EQUI-PURA

Association sans but lucratif


Dénomination : EQUI-PURA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.547.947

Publication

15/12/2011
ene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel

van de vereniging. Op aanvraag kunnen de leden een afschrift ontvangen

Titel V  De Raad van Bestuur

Artikel 17. Samenstelling

De Raad van Bestuur is samengesteld uit tenminste drie bestuurders gekozen uit de effectieve leden van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zijn elk afzonderlijk gemachtigd om poststukken, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen.

Artikel 18. Benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd bij gewone meerderheid door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar en zijn opnieuw verkiesbaar. Indien het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien. Het mandaat van bestuurder eindigt bij overlijden, ontslag, verstrijken van de duur van het mandaat of door wettelijke redenen.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeen roepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan schriftelijk in kennis zal stellen.

Artikel 19. Vergadering, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De niet aanwezige bestuurders mogen schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder die slechts drager mag zijn van één volmacht. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden. De Raad van Bestuur kan met 2/3 van de stemmen toegang verlenen tot zijn bestuursvergaderingen aan alle personen die zij noodzakelijk acht. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder. Deze notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Artikel 20. Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur heeft de algemene bevoegdheid uitgezonderd wat door deze statuten aan de

Algemene Vergadering is toegekend. De Raad van Bestuur is evenals bevoegd voor alle opdrachten die door

de wet nu of in de toekomst aan de Raad van Bestuur worden opgelegd.

Zonder afbreuk te doen aan haar andere volmachten is de Raad van Bestuur eveneens bevoegd om

-Het Huishoudelijk Reglement vast te stellen en te wijzigen

-Comités en afdelingen op te richten, af te schaffen en hun werkwijze te organiseren

Artikel 21. Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte, Zij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene

vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen of door de voorzitter of afgevaardigd bestuurder indien aangeduid door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht. De akten, andere dan deze van dagelijks beheer, waarbij de aansprakelijkheid van de vereniging is verbonden, worden getekend door de voorzitter en de secretaris of door de voorzitter en de afgevaardigde bestuurder, of bij verhindering of belet van de voorzitter, door de secretaris en de afgevaardigde bestuurder samen met twee andere bestuurders, zonder dat zij een voorafgaandelijk beslissing van de Raad van Bestuur moeten voorleggen.

Artikel 22. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Titel VI  Begroting en rekeningen

Artikel 23. Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van datzelfde jaar.

De Algemene Vergadering stelt een college aan van ten minstens twee en ten hoogste drie revisoren. Het is de taak van de revisoren de rekeningen na te zien en hieromtrent schriftelijk verslag uit te brengen alvorens deze aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de VZW- wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Titel VII  Ontbinding en vereffening

Artikel 24. Ontbinding

Bij ontbinding van de vereniging zal de vereffening gebeuren door toedoen van de Raad van Bestuur die hiervoor de meest uitgebreide machten bezit. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen. Het vermogen zal echter steeds tot een belangenloze doelstelling moeten aangewend worden.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Titel VIII  Andere

Artikel 25. VZW- wet

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de wet op de vzw van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Artikel 26. Raad van Bestuur

Volgende personen werdendoor de Algemene Vergadering verkozen om te zetelen in de Raad van Bestuur

en aanvaarden hun mandaat:

- Kelly Seghers, Sparrenhofstraat 145B, 9100 Sint-Niklaas - 91.12.18-134.60

- Alexander Mikolon, Zwaanaardestraat 16, 9112 Sinaai-Waas - 80.04.26-145.07

- Kevin Penneman, Weimanstraat 37, 9112 Sinaai-Waas - 86.03.24-109.28

Het resultaat van de verkiezing werd unaniem aanvaard en goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

f.ut3â F8 - Vervolg

Opgemaakt te Sint- Niklaas in 4 exemplaren

Kelly Seghers (directeur) Sparrenhofstraat 145B 9100 Sint-Niklaas Alexander Mikolon (secretaris)

Zwaanaardestraat 16

9112 Sinaai-Waas

MOD 2.2

Kevin Penneman (bestuurder)

Weimanstraat 37

9112 Sinaai-Waas

. Vbol- ` behouden aan het e Belgisch Staatsblad

KeQG~ 5e5gers

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrirnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EQUI-PURA

Adresse
SPARRENHOFSTRAAT 145B 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande