ESBATTEMENT

Association sans but lucratif


Dénomination : ESBATTEMENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.043.030

Publication

16/12/2014
ÿþ"

{

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BELGE

2014

,ATSQLA[]

NEERGELEGD

-9 r',a. 2014

Rechtbank van r:LC0.sa,ANDEL Gomel. KORTRIJK

n

*14223562*

11

MONITEUR

0 9 -12-

BELGISCH ST

Benaming het ES-battement

(valuit) :

Rechtsvorm : v.z.w

Zetel : Wielsbeeksestraat 83, Wielsbeke

Ondernemingsar: 477043030

Voorwerp akte : Nieuwe statuten

Tijdens de Algemene Vergadering van 17 september 2014 werden de statuten van de v.z.w. het ES-battement gewijzigd.

Onderstaande statuten vervangen dan ook alle voorgaande publicaties.

Wim Rasschaert, voorzitter, krijgt het mandaat de noodzakelijke formaliteiten van publicatie te vervullen.

STATUTEN v.z.w. het ES-battement

I. BENAMING - ZETEL - DUUR

Art, 1 : De vereniging draagt de naam " het ES-battement ".

Alle akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of "vzw".

De vereniging heeft de mogelijkheid producties uit te brengen hetzij onder de maatschappelijke naam hetzij onder de werknaam "Volkstheater.be".

Art. 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 9300 Aalst, Welvaartstraat 68, behorend tot het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4 ; De vereniging eerbiedigt de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, steeds in haar meest recente versie,

Il. DOEL

Art. 5 : De vereniging heeft tot doel theater-, video-, geluids-, muziek en choreografische producties van professionele, semi-professionele of amateur - aard df de combinatie van de drie, te bedenken, te organiseren, in productie te brengen, te promoten en uit te voeren, al of niet in combinatie met randactiviteiten. Dit zal ze realiseren door het nemen of steunen van alle initiatieven en activiteiten in dat verband en door het beheren van de inrichtingen die haar hiervoor ter beschikking worden gesteld, of haar zouden toebehoren.

Hiertoe mag zij alle onroerende en roerende goederen en uitrustingen bezitten, alle diensten in dat verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met openbare diensten of particulieren en deelnemen aan of meewerken met alle verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

i ° Zij zal zo nodig handelsactiviteiten mogen hebben zoals, maar niet beperkt tot, de verkoop van randproducten die voortvloeien uit het doel en het uitbaten van een drankgelegenheid, voor zover dit gebeurt zonder winstbejag en gericht is op de bevordering van haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

III. LEDEN

A. VASTE. LEDEN

Art. 6 : zijn leden van de vereniging:

* diegenen die de oprichtingsstatuten hebben ondertekend;

* diegenen die later door de Algemene Vergadering worden aanvaard.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle vaste leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

De vaste leden kunnen uittreksels vragen. De uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

Art, 7 : Om lid te worden moeten de kandidaten door de Algemene Vergadering worden aanvaard. Zij richten daartoe een verzoek tot toetreding aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Er worden slechts leden aanvaard die een bijzondere affiniteit met de vereniging en / of met de doelstellingen van de vereniging hebben.

Art. 8 Een lid van de vereniging aanvaardt, door het feit van zijn lidmaatschap zelf, aile bepalingen en verplichtingen die in de statuten en het reglement van inwendige orde zijn vervat.

Door de leden wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven tekortkomingen.

Art, 9 Een lid kan zijn ontslag indienen door middel ván een aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

B. TOEGETREDEN EN BESCHERMENDE LEDEN

Art, 10 : De rechten en de plichten van de leden, zoals omschreven in de Wet van 27 juni 1921, zoals later gewijzigd, zijn niet van toepassing op de toegetreden leden. Zo hebben de toegetreden leden geen stemrecht, geen inzagerecht in het ledenregister, geen inzagerecht in de notulen, geen inzagerecht in de boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De algemene vergadering kan een afzonderlijk huishoudelijk reglement aannemen voor de aanvaarding van toegetreden leden.

Art. 11 : Personen die de vereniging wensen te helpen bij het realiseren van haar doel, kunnen worden aangenomen als sympathiserend of beschermend lid.

C. GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN VOOR ALLE LEDEN

Art. 13 : Er is door de leden, van welke categorie ook, geen lidgeld verschuldigd, behoudens eensluidende beslissing door de Algemene Vergadering.

IV, BEHEER r

Art. 14 : De vereniging wordt beheerd door een Algemene Vergadering en een Raad van Bestuur.

Daarnaast kunnen er gemachtigden worden aangeduid.

A. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 15 : De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en heeft de bevoegdheid, haar toegekend door de Wet van 27 juni 1921, later gewijzigd, met name:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

* de wijziging aan de statuten;

* de benoeming en afzetting van de bestuurders;

* de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

* de aanvaarding en de uitsluiting van een lid;

* de ontbinding van de vereniging;

* alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

* het desgevallend bepalen van een lidgeld;

* het aanduiden van een commissaris.

Art, 16 ; De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar in gewone zitting bijeen, in de loop van de maand september en in een buitengewone zitting bij bijeenroeping door de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste 1/5 van de leden van de Algemene Vergadering.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht, op voorwaarde dat het verzoek daartoe minstens twintig dagen op voorhand schriftelijk aan de voorzitter wordt gericht.

De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid door middel van een volmacht dat zonder vormvereisten kan worden gegeven. Een lid kan evenwel slechts één volmacht dragen.

Art. 17 ; De oproepingsbrieven, die de plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering moeten aanduiden, worden bij gewoon schrijven hetzij per mail aan de leden gestuurd minstens 8 dagen véér de datum van de vergadering.

Art. 18 : De Algemene Vergadering is geldig samengesteld, wat ook het aantal aanwezige leden mag zijn en haar beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden. Elk lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 19.; De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, de secretaris van de Raad van Bestuur treedt op als secretaris.

Art. 20. ; Er worden notulen opgesteld van iedere vergadering. Uitreksels worden door de secretaris, op verzoek, afgeleverd aan de vaste leden en aan alle personen die een rechtmatig belang kunnen laten gelden.

Art, 21 : De uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Leden die op 3 opeenvolgende gewone of bijzondere algemene vergaderingen afwezig blijven, zich niet laten verontschuldigen of laten vertegenwoordigen, kunnen door de Algemene Vergadering worden geacht ontslagnemend te zijn.

B. DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 22 : De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, die de meest uitgebreide bevoegdheid heeft om alle daden van beheer en beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen. Al wat niet door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, behoort tot zijn bevoegdheid.

Art. 23 : De Raad van Bestuur is samengesteld uit minstens drie leden en wel zo dat het aantal bestuurders in elk geval kleiner is dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Ze worden gekozen door de Algemene Vergadering voor een termijn van vier jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Art. 24 : De Raad van Bestuur kan onder zijn leden minstens een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester kiezen. Wanneer de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders.

~ + M

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan steeds externen uitnodigen op zijn vergaderingen.

Art. 25 : De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter en secretaris én telkens wanneer één derde van de Raad van Bestuur er schriftelijk om verzoekt met opgave van de dagorde.

Art. 26 : Voor de uitoefening van haar opdracht, handelt de Raad van Bestuur als college : om geldig te beraadslagen dient minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De bestuurders kunnen zich op de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder door middel van een volmacht dat zonder vormvereisten kan worden gegeven. Een bestuurder kan evenwel slechts één volmacht dragen.

Art. 27 : Er worden notulen opgesteld van iedere vergadering. Deze worden getekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 28 : Behoudens speciale delegatie vanwege de Raad van Bestuur, worden de akten, die de vereniging binden, ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter, die elkaar bovendien kunnen mandateren. Dit geldt in het bijzonder voor de overeenkomsten, rechtsvorderingen en vervolgingen. Bij afwezigheid van de voorzitter respectievelijk ondervoorzitter, treedt telkens de alsdan oudste bestuurder als vervanger op.

De vereniging wordt voor het overige steeds vertegenwoordigd door de voorzitter.

Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt deze vervangen door de ondervoorzitter.

Art. 29 : Een bestuurder kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 30 : Een bestuurder kan ten allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet. V. FINANCIELE BESCHIKKINGEN

Art, 31 : Alleen het patrimonium van de vereniging staat in voor verbintenissen in haar naam aangegaan. Geen enkel lid kan, in welk geval ook, verantwoordelijk gesteld worden door de uitoefening van de verplichtingen van de vereniging. De leden kunnen, in persoonlijke naam, op geen enkel recht van welk deel dan ook van het gemeenschappelijk bezit aanspraak maken.

Art. 32 : Het dienstjaar strekt zich uit van 1 juli tot 30 juni. leder jaar, en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het afgesloten dienstjaar en het ontwerp van begroting van het volgend dienstjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 33 : De Algemene Vergadering kan een commissaris aanstellen, die de juistheid moet nagaan van de rekeningen en jaarlijks een verslag aan haar overmaakt, Hij wordt benoemd voor vier jaar en is herverkiesbaar.

Vl. WIJZIGING DER STATUTEN

Art. 34 : De statuten kunnen slechts gewijzigd worden door een Algemene Vergadering, waarop twee derden van de leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn, met een meerderheid van twee derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien het quorum der aanwezigheid niet bereikt wordt, kan een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen worden met een tussentijd van veertien dagen.

Deze vergadering kan geldig beraadslagen welke het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden ook is.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen door een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

VII. ONTBINDING EN VEREFFENING

e

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 35 : De vereniging kan op ieder ogenblik ontbonden worden. De ontbinding kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van vier vijfden der stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden op voorwaarde dat ministens twee derden van de ledèn aanwezig of vertegenwoordigd zijn. indien dit'laatste quorum niet wordt bereikt, wordt de Algemene Vergadering terug bijeengeroepen met een tussentijd van vijftien dagen.

Zij kan dan geldig beraadslagen, welke het aantal aanwezigen ook is.

Art. 36: In geval van ontbinding zal de vereffening der vereniging geschieden overeenkomstig de wet. Gans het bezit van de vereniging zal toekomen aan een goed doel of een vereniging met gelijkaardig doel.

VII. OPENBAAR MAKEN VAN FORMALITEITEN

A. ONTSLAGEN ; LIJST VAN DE ONTSLAGEN VAN BESTUURDERS

Geert Eeckhout, 1 ste Liniregimentstraat 49, 8710 Wielsbeke, Kortrijk 20/02/1951

Guido Eeckhout, Wielsbeeksestraat 63, 8710 Wielsbeke, Kortrijk 16/01/1953

Frank Demunster, Parkstraat 15, 8710 Wielsbeke, Waregem 23/02/1960

Hubert Loosveldt, Hugo Verrieststraat 86, 8790 Waregem, Waregem 30/06/1950

B. BENOEMINGEN : LIJST VAN DE BESTUURDERS

Marleen De Schryver, Sint-Onolfsdijk 66, 9200 Dendermonde,°Aalst 30/06/1954, Tel 0032 475 323628

Roel Van de Plas, Welvaartstraat 68, 9300 Aalst, [1 6 /08/1945]

Tel +32 470 930564

Lieven De Bondt, Grote Markt 6a bus 21, 9300 Aalst

°Aalst 16/10/1965 Tel +32 497 912502

Wim Rasschaert

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/05/2015
ÿþ*15073782*

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

12 MEI 21315

AFDELIffl19DERMONDE

Benaming

(voluit) het ES-battement

Rechtsvorm : v.z.w

Zetel: Welvaartstraat 68, Aalst Ç2c.o

Ondernemingsnr : 477043030

Voorwerp akte Wijziging bestuurders

De raad van bestuur van 5 maart 2015 heeft het ontslag aanvaard, met onmiddellijke ingang, van de volgende bestuurders:

Wim Rasschaert

Antoon Vandendriessche

Roel Van de Plas

Lieven De Bondt

Olivia Vanhaesebrouck

Wim Rasschaert

Voorzitter, ontslagnemend

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Coordonnées
ESBATTEMENT

Adresse
WELVAARTSTRAAT 68 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande