EXIN ARCHITECTURE, ENGINEERING & DESIGN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : EXIN ARCHITECTURE, ENGINEERING & DESIGN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 550.774.710

Publication

05/05/2014 : OPRICHTING
Uittreksel vôôr registratie

Uit een akte verleden te Hamme voor geassocieerd notaris Bien Plies te Hamme, op 10 april 2014 blijkt

dat:

De heer COENE Kris, geboren te Dendermonde, op 29 september 1983, wonende te 9308 Aalst (Hofstade)

Zakstraat 9,

- een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de naam "EXIN ARCHITECTURE, ENGINEERING & DESIGN".

« de maatschappelijke zetel is te 9308 Aalst (Hofstade), Zakstraat 9.

- de vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf de datum waarop zij rechts- persoonlijkheid verkrijgt.

- het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd (18.600,00,00) euro en is volledig geplaatst, verdeeld in honderdzesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

- De heer Kris Coene tekent in op honderdzesentachtig (186) aandelen en volstort deze volledig. - de genoemde bedragen zijn gedeponeerd op een bijzondere rekening bij BNP Paribas Fortis NV;

- de vennootschap neemt aile verbintenissen over die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 januari 2014.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek;

van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd. I Volgen de bekend te maken bestanddelen van de statuten : i

Artikel drie: DOEL ;

De vennootschap heeft tôt doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer;

door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnîeken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken EPB-versIaggeving, binnenhuïsinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van aile activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij ultsluiting vani activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn, en dit doori tussenkomst van haar vennoten-archîtecten gerechtigd tôt de uitoefening van deze discipline, die daartoe hun; volledige activiteit als architect uitoefenen in naam en voor rekening van de vennootschap en waardoor aile!

daaruit voortvloeiende honoraria geïnd worden door en voor de vennootschap.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile! niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij aile financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of réglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en aile zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het

doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep. Bij de uitoefening van de activiteiten zulien de vennootschap en aile vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig, het Règlement van Beroepsplichten, de aanbevelingen

van de Orde van Architecten met betrekking tôt de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Elke architect-rechtspersoon is vërplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelîjkheid te laten verzekeren

Op de laatste blz. van Luik B vermeicten : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


mod 11.1

Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"ô3

+-•

î?î ©_

V •M

OX es

overeenkomstig de wet van vijftien februari tweeduizend en zes.

De statuten zulien daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd.

Artikel elf : BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot. Zij worden benoemd in de statuten of door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het bestuur van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van deze vennootschap, handelingen steilen die behoren tôt de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd

heeft.

Aile zaakvoerders en aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijk ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneînde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te steilen. De vennootschap mag in die période verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tôt het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebrek aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tôt de regularisatie.

De vennootschap zal, tôt regularisatie, voor aile handelingen die behoren tôt het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke aïs een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tôt de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tôt wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is

te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglaîîng van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tôt regularisatie.

De vennootschap zal, tôt regularisatie, voor aile handelingen die behoren tôt het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tôt de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tôt wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer, als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel veertien: EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT.

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden In en buiten rechte, als eiser of als

verweerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel zeventien: ALGEMENE VERGADERING.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om twintig uur, op de zetel of op elke andere plaats in de bijeenroepingen vermeld.

Indien die dag een wettelijke feestdag is wordt de algemene vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van vennootschap dit vereist en op de w|jze voorgeschreven door de wet.

De algemene vergadering moet ook bijeenkomen op verzoek van elke architect vennoot, die zelf de agendapunten van die algemene vergadering bepaalt.

De beslissingen van de algemene vergaderingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen,

behalve wanneer de wet of de statuten een andere meerderheid voorziet.

Elke vennoot kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, zal deze de bevoegdheden uitoefenen die door de wet worden toegekend aan de algemene vergadering. Hij kan die niet overdragen.

Op de laatste blz. van LuikB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

gelgisch

Staatsblad

_6X "S

+-•

•M

OX es

mod 11.1

De beslissingen van de enige vennoot, die handeit in de plaats van de algemene vergadering, worden

opgetekend in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap.

Elke beslissing tôt wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voorwaarde van de goedkeuring van de statutenwijzigîng door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor aile beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor de uîtsluiting van een architect-vennoot.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van archïtect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te

oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een nïet-onverenigbaar beroep.

Artikel neoentien : BOEKJAAR - JAARREKENING.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt (maken) de zaakvoerderfs) de inventaris op, alsmede de jaarrekening en hetjaarverslag.

Artikel twintig: BESTEMMING VAN DE WINST- RESERVE.

Het batïg saldo van de balans, na aftrok van de algemene onkosten maakt de netto winst van de vennootschap

uit.

Op deze winst wordt jaarlijks opgenomen :

- vijf procent voor de wettelijke reserve tôt wanneer deze reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt en zolang deze niet bereikt is.

- een eventueel door de algemene vergadering bepaald bedrag dat aan één of ander reservefonds wordt aangewend.

Het saldo zo er één is wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aantal aandelen.

De uitbetaling van dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstîppen bepaald door de algemene vergadering. Aile niet uitbetaalde dividenden verjaren in voordeel van de vennootschap vijf jaar na de voor uitbetaling bepaalde datum.

Bij gebrek aan gewone meerderheid om de winst te reserveren of desgevallend over te dragen wordt deze dus

verdeeld.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dît hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel éénentwintig : ONTBINDING.

Elke voorgenomen ontbinding zat onverwijld worden medegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd Is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. Elke voorgenomen ontbinding za! onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tîenjarige aansprakelijkheid. Indien de vereffenaar voldoet aan deze voorwaarden kan hij zelf de opdrachten verder

uitvoeren.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schrapping of overlijden van vennoten architecten, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen, zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voov eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn; deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tôt lopende opdrachten werden voorgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tôt de tîenjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder zijn van de vennootschap; deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel tweeëntwintig - VERDELING

Na de befaling van aile schulden, lasten en kosten van vereffening, of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto actief in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op aile aandelen niet op dezelfde wijze is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tôt de in vorig lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door aile aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te steilen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetaling in geld of in effecten ten bâte van de în hogere verhouding volgestorte effecten.

De gelijkheid met de niet afgeloste aandelen wordt door de vereffenaars hersteld door vooruitbetaiing aan de houders van kapîtaalaandelen van het bedrag van de nominale waarde van hun inbreng.

Op de laatste blz. van LuikB vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"ô3

+-•

V •M

OX es

mod 11.1

OVERGANGSBEPAL1NGEN

1. De maatschappelijke zetel wordt bij de oprichting gevestigd te 9308 Aalst (Hofstade), Zakstraat 9,

2. Het eerste maatschappelijk jaar begint te lopen op de datum waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt en eindigt op eenendertig december tweeduizend veertien. 3. De eerste jaarvergadering zal plaats grijpen in tweeduizend vijftien.

4. De oprichters benoemen tôt niet-statutaire zaakvoerders van de vennootschap, voor onbepaalde duur : De heer Kris Coene, voomoemd, wiens mandaten onbezoldigd is en die verklaart zijn mandaat te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet getroffen is door een maatregel die zich daartegen verzet. 5. Er wordt fhans geen commissaris benoemd.

6. Volmacht wordt verleend aan BVBA VDS Consulting, zetel te 9220 Hamme, Kleinhulst 12, bedienden of aangestelden, om de vervulling van aile administratieve formaliteiten te verzekeren, onder meer bij het ondernemingsloket, de administratie van de belastîngen en de BTW.

--VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL— Ellen Flies

Geassocieerd notaris, te Hamme

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van de oprichtingsakte van 10 april 2014

Op de laatste blz. van LuikB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EXIN ARCHITECTURE, ENGINEERING & DESIGN

Adresse
Zakstraat 9 9308 Aalst (Hofstade)

Code postal : 9308
Localité : Hofstade
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande