EVERGEMSE ZWEMVERENIGING, AFGEKORT : EZV

Association sans but lucratif


Dénomination : EVERGEMSE ZWEMVERENIGING, AFGEKORT : EZV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.147.859

Publication

24/02/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

13 FEB, 2014

RECHTBANt~~

KOOPHANDEL T

es

*14049787*

Ondernemingsnr : 0422.147.859

E3enaming

(voluit) ; EVERGEMSE ZWEMVERENIGING vzw

(verkort) : EZV

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9940 EVERGEM, Guldensporenlean 34

Onde erp akte : Ontslagen - Benoemingen

De buitengewone algemene vergadering heeft op haar zitting d.d. 28 augustus 2013 kennisgenomen van

het ontslag van de heer DECRAENE ROBERT als bestuurder (penningmeester) en als vast lid van de; vereniging, alsook van het ontslag van mevrouw Nathalie BOGAERT als bestuurder (secretaris) en als vast lid; van de vereniging.

De algemene vergadering verkoos vervolgens met eenparigheid der stemmen de heren Hans VAN ERUM en Karel VAN NIEUWENHOVEN tot respectievelijk bestuurder (penningmeester) en bestuurder (secretaris) van de vereniging.

De buitengewone algemene vergadering wijzigt dienvolgens de statuten als volgt GECOORDINEERDE STATUTEN (uittreksel):

De Raad van bestuur is samengesteld uit maximaal 3 leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd: lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Deze worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering op de daartoe voorziene wettelijke wijze. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Bij besluit van de Algemene vergadering van 10 april 2013 wordt de raad van bestuur als volgt vastgesteld: j - De Poorter, Jan, Elslopark 90, 9940 Evergem, geboren te Gent op 20 april 1982, Belgische Nationaliteit, in de hoedanigheid van voorzitter van de raad van bestuur;

- Van Erum Hans, Ralingen 122, 9940 Evergem, geboren te Antwerpen op 20 maart 1967, Belgische Nationaliteit, in de hoedanigheid van penningmeester;

- Van Nieuwenhove, Karel, Predikherenlel 53, 9940 Evergem, geboren te Lokeren op 25 augustus 1970, Belgische Nationaliteit, in de hoedanigheid van secretaris.

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Getekend:

DE POORTER Jan (voorzitter).

e he'"?' /-ee-7-epeeie(.. easz-ext>?eie-'621-c,\

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de 'instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

28/03/2011
ÿþ MOD 2.2

L CUJn _ii 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







Voor- 1111 111111,111111j1111j1J11111 NEERGi=LE':{.'--à

behoude

aan het

Belgisct

Staatsbla

16 igAff 2011



RECHTIUqqIkC VA'KOOpI #AitlLErDEFE









Ondernemingsnr : 422.147.859

Benaming

(voluit) : EVERGEMSE ZWEMVERENIGING vzW

(verkort) : EZV

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vlierboomstraat 12, 9940 EVERGEM

Onderwerp akte : Zetelwijziging - Ontslagen en Benoemingen

De buitengewone algemene vergadering heeft op haar zitting d.d. 07 december 2010 kennisgenomen van het ontslag van de heer Dennis TEMMERMAN als bestuurder (secretaris) en als vast lid van de vereniging.

De algemene vergadering verkoos vervolgens mevrouw Nathalie BOGAERT tot bestuurder van de vereniging met eenparigheid der stemmen.

De buitengewone algemene vergadering wijzigt dienvolgens de statuten als volgt :

Artikel 1. De vereniging is gekend onder de benaming Evergemse Zwemvereniging, voorafgegaan of gevolgd door vereniging zonder winstoogmerk of v.z.w.; afgekort als EZV, voorafgegaan of gevolgd door vereniging zonder winstoogmerk of v.z.w.

De Evergemse Zwemvereniging v.z.w. is opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk voor onbepaalde duur.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de gemeente Evergem op het hierna volgend adres: Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Enkel de algemene vergadering kan de zetel wijzigen overeenkomstig de regels bepaald in artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 3. Het doel van de vereniging is de aanmoediging en bevordering van alle facetten van de zwemsport, zowel op initiërend vlak, als recreatief, als competitief. Hiertoe kan zij alle sportieve, commerciële en publicitaire handelingen stellen die zij nodig acht om dit doel te bereiken en het mogelijk te maken voor de vereniging om dit doel te bereiken.

Artikel 4. Het getal van de effectieve leden is onbeperkt, maar bedraagt minstens 3.

De Algemene vergadering beslist over de aanneming, uitsluiting of het ontslag van de leden.

Aspirant leden kunnen bij aangetekend schrijven, gericht aan de zetel van de vereniging, een kandidatuur indienen. Op de eerst volgende Algemene Vergadering wordt hierover beslist bij gewone meerderheid en wordt het resultaat van de stemming bij gewoon schrijven meegedeeld aan de betrokkene. Elk lid van een vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur per aangetekend schrijven of bij melding op de Algemene Vergadering.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wanneer gevraagd, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige leden.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen. De maximum ledenbijdrage bedraagt 500 Euro. Dit bedrag wordt opeisbaar na beslissing tot invordering hiertoe genomen door de Raad van Bestuur.

Artikel 5. De vereniging kent toegetreden leden.

Door betaling van hun lidgeld, vastgesteld bij algemene vergadering, kunnen zij deelnemen aan de voor hen

bedoelde activiteiten georganiseerd door de vereniging. De toegetreden leden kennen geen andere rechten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

Door betaling van het lidgelden onderschrijven zij het huishoudelijk reglement van de vereniging, zoals vastgesteld bij algemene vergadering en hen kenbaar gemaakt bij inschrijving.

Artikel 6. De Raad van bestuur is samengesteld uit maximaal 3 leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Deze worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering op de daartoe voorziene wettelijke wijze. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Bij besluit van de Algemene vergadering van 07 december 2010 wordt de raad van bestuur als volgt vastgesteld:

- De Poorter, Jan, Elslopark 90, 9940 Evergem, Belgische Nationaliteit, geboren te Gent, 20/04/1982, in de hoedanigheid van voorzitter van de raad van bestuur,

- Bogaert, Nathalie, Snepdreef 23, 9940 Evergem, Belgische Nationaliteit, geboren te Gent, 17/01/1967, in de hoedanigheid van secretaris;

- De Craene, Robert, Kerkstraat 66, 9940 Evergem, Belgische Nationaliteit, geboren te Sleidinge, 25/11/1952, in de hoedanigheid van penningmeester en schatkistbewaarder.

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 7. De bestuurders zijn aangesteld tot hun ontslag, gegeven door hemzelf bij gewone brief of bij melding op de Algemene vergadering; of door de Algemene Vergadering, bij vier vijfden aanwezigheidsquorum en positief vier vijfden stemquorum.

In geval op de eerste Algemene Vergadering het vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, kan de Algemene vergadering op een tweed vergadering, minimum 15 dagen later, ongeacht het aanwezigheidsquorum met een vier vijfden stemquorum geldig beslissen.

Artikel 8. De Raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders, zo dikwijls als in het belang van de vereniging; maar minimaal om de 2 maand.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van de stemmen, is deze van de voorzitter doorslaggevend. Er dient geheim gestemd te worden telkens dit door een derde van de aanwezige bestuurders uitdrukkelijk wordt gevraagd.

Artikel 9. De beslissingen van de raad van bestuur worden ingeschreven in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 10. Opdat de vereniging vertegenwoordigd zou zijn ten opzichte van derden, voldoet de handtekening van twee bestuurders samen of van de voorzitter.

Artikel 11. Rechtsvorderingen en het verweer worden ingesteld in naam van de vereniging door de raad van bestuur, vertegenwoordigd door de voorzitter.

Artikel 12. Het ambt van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 13. Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren limitatief: de wijziging van de statuten; de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de goedkeuring van de begroting en van de rekening; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 14. Er wordt minimaal 1 algemene vergadering gehouden, binnen de 6 maand na het sluiten van het dienstjaar.

Artikel 15. Een buitengewone algemene vergadering wordt gehouden telkens het belang van de vereniging dit vereist. Een algemene vergadering moet worden gehouden telkens een vijfde van de leden dit vraagt.

Artikel 16. De algemene vergadering is geldig samengesteld wanneer een aanwezigheidsquorum van twee derden bereikt is door middel van aanwezigheid. Op de algemene vergadering kan niet bij mandaat gestemd worden.

Artikel 17. Behoudens statuutswijzigingen worden beslissingen door de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van de stemmen.

Voor statuutswijzigingen, andere dan deze opgesomd in artikel 7, moet een aanwezigheidsquorum van twee derden en een positief stemquorum van twee derden worden bereikt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in de tweede paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De

agenda, opgesteld door de raad van bestuur, wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 19. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een speciaal daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels uit dit register worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en zijn op schriftelijke vraag voor inzage vatbaar door ieder lid en iedere derde, mits betaling van eventuele kosten van uittreksels wat betreft deze laatsten en de inhoud dit toelaat, zoals bepaalt door de Raad van Bestuur.

Artikel 20. Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, met uitzondering van het eerste dienstjaar dat eindigt op 31 december 1981.

De raad van bestuur stelt de rekeningen van het verlopen jaar vast en maakt de begroting op voor het volgende dienstjaar. Beide stukken worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 21. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Artikel 17 van de statuten is overeenkomstig toepassing.

Artikel 22. Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een vereffenaar aan. Het resterende actief wordt bestemd voor een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel of een organisatie met een altruïstisch doel.

Getekend:

DE POORTER Jan (voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EVERGEMSE ZWEMVERENIGING, AFGEKORT : EZV

Adresse
GULDENSPORENLAAN 34 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande