FAMILIEKUNDE VLAANDEREN REGIO AALST, AFGEKORT : FV REGIO AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : FAMILIEKUNDE VLAANDEREN REGIO AALST, AFGEKORT : FV REGIO AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 554.947.787

Publication

04/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- De beoefenaars van familiekundig onderzoek te helpen bij hun eigen genealogisch onderzoek, zowel door het geven van advies en voorlichting, als door de bevordering van de uitwisseling van genealogische gegevens onder genealogen;

- Het vrijwaren en veilig stellen van familiearchieven en historische documenten;

- Het bijdragen tot de verbetering van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van documenten met een waarde voor de genealogische opzoekingen;

- Het verlenen van ondersteuning, advies en/of begeleiding aan erfgoedorganisaties, erkende organisaties van sociaal-culturele werk en aan andere sociale, educatieve of culturele organisaties;

- het deelnemen in andere verenigingen, die hetzelfde doel nastreven.

Art. 4. De vereniging is een zelfstandige afdeling van Familiekunde Vlaanderen vzw (FV vzw) (KBO 0410.941.587) en verleent als zelfstandige vzw de volle medewerking aan alle acties en activiteiten die nodig zijn voor de goede werking van FV vzw of die wettelijk verplicht of noodzakelijk zijn of die opgelegd zijn door de bevoegde diensten van de Vlaamse Gemeenschap. Zij vertegenwoordigt Familiekunde Vlaanderen vzw binnen het werkgebied dat in overleg met de andere verenigingen binnen Familiekunde Vlaanderen afgebakend wordt. De scheiding van rechtspersoonlijkheid brengt de scheiding mee van aansprakelijkheid en van patrimonium. In geval van ontbinding wijst de afdeling haar patrimonium toe aan Familiekunde Vlaanderen vzw, of bij ontstentenis aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen.

Art. 5. De vereniging heeft geen politieke of wijsgerige inslag.

Hoofdstuk II  Lidmaatschap

Art. 6. De vereniging kent effectieve leden en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden is vier. De effectieve leden zijn de stemgerechtigde leden. De toegetreden leden zijn de niet-stemgerechtigde leden. De natuurlijke personen die effectief of toegetreden lid zijn van FV vzw, worden aanvaard als toegetreden lid van de vereniging, voor zover ze de wens om toegetreden lid te worden van de vereniging, schriftelijk of via elektronisch bericht hebben uitgedrukt. De raad van bestuur zal dit verzoek in de eerstvolgende verslag van de raad van bestuur bevestigen.

Art. 7. Bijdrage. De jaarlijkse bijdrage voor de leden wordt bepaald door de Algemene Vergadering. De bijdrage zal maximaal 100 euro bedragen. De Algemene vergadering beslist ook over eventuele vrijstelling van bijdrage voor de bijdragebetalende leden van Familiekunde Vlaanderen vzw.

Art. 8. Effectieve leden zijn toegetreden leden die door de algemene vergadering worden aanvaard. Toegetreden leden kunnen zich kandidaat stellen als effectief lid door een schriftelijk verzoek gericht aan raad van bestuur op het adres van de zetel van de vereniging. De Raad van bestuur plaatst dit verzoek op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering, die bevoegd is voor het aanvaarden van stemgerechtigde leden. Het aantal stemgerechtigde leden is beperkt tot 30.

De effectieve leden staan vermeld in het ledenregister. Zij beschikken over stemrecht in de algemene vergadering en genieten de rechten voorzien bij de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 9. De rechten van de toegetreden leden zijn:

- het recht kennis te nemen van de beslissingen van de bestuursorganen van de vereniging, die hen aanbelangen;

- ingeval zij voor de rechtbank een persoonlijk belang aantonen, kunnen zij de nietigheid van een beslissing van de vereniging vorderen;

- het recht ontslag te nemen;

- zij kunnen aanspraak maken op de diensten van de vereniging binnen het kader van het statutair doel en vrij deelnemen aan de werking en activiteiten.

De plichten van de toegetreden leden zijn:

- de jaarlijkse bijdrage betalen zoals voorzien in de statuten

- de statuten en het huishoudelijk reglement en alle beslissingen die rechtsgeldig door de organen van de vereniging werden genomen, naleven.

De gecoördineerde Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zijn niet van toepassing op de toegetreden leden.

Art. 10. Door hun toetreding aanvaarden de effectieve en toegetreden leden alle bepalingen van de statuten, reglementen en beslissingen, die door de organen van de vereniging rechtsgeldig worden getroffen.

Art. 11. Ieder effectief lid en toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Zij richten dit ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur op het adres van de zetel van de vereniging.

Elk effectief of toegetreden lid dat de verschuldigde bijdragen niet betaalt vóór 1 februari is, na een schriftelijke aanmaning die zonder gevolg blijft, na 14 dagen automatisch ontslagnemend.

Art. 12. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden uitgesproken worden.

Het effectief lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen.

Art. 13. De rechthebbenden van overleden effectieve of toegetreden leden, kunnen geen aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging.

Hoofdstuk III. De Raad van Bestuur.

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie en maximum negen leden, die door de algemene vergadering worden gekozen onder de effectieve leden van de vereniging. De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een termijn van drie opeenvolgende jaren, tenzij de algemene vergadering anders beslist. De leden van de raad van bestuur zijn steeds herkiesbaar.

Art. 15. De leden van de raad van bestuur kiezen onder hen minimum een voorzitter, een secretaris en een

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

penningmeester, die samen het dagelijks bestuur vormen. Ze worden voor dezelfde termijn benoemd als de raad van bestuur. Worden er slechts drie leden verkozen voor de raad van bestuur, is er geen dagelijks bestuur. De leden van het dagelijks bestuur treden op als college.

Art. 16. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Wanneer beslissingen genomen worden over personen zal overgegaan worden tot een geheime stemming. In dat geval wordt bij staking van stemmen de voorgestelde beslissing verworpen.

Om een rechtsgeldige beslissing te nemen moet de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig zijn. Er kan niet gestemd worden bij volmacht.

De notulen van de zitting van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris of zijn plaatsvervanger en door de secretaris en de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekend.

Zowel de oproepen tot de vergaderingen als de agenda en de verslagen mogen op elektronische wijze worden bijgehouden en aan de leden van de raad van bestuur gestuurd worden.

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of zijn plaatsvervanger of op verzoek van twee bestuurders. Het verzoek van de twee bestuurders wordt gericht aan de voorzitter of zijn plaatsvervanger, die de nodige maatregelen treft om de vergadering bijeen te roepen binnen een redelijke termijn.

Art. 17. De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur en van beschikking te stellen, behalve die welke uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Hij stelt het huishoudelijk reglement op en legt dit ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 18. Behoudens bepalingen van artikel 19 worden alle akten die de vereniging verbinden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, voor zover vooraf goedgekeurd door de raad van bestuur of de algemene vergadering. Zij zijn niet gehouden tegenover derden enige voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor te leggen.

Art. 19. De leden van de raad van bestuur en van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat uit als college, behalve:

- de voorzitter, die de vereniging vertegenwoordigt in en buiten rechte en in die functie alleen mag tekenen;

- de secretaris, die alle uitgaande briefwisseling alleen tekent, behalve de oproepen voor de algemene vergadering en de verslagen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur, die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend;

- de penningmeester, die bevoegd is om voor alle ontvangsten alleen te tekenen alsook voor alle uitgaven beneden de duizend euro;

- de penningmeester die samen met een tweede lid van de raad van bestuur tekent voor uitgaven boven de duizend euro;

- de penningmeester , die verantwoordelijk is voor de verklaringen van de taks op de vergoeding van de successierechten (art. 147 t/m 150 van de wet op de successierechten) en die hiervoor alleen mag tekenen, voor zover de vereniging hieraan onderworpen is;

- de secretaris, die verantwoordelijk is voor de openbaarmakingsformaliteiten en de verplichte neerlegging van de vereiste documenten, zoals voorzien in artikel 26 novies van de gecoördineerde wet van 27 juni 1921, en mag hiervoor alleen tekenen.

Hoofdstuk IV. De Algemene Vergadering

Art. 20. De algemene vergadering bestaat uit alle stemgerechtigde leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de oudste bestuurder. De algemene vergadering wordt bijeen geroepen door de raad van bestuur, die de agenda opmaakt.

De uitnodigingen voor de algemene vergadering en de agenda ervan worden schriftelijk of op elektronische wijze aan de stemgerechtigde leden verstuurd, tenminste acht dagen voor de geplande vergadering.

De algemene vergadering heeft tenminste eenmaal per jaar plaats in de loop van het eerste semester van het boekhoudkundig jaar, om te beraadslagen over de rekeningen en de begroting.

Elk voorstel, ondertekend door tenminste vijf procent van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 21. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken, met inachtneming van de wettelijke beschikkingen terzake.

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders en de bepaling van de duur van hun mandaat

- de benoeming van de persoon of personen belast met het nazicht van de boekhouding, als vertegenwoordiger van de leden;

- de kwijting van de bestuurders en de verantwoordelijke(n) voor het nazicht van de boekhouding;

- de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

- de benoeming van vertegenwoordigers van de vereniging en de duur van hun mandaat;

- het aanvaarden en het uitsluiten van stemgerechtigde leden;

- het benoemen van vereffenaars bij vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het toewijzen van het patrimonium bij vrijwillige ontbinding;

- de raad van bestuur machtigen bepaalde bevoegdheden over te dragen aan derden, voor zover dit beperkt blijft tot de uitvoering ervan, onder verantwoordelijkheid van de raad van bestuur;

- de omvorming van een vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

- alle gevallen voorzien in de statuten en alle gevallen die niet toegewezen zijn aan de raad van bestuur. Art. 22. De raad van bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens hij dit nuttig oordeelt.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Hij is daartoe gehouden indien tenminste één vijfde van de leden dit verzoekt bij een aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur op het adres van de zetel van de vereniging, met opgave van de agenda. Een bijzondere algemene vergadering op verzoek van de leden, moet gehouden worden binnen de twee maanden na dat verzoek.

Art. 23. De algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij de statuten of de wet er anders over beschikken. Alle beslissingen over personen en alle verkiezingen gebeuren bij geheime stemming. Bij staking van stemmen bij een geheime stemming, is het voorstel verworpen; in de andere gevallen is bij staking van stemmen, de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Ieder stemgerechtigd lid beschikt over één stem. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, voor zover die drager is van een geschreven en gedateerde volmacht. Een volmachtdrager kan slechts voor één volmachtgever optreden.

Art. 24. Over de punten die niet op de agenda staan, mag slechts worden beraadslaagd indien de algemene vergadering met een meerderheid van drie vierde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, het zo beslist. Evenwel, beslissingen over de

- wijziging van de statuten,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- het toewijzen van het patrimonium bij een vrijwillige ontbinding,

- het omvormen van de vzw tot een vennootschap met sociaal oogmerk,

zijn uitgesloten van een behandeling tijdens een algemene vergadering als dergelijk punt niet op de agenda bij de uitnodiging is vermeld.

Art. 25. De notulen van de zitting van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris of zijn vervanger en door hem en de voorzitter ondertekend.

De notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar ieder stemgerechtigd of toegetreden lid of belanghebbende derde er inzage van kan nemen, na voorafgaande afspraak hierover met de voorzitter. Hoofdstuk V. rekeningen en begroting.

Art. 26. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 27. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgende jaar opgemaakt.

De boekhouding en de begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De vertegenwoordiger(s) van de leden, die door de algemene vergadering werden aangeduid om de boekhouding en begroting na te zien, formule(e)r(t)en zijn/hun bevindingen in een schriftelijk verslag dat ten laatste op de algemene vergadering aan de voorzitter wordt overhandigd en dat aan de notulen van de algemene vergadering zal worden toegevoegd.

Hoofdstuk VI Diverse bepalingen

Art. 28. De algemene vergadering kan alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten over een wijziging van de statuten als de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee derde van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Een wijziging van de statuten kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer een voorstel tot wijziging van de statuten betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan dit alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is, mag een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig mag beraadslagen en besluiten en ook de wijzigingen aannemen met een meerderheid bedoeld in het tweede of het derde lid van het artikel 8 van de gecoördineerde wet van 27 juni 1921 en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Art. 29. De algemene vergadering mag tot de ontbinding van de vereniging alleen beslissen onder dezelfde voorwaarden als deze die betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging, met toepassing van het vierde lid van artikel 8 van de gecoördineerde wet van 27 juni 1921.

Bij de ontbinding van de vereniging zal het bezit, door de algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, worden toegewezen aan Familiekunde Vlaanderen vzw en zo FV vzw niet meer zou bestaan, aan één of meer verenigingen binnen de provincie Oost-Vlaanderen die dezelfde doelstellingen hebben als deze vereniging. Art. 30. Voor alle gevallen die niet uitdrukkelijk voorzien zijn in deze statuten, zal gehandeld worden overeenkomstig de bepalingen van de gecoördineerde wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt en aangenomen in de algemene vergadering te Erembodegem op 2 juni 2014.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Was ondertekend:

Nicole Baert

Hugo Buts

Rudy De Backer

Alfons Dierickx

Daniel Dossche

Karine Hendrickx

Carine Jacob

Pierre Van de Meerssche

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Freddy Van den Steen Walter Verleysen Diane Vermoesen Stichtende leden

Samenstelling van de Raad van Bestuur.

Tijdens de algemene vergadering van Familiekunde Vlaanderen regio Aalst vzw op 2 juni 2014, werden volgende personen benoemd tot bestuurder voor een periode van drie jaar, ingang nemende op 2 juni 2014.

namen, adressen, geboorteplaats en datum

· Nicole Baert, Knotwilgenkant 4, 1700 Dilbeek,

geboren te Aalst op 20 juni 1953. rr-nummer 52.06.20-364.73

· Hugo Buts, Vierhuizen 43, 9255 Buggenhout,

geboren te Antwerpen op 9 maart 1947, rr-nummer 47.03.09-411.36

· Rudy De Backer, Edmond De Deynstraat 36, 9400 Ninove,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aanduiding van bestuursfuncties

Tijdens de raad van bestuur van Familiekunde Vlaanderen regio Aalst vzw op 2 juni 2014 werden de volgende personen benoemd voor een periode van drie jaar, ingang nemende op 2 juni 2014, voor de volgende bestuursfuncties:

Voor eensluidend verklaard met de beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur, zoals opgenomen in de respectieve verslagen van 2 juni 2014

Ondertekening secretaris en voorzitter

namen en functies

· Hugo Buts, voorzitter,

· Karine Hendrickx, secretaris

· Carine Jacob, penningmeester

geboren te Erembodegem op12 september 1948, rr-nummer 48.09.12-233.90

· Daniel Dossche, Steenland 33, 9300 Aalst, geboren te Eeklo op 29 juli 1944, rr-nummer 44.07.29-125.75

· Karine Hendrickx, Populierenlaan 56, 9470 Denderleeuw,

geboren te Leuven op 4 september 1957 rr-nummer 57.09.04-358.06

· Carine Jacob, Arbeidstraat 116, 9300 Aalst, geboren te Aalst 22 januari 1965, rr-nummer 65.01.22-286.38

· Walter Verleysen, Hekelgemstraat 72, 9320 Erembodegem,

geboren te Aalst op 7 augustus 1940, rr-nummer 40.08.07-257.41

· Diane Vermoesen, Erembodegem-Dorp 61 bus 3, 9320 Erembodegem

geboren te Aalst op 21 juni 1965, rr-nummer 65.06.21-426.60

Coordonnées
FAMILIEKUNDE VLAANDEREN REGIO AALST, AFGEKOR…

Adresse
VIERHUIZEN 43 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande