F.C. JUVENTUS SCHOONAARDE, AFGEKORT : FCJ SCHOONAARDE

Association sans but lucratif


Dénomination : F.C. JUVENTUS SCHOONAARDE, AFGEKORT : FCJ SCHOONAARDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 463.391.962

Publication

01/10/2013
ÿþr

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 VAN KOOPHANDEL!

i1i1u11au!RmuMw111i 20 SEP, 2013

e

Mlle

DENDERMONDE

Ondernemingsar : 463.391.962

Benaming

(voluit) : F.C. JUVENTUS SCHOONAARDE VZW

(verkort) : FCJ SCHOONAARDE VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Eegene 123 9200 Schhoonaarde

Onderwerp alge : wijziging leden Raad van Bestuur en Algemene Vergadering

Tijdens de Algemene Vergadering van 27 juni 2013 werd het ontslag uit de Raad van Bestuur aanvaard van

Poppe Pascal, geboren 29/06/1970.

Tevens werden volgende personen aanvaard ais effectief lid van de Algemene Vergadering:

Baeke Koen, geboren 02/05/1966

Leys Tim, geboren 14/07/1984

In de statuten onder punt 3, Artikel 9 wordt de tekst 'De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens het belang van de vereniging dit vereist en minstens eenmaal per jaar tijdens het eerste kwartaal' vervangen door de tekst 'De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens het belang van de vereniging dit vereist en minstens eenmaal per jaar tijdens het tweede kwartaal.

Namens FCJ SCHOONAARDE VZW

Hubert Adam

ondervoorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

28/04/2011
ÿþMOD 2.2

~, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

f'

1111

be

a

B~

Sb *11065117"

%-"EiFfiE REC- H- TBANK

VAN KOOPHANDEL.

15. 04. 2011

DENUVONDE

Ondernemingsnr : 463.391.962 Benaming JUVENTUS SCHOONAARDE VZW

(voluit) :

(verkort) : FCJ SCHOONAARDE VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : EEGENE 111, 9200 SCHOONAARDE

Onderwerp akte : Wijziging statuten, wijziging raad van bestuur en wijziging van de zetel

In de bijzondere algemene vergadering van 21 maart 2011.

1. Benaming, maatschappelijke zetel, duur en doel

Artikel 1. Rechtsvorm, naam en oprichters

De vereniging werd opgericht als een `vereniging zonder winstoogmerk' op grond van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, hierna genoemd de VZW-wet. De vereniging draagt de naam "VZW FC Juventus Schoonaarde". Als afkorting van de naam kan "FCJ Schoonaarde VZW" gebruikt worden.

De vereniging werd opgericht door:

- Anthuenis Guido Julien, geboren te Zele op 121111960, wonende te Schoonaarde

- Cobbaut Frank Albert, geboren te Berlare op 251111962, wonende te Schoonaarde

- D'Hondt Franky Gustaaf, geboren te Dendermonde op 8/4/1964, wonende te Schoonaarde

- Lambrecht Rudy Henri, geboren te Dendermonde op 31/7/1944, wonende te Wichelen

- Malin Marcel Alfons, geboren te Lede op 24/3/1939, wonende te Schoonaarde

- Praet Glen, geboren te Dendermonde op 29/1/1969, wonende te Berlare

- Tackaert Rudi, geboren te Berlare op 19/1/1956, wonende te Oudegem

- Van Acoleyen Eduard Remi, geboren te Dendermonde op 8/8/1953, wonende te Schoonaarde

- Van den Abbeele Hugo Philemon, geboren te Dendermonde 11/1/1940, wonende te Schoonaarde - Van Den Abbeele Lieven Leo, geboren te Wetteren 1/8/1966, wonende te Schoonaarde

Artikel 2. Zetel

De vereniging heeft haar zetel te 9200 Schoonaarde, Eegene 123, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Deze kan worden verplaatst naar een ander adres bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. ledere wijziging van de maatschappelijke zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Doel

De vereniging heeft tot doel middelen ter beschikking te stellen voor en het inrichten van sportactiviteiten in het algemeen en voetbal in het bijzonder, zowel op competitief als recreatief vlak.

De vereniging ontzegt zich uitdrukkelijk elke inmenging in politieke, syndicale of persoonlijke aangelegenheden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

J

MQD 2.2

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met voormelde niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben. Hierin zijn begrepen alle commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten steeds zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

2. Leden en bijdrage

Artikel 5. Leden

Effectieve werkende leden

De vereniging bestaat uit effectieve werkende leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet. Aile effectieve werkende leden hebben als verantwoordelijkheid de visie en missie van de vereniging uit te dragen en de naam en faam van de vereniging naar best vermogen te verdedigen. Het aantal effectieve werkende leden is onbeperkt met een minimum van zes leden.

Nieuwe effectieve werkende leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een effectief werkend lid kan slechts geschieden onder de voorwaarden door de wet bepaald. Elk effectief werkend lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. Het ontslag gaat in op de verzendingsdatum en zal in het register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende en uitgesloten effectieve werkende leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Toegetreden niet-werkende leden

Een persoon kan op elk ogenblik als 'niet-werkend lid' toetreden tot de vereniging. De Algemene Vergadering beslist over het toelaten van een lid. Elk toegetreden niet-werkend lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. Het ontslag gaat in op de verzendingsdatum en zal in het register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende en uitgesloten niet-werkende leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 6.Bijdrage

De effectieve leden zijn geen bijdrage aan de vereniging verschuldigd. Als de vereniging beslist een bijdrage te vorderen van de effectieve leden mag deze niet hoger zijn dan 125 euro per jaar.

De toegetreden leden zijn aan de vereniging een bijdrage verschuldigd waarvan het bedrag jaarlijks bepaald wordt door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage mag niet lager zijn dan 100 euro en mag 1000 euro niet overschrijden.

3.Algemene vergadering

Artikel 7. Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve werkende leden. Elk effectief werkend lid beschikt over één stem. Een lid mag zich schriftelijk laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering.

Artikel 8.Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en ontslaan van bestuurders

-het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

-het ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van een effectief werkend lid

Artikel 9.Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens het belang van de vereniging dit vereist en minstens eenmaal per jaar tijdens het eerste kwartaal. De uitnodiging wordt ten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

laatste acht dagen op voorhand verstuurd per gewone post of per e-mail.

Toegetreden niet-werkende leden kunnen de vergadering bijwonen als observeerder. Zij worden hiertoe

evenwel niet persoonlijk uitgenodigd.

Artikel 10.Quoru m en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (de helft +1) van het totaal van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de effectieve werkende leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Algemene Vergadering die voldoet aan een quorum van 213 van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve werkende leden. Indien op de eerste Algemene Vergadering minder dan 2/3 van de effectieve werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden. De tweede Algemene Vergadering mag niet gehouden worden binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste Algemene Vergadering. Voor de tweede Algemene Vergadering geldt geen aanwezigheidsquorum. De tweede Algemene Vergadering kan beslissen met een gewone meerderheid.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging,

4.De Raad van Bestuur

Artikel 11. Samenstelling

De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens vier en maximum negen effectieve leden van de vereniging. Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet lager zijn dan het aantal effectieve leden. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 12.Benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur. Een lid van de Raad van Bestuur kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging. Het ontslag gaat in op de verzendingsdatum. Een bestuurder kan ontslagen worden door de Algemene Vergadering. Het ontslag van een bestuurder vereist een beraadslaging in een Algemene Vergadering die voldoet aan een quorum van 213 van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve werkende leden.

Artikel 13.Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor aile handels- en bankverrichtingen.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De ontlastingen aan De Post worden geldig ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris of de penningmeester.

De notulen van de vergaderingen worden ondertekend door Johan Van Der Putten en Hubert Adam. Artikel 14, Bezoldiging

De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd. Zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen mits voorafgaandelijk akkoord van de uitgave door de Raad van Bestuur.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 15_Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert minstens zes maal per kalenderjaar. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter, door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders. De oproeping voor de vergadering van de Raad van Bestuur wordt verstuurd per gewone post of per e-mail en dit ten laatste tien dagen voor de vergadering.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 16.Quorum

De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen.

5. Rekeningen

Artikel 17.Rekeningen

Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met de vzw-wet en de daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van

het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar voor.

De goedkeuring van de rekeningen en de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

6.0ntbinding en vereffening

Artikel 18.

Bij ontbinding van de vereniging zal de vereffening gebeuren door de Raad van Bestuur. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over het vermogen. Het vermogen zal echter steeds moeten aangewend worden in overeenstemming met het doel van de vereniging.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

7. De bond en de statuten van de clubs

Artikel 19. Principes

De statuten van een club en de wijzigingen ervan moeten door haar algemene vergadering goedgekeurd worden, die ook de opdracht heeft om de beslissingsorganen van de club te verkiezen.

De statuten en de wijziging ervan worden aan het Uitvoerend Comité voorgelegd ter controle van hun overeenstemming met het bondsreglement ten laatste binnen de maand volgend op hun goedkeuring door de algemene vergadering.

Zonder afbreuk te doen aan de regeld betreffende een overdracht van patrimonium, moet de club de Directeur-generaal over elke wijziging van rechtspersoonlijkheid informeren door hem binnen de maand de nieuwe statuten op te sturen.

Artikel 20. Modaliteiten:

Te dien einde, melden clubs waarvan de gepubliceerde statuten op de website van het Belgisch Staatsblad beschikbaar zijn, de publicatiedatum en het ondememingsnummer van de betrokken rechtspersoon aan de Directeur-generaal. De andere clubs maken aan de Directeur-generaal een kopie over van de statuten en van de wijzigingen.

Artikel 21. Hoedanigheid van lid bij de KBVB

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de KBVB, van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zouden zijn met het reglement van de KBVB, van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft. De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

Na uitputting van de voorgeschreven statutaire procedure zullen alle geschillen nopens het beheer van de club die binnen de club ontstaan en die onder toepassing vallen van het bondsreglement (KBVB) door een scheidsrechterscollege, samengesteld uit drie leden van de Rechtscommissie, worden beslecht.

Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en -richtlijnen aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht, zal hen voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA aan de arbitrage van de TAS (Tribunal Arbitral du Sport) in Lausanne (Zwitserland) zal voorgelegd worden.

8. Wijziging Raad van Bestuur

De raad van bestuur wordt als volgt samengesteld:

De vorige volledige raad van bestuur neemt ontslag.

Benoemt verder tot nieuwe raad van bestuur met ingang van 10 maart 2011.

- Van Der Putten Johan, voorzitter

- Adam Hubert, ondervoorzitter

- Tackaert Rudi, secretaris

- Anthuenis Guido, schatbewaarder

- Poppe Pascal, bestuurder

- Van Den Abbeele Lieven, bestuurder

- Bogaert Roeland, bestuurder

- Vlaeminck Jozef, bestuurder

Opgemaakt te Schoonaarde in 4 exemplaren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
F.C. JUVENTUS SCHOONAARDE, AFGEKORT : FCJ SC…

Adresse
EEGENE 123 9200 SCHOONAARDE

Code postal : 9200
Localité : Schoonaarde
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande