ETEREO, AFGEKORT : ETEREO

Association sans but lucratif


Dénomination : ETEREO, AFGEKORT : ETEREO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.471.384

Publication

27/05/2013
ÿþ Moo2.2

;4 j in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

bet i III

a~

Be

Sta,

is

" 13079606*

GRIFFIE

KÓ~ RECHTBANK

1 a MEI 2013 DENDERMaiDE

Ondernerningsnr : 5 2 (1 3I 3$y

Benaming

(voluit) : Etereo vzw

(verkort) : Etereo

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 230, 9255 Buggenhout, België

Onderwerp akte : Oprichting

De volgende personen:

1)Jole De Baerdemaeker

Voorzitter

Kasteelstraat 230

9255 Buggenhout

België

2)Christel De Smedt

Bestuurder, secretaris-penningmeester

Kasteelstraat 230

9255 Buggenhout

België

3) Michel De Baerdemaeker

Lid

Kasteelstraat 230

9255 Buggenhout

België

Zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden.

Statuten

Titel 1: Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1.

Naam van de vereniging: Etereo vzw

Artikel 2.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Kasteelstraat 230

9255 Buggenhout, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3.

§1 De vereniging heeft tot doel concerten, recitals, opera's en culturele evenementen te organiseren waarbij vooral jong talent aan bod komt (studenten of pas afgestudeerden aan een conservatorium), De vereniging wil ook klassieke muziek dichter bij de mensen en vooral jongemn brengen. Hoe? Door plaatselijke evenementen te organiseren en tokaal mensen te engageren om te komen kijken, maar ook producties organiseren waar scholen in betrokken worden met een voorafgaande initiatieles gegeven door de artiesten die de leerlingen op het podium te zien krijgen. Klassiek muziek gebracht door jonge mensen voor jonge mensen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 22

§2 de vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in hoor of in gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§3 de vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitvoeren, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2: Leden

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen.

De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 6,

Artikel 6.

§1 Om lid te worden van de vereniging moet men:

a)De statuten van de vereniging onderschrijven.

b)Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen, De raad van

bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

c)Ruime interesse hebben voor Klassieke Muziek

§2 Ieder lid is ten allen tijden vrij een vrije financiële bijdrage te leveren door storting. Er wordt geen lidgeld gevraagd.

Artikel 7.

§1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§3 Indien een van de leden wenst uit te treden volstaat een schrijven met handtekening en een opzeg van twee maand nadat de laatste afgesproken taken zijn volmaakt.

§4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een 213-meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt ulgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Artikel 8.

De vereniging kan toegetreden leden of ereleden aanwerven.

Deze worden niet aanzien als effectieve leden van de vereniging.

Titel 3: Algemene vergadering

Artikel 9,

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

De toegetreden leden en ereleden maken geen deel uit van de vergadering.

Artikel 10.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

.Wijziging van de statuten.

" Benoeming en afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

"De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

" De kwijting aan tijdelijke helpers die niet noodzakelijk lid hoeven te zijn.

.Goedkeuring en begroting van de rekening.

-De ontbinding van de vereniging.

" De uitsluiting van een lid.

"De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

" Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 11.

§1 Er zal jaarlijks, in de maatschappelijke zetel een algemene vergadering gehouden worden op de dag en uur te bepalen door de raad van bestuur, Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste 1/5 van de leden van de vereniging.

§3 de bijeengeroepen geschiedt ten minste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per mail, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Artikel 12.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, Bij zijn afwezigheid door de secretaris-penningmeester. indien de secretaris-penningmeester eveneens afwezig is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Artikel 13.

leder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een valmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de veringing. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 14.

§1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§2 in gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Besluiten in verband met een statuutwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 in acht genomen. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§3 de notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris-penningmeester. Het verslag wordt aan de leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel 4: Raad van Bestuur

Artikel 15.

§1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 2 leden, benoemd door de algemene vergadering.

§2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging of een gemandateerde vertegenwoordigen van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§3 de bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 16.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 10 jaar.

Dit mandaat is altijd hernieuwbaar.

Leeftijd heeft geen rechtstreekse invloed op het mandaat van de bestuurder.

Artikel 17.

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter en een secretaris-penningmeester. Dezelfde persoon kan een van de voormelde functies, mits herverkiezing, onbeperkt qua achtereenvolgende termijn waarnemen.

Ingeval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de secretaris -penningmeester of door de oudste bestuurder indien de secretaris-penningmeester eveneens afwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 18.

§1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder in alle handelingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering. Bestuur en van beschikking met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor met het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 1$,

§1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd bestuurder wiens bevoegdheid bij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Artikel 20.

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 21.

§1 De raad van bestuur vergadert minstens 1 maal per jaar.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per mail, ten minste acht dagen op voorhand en vernield dag, uur, plaats en agenda.

§3 de raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is.

ledere bestuurder beschikt over één stem.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de

aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Titel 5: Diverse bepalingen

Artikel 22.

§1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§2 Elk jaar moet de raad va bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar en ten laatste 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 23.

§1 Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wij vastgelegd door de wet.

§2 Goederen en financiële middelen kunnen na ontbinding worden ter beschikking gesteld aan verenigingen die deze dan mogen aanwenden ter beoefening van culturele en muzikale activiteiten.

Artikel 24.

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld , is de Wet van 27 Juni 1921, gewijzigd door

de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

MDD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vovr2 r behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Hierna besluit de Algemene Vergadering de Raad van Bestuur als volgt samen te stellen:

Zijn voor de eerste maal als beheerder aangesteld: Joie De Baerdemaeker & Christel De Smedt

Dezen hebben onder elkaar benoemd als:

Voorzitter: Joie de Baerdemaeker

Rijksregistemummer: 94.03.23-332.03

Wonende te: Kasteelstraat 230, 9255 Buggenhout

Secretaris-penningmeester: Christel De Smedt

Rijksregistemummer: 6312.17-4.44.65

Wonende te: Kasteelstraat 230, 9255 Buggenhout

Die allen aanvaarden.

Aanwezigheidslijst raad van bestuur:

Joie De Baerdemaeker (voorzitter)

Christel De Smedt (Secretaris-penningmeester)

Opgemaakt te Buggenhout, 6 mei 2013

Joie De Baerdemaeker Voorzitter Christel De Smedt Michel De Baerdemaeker

Secretaris-penningmeester Lid

Coordonnées
ETEREO, AFGEKORT : ETEREO

Adresse
KASTEELSTRAAT 230 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande