belastingen, vergunningen en andere overheidsdiensten.

Artikel 27  Kennisgevingen

Alle officiële kennisgevingen zullen aan de vennoten worden overgemaakt, hetzij door gewone post, hetzij door middel van een telex, telegram, telegraaf of om het even welk ander verzendingsmiddel op het adres van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 28  Toepasselijke bepalingen

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de ter zake geldende wettelijke bepalingen en

in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Deze onderhandse akte werd opgesteld in vier exemplaren. Elke partij verklaart een exemplaar te hebben ontvangen. Aldus opgemaakt te Wortegem-Petegem, op 1 juli 2014

* Tegelijk hierbij neergelegd : origineel oprichtingsakte

Koen De Cordier Grazinka Van Respaille

Coordonnées
EMICA-MANAGEMENT VOF

Adresse
OUDENAARDSEWEG (W.-M.) 54, BUS A 9790 WORTEGEM-PETEGEM

Code postal : 9790
Localité : Wortegem
Commune : WORTEGEM-PETEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande