FEDERATIE VAN DE HOTEL-, RESTAURANT-, CAFEHOUDERS EN AANVERWANTE BEDRIJVEN VAN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : HORECA OOST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE VAN DE HOTEL-, RESTAURANT-, CAFEHOUDERS EN AANVERWANTE BEDRIJVEN VAN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : HORECA OOST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.134.363

Publication

07/10/2013
ÿþ N,Oa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

<1315 30

Vo beha

aan

Belg Staati

Idl

NEERGELEGD

2 6 SEP. 2013

i,cCH ï i3EiNi l< VAN

KOOP}-G1ffiS. TE GENT

Ondernemingsnr : 0415.134.363

Benaming

(voluit) : Federatie van hotel-, restaurant-, caféhouders en aanverwante bedrijven van de provincie Oost - Vlaanderen

(verkort) : Horeca Oost-Vlaanderen

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo

Onderwerp akte : wijziging statuten - benoeming en ontslag bestuurders - verkiezing nieuwe leden Orgaan van Vertegenwoordiging - verkiezing ere-voorzitter

De algemene vergadering van 11/09/2013 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen;

TITEL l; Naam  zetel  doel -- duur

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en; aanverwante bedrijven van Oost-Vlaanderen, afgekort Horeca Oost-Vlaanderen vzw.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent, te 9982 Sint-Jan-in- Eremo, Warande 10. Deze kan bij beslissing van de algemene vergadering naar een ander adres in Oost-Vlaanderen overgebracht worden.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel;

a) de opbouwende studie van alle economische, financiële en sociale beroepsvraagstukken die de welvaart van alle leden in de hand werken;

b) het behartigen, vrijwaren en bevorderen van de belangen van de leden;

c) de studie van wetten en verordeningen welke worden toegepast in de sector, teneinde deze op een eenvormige en rechtmatige manier te doen uitvoeren. Waar die het belang van de leden schaden, moet worden gestreefd naar wijziging of afschaffing;

d) samenwerking aangaan met verenigingen, private en publieke instellingen, die tot de verwezenlijking van eenzelfde gelijklopend doel kunnen bijdragen;

e) streven naar verbetering van de beroepsbelangen van de leden;

f) uitgeven van alle documentatie, informatie en tijdschriften  elektronisch en/of op papier  ter

bevordering van het beroep, met of zonder publiciteit, maar steeds zonder partijpolitieke bijdragen of

partijpolitieke advertenties of advertenties in strijd met de goede zeden;

g) deelname aan huidige of toekomstige organisaties die de verbetering van de beroepsbelangen en bekwaamheid in de hand werken;

h) deelname aan de studie van de werkvoorwaarden van het personeel, en desnoods er de toepassing van verwezenlijken in de beroepssector;

i) verdediging van de collectieve beroepsbelangen.

Gesticht op gronden van zuiver professionele aard, gepaard gaande met de breedste geest van verdraagzaamheid en vrijheid, zal de vereniging zich uitdrukkelijk onthouden van elke activiteit van partijpolitieke of filosofische aard. Zij kan raad verschaffen op iedere schriftelijke of mondelinge vraag.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

e

MOU 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL li: Leden

Artikel 5:

De vereniging is samengesteld uit toegetreden, effectieve, steunende en ereleden. Alle soorten leden aanvaarden de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering.

Toegetreden leden Artikel 6:

Elk natuurlijke persoon of rechtspersoon die toegetreden lid is van Horeca Vlaanderen vzw, is eveneens toegetreden lid van Horeca Oost-Vlaanderen vzw, indien de maatschappelijke zetel van het lid gevestigd is in de provincie Oost-Vlaanderen.

Artikel 7:

Het lidmaatschap start vanaf de eerste kalenderdag van de maand volgend op de maand van de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna.

Artikel 8:

Elk toegetreden lid van Horeca Oost-Vlaanderen vzw wordt toegewezen aan één van de volgende regionale organisaties:

" Horeca Meetjesland vzw

" Horeca Gent en Leiestreek vzw

" Horeca Aalst en Denderstreek vzw

" Horeca Vlaamse Ardennen vzw

" Horeca Waasland vzw

Indien zij dit nuttig acht, kan de raad van bestuur aan de algemene vergadering bijkomende regionale organisaties voorstellen,

Effectieve leden Artikel 9:

Toegetreden leden kunnen als effectief lid van de vereniging verkozen worden op voordracht door één van de regionale organisaties.

Daarnaast kan de algemene vergadering beslissen natuurlijke personen of rechtspersonen te aanvaarden die geen toegetreden lid zijn. Deze leden dienen over het statuut van steunend lid bij Horeca Vlaanderen te beschikken.

Een toegetreden lid-rechtspersoon moet vertegenwoordigd worden door een zaakvoerder, een afgevaardigd bestuurder of een personeelslid dat de dagelijkse leiding voert over de horecaondememing en in de arbeidsrechtelijke verhoudingen als vertegenwoordiger van de werkgever erkend wordt.

Artikel 10:

De kandidaturen worden door de regionale organisaties ingediend bij de raad van bestuur, die de Kandidaturen zullen voorleggen aan de algemene vergadering.

Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie bedragen.

Steunende leden

Artikel 11:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk natuurlijke persoon of rechtspersoon die steunend lid is van Horeca Vlaanderen vzw, is eveneens steunend lid van Horeca Oost-Vlaanderen vzw, indien de maatschappelijke zetel van het Cid bij aanvang van het lidmaatschap gevestigd is in de provincie Oost-Vlaanderen.

Artikel 12:

Het lidmaatschap start vanaf de eerste kalenderdag van de maand volgend op de maand van de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna.

Elk steunend lid van Horeca Oost-Vlaanderen vzw wordt toegewezen aan één van de volgende regionale organisaties:

" Horeca Meetjesland vzw

" Horeca Gent en telestreek vzw

" Horeca Aalst en Denderstreek vzw

" Horeca Vlaamse Ardennen vzw

" Horeca Waasland vzw

Ereleden

Artikel 13:

De algemene vergadering kan de titel van erelid toekennen aan gewezen effectieve leden die de vereniging uitzonderlijke diensten hebben bewezen. Ereleden kunnen de algemene vergaderingen bijwonen zonder stemrecht.

Algemene bepalingen:

Artikel 14:

De effectieve, toegetreden en steunende leden worden jaarlijks door Horeca Vlaanderen vzw uitgenodigd om hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen de bepaalde betalingstermijn, zoals vastgelegd in het Reglement van Inwendige Orde van Horeca Vlaanderen vzw, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 15:

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk bij de raad van bestuur ingediend te worden.

Het effectief, toegetreden of steunend lid dat zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verloren heeft of vrijwillig is uitgetreden, heeft geen recht meer op de voordelen die aan het lidmaatschap zijn verbonden. Het kan ook geen teruggave eisen, geheel of gedeeltelijk, van de lidmaatschapsbijdrage of het herstel eisen van verloren rechten.

Artikel 16:

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het effectief, toegetreden of steunend lid overlijdt, failliet wordt verklaard of onder een beschermingsstatuut wordt geplaatst.

Artikel 17:

Een meerderheid van 213de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben geen waarde. Degene die de vergadering voorzit, neemt niet deel aan de eerste stemming. Enkel bij gelijkheid van stemmen brengt deze zijn stem uit. Elke stemming is geheim en schriftelijk.

Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het effectief lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Het is een lid niet toegelaten om in naam van de vzw of in persoonlijke naam bezwarende elementen over de vzw te uiten t.o.v, derden in de ruimste zin. Het is het lid evenmin toegelaten te handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw.

Artikel 18:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdragen voor de effectieve, toegetreden en steunende leden worden door de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen vzw vastgesteld en mogen niet lager zijn dan 1 euro of niet hoger zijn dan 20.000 euro. De hoogte van de lidmaatschapsbijdragen worden bepaald in het reglement van inwendige orde van Horeca Vlaanderen vzw.

De betaling van het lidgeld geeft toegang tot de documentatie en recht op de dienst- en adviesverlening van de vereniging, volgens de voorwaarden bepaald door de raad van bestuur. Effectieve leden hebben ook aile rechten die de vzw-wet hen toekent.

Het lidmaatschap houdt geen enkele aansprakelijkheid in voor de verbintenissen van de vereniging. Artikel 19:

De lidgelden worden rechtstreeks betaald aan Horeca Vlaanderen vzw. Een deel van deze lidgelden wordt door Horeca Vlaanderen vzw maandelijks gestort op de zichtrekening van Horeca Oost-Vlaanderen vzw. De verdeelsleutel wordt bepaald in het reglement van inwendige orde van Horeca Vlaanderen vzw,

TITEL III: Algemene vergadering

Artikel 20;

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

De algemene vergadering is de hoogste instantie van de vereniging. Aan haar uitsluitende bevoegdheid zijn voorbehouden:

" het wijzigen van de statuten,

'de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

'de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

'de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

.de uitsluiting van een lid van de vereniging,

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

'alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 21:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging dat vereist. De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

" Artikel 22:

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail ten minste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 23:

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120ste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda warden vermeld. Dit onderwerp moet door 1120ste van de effectieve leden ten minste vier dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

De definitieve agenda wordt door de raad van bestuur verzonden ten minste twee dagen voor de vergadering.

Artikel 24:

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115de van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval (in afwijking van artikel 22) is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De algemene vergadering moet doorgaan binnen de 40 dagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MQ0 2.2

Artikel 25:

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris van de raad van bestuur of hij diens afwezigheid door het oudste aanwezig effectief lid (niet in leeftijd maar in aantal jaren lidmaatschap). Bij afwezigheid van de secretaris duidt degene die de algemene vergadering voorzit de secretaris van de algemene vergadering aan.

Artikel 26;

Elk lid van de algemene vergadering heeft één stem en kan zich op deze vergadering doen vertegenwoordigen door een ander effectief lid en houder van een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Artikel 27:

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste 2/3de van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 213de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de verenging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

ln geval op de eerste vergadering minder dan 213de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het 2de of 3de lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben geen waarde. Degene die de vergadering voorzit, neemt niet deel aan de eerste stemming. Enkel bij gelijkheid van stemmen brengt deze zijn stem uit. Elke stemming is geheim en schriftelijk behalve indien de aanwezige of vertegenwoordigde Leden unaniem akkoord zijn om mondeling te stemmen.

Artikel 28:

De beslissingen van de algemene vergadering warden opgetekend in processen-verbaal, ondertekend door degene die de vergadering voorzit of door de secretaris van de algemene vergadering.

Belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging inzage krijgen in de beslissingen van de algemene vergadering. Zij dienen hun gemotiveerd verzoek tot inzage schriftelijk te richten aan de raad van bestuur.

TITEL IV; Raad van bestuur

Artikel 29:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vijf bestuurders. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur door de algemene vergadering en kunnen steeds door de algemene vergadering worden afgezet.

Artikel 30:

Bestuurders worden gekozen uit de effectieve leden en derwijze dat de voorzitter van elke regionale organisatie één van de effectieve bestuursmandaten van zijn regionale organisatie uitoefent.

De raad van bestuur wordt samengesteld uit :

" regionale vertegenwoordigers waarvoor een verdeelsleutel toegepast wordt à rato van één bestuursmandaat per vijftig toegetreden leden van de regio, Deze verdeelsleutel wordt jaarlijks toegepast de eerste van de maand waarin de eerste algemene vergadering doorgaat. Elke regio kan maximaal 5 bestuurders afvaardigen.

1 " .

MoD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Een voorzitter, een ondervoorzitter (niet noodzakelijk), een secretaris en een penningmeester. Deze gelden niet als regionale vertegenwoordigers en worden dus niet meegeteld in de berekening van het aantal beschikbare bestuursmandaten die van toepassing is op de regionale vertegenwoordigers.

-Externe experten, zonder stemrecht.

Per rechtspersoon kan slechts één persoon afgevaardigd worden als bestuurder van Horeca Oost- Vlaanderen vzw.

Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing.

Artikel 31:

Experten kunnen uitgenodigd worden op de raad van bestuur, echter zonder stemrecht, voor zover de raad van bestuur beslist dat dit nuttig en nodig is.

Artikel 32:

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de secretaris of bij diens afwezigheid door het oudste aanwezig bestuurslid (niet in leeftijd maar in aantal jaren lidmaatschap). Bij afwezigheid van de secretaris duidt degene die de raad van bestuur voorzit de secretaris van de raad van bestuur aan.

Artikel 33:

Het uitoefenen van een mandaat, een leidende en/of een publieke functie in de lijst van verenigingen, organisaties, federaties en/of ondernemingen opgesteld door de raad van bestuur, is onverenigbaar met het mandaat van lid van de raad van bestuur. De regionale organisaties zijn ertoe gehouden de kandidaturen voor een mandaat in de raad van bestuur te toetsen aan deze onverenigbaarheid. De raad van bestuur houdt toezicht op de naleving van dit artikel en tegen zijn beslissingen is geen beroep mogelijk,

Artikel 34:

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter telkens de omstandigheden dit vereisen. De raad van bestuur kan ook bijeengeroepen worden op schriftelijke aanvraag van minstens vier bestuurders, behorende tot minstens twee verschillende regionale organisaties.

Artikel 35;

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 36:

Een bestuurder die zijn mandaat wil beëindigen, moet dit aan de raad van bestuur meedelen. ln de mededeling dient de datum wanneer het ontslag ingaat vermeld te zijn. Indien geen ontslagdatum vermeld wordt, gaat het ontslag onmiddellijk in.

Artikel 37:

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college: de raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben geen waarde. Degene die de raad van bestuur voorzit, neemt niet deel aan de eerste stemming. Enkel bij gelijkheid van stemmen brengt de voorzitter zijn stem uit. Eike stemming is geheim en schriftelijk.

Degene die de vergadering voorzit van de vergadering stelt twee stemmentellers aan.

De raad van bestuur kan beslissen am een vergoeding toe kennen aan haar bestuurders.

Artikel 38:

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 22

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

TITEL V  Functiesi Voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester

Artikel 39:

De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en

elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur, die deze functie steeds terug kan intrekken.

Artikel 40:

De voorzitter van de vereniging wordt verkozen voor 4 jaar. Hij kan onbeperkt herverkozen worden op voorwaarde dat de kandidaat op het moment van zijn verkiezing beroepsaktief is.

Artikel 41:

De kandidaturen worden ingediend bij de regionale organisaties waartoe zij behoren, De regionale organisaties geven alle bij hen ingediende kandidaturen door aan de raad van bestuur van Horeca Oost-Vlaanderen vzw. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen.

Artikel 42:

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met de functie van ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van de vereniging Horeca Oost-Vlaanderen vzw, Het mandaat is wel verenigbaar met dat van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van een regionale organisatie.

Artikel 43:

De ondervoorzitter, secretaris en penningmeester worden verkozen door de raad van bestuur voor voor 4 jaar. Ze kunnen onbeperkt herverkozen worden op voorwaarde dat de kandidaten op het moment van hun verkiezing beroepsaktief zijn.

Artikel 44:

Het is de voorzitter en ondervoorzitter niet toegelaten zich kandidaat te stellen voor een politiek mandaat, hetzij op gemeentelijk, provinciaal, regionaal, federaal dan wel Europees vlak, Vanaf het ogenblik dat zij zich kandidaat stellen voor een dergelijk politiek mandaat, moeten zij onmiddellijk ontslag nemen uit hun functie bij Horeca Oost-Vlaanderen vzw,

Artikel 45:

Wanneer de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester hun mandaat beëindigen, omwille van het feit dat men het niet meer eens is met de beslissingen genomen door de raad van bestuur als college, wordt men geacht ontslag te nemen uit de raad van bestuur (en het dagelijks bestuur). De raad van bestuur duidt dan een bestuurder aan die het vrijgekomen mandaat zal vervullen met onmiddellijke ingang.

De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester die hun mandaat willen beëindigen, moeten dit schriftelijk aan de raad van bestuur kenbaar maken.

TITEL VI  Dagelijks bestuur

Artikel 46:

Het dagelijks bestuur is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester. Het dagelijks bestuur kan, indien gewenst, beroep doen op de aanwezigheid van externe experten, echter zonder stemrecht.

Artikel 47:

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL VII  Orgaan van vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 48:

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de leden van het orgaan van vertegenwoordiging, die apart kunnen handeten.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur, die hen steeds kan afzetten uit het orgaan van vertegenwoordiging.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan tevens geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

TITEL VIII: Algemeenheden

Artikel 49:

Het maatschappele jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 50:

Op 31 december van ieder jaar worden de rekeningen gesloten en eindigt het boekjaar.

De jaarrekeningen worden samen met de begroting van het volgende dienstjaar door de raad van bestuur binnen de zes maanden na de sluiting van het boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL IX: Ontbinding, vereffening

Artikel 51:

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling. De algemene vergadering duidt de vereffenaars aan, derwijze dat iedere regionale organisatie vertegenwoordigd is, en stelt hun bezoldiging vast.

-BENOEMING EN ONTSLAG VAN BESTUURDERS :

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen ontslagen, benoemd en herbenoemd als bestuurder :

ontslagen:

" De Bouw Patrick, Albert 1 Promenade 16 / 31, 8400 Oostend:

" De Clercq Antoine, Poelstraat 188, 9820 Merelebeke

" Mathieu Tony, Riemesteenweg 101, 9940 Ertvelde,

" Rasselle Christine, Zuidmoerstraat 11, 9900 Eeklo,

" Soeting Jasper, Calusdijk 7, 9988 Watervliet,

" Vekeman Jean-Paul, Provincieweg 359 - 9550 Hillegem

" Vermeersch Serge, Eikeldreef 23, 9830 Sint-Martens-Latem,

benoemingen:

" Hennebert Elsy, Martyn Van Torhoutstraat 184, 9700 Oudenaarde,

" Mariën Guy, Denstraat 72, 9200 Grimbergen,

" Roels Laurens, B. Van Boclastraat 20, 9190 Stekene (KLS),

" Tanghe Dirk, Kroonprinsstraat 1A, 9031 Drongen

herbenoemingen:

-Beert Luc, Meilegemstraat 10, 9630 Meilegem,

" Boelens Dirk, Warande 10, 9982 St-Jan-in-Eremo,

" Boelens Guy, Noorddijk 3, 9988 Watervliet,

" Bovyn Anneke, Hoogstraat 4, 9700 Oudenaarde,

" Deketelaere Eddy,Boelare 3, 9900 Eeklo,

" De Wever Ronny, Sint-Jansstraat 138, 9982 Sint-Jan-in-Eremo,

" Gyssels Johan, Lippenslaan 99, 8300 Knokke

Voor- . behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mof12.2

Luik B - Vervolg

" Heugens Yves, Martyn Van Torhoutstraat 184, 9700 Oudenaarde,

" Joiris Tim, Ter Platen 44, 9000 Gent,

" Neyrynck Kurt, Bergbosstraat 108, 9820 Merelbeke,

" Van Hecke Anneke, Kriekmoerstraat 125, 9900 Eeklo,

" Van Leuven Patrick, Markt 36, 9340 Lede,

" Van den bussche Marc, Vlaanderenstraat 110, 9000 Gent

De Raad van Bestuur van Horeca Oost-Vlaanderen vzw is vanaf 11/09/2013 samengesteld uit :

" Beert Luc, Meilegemstraat 10, 9630 Meilegem,

" Boelens Dirk, Warande 10, 9982 St-Jan-in-Eremo,

" Boelens Guy, Noorddijk 3, 9988 Watervliet,

" Bovyn Anneke, Hoogstraat 4, 9700 Oudenaarde,

" Deketelaere Eddy,Boelare 3, 9900 Eeklo,

" De Wever Ronny, Sint-Jansstraat 138, 9982 Sint-Jan-in-Eremo,

" Gyssels Johan, Lippenslaan 99, 8300 Knokke

" Hennebert EIey, Martyn Van Torhoutstraat 184, 9700 Oudenaarde,

" Heugens Yves, Martyn Van Torhoutstraat 184, 9700 Oudenaarde,

" Joiris 11m, Ter Platen 44, 9000 Gent,

" Mariën Guy, penstraat 72, 9200 Grimbergen,

" Neyrynck Kurt, Bergbosstraat 108, 9820 Merelbeke,

" Roels Laurens, B. Van 8oclastraat 20, 9190 Stekene (KLS),

" Tanghe Dirk, Kroonprinsstraat 1A, 9031 Drongen

" Van Hecke Anneke, Kriekmoerstraat 125, 9900 Eeklo,

" Van Leuven Patrick, Markt 36, 9340 Lede,

" Van den bussche Marc, Vlaanderenstraat 110, 9000 Gent

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

" Tim Joiris: voorzitter

" Boelens Dirk: secretaris

" Bovyn Anneke: penningmeester

" Gyssels Johan: algemeen financieel beheerder

Het Orgaan van Vertegenwoordiging bestaat uit :

" Tim Joins: voorzitter

" Boelens Dirk; secretaris

" Gyssels Johan: algemeen financieel beheerder

Elk van de leden van het Orgaan van Vertegenwoordiging heeft de volledige bevoegdheid om de vzw in en buiten rechte te vertegenwoordigen en hiervoor beslissingen te nemen of stukken te ondertekenen. Ze mogen elk apart handelen.

BENOEMING ER VOORZITTER

De heer Antoine De Clercq, Poelstraat 188, 9820 Merelebeke, werd unaniem en onder luid applaus

verkozen als ere-voorzitter.

Johan Gyssels, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/06/2012
ÿþe Moa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

N

N

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

*12109906*

t



NEERGELEGD

_. 0.1 JUNI 2012

RECH' CVAN

KOOPHAN D'EL TE GENT

Ondernemingsnr : 0415.134.363

Benaming

(voluit) : Federatie van hotel-, restaurant-, caféhouders en aanverwante bedrijven van de provincie Oost - Vlaanderen

(verkort) : ? Q..a e \-\d o Ke s Ca, ()©5~ _\J \ t CQA Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo

Onderwerp akte : wijziging statuten - benoeming en ontslag bestuurders

Op de algemene vergadering van 28/03/2012 werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt, vervolgens werden de statuten door de vereiste 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gewijzigd.

- AANPASSING VAN DE VERKORTE NAAM VAN DE VZW : De nieuwe verkorte naam wordt Horeca Oost-Vlaanderen.

- ORGAAN VAN WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGING :

a. Aile aanwezige leden hebben ingestemd met de installatie van een orgaan van vertegenwoordiging en het verkiezen van twee bestuurders ais leden van dit orgaan.

b. De heren De Clercq Antoine, Poelstraat 188 te 9820 Merelbeke en Neyrynck Kurt, Bergbosstraat 108, 9820 Merelbeke, werden unaniem verkozen als lid van het orgaan van vertegenwoordiging. Zij zullen elk apart' Horeca Oost-Vlaanderen vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen vanaf 28/03/2012.

c. Zij beschikken hiervoor elk over alle noodzakelijke bevoegdheden die nodig zijn om als lid van het orgaan van vertegenwoordiging, rechtsgeldig Horeca Oost-Vlaanderen vzw te kunnen vertegenwoordigen.

d. Deze aanstelling heeft geen beperking in de tijd.

e. Het ontslag van een lid van het orgaan van vertegenwoordiging, kan enkel gebeuren :

I. door hemzelf via een schriftelijke bevestiging, aangetekend, naar het adres van de maatschappelijke zetel, Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo.

ii. door de Raad van Bestuur bij meerderheid van stemmen (helft plus 1), via een aangetekend schrijven met in kopij de notulen van de vergadering, aangetekend, naar de betrokken bestuurder.

f. Alle vorige statutaire bepalingen, of het ontbreken ervan, over de wettelijke vertegenwoordiging of' volmacht van stemmen, worden door deze beslissing vernietigd.

-BENOEMING EN ONTSLAG VAN BESTUURDERS

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen benoemd en ontslagen

als bestuurder :

benoemd:

Boelens, Guy, Noorddijk 7, 9961 Boekhoute

Mathieu Tony, Riemesteenweg 101, 9940 Ertvelde

De Wever Ronny, SInt-Jansstraat 138, 9982 Sint-Jan-in-Eremo

De Ketelaere Eddy, Oostveldstraat 131, 9900 Eeklo

Rasselle Christine, Zuidmoerstraat 112, 9900 Eeklo

Beeft Luc, Meilegemstraat 10, 9630 Meilegem

ontslagen :

Vanderstraeten Ann, Ter Eecken 7 B , 9700 Oudenaarde

Dielman Ronald, Maaldershofstraat 27, 9310 Meldert

Seinair Luc, Bellestraat 78, 9100 Sint-Niklaas

Van De Winckel Walter, Langelede 36, 9185 Wachtebeke

MOD 2.2

" a

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur van Horeca Oost-Vlaanderen vzw is vanaf 28!0312012 samengesteld uit

" Beert Luc, Meilegemstraat 10, 9630 Meilegem,

" Boelens Dirk, Warande 10, 9982 St-Jan-in-Eremo,

" Boelens Guy, Noorddijk 3, 9988 Watervliet,

" Bovyn Anneke, Hoogstraat 4, 9700 Oudenaarde,

" De Bouw Patrick, Albert 1 Promenade 16 bus 31, 8400 Oostende,

-De Clercq Antoine, Poelstraat 188, 9820 Merelbeke,

<le Ketelacre Eddy, Oostveldstraat 131, 9900 Eeklo,

" De Wever Ronny, Sint-Jansstraat 138, 9982 Sint-Jan-in-Eremo,

" Heugens Yves, Martyn Van Torhoutstraat 184, 9700 Oudenaarde,

" Joins Tim, Ter Platen 44, 9000 Gent,

" Mathieu Tony, Riemesteenweg 101, 9940 Ertvelde,

" Neyrynck Kurt, Bergbosstraat 108, 9820 Merelbeke,

" Rasselle Christine, Zuidmoerstraat 11, 9900 Eeklo,

" Soeting Jasper, Calusdijk 7, 9988 Watervliet,

" Van Hecke Anneke, Kriekmoerstraat 125, 9900 Eeklo,

'Van Leuven Patrick, Markt 36, 9340 Lede,

" Vekeman Jean-Paul, Provincieweg 359, 9550 Hillegem,

" Vermeereh Serge, Eikeldreef 23, 9830 Sint-Martens-Latem.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Blijven aan de Raad van Bestuur toegevoegd (zonder stemrecht):

" Vanden Bussche Marc, Vlaanderenstraat 112 te 9000 Gent (public relations)

" Gyssels Johan, Lippenslaan 99 bus 5 te 8300 Knokke (financieel beheerder)

Het dagelijks bestuur is ongewijzigd en bestaat uit:

'De Clercq Antoine: voorzitter

" Boelens Dirk: secretaris

" Bovyn Anneke: penningmeester

" Gyssels Johan: financieel beheerder

Antoine De Clercq

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/07/2011
ÿþ! " MC)D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

i~nN iii iui iuN Nui~~wuMN~a

*11110122*

be

Ste

NEERGELEGD ¬

06 JULI 2011

, .

R i^..i-1 Bizu V,Ç.I\f

y :R'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsn; : 0415.134.363

(vo:u;t) : Federatie van Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwante Bedrijven van de Provincie Oost - Vlaanderen

(verkort) : FED.HO.RE.CA OOST-VLAANDEREN

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo

Onde .8n &tje : benoeming wettelijk vertegenwoordiger vzw

FED.HO.RE.CA OOST-VLAANDEREN vzw

Met zetel te Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo

BE.0415.134.383

NOTULEN RAAD VAN BESTUUR

Vrijdag 24 juni 2011 om 15 uur, Restaurant De Warande ,Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo.

Aanwezig: Boelens Dirk, Bovijn Anneke, De Clercq Antoine, Joiris Tim, Neyrynck Kurt, Dielman Ronald, Heugens Yves, Soeting Jasper, Van Hecke Anne-Marie, Van De Winckel Walter, Gyssels, Johan, Van Leuven Patrick, Vekeman Jean-Paul, Vandenbussche Marc.

Verontschuldigd: De Bouw Patrick, Vermeersch Serge, Ann Vanderstraeten.

Afwezig zonder kennisgeving: nihil.

De vergadering werd voorgezeten door Antoine De Clercq, voorzitter.

De agenda bestond uit volgende punten

" Welkomstwoord

" Verkiezing en benoeming van een wettelijk vertegenwoordiger vzw

-Varia

Betreffende deze punten werden de volgende beslissingen genomen :

" Verkiezing wettelijk vertegenwoordiger : de heer Antoine De Clercq werd verkozen en aangesteld als

wettelijk vertegenwoordiger van FED.HO.RE.CA OOST-VLAANDEREN vzw.

.Deze aanstelling heeft geen beperking in tijd.

Dirk Boelens

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/05/2011
ÿþ Las MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 6 -04- 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDELeReENT j

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*11069196"

Ondernemingsnr : 0415.134.363

Benaming

(voluit) : Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwante Bedrijven van de Provincie Oost-Vlaanderen

(verkort) : Fed. Ho.Re.Ca Oost-Vlaanderen

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Warande 10 - 9982 Sint-Jan-in-Eremo

Onderwerp akte : Ontslagen - Verkiezingen - Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur

Op de Algemene Ledenvergadering van Fed. Ho.Re.Ca Oost-Vlaanderen op 9 maart 2011, werden volgende punten aangenomen:

Maken geen deel meer uit van de Raad van Bestuur

Marchand Bart, Gentsestseenweg 142 te 9160 Lokeren

Werden als nieuwe bestuurders verkozen:

Neyrynck Kurt, Akkerhage 2 te 9000 Gent

Soeting Jasper, Calusdijk 7 te 9988 Watervliet

Van De Windcel Walter, Rechtstraat 444 te 9160 Lokeren

Bijgevolg werd op deze Algemene Statutaire Ledenvergadering van Fed. Ho.Re.Ca Oost-Vlaanderen van

9 maart 2011, de nieuwe Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Boelens Dirk, Warande 10 te 9982 St-Jan-in-Eremo

Bovyn Anneke, Hoogstraat 4 te 9700 Oudenaarde

De Bouw Patrick, Dorpsstraat 48 te 9831 Deurle

De Clercq Antoine, Poelstraat 188 te 9820 Merelbeke

Dielman Ronald, Pachting 1 te 9310 Moorsel

Heugens Yves, Martyn Van Torhoutstraat 184 te 9700 Oudenaarde

Joins 11m, Ter Platen 44 te 9000 Gent

Neyrynck Kurt, Akkerhage 2 te 9000 Gent

Soeting Jasper, Calusdijk 7 te 9988 Watervliet

Van De Winckel Walter, Rechtstraat 444 te 9160 Lokeren

Vanderstraeten Ann, Tussenbruggen 18 te 9700 Oudenaarde

Van Hecke Anneke, Van Hoorebekeplein 12/04 te 9900 Eeklo

Van Leuven Patrick, Markt 36 te 9340 Lede

Vekeman Jean-Paul, Provincieweg 359 te 9550 Herzele

Vermeersch Serge, Pontstraat 41 te 9830 St-Martens-Latem

Worden aan de Raad van Bestuur toegevoegd (zonder stemrecht):

Vanden Bussche Marc, Vlaanderenstraat 112 te 9000 Gent (public relations)

Serwir Luc, Bellestraat 78 te 9100 St-Niklaas (erevoorzitter)

Gyssels Johan, Lippenslaan 99 te 8300 Knokke (financieel beheerder)

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

De Clercq Antoine: voorzitter

Boelens Dirk: secretaris

Bovyn Anneke: penningmeester

Gyssels Johan: financieel beheerder

Sint-Jan-in-Eremo, 14 april 2011

Boelens Dirk

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
FEDERATIE VAN DE HOTEL-, RESTAURANT-, CAFEHO…

Adresse
WARANDE 10 9982 SINT-JAN-IN-EREMO

Code postal : 9982
Localité : Sint-Jan-In-Eremo
Commune : SINT-LAUREINS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande