EUROPESE WUSHU FEDERATIE, AFGEKORT : EWUF

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPESE WUSHU FEDERATIE, AFGEKORT : EWUF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.461.009

Publication

23/03/2011
ÿþ4 MDD 2.2



ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

J



Voorbehouden III I 11111 GRIFFIE REG

aan het " 11044997* VAN KOOPHAND L

Belgisch Staatsblad 1 1. 03. n11

DENDER .!.NDE







Ondernemingsnr $ 3 ti t1(4 co9

Benaming

(voluit) : Europese Wushu Federatie

(verkort) : EWuF

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Frans Van Schoorstraat 5, 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden :

1. Dhr. VAN CAMPENHOUT Patrick, geboren te Watermaal-Bosvoorde op

06.05.1960, wonende Frans Van Schoorstraat 5 te 9200 Dendermonde,

2. Dhr. GRINDEANU Petru, geboren te GALATI, Roemenië op 07.08.1958, wonende Boekarest,sector 2,Matei Voievod Street No.137 ,BI.D18,Sc.B,Et.4,Ap.15.Roemenië.

3. Dhr. SMITH Raymond W., geboren te Hamilton, Nieuw Zeeland op 06.02.1951, wonende, 32 Hilltop view, Yateley, Hamshire, GU46 6LZ, Verenigd Koninkrijk.

Verklaren bij deze een vereniging zonder winstoogmerk op te willen richten, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art.1. De vereniging draagt de naam: Europese Wushu Federatie afgekort

EVVuF. en waarvan de zetel gevestigd is te: Frans van Schoorstraat 5,

9200 Dendermonde, welke op eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan verplaatst worden.

Art.2. De vereniging heeft tot doel:

1) Wushu in Europa continent, zoals aangenomen door de IWUF tot ontwikkeling te brengen en bij te dragen aan de ontwikkeling van wushu elders in de wereld, en samenwerking tussen EWuF-leden te bevorderen.

2) Aansluiten bij elke mogelijke internationale organisatie die dezelfde doelen of doelstellingen deelt.

Art.3. De vereniging is opgericht voor een onbepaalde tijd.

LEDEN

Art.4.

a) Het aantal leden is onbeperkt, het minimum is vastgesteld op drie, de oprichters zijn de eerste leden. Europese nationale organisaties zoals bepaald door de IWUF, die Wushu in hun respectievelijke landen vertegenwoordigen, kunnen voor lidmaatschap in aanmerking komen. De aanvaarding alsmede het ontslag of de schorsing van een lid geschiedt door beslissing van het EWuF-congres.

b) Slechts één enkele organisatie per land wordt als lid van de EVVuf toegelaten.

c)Die organisaties die als lid van de IWUF worden aanvaard, krijgen automatisch het recht lid te worden van de EWuF overeenkomstig de statuten van het IWUF, waarvan de EWuF optreedt als rechtspersoon voor het Europese continent.

d) Volgende categorieën van lidmaatschap bestaan :

1. Actieve leden : deze benaming en titel is gekoppeld aan de betaling

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Woven . Nuom an hend+akanlnn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

a MOD 2.2

"

van het lidgeld en verleent stemrecht en het recht deel te nemen

aan evenementen die door het EWuF worden gehouden.

2. Passieve leden : deze benaming en titel is niet gekoppeld aan de

betaling van lidgeld, en passieve leden hebben geen recht am

aanwezig te zijn, vertegenwoordigd te zijn, te stemmen en deel te

nemen aan evenementen die door de EWuF worden gehouden.

e) Nalatigheid in de betaling van lidgelden en het nakomen van andere lidmaatschapsvereisten leiden ertoe dat de lidmaatschapstatus van dat land automatisch wordt gewijzigd van Actief Lid naar Passief Lid en dat zij niet gemachtigd zijn te stemmen of deel te nemen aan een van de EWuF-activiteiten tot wanneer alle achterstallige lidgelden vermeerderd met eventuele bijkomende boetes betaald zijn.

f) Elk lid van de EWuF wiens lidmaatschap van de IWUF wordt ingetrokken verliest automatisch en met onmiddellijke ingang ook zijn lidmaatschap van de EWuF.

g) Ingeval er zich in hoofde van een lid bijzondere omstandigheden voordoen die ertoe leiden dat het lid gedurende een periode van meer dan 3 jaar omwille van moeilijkheden op nationaal vlak geen actief lidmaatschap meer vervult, heeft het Uitvoerend Comité de bevoegdheid een regeling te onderhandelen inzake achterstallige lidgelden en boetes wanneer zij opnieuw actief lidmaatschap aanvragen.

Art.5. De jaarlijkse bijdrage der leden wordt door het Congres bepaald en dient voor 1 januari te zijn betaald. Het huidige lidgeld is bepaald op 800 euro.

ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge Art.B. Het Congres wordt gedefinieerd als de algemene vergadering van de actieve leden en komt elk jaar in samenhang met de EWuF/IWUF-kampioenschappen gehouden. tenminste eenmaal per jaar samen. Alle leden warden door toedoen van de voorzitter of, bij gebreke van dien, door de secretaris opgeroepen, bij gewone brief, die de agenda vermeldt en tenminste veertien kalenderdagen voor de vergadering wordt verzonden, of door mondelinge oproeping.

Art.7. Het Congres is het opperste orgaan van de vereniging, zij bezit de machten haar door de wet toegekend. Haar besluiten worden aan de leden en aan de belanghebbende derden ter kennis gebracht bij gewone brief.

Behoren tot haar exclusieve bevoegdheden;

" - de wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en jaarrekening

- de vrijwillige ontbinding van vereniging

- de aanvaarding, het ontslag en de uitsluiting van de leden.

Art.8. Het Congres vergadert zoals voorzien in de wet.

BESTUUR

Art.9. Het bestuur van de vereniging wordt uitgeoefend door een Uivoerend Comité (U.C.) en bestaat uit maximum vijf leden, de voorzitter, de lste vicevoarzitter, de vicevoorzitter, de penningmeester en de secretaris-generaal. De leden van het U.C. worden door het Congres verkozen voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar. Het U.C. vergadert zo vaak de belangen van de vereniging het vereisen, doch minstens éénmaal per jaar.

Art.10. Het U.C. kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk zijn, mits zij niet door de wet of door deze statuten bij uitsluiting aan de Congres zijn opgedragen.

Het U.C. vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en bezit de meeste uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te beheren. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee beheerders. Het dagelijkse bestuur kan echter ook toevertrouwd worden aan een of meer leden van het U.C., alsook aan derden. Het mandaat van lid van het U.C. is kosteloos, tenzij anders beslist door het Congres.

Art.11. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt van vanaf heden tot 31 december 2011.

Art.12. Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen na aftrek van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft, of aan een of meerdere verenigingen waarvan het doel het meeste benaderd. Hierover beslist het dan zittende U.C..

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art.13. Het U.C. kan een huishoudelijk reglement opstellen, waarvan de inhoud echter niet mag afwijken van wat in deze statuten is bepaald.

Art.14. Voor alle andere niet vermelde zaken is de wet van 2 mei 2002 van kracht.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het Congres benoemt als leden van het Uitvoerend Comité van de vereniging

" Dhr. SMITH Raymond W., geboren te Hamilton, Nieuw Zeeland op 06.02.1951, wonende, 32 Hilltop view, Yateley, Hamshire, GU46 6LZ, Verenigd Koninkrijk. Rijksregistemummer YR 11 09 26 C. Voorzitter

c

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

" Dhr. VAN CAMPENHOUT Patrick, geboren te Watermael-Bosvoorde op 06.05.1960, wonende Frans Van Schoorstraat 5 te 9200 Dendermonde, rijksregistemummer 60.05.06-483-50. Secretaris Generaal

" Dhr. GRINDEANU Petru, geboren te GALATI, Roemenië op 07.08.1958, wonende te Boekarest,sector

2,Matei Voievod Street No.137 ,BI.D18,Sc.B,Et.4,Ap.15.Roemenië.,

rijksregistemummer 1580807400081. Schatbewaarder.

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan :

" Dhr. SMITH Raymond W., geboren te Hamilton, Nieuw Zeeland op 06.02.1951, wonende, 32 Hilltop view, Yateley, Hamshire, GU46 6LZ, Verenigd Koninkrijk. Rijksregistemummer YR 11 09 26 C

" Dhr. VAN CAMPENHOUT Patrick, geboren te Watermael-Bosvoorde op 06.05.1960, wonende Frans Van Schoorstraat 5 te 9200 Dendermonde, rijksregistemummer 60.05.06-483

die de vereniging elk afzonderlijk geldig zullen vertegenwoordigen bij alle administratieve diensten, regiën, posterijen en bankinstellingen. Zij zullen alle sommen en waarden in ontvangst mogen nemen en er kwijting van verlenen, alle post en douane in ontvangst nemen, en alle briefwisseling en betaling van de vereniging uitvoeren.

Aldus opgemaakt in zoveel exemplaren als er oprichters zijn, die erkennen één exemplaar onty nggn te

hebben en tekenen voor akkoord en één exemplaar ter publicatie getekend te Dendermonde op O 3 / 1e.4.1

(get.) Smith R. (get.) Van Campen hout P.

voorzitter secretaris-generaal

(get.) Grindeaunu P.

penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPESE WUSHU FEDERATIE, AFGEKORT : EWUF

Adresse
FRANS VAN SCHOORSTRAAT 5 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande