EUROFINS DIGITAL TESTING BELGIUM HOLDING

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : EUROFINS DIGITAL TESTING BELGIUM HOLDING
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 628.773.794

Publication

23/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Neergelegd

21-04-2015

Griffie

*15306919*

0628773794

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Eurofins Digital Product Testing Belgium

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Elien TURPYN, te Zwevegem, op 21 maart 2015, ter registratie blijkt dat de verschijners verklaren een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap op te richten met de naam «Eurofins Digital Product Testing Belgium», gevestigd te 9810 Nazareth (België), Venecoweg 5, met een maatschappelijk kapitaal van honderdduizend euro (¬ 100.000), verdeeld in duizend (1.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waar op volgende wijze wordt ingeschreven:

1° de vennootschap Eurofins Product Testing Lux Holding, vennootschap naar Luxemburgs recht, met zetel te Val Fleuri 23, 1526 Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg), Luxemburgs ondernemingsnummer B137487, en Belgisch ondernemingsnummer BE0628.482.202, schrijft in op negenhonderd negenennegentig (999) aandelen door middel van geldspeciën voor een totaal bedrag van negenennegentig duizend negenhonderd euro (¬ 99.900,00).

2°De naamloze vennootschap EUROFINS ENVIRONMENT TESTING BELGIUM HOLDING, met zetel te 9810 Nazareth, Venecoweg 5 en ondernemings nummer  belasting over de toegevoegde waarde nummer 0838.961.116, schrijft in op een (1) aandeel door middel van geldspeciën voor een totaal bedrag van honderd euro (¬ 100,00).

De oprichters verklaren en bevestigen :

1) dat de inschrijving volledig volgestort is zodat de vennootschap bijgevolg en van nu af aan een bedrag van honderdduizend euro (¬ 100.000,00) ter beschikking heeft;

2) dat het geld bestemd voor de storting van bovenvermelde inbreng, vóór de oprichting van de

vennootschap werd gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in

oprichting geopend bij BNP Parisbas Fortis, waarvan de notaris erkent een bewijs van deponering te

bewaren in zijn dossier.

STATUTEN

TITEL I : BENAMING ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm - Naam

De vennootschap neemt de rechtsvorm aan van een naamloze vennootschap met als naam:

Eurofins Digital Product Testing Belgium

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Venecoweg 5 9810 Nazareth

Oprichting

Naamloze vennootschap

...

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te 9810 Nazareth (België), Venecoweg 5.

Het bestuursorgaan kan zonder statutenwijziging de zetel van de vennootschap verplaatsen in

België, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vennootschap

toepasselijke taalregime.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van

een door het bevoegde orgaan van vertegenwoordiging ondertekende verklaring, samen met een

afschrift ter bekendmaking in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan, in België of in het buitenland

bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

oprichten.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als

voor rekening van derden of met medewerking van derden:

1) De investering, de inschrijving, de vaste overname, de belegging, de verkoop, de aankoop en het verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, certificaten, kredieten, munten en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische en buitenlandse vennootschappen, of deze nu al dan niet een (semi)-publiek juridisch statuut hebben.

2) Het beheer van de investeringen en de deelnemingen in dochtervennootschappen, de uitoefening van beheerfuncties, het verschaffen van adviezen, management en andere diensten gelijkaardig aan de activiteiten van de vennootschap. Deze diensten kunnen geleverd worden op contractuele of statutaire basis en in de hoedanigheid van externe adviseur of van orgaan.

3) De aankoop, de verkoop, de ontwikkeling, de verwezenlijking van onroerende goederen, het verwerven en de overdracht van opties of andere onroerende rechten.

4) Leningen en voorschotten toestaan aan gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur, aan alle verbonden vennootschappen of aan die vennootschappen waarin zij een deelneming bezit, evenals alle verbintenissen van diezelfde vennootschappen garanderen.

Deze opsomming geldt ten titel van voorbeeld en is geenszins beperkend.

Ingeval de uitvoering van bepaalde handelingen onderworpen zou zijn aan voorafgaande voorwaarden met betrekking tot de toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar handelingen, met betrekking tot de betreffende prestaties, uitstellen tot op het ogenblik van voldoening van de nodige voorwaarden.

De vennootschap kan elk mandaat van beheer of bestuur aanvaarden in om het even welke vennootschap of vereniging, en zich borg stellen voor anderen.

Zij kan, alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerrechtelijke verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap kan op alle mogelijke wijzen interesse nemen in alle zaken, vennootschappen of ondernemingen die een gelijkaardig doel hebben of die van aard zijn aard zijn de ontwikkeling van de onderneming te bevorderen.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

...

TITEL II : KAPITAAL AANDELEN AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderdduizend euro (¬ 100.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, zonder nominale waarde.

...

Artikel 12. Aandelen bezwaard met vruchtgebruik

Wanneer de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toebehoort aan twee onderscheiden personen, worden de rechten verbonden aan dit aandeel  behoudens andersluidende overeenkomst tussen de blote eigenaar en de vruchtgebruiker - als volgt verdeeld tussen de blote eigenaar en de vruchtgebruiker:

Het voorkeurrecht bedoeld in artikel 592 tot 594 van het Wetboek van vennootschappen komt toe aan de blote eigenaar. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen, die deze laatste op die manier alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Het recht de uitsluiting te vorderen bij toepassing van artikel 636 tot 641 van het Wetboek van vennootschappen komt toe aan de blote eigenaar.

Het stemrecht op de gewone algemene vergadering, bedoeld in artikel 552 tot 555 van het Wetboek van vennootschappen evenals op de bijzondere algemene vergadering, bedoeld in artikel 556 tot 557 van het Wetboek van vennootschappen komt toe aan de vruchtgebruiker. De blote eigenaar heeft evenwel het recht de algemene vergadering bij te wonen en heeft louter een adviserende stem. De andere rechten verbonden aan de aandelen (met inbegrip van het stemrecht op de in artikel 558 tot 560 van het Wetboek van vennootschappen bedoelde buitengewone algemene vergadering), komen eveneens toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar, in welk geval deze rechten zullen zijn geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of gerechtelijke uitspraak. Voormeld verzet zal evenwel enkel rechtsgeldig kunnen worden gedaan wanneer het desbetreffende recht tot gevolg kan hebben dat de substantie van de aandelen erdoor wordt aangetast. De blote eigenaar heeft steeds het recht de algemene vergadering bij te wonen. Behoudens andersluidend akkoord of gerechtelijke uitspraak zal hij louter een adviserende stem hebben.

Artikel 13. Rechten erfgenamen en rechthebbenden van een overleden aandeelhouder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De erfgenamen en rechthebbenden van een overleden aandeelhouder, mogen om geen enkele reden zegels doen leggen op de goederen en documenten van de vennootschap, noch inventaris doen opmaken.

Voor de uitvoering van hun rechten, zullen zij zich moeten houden aan de inventarissen, rekeningen en documenten van de vennootschap, en aan de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

Artikel 14. Obligaties

De raad van bestuur kan overgaan tot uitgifte van obligaties al dan niet gewaarborgd door zakelijke zekerheden, hetgeen de bevoegdheid toegekend in artikel 581 Wetboek van vennootschappen aan de algemene vergadering om obligaties uit te keren onverkort laat.

TITEL III : ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Afdeling 1 - Algemene vergadering

Artikel 15. Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand april om 14 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 26 van deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van aandeelhouders mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van aandeelhouders worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

...

Artikel 18. Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder kan zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de raad van bestuur eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 19. Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

...

Artikel 24. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

...

Afdeling 2 - bestuur

Artikel 28. Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens het minimum aantal leden door de wet voorzien. De bestuurders zijn natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders. Zij worden benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders, en kunnen steeds door haar worden afgezet.

Zij kunnen herkozen worden.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

Het mandaat van de aftredende bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de algemene vergadering die tot de nieuwe benoeming is overgegaan.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn aandeelhouders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Telkens wanneer een rechtspersoon wordt voorgedragen voor een mandaat als bestuurder, moet een document aan de algemene vergadering worden voorgelegd waaruit zowel de identiteit van voormelde vaste vertegenwoordiger blijkt evenals de bevestiging dat deze laatste bereid is de functie van vaste vertegenwoordiger waar te nemen. De rechtspersoon is maar benoemd als bestuurder, nadat de algemene vergadering de vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard. Bij het terugtreden van de vaste vertegenwoordiger neemt het mandaat van bestuurder van rechtswege een einde, tenzij de algemene vergadering voorafgaand aan de terugtreding een nieuwe vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. Artikel 29. Voorzitter

De raad van bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter; bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Artikel 30. Vergadering en bijeenroeping

De raad van bestuur vergadert telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee bestuurders het vragen, en dit na bijeengeroepen te zijn door haar voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering. De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e mail.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de oproepingsbrieven wordt bepaald. Artikel 31. Beraadslagingen

De raad van bestuur kan alleen dan geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en beslist dan met de meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elke verhinderde of afwezige bestuurder kan bij brief, telegram, of telexbericht, een ander lid van de raad van bestuur afvaardigen om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde bijeenkomst van de raad van bestuur en er te stemmen in zijn plaats. In dit geval wordt de lastgever geacht aanwezig te zijn. Een bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, benevens zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur, worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder voormeld document ondertekent. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening, de aanwending van het toegestane kapitaal.

Artikel 32. Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgesteld in een proces-verbaal dat door de aanwezige leden wordt ondertekend.

Afschriften of uittreksels aan derden van de notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de persoon of personen die de vennootschap overeenkomstig artikel 37 kan of kunnen vertegenwoordigen.

Artikel 33. Bestuursbevoegdheid

De raad van bestuur beschikt over de macht om alle rechtshandelingen te stellen, noodzakelijk of nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van deze bij de wet voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 34. Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, evenals de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, aan één of meerdere bestuurders of directeurs, al dan niet aandeelhouders, die afzonderlijk of samen handelen.

Artikel 35. Directiecomité

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn

bestuurdersbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel

betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op

grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn. Zij vormen samen

een college.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun

bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door

de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

De raad van bestuur stelt in samenspraak met het directiecomité een huishoudelijk reglement op dat

de regels betreffende werkwijze en de wijze van rapportering van het directiecomité vastlegt.

Artikel 36. Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt

de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door één (1) gedelegeerd bestuurder

die alleen handelt of door twee gezamenlijk handelende bestuurders.

Voor wat betreft de bevoegdheden verleend aan het directiecomité wordt de vennootschap, bij

toepassing van artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen, geldig in en buiten rechte

vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende leden van het directiecomité.

De vennootschap wordt eveneens in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd wat het

dagelijks bestuur aangaat door één gedelegeerd bestuurder.

Bovendien wordt de vennootschap rechtsgeldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden binnen

de perken van de hun verleende volmacht.

...

TITEL IV : BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING.

Artikel 38. Boekjaar - jaarrekening - jaarverslag

Het boekjaar begint op 1 januari tot en met 31 december van dat jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening

bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden

overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

...

Artikel 39. Winstverdeling

Van de jaarlijks winst wordt, volgens de vigerende wettelijke verplichtingen terzake, de dotatie aan de

wettelijke reserve voorafgenomen.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het

saldo van de nettowinst.

Artikel 40. Dividenden

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

De uitbetaling moet geschieden vóór het einde van het boekjaar waarin het bedrag is vastgesteld.

Aan de raad van bestuur wordt bevoegdheid verleend om op het resultaat van het lopende boekjaar

een interim-dividend uit te keren.

...

Na de oprichting van de vennootschap en het vastleggen van de statuten, zijn de comparanten in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen, vertegenwoordigd als voornoemd. De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen:

1) Overeenkomstig artikel 518, § 2 van het Wetboek van Vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd:

1° de heer BARRAU Stéphane René, wonende te 1180 Brussel (België), Avenue Brugmann 455, van Franse nationaliteit, Belgisch nationaal nummer 69.08.06-565.81

2° de heer Oerlemans Marcel Leonardus, wonende te 4814 Breda (Nederland), Argusvlinder 14, geboren 27/08/1976 te Roosendaal en Nispen (Nederland), Belgisch nationaal nummer 76.48.27-

III. OVERGANGSBEPALINGEN

1) Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op 31 december 2016.

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de derde vrijdag van de maand april van het jaar 2017.

...

149.03.

Het mandaat van de bestuurder geldt voor 6 jaar en neemt een einde onmiddellijk na de

jaarvergadering van het jaar waarin het mandaat eindigt.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing

van de algemene vergadering.

2) Aangezien er blijkt uit de te goeder trouw verrichte schattingen dat voor het eerste

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

maatschappelijk boekjaar de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 paragraaf 1

Wetboek van vennootschappen, wordt er beslist geen commissaris te benoemen.

Onmiddellijk daarna zijn de bovengenoemde bestuurders in raad verenigd bij middel van volmacht

verleend aan de heer Derumeaux Tom Christ, wonende te 9690 Kluisbergen, Ter Boekerstraat 9,

met de bedoeling de voorzitter van de raad van bestuur en een gedelegeerd bestuurder te

benoemen, evenals hun bevoegdheden vast te stellen.

De bovengenoemde bestuurders, hier vertegenwoordigd, aanvaarden hun mandaat van bestuurder

en bevestigt dat zij niet getroffen wordt door een maatregel die zich hiertegen verzet.

De bestuurders doen woonstkeuze in de zetel van de vennootschap.

Met eenparigheid van stemmen, besluit de raad van bestuurd om de heer Stephane Barrau,

voornoemd, tot voorzitter van de raad van bestuur en tot gedelegeerd-bestuurder te benoemen.

De gedelegeerd bestuurder zal in deze hoedanigheid eveneens beschikken over de

maatschappelijke handtekening, zonder beperking van een bedrag, voor alle bewerkingen van het

dagelijks bestuur.

De gedelegeerd bestuurder kan namelijk alle rekeningen openen bij de banken, op de geopende of

te openen rekeningen alle welkdanige verrichtingen doen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring

ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

- VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL -

Bijlage :

- Uitgifte van de oprichtingsakte,

Opgemaakt door Elien TURPYN, geassocieerd notaris te Zwevegem

21/05/2015
ÿþ6Sod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0628.773.794

Benaming

(voluit) : Eurofins Digital Product Testing Belgium

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Venecoweg nummer 5 te 9810 Nazareth

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGINGEN IN SPECIEN- WIJZIGING DER STATUTEN-ONTSLAG EN BENOEMING VAN BESTUURDERS

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van der aandeelhouders bijeengekomen van de naamloze vennootschap "EUROFINS DIGITAL PRODUCT TESTING BELGIUM", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 9810 Nazareth, Venecoweg 5, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Gent) onder nummer 0628.773.794 opgemaakt voor Meester Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op dertig april tweeduizend vijftien, blijkt dat de algemene vergadering de volgende beslissingen met éénparigheid van stemmen genomen heeft:

Eerste beslissing

Eerste kapitaalverhoging in speciën

De vergadering beslist het kapitaal te verhogen ten belope van drie miljoen vierhonderd twintigduizend euro (3.420.000,00 ¬ ), om het te brengen van honderdduizend euro (100.000,00 ¬ ) tot drie miljoen vijfhonderd twintigduizend euro (3.520.000,00 ¬ ), met uitgifte van tweeduizend vijfhonderd twintig (2.520) nieuwe aandelen, identiek aan de bestaande aandelen, welke recht geven op hetzelfde stemrecht op de algemene vergadering en welke deelnemen in de winst pro rata temporis.

Tweede beslissing

Tweede kapitaalverhoging in speciën

De vergadering beslist het kapitaal voor een tweede maal te verhogen ten belope van vierhonderd tachtigduizend euro (480.000,00 ¬ ), om het te brengen van drie miljoen vijfhonderd twintigduizend euro (3.520.000,00 ¬ ) tot vier miljoen euro (4.000.000,00 ¬ ), met uitgifte van vierhonderd tachtig (480) nieuwe aandelen, identiek aan de bestaande aandelen, welke recht geven op hetzelfde stemrecht op de algemene vergadering en welke deelnemen in de winst pro rata temporis.

Derde beslissing

Wijziging van de statuten

De vergadering beslist de statuten te wijzigen om deze in overeenstemming te brengen met de genomen

beslissingen, met de huidige toestand van de vennootschap en met de aandeelhoudersovereenkomst de dato

27 april 2015, zoals volgt:

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vier miljoen euro (4.000.000,00 ¬ ).

Het wordt vertegenwoordigd door vierduizend (4.000) aandelen, zonder nominale waarde.

Artikel 5 bis Historiek Kapitaal  toevoeging van artikel 5bis

De vennootschap werd opgericht op eenentwintig april tweeduizend vijftien met een maatschappelijk kapitaal van honderdduizend euro (100.000,00 ¬ ), vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, volledig ingeschreven en volledig volstort in speciën.

Ingevolge proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van dertig april tweeduizend vijftien hebben de aandeelhouders beslist het kapitaal in speciën te verhogen ten belope van drie miljoen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

negenhonderd duizend euro (3.900.000,00 ¬ ) om het maatschappelijk kapitaal te brengen van honderdduizend euro (100.000,00 ¬ ) tot vier miljoen euro (4.000.000,00 ¬ ).

Artikel 7. Soort aandelen -- toevoeging alinea

Er bestaan drie categorieën van aandelen: klasse A, B en C. De rechten van de onderscheiden klassen zijn opgenomen in de statuten en in de aandeelhoudersovereenkomst d.d. 27 april 2015, zoals desgevallend gewijzigd van tijd tot tijd (de "Aandeelhoudersovereenkomst").

Artikel 10. Overdracht van aandelen

Bij overdracht van aandelen tussen aandeelhouders van verschillende klassen, veranderen de overgedragen aandelen automatisch in de klasse aandelen van de groep waartoe de verkrijgende aandeelhouder behoort. Bij overdracht van aandelen tussen een aandeelhouder en een derde blijven de overgedragen aandelen behoren tot hun oorspronkelijke klasse.

Elke overdracht, in de meeste ruime zin van het woord, onder de levenden van effecten van de vennootschap en de daaraan verbonden afzonderlijke lidmaatschapsrechten is onderworpen aan de beperkingen, waaronder een stand still, voorkooprecht, volgrecht en volgplicht, zoals opgenomen in de Aandeelhoudersovereenkomst. Elke overdracht die in strijd met deze bepalingen plaatsvindt, is nietig.

Artikel 23. Beraadslaging  aanwezigheidsquorum  wijziging tweede alinea

De aandeelhouders kunnen geldig beraadslagen op een tweede algemene aandeelhoudersvergadering met dezelfde agenda, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 25, Meerderheid

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen en in de gevallen voorzien in de Aandeelhoudersovereenkomst, welke de goedkeuring van minstens één aandeelhouder van klasse A en van één aandeelhouder klasse B vereisen, worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen.

Artikel 28, Bestuursorgaan  eerste en vierde alinea

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders, waarvan minstens twee benoemd op voordracht van de aandeelhouders van klasse A (de "A-Bestuurders") en één benoemd op voordracht van de aandeelhouders van klasse B (de "B-Bestuurder"). De bestuurders zijn natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders. Zij worden benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders, en kunnen steeds door haar worden afgezet.

ln geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien overeenkomstig de bepalingen van de Aandeelhoudersovereenkomst totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

Artikel 29. Voorzitter

De raad van bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter voorgedragen door de A-Bestuurders. De

voorzitter heeft een doorslaggevende stem, tenzij anders beschreven in de Aandeelhoudersovereenkomst.

Artikel 30. Vergadering en bijeenroeping  eerste alinea

De raad van bestuur vergadert telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee bestuurders het vragen en telkenmale zoals voorzien in de Aandeelhoudersovereenkomst, en dit na bijeengeroepen te zijn door haar voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

Artikel 31, Beraadslagingen

De raad van bestuur kan alleen dan geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is en er minstens één A-Bestuurder en één B-Bestuurder aanwezig (fysisch, per telefoon of per videoconferentie) of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet gehaald wordt zal een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden met dezelfde agenda die rechtsgeldig zal kunnen beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke verhinderde of afwezige bestuurder kan bij brief, telegram, of telexbericht, een ander lid van de raad van bestuur afvaardigen om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde bijeenkomst van de raad van bestuur en er te stemmen in zijn plaats. ln dit geval wordt de lastgever geacht aanwezig te zijn. Een bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, benevens zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur, worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder voormeld document ondertekent, Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening, de aanwending van het toegestane kapitaal.

Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden behoudens anders bepaald in de Aandeelhoudersovereenkomst.

Artikel 36. Vertegenwoordigingsbevoegdheid eerste alinea

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door één (1) gedelegeerd bestuurder die alleen handelt of door twee gezamenlijk handelende bestuurders, waarvan minstens één A-Bestuurder.

Vierde beslissing

Ontslag en benoeming van bestuurders

De vergadering neemt akte van het ontslag als bestuurder van de vennootschap, van:

-de heer Marcel Oerlemans, wonende te Nederland, 4814 Breda, Argusvlinder 14; en

-de heer Stéphane René Barrau, wonende te Ukkel (1180 Brussel), Brugmannlaan 455

De eerstvolgende gewone algemene vergadering zal zich uitspreken over de volledige kwijting te verlenen aan de bestuurder voor de uitoefening van zijn mandaat tot op de dag van de akte.

De vergadering benoemt als A bestuurders van de vennootschap, voor een duur van zes jaar:

-.de heer Marcel Oerlemans, wonende te Nederland, 4814 Breda, Argusvlinder 14;

-.de besloten vennootschap naar Luxemburgs recht "Eurofins Product Testing Lux Holding", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1526 Luxemburg (Groot Hertogdom Luxemburg), Val Fleuri 23, ingeschreven in het Belgisch rechtspersonenregister onder nummer 0628.482.202, vertegenwoordigd door de heer Stéphane René Barrau, wonende te Ukkel (1180 Brussel), Brugmann laan 455.

De vergadering benoemt als B-bestuurder van de vennootschap, voor een duur van zes jaar:

-de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Johan Craebeckx", met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Windmolenstraat 117, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Hasselt) onder nummer 0883.294.965, vertegenwoordigd door de heer Johan Craeybeckx, wonende te 3500 Hasselt, Windmolenstraat 117.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

De uitgiften en uittreksels worden afgeleverd vóár registratie der akte enkel met het oog op de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR, Notaris vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd: gelijkvormige uitgifte van de akte, volmachten, gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

08/05/2017 : ME. - JAARREKENING 31.12.2016, GGK 21.04.2017, NGL 03.05.2017 17108-0120-025

Coordonnées
EUROFINS DIGITAL TESTING BELGIUM HOLDING

Adresse
VENECOWEG 5 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande