EXTERNE DIENST VOOR PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK MEDIWET, AFGEKORT : MEDIWET

Association sans but lucratif


Dénomination : EXTERNE DIENST VOOR PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK MEDIWET, AFGEKORT : MEDIWET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.031.560

Publication

02/04/2014
ÿþ MOD 2,2

alti In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

_~.~,...-.....~. ~

2 0 ïliiZ 2014

FlEC u` etw,` KOOPHL TE GEK"

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbias

111111111mu~~u~a~~u~~

140 182

Ondernemingsnr : 0411.031.560

Benaming

(voluit) : EXTERNE DIENST VOOR PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK MEDIWET

(verkort) : MEDIWET

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Opvoedingstraat 143 te 9000 GENT

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurder

Op de algemene vergadering van 90!1012013 werd volgende beslissing genomen:

Het ontslag van de heer Menue Jurgen ais bestuurder wordt aanvaard en de vergadering dankt hem voor zijn inzet binnen de vereniging. De heer Roeland Van Dessel wordt in zijn plaats tot bestuurder benoemd voor een periode van 3 jaar.

Wim Schmitt

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/11/2012
ÿþ MOD 2.2

i Ts In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUF

3 LGISCI 1 ~-

DELC- NEERGELEGD

t+~A;s~ 1 9 OKT. 2012

RECti;~Ni

Koopmei'~~ '1~~ 1'L GENT



bel

BE

Sta

i 111



*iaieasaa* BE

Ondernemingsnr : 0411.031.560

Benaming

(voluit) : ~Xi~ RNE bi eNST JooR gESt.HÉRM 1 fvCr nzp

we. NvS t w~T

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Opvoedingstraat 143 - 9000 GENT

Onderwerp akte : Benoeming commissaris-revisor

Tijdens de algemene vergadering van 07 september 2012 werd met éénparigheid der stemmen beslist Moore Stephens Verschelden Bedrijfsrevisoren, Burg. CVBA, vertegenwoordigd door Peter Verscheiden, te herbenoemen voor een termijn van drie jaar.

Wim Schmitt

Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

08/05/2012
ÿþMOa 2,2

I

rklbj In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III I ~YVIIIII VIIIIII

*12086312*





IIA NEERGELEGD



APR. 2012

-----R CFiTS~N KflC1PHAtiDEL TE GENT





Ondernemingsnr : 0411.031.560

Benaming ext.frr. csi,en5t .e-ce ,ccve uLe_. ert Yze...SC S{YUvxv cp Mt-(voluit) : ue f 5,,, fY i't W

(verkort) : MEDIWET

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Opvoedingstraat 143 - 9000 Gent

Onderwerp akte : Statutenwijziging - Ontslag bestuurder - Benoeming bestuurder

De Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging gehouden op de zetel van de vereniging op 29 februari 2012 om 11.00 uur heeft beslist om het ontslag als bestuurder van Mevrouw Liliane De Wilde en de heer Luc Schmitt te aanvaarden.

De Buitengewone Algemene Vergadering benoemt als nieuwe bestuurders van de vereniging de BVBA Mayreau, vast vertegenwoordigd door de heer Luc Schmitt, tevens aangeduid als statutair bestuurder, de heer Roger Vanheukelam en de heer Paul Valkeniers.

De heer Wim Schmitt wordt benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de vereniging,

De nieuwe statuten luiden ais volgt:

TITEL I  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1: naam

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk en wordt genoemd: "Externe Dienst voor Preventie en

Bescherming op het Werk Mediwet", in het kart "Mediwet".

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Opvoedingsstraat n° 143, arrondissement Gent. Deze kan op voordracht van de raad van bestuur, bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering, naar elke andere plaats in België overgebracht worden, mits inachtneming van de taalwetgeving.

Artikel 3: doel

De vereniging heeft uitsluitend als maatschappelijk doel:

1° Het bestuur van de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

2° Het vervullen van de opdrachten van een externe dienst en andere preventieactiviteiten die er onmiddellijk verband mee houden, zoals bepaald door de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en zijn uitvoeringsbesluiten. In voorkomend geval, voor de exploitatie van de dienst in toepassing van de wetgeving die de bevoegdheid inzake preventieve gezondheidszorg aan de Gemeenschappen toekent, zoals in de Belgische Grondwet bepaald, telt de vereniging voor elk der Gemeenschappen van het land waarvoor zij erkend is een afdeling voor medisch toezicht. Onafhankelijk van het eigenlijke adviescomité van de "Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk" (EDPB) zal elke afdeling medisch toezicht van een afzonderlijk paritair comité mogen afhangen.

3° De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen en alle rechtshandelingen verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, en de vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, niet inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van hetgeen wettelijk toegelaten

Artikel 4: duur

De duur van de vereniging is onbepaald. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, mits naleving van artikel 20

e.v. van de'VZW-wet"

TITEL II  Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 5: effectieve leden

Er bestaan twee categorieën van effectieve leden: categorie A en categorie B.

De leden van categorie A kunnen natuurlijke of rechtspersonen zijn.

De leden van categorie B dienen natuurlijke personen te zijn. Zij zijn in eigen naam lid, maar eventueel voor rekening van een beroepsvereniging.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Het lidmaatschap van kandidaat-leden moet worden goedgekeurd door de eerst volgende algemene vergadering.

Enkel de effectieve leden van de vereniging nemen deel aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doe!, enkel zij zijn drager van alle wettelijke en statutaire rechten en plichten verbonden aan de rechtspersoon van de vereniging, enkel zij hebben onder meer zit-, spreek- en stemrecht op de algemene vergadering, het investigatierecht en inzagerecht.

De effectieve leden zijn als dusdanig geen enkele bijdrage verschuldigd, de eventueel door de raad van bestuur vast te stellen bijdrage zal maximum honderd euro (100,00 EUR) bedragen.

Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

De effectieve leden zijn evenwel gehouden tot een contractuele bijdrage als aangesloten werkgevers, in zoverre zij evenals de contractueel toegetreden leden een beroep doen op de diensten van de vereniging.

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren volgens de voorwaarden van de toepasselijke wetgeving. Indien een effectief lid gedurende drie achtereenvolgende jaren niet aan de algemene vergadering deel neemt, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een mandataris, wordt het als ontslagnemend beschouwd,

De uitsluiting van een effectief lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de effectieve leden bijhouden en zulks neerleggen in het verenigingsdossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van het bevoegde Arrondissement.

Artikel 6: verplichtingen van uittredende effectieve leden en hun rechtsopvolgers

De ontslagnemende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende effectieve leden, evenals de erfgenamen van een overleden effectief lid, hebben geen recht op het bezit van de vereniging. Zij kunnen het bedrag gestort door hen of door hun lastgevers niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, ncch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen,

Artikel 7: toegetreden leden

Voor de toegetreden leden zal de raad van bestuur het contract, de voorwaarden en de formaliteiten, voor de aansluiting van die contractueel toegetreden leden, schriftelijk uitwerken in een reglement van inwendige orde.

De toegetreden leden nemen geen deel aan de rechtspersoon van de vereniging en moeten voldoen aan de voorwaarden. Om als toegetreden lid te worden aanvaard door de raad van bestuur moeten zij het statuut van werkgever hebben. De toegetreden leden zijn enkel contractueel verbonden met de vereniging. Het komt de raad van bestuur toe om zich uit te spreken over de aanvaarding van een toegetreden lid en zij spreekt zich discretionair uit over de uitsluiting indien deze op volhardende wijze zich niet van zijn verplichtingen kwijt. Tegen deze beslissing staat geen verhaal.

De vereniging is er altijd toe gehouden een overeenkomst voor onbepaalde tijd af te sluiten met de werkgever als toegetreden lid, voor zover deze werkgever er zich toe verbindt de bepalingen van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en zijn uitvoeringsbesluiten en deze van de overeenkomst met de vereniging na te leven.

De externe dienst moet beschikken over de nodige materiële, technische, wetenschappelijke en financiële middelen om te allen tijde zijn opdrachten volledig en doeltreffend te kunnen vervullen. Deze middelen worden door de raad van bestuur vastgesteld, rekening houdend met de te verrichten opdrachten, de aard van de risico's en de grootte van de ondernemingen of instellingen die op de externe dienst een beroep doen en de

principes van integrale kwaliteitszorg. "

De raad van bestuur stelt een tarief vast voor de opdrachten die zij zal vervullen. Deze tariefregeling wordt meegedeeld aan de Minister voor Tewerkstelling en Arbeid en zal de door de overheid opgelegde minimumtariefregeling respecteren.

TITEL III  Organen

Artikel 8: organen

De organen van de vereniging zijn de algemene vergadering der effectieve leden, de raad van bestuur en de door de raad van bestuur aangeduide gedelegeerd bestuurder belast met het dagelijks bestuur van de vereniging .

Artikel 9: wetgeving

. ~

Moo 2.2

Alle bepalingen van het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998 betreffende "de Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk" en alle mogelijks nog andere toepasselijk reglementeringen dienaangaande, moeten inzake het bestuur van de vereniging nageleefd worden.

TITEL 1V  De algemene vergadering

Artikel 10: bevoegdheden

De algemene vergadering der effectieve leden is het opperste gezag van de vereniging en zij beschikt over

alle wettelijke bevoegdheden die haar door de wet worden toegekend.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid, onder meer (doch niet limitatief):

1, de wijziging aan de statuten van de vereniging;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

3, de goedkeuring van de begrotingen en van de jaarrekeningen;

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5. de uitsluiting van effectieve leden;

6. het bepalen van de bezoldigingen;

7, alle overige beslissingen die niet onder de bevoegdheid vallen van de raad van bestuur.

Artikel 11: bijeenkomst

Elk jaar wordt een gewone algemene vergadering der effectieve leden gehouden in de loop van de tweede helft van de maand mei.

Een buitengewone algemene vergadering der effectieve leden kan gehouden worden, telkens als het belang van de vereniging dit vergt, of wanneer een vijfde van de effectieve leden hierom verzoeken bij middel van aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur, ter attentie van de voorzitter.

Elke algemene vergadering der effectieve leden wordt gehouden op dag, uur en plaats, aangeduid op de oproepingsbrief. Zij mag enkel beslissingen nemen buiten de agenda, mits alle effectieve leden aanwezig zijn en hiermee akkoord gaan.

Artikel 12: bijeenroeping

De bijeenroepingen bevatten de agenda en worden door de raad van bestuur gedaan, bij gewone brief, toegestuurd aan elk effectief lid, ten minste acht dagen voor de vergadering en ondertekend in naam van de raad van bestuur, door de voorzitter of door de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 13: voorzitter

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij zijn afwezigheid, door de gedelegeerd bestuurder, of indien ook deze afwezig is, door het oudste aanwezige lid A.

Artikel 14: stemrecht -- volmachten

Elk effectief lid heeft één stem, met dien verstande dat de leden van categorie B nooit meer stemmen kunnen uitbrengen dan het aantal leden van categorie A min één.

Elk lid mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een mandataris, die zelf effectief lid van dezelfde categorie is. Geen mandataris mag over meer dan twee mandaten beschikken, Volmachten dienen schriftelijk opgemaakt te worden.

Artikel 15: meerderheid

Behalve wanneer de wet of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldige beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

De stemming over personen is geheim.

De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden. Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen, is de stem van de gedelegeerd bestuurder doorslaggevend. De regelmatig genomen besluiten binden alle leden, ook zij die niet stemmen, die tegenstemmen of afwezig zijn.

Artikel 16: notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en door de leden die dit wensen, In relatie met haar doelstellingen en/of wettelijke opdrachten wordt gerapporteerd in een jaarverslag.

De effectieve leden en derden met een blijkbaar belang kunnen een afschrift bekomen van notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering. Ze richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur om het moment van de raadpleging overeen te komen. Het afschrift van de notulen en/of" het jaarverslag wordt door twee bestuurders ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het register van de notulen, de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle leden er kennis kunnen van nemen, zonder het echter te verplaatsen.

De beslissingen worden aan de effectieve leden en indien zulks nuttig en relevant eventueel aan de toegetreden leden en aan derden schriftelijk ter kennis gebracht.

TITEL V  Bestuur

Artikel 17: samenstelling raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit een oneven aantal bestuurders, waarvan:

-de meerderheid benoemd wordt uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de effectieve leden van categorie A; één van deze bestuurders zal als gedelegeerd bestuurder benoemd worden; en

-de overige leden of overig lid (in geval van 3 bestuurders) warden of wordt benoemd uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de effectieve leden van categorie B.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De statutair bestuurder wordt benoemd voor een onbepaalde duur op voordracht van de effectieve leden categorie A. Dit mandaat kan slechts om gegronde redenen herroepen worden.

De niet-statutaire bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde duur. Zij kunnen te allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid.

Als statutair bestuurder wordt benoemd: Mayreau BVBA, met maatschappelijke zetel te Opvoedingstraat 143, 9000 Gent, vast vertegenwoordigd door de heer Luc SCHMITT.

Artikel 18: gedelegeerd bestuurder

Binnen de raad van bestuur zal een gedelegeerd bestuurder worden benoemd, die, indien niet anders bepaald bij wijze van bijzondere volmacht, alleen optredend de algemene volheid van wettelijke en statutaire bevoegdheid zal hebben om de vereniging te verbinden.

Artikel 19: voorzitter

De voorzitter van de raad van bestuur is de statutaire bestuurder.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de gedelegeerd bestuurder, of indien

ook deze verhinderd is, door de oudste bestuurder benoemd op voordracht van de leden categorie A.

Indien rechtspersonen deel uitmaken van de raad van bestuur is de leeftijd van hun vertegenwoordigers bepalend.

Artikel 20: bijeenkomst raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging vereist, minstens tweemaal per jaar op bijeenroeping door de voorzitter of door de gedelegeerd bestuurder bestuurder of door twee bestuurders.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij zijn afwezigheid, door de gedelegeerd bestuurder, of indien ook deze afwezig is, door de oudste bestuurder benoemd op voordracht van de leden categorie A, indien rechtspersonen deel uitmaken van de raad van bestuur, zal de leeftijd van hun vertegenwoordigers determinerend zijn.

De raad van bestuur mag slechts beslissingen treffen indien de meerderheid der leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is, met dien verstande dat geen bestuurder meer dan één der andere leden van de raad van bestuur mag vertegenwoordigen. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid der stemmen, Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen is de stem van de gedelegeerd bestuurder doorslaggevend.

Artikel 21: externe vertegenwoordiging

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders samen optredend, waaronder de gedelegeerd bestuurder. In het kader van het dagelijks bestuur van de vereniging wordt zij geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder alleen optredend. De bestuurders verbinden geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering der effectieve leden behoort.

De raad van bestuur kan bijzondere volmachten verlenen aan gelijk welke persoon van zijn keuze. De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de beëindiging van het mandaat, worden door de raad van bestuur vastgelegd.

tt EL VI  Boekhouding

Artikel 22: boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Elk jaar op 31 december, worden de rekeningen

van het voorbije boekjaar afgesloten en wordt de begroting opgemaakt van het volgende boekjaar. Beiden

.. ~ MOD 2.2

worden binnen de zes maanden onderworpen aan respectievelijk de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering der effectieve leden en het advies van het Adviescomité conform artikel 15 van het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

De externe dienst zal tevens elk jaar een verslag opmaken waarvan de inhoud wordt bepaald door de Minister van Tewerkstelling en Arbeid; dit verslag zal voorgelegd worden aan de raad van bestuur van de vereniging, het adviescomité en de Administratie van de arbeidshygiëne en -geneeskunde en zal ter beschikking gehouden worden van de met het toezicht belaste ambtenaar conform artikel 31 van het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

De vereniging voert haar boekhouding overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen en zijn uitvoeringsbesluiten, en inzonderheid rekening houdend met de bepalingen van het Koninklijk Besluit van 23 januari 1992 op de boekhouding, de jaarrekening en de begroting van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk, met inbegrip van de opdrachten van de bedrijfsrevisor.

De jaarrekening dient te worden neergelegd bij de Nationale Bank van België,

TITEL VII  Adviescomité

Artikel 23: samenstelling

Binnen de externe dienst wordt een adviescomité opgericht dat paritair is samengesteld uit enerzijds leden die de werkgevers die de vereniging vormen vertegenwoordigen en anderzijds uit leden die de werknemers van de werkgevers waarmee een overeenkomst werd afgesloten vertegenwoordigen.

De leden die de werknemers vertegenwoordigen, worden aangeduid door de werknemersorganisaties die vertegenwoordigd zijn in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. Deze leden worden aangeduid voor een termijn van vier jaar en zijn herbenoembaar, Hun aantal mag niet lager zijn dan drie en niet hoger dan vijf.

De leden die de werkgevers vertegenwoordigen, worden aangeduid door de werkgeversorganisaties die vertegenwoordigd zijn in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werkt Hun aantal mag niet hoger zijn dan het aantal van de leden die de werknemers vertegenwoordigen.

Het adviescomité duidt onder haar leden een voorzitter aan voor de duur van zijn mandaat.

Voor elk lid van het adviescomité wordt een plaatsvervanger aangeduid die het lid vervangt wanneer dit verhinderd is.

In geval van onenigheid omtrent de aanduiding van de leden die de werkgevers vertegenwoordigen of van de leden die de werknemers vertegenwoordigen, beslist de Vaste Operationele Commissie bedoeld in artikel 44 van het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

Het adviescomité stelt een huishoudelijk reglement op waarin ten minste de nadere regelen zijn opgenomen betreffende het vereiste aanwezigheidsquorum om rechtsgeldig te kunnen vergaderen evenals de wijze waarop wordt vastgesteld dat een akkoord werd bereikt.

Artikel 24: bevoegdheden

Onverminderd de bepalingen van de artikelen 18, 20 en 24 van het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998

betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, is het adviescomité in verband met

de organisatie en het bestuur van de externe dienst bevoegd voor de volgende domeinen:

1° de jaarrekening en de begroting van de externe dienst

2° de toepassing van de principes van integrale kwaliteitszorg

3' de samenstelling van de afdelingen in verhouding tot het aantal preventieadviseurs en hun

deskundigheid

4° de verdeling van de taken tussen de preventieadviseurs en de personen die hen bijstaan

5° de minimale prestaties die moeten worden uitgeoefend bij de werkgevers met wie de overeenkomst is

gesloten, in functie van de kenmerken van deze werkgevers

6° de aanduiding, de vervanging of de verwijdering van de preventieadviseurs en de personen die hen

bijstaan

7° de aanwending van de inkomsten van de externe dienst

8° de trimestriële opvolging van de activiteiten van de externe dienst met inbegrip van de prestaties

9° de jaarlijkse activiteitenverslagen van de externe dienst

10° de hernieuwing van de erkenning van de externe dienst

Het adviescomité geeft een advies over de domeinen bedoeld in het eerste lid, 1° en 7° tot 10°,

Het geeft een voorafgaand akkoord over de criteria van intern beleid inzake de domeinen bedoeld in het

eerste lid, 2° tot 6°.

Op vraag van minstens drie leden van het adviescomité verschaft de raad van bestuur of de persoon belast

met de leiding vande dienst het adviescomité liet geheel van informatie en documenten die het nodig acht voor

het volbrengen van de opdrachten inzake de domeinen bedoeld in het eerste lid.

Ingeval geen akkoord wordt bereikt, vraagt het adviescomité of de raad van bestuur het advies van de

ambtenaar belast met het toezrcht,,na de Vaste Operationele Commissie bedoeld in artikel 44 van het Koninklijk

Beisluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk hierover te

hebben ingelicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Deze ambtenaar hoort de betrokken partijen en poogt de standpunten te verzoenen. Indien geen verzoening wordt bereikt, verstrekt de met het toezicht belaste ambtenaar een advies waarvan per aangetekend schrijven kennis wordt gegeven aan de raad van bestuur. De kennisgeving wordt geacht te zijn ontvangen de derde werkdag na de afgifte van de brief ter post.

De raad van bestuur stelt het adviescomiitë in kennis van het advies van de met het toezicht belaste ambtenaar binnen een termijn van dertig dagen na de ontvangst van de kennisgeving, vooraleer hij de beslissing neemt.

TITEL VIII  Preventieadviseurs

Artikel 25: samenstelling afdelingen

De externe dienst bestaat uit twee afdelingen, namelijk een afdeling belast met risicobeheersing die multidisciplinair is samengesteld en een afdeling belast met het medisch toezicht. Deze afdelingen waaruit de externe dienst bestaat hebben geen eigen rechtspersoonlijkheid, die zullen werken conform de bepalingen van het koninklijk besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

De externe dienst is samengesteld uit preventieadviseurs, die kunnen bijgestaan worden door verpleegkundigen die houder zijn van een bachelor- of graduaatsdiploma, door sociaal assistenten of door personen die met vrucht een erkende cursus van aanvullende vorming van ten minste het tweede niveau hebben beëindigd.

De afdeling belast met risicobeheersing wordt geleid door een ingenieur. Deze ingenieur en de preventieadviseurs voldoen aan de kwalificaties zoals omschreven in het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

De afdeling belast met het medisch toezicht wordt geleid door een preventieadviseur-arbeidsgeneesheer die voldoet aan de kwalificaties zoals omschreven in het Koninklijk Besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

De raad van bestuur duidt de preventieadviseurs, of hun tijdelijke plaatsvervangers, aan, vervangt hen of verwijdert hen uit hun functie na voorafgaand akkoord met de leden die de werkgevers en de leden die de werknemers vertegenwoordigen in het adviescomité, De raad vraagt, indien geen akkoord wordt bereikt, het advies van de met het toezicht belaste ambtenaar.

TITEL IX  Ontbinding, vereffening

Artikel 26: ontbinding  vereffening

In geval van vrijwillige ontbinding stelt de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur een of meerdere vereffenaars aan (leden of derden) en bepaalt hun bevoegdheden.

ln geval van ontbinding wordt het maatschappelijk bezit van de vereniging overgedragen aan een andere vereniging die zich tot doel stelt de volksgezondheid te bevorderen, door de algemene vergadering der effectieve leden aangeduid.

Indien de onmogelijkheid blijkt deze bepaling toe te passen, zal de algemene vergadering der effectieve leden over de bestemming van het maatschappelijk bezit beslissen met in acht name van de wettelijke voorschriften.

TITEL X  Slotbepalingen

Artikel 27: reglement van inwendige orde

In een reglement van inwendige orde kan de verdere praktische uitwerking van deze statuten opgenomen

worden.

De raad van bestuur stelt dit reglement op en de algemene vergadering dient dit goed te keuren.

Artikel 28: toepasselijk recht

Voor hetgeen niet door deze statuten of het reglement van inwendige orde wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921 en uitvoeringsbesluiten, alsook de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en zijn uitvoeringsbesluiten, ondermeer het KB van 27 maart 1998, van toepassing zijn.

,de heer Schmitt Wim

gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
EXTERNE DIENST VOOR PREVENTIE EN BESCHERMING…

Adresse
OPVOEDINGSTRAAT 143 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande