FESTCON

Société en commandite simple


Dénomination : FESTCON
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 505.914.584

Publication

12/12/2014
ÿþ(voluit) : FESTCON

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Bernheimlaan 31, 9050 Gentbrugge

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting en statuten.

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 09 november 2014 dat ;

Tussen

1.De heer Steven Feys, Bemheimlaan 31, 9050 Gentbrugge

deze eerstgenoemde is de hoofdelijk en voor het geheel aansprakelijke vennoot,

2.Mevrouw Roos Verhaest, Bemheimlaan 31, 9050 Gentbrugge;

deze tweedegenoemde treedt enkel op als stille vennoot,

Wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen

1. STATUTEN

Artikel 1 . Benaming

De vennootschap is opgericht als gewone commanditaire vennootschap onder de benaming "FESTCON".

In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "gewone commanditaire vennootschap" of afgekort "Comm.V", door de aanduiding van het ondememingsnummer in de kruispuntbank voor ondernemingen.

Artikel 2 . Beherende vennoot - Stille vennoot.

De heer Steven Feys neemt deel aan de oprichting als beherende vennoot.

Mevrouw Roos Verhaest treedt op als stille vennoot.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en geschriften van de vennootschap en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 3

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De.zeteLvan.demovennootschap_is_gevestigdte.9.050. Centbruggex.Bemheimlaari31

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Moa Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behoude aan het Belgiscl

Staatsble

Ondernemingsnr : Benaming

oca3 ,51-1 5S`'1

~s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlandstalig gedeelte van België en het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, mits bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen, bureaus en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 5

De vennootschap heeft tot doe!, zowel in België als in het buitenland:

I.Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest uitgebreide zin.

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties

waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

2.Het verschaffen van diensten op het vlak van projectbegeleiding, het verlenen van technische assistentie, advies en support, het verschaffen van diensten inzake informatica en communicatie.

3.De aankoop, de verkoop, de import, de export, de commercialisatie en de distributie van, de verhuur van, de bemiddeling en het ageren als tussenpersoon in de handel voor, de algemene vertegenwoordiging van technische producten, machines en benodigdheden, alsmede de onderdelen die er betrekking op hebben.

4.Het uitvoeren van studies inzake infrastructuurwerken, studies inzake stabiliteit en technische installaties, veiligheidscoórdinatie, studies inzake energieprestatie- en regelgeving, studies inzake het uitvoeren van metingen en expertises, plaatsbeschrijvingen, het opmaken van staten van bevinding en schattingen, tekenwerk, het uitvoeren van haalbaarheids- en programmastudies, projectmanagement en  coördinatie, bouwcoördinatie. De ontwikkeling van technologische innovaties, tot aan hun industrialisering en commercialisering. De daarmee gepaard gaande in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, knowhow en andere intellectuele rechten.

5.Het bevorderen van en tot stand brengen van bouwkundige werken in de ruimste zin en zowel in de sector van de privé-woningen, de industriële constructiewerken als de openbare werken. De aanneming van alle bouwwerken, metsel- en betonwerken, dakbedekking en Isolatie tegen vochtigheid, vloer- en muurbekleding, timmer- en schrijnwerk, geluidsisolering, metalen- en kunststofschrijnwerk, stukadoorwerken, arduin- en marmerwerken, glaswerken, centrale verwarming, koeltechnische installaties, sanitair, lood- en zinkwerken, elektriciteitswerken, de coördinatie van alle aannemingen en onderaannemingen.

6.1-let beheren van een eigen onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle beheersdaden zoals ondermeer aankoop, verkoop, verkavelen, verhuren, in huur nemen, ruilen, bouwwerken laten uivoeren, verbouwings- en verbeteringswerken laten uitvoeren, dit alles in de ruimste zin. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

7.1-let organiseren van ondermeer seminaries, opleidingen, studiedagen, conferenties, stages, ateliers, webinars, uitwisselingen en ontmoetingen.

8.Het organiseren van beurzen, tentoonstellingen, evenementen, feesten.

9.Het terbeschikking stellen van ruimtes en lokalen, de aan- en verkoop, verhuur van aile materiaal en benodigdheden in de meest ruime zin nodig voor het organiseren van seminaries, opleidingen, studiedagen, conferenties, ateliers, beurzen, tentoonstellingen, evenementen, feesten.

10.Het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi) publiek-rechterlijk statuut. Het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen, Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar In andere vennootschappen of ondernemingen.

r

}

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 6

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig geplaatst is, bedraagt 1000 (duizend) euro,

vertegenwoordigd door 100 aandelen, die elk één/honderste (1/100e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het wordt volledig gevormd door inbrengen in geld, waartoe de vennoten zich als volgt verbinden

- De heer Steven Feys ten belope van 999 euro, hetzij negenhonderdnegenennegentig euro,

- Mevrouw Roos Verhaest 1 euro, hetzij één euro.

Als vergoeding van deze inbrengen ontvangen de vennoten volgend aantal aandelen

- De heer Steven Feys negenennegentig (99) aandelen,

- Mevrouw Roos Verhaest één (1) aandeel.

Artikel 7

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of verscheidene zaakvoerders, beherende vennoten. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur.

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Alle handelingen die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser ais verweerder.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij hun machten ieder afzonderlijk uitoefenen, onverminderd de eventuele delegatie van machten en zullen zij jegens derden en in rechte eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele delegatie van machten, welke delegatie slechts kan gebeuren op voorwaarde dat het mandaat speciaal en van tijdelijke aard is.

Artikel B

Een vennoot mag zijn aandelen slechts overdragen met toestemming van al zijn medevennoten

Met toestemming van al zijn medevennoten, komen de aandelen van een overleden vennoot toe aan zijn

erfgenamen of legatarissen.

Artikel 9

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van de vennoten.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschappen belemmeren.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht het deel op te eisen dat, volgens de aanwijzingen van de laatste balans, toekomt aan hun rechtsvoorganger.

Ingeval van overlijden, wettelijke onbekwaamverklaring of verhindering van de zaakvoerder heeft de algemene vergadering verder het recht om bij eenvoudige meerderheid in de definitieve vervanging van de zaakvoerder te voorzien.

Artikel 10

Iedere vennoot, zowel de beherende als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 11

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 12

Een algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde maandag van de maand juni om 20 uur, in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats, aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

eVoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder.

Wanneer aile vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadering zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgesteld.

Vennoten kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden, maar uitsluitend door een andere vennoot op voorlegging van een geschreven volmacht.

Artikel 13

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de hierna bepaalde uitzondering.

Elke beslissing betreffende de wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door een drie/vierden meerderheid van de stemmen.

Artikel 14

Over de aanwending van het resultaat zal beslist worden door de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering regelt de wijze van vereffening bij de meerderheid zoals bepaald in de wet. De vereffenaars worden benoemd door de algemene vergadering, die de machten van de vereffenaars de desgevallend de bezoldigingen vaststelt.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 16

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft,

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

Artikel 17

Een ontbinding en sluiting van de vereffening kan in één buitengewone algemene vergadering plaatsvinden

indien voldaan is aan de wettelijke voorwaarden daartoe.

11. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit

onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent en zal

eindigen op 31 december 2015,

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2016,

III. BENOEMING

Wordt als zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur ; de heer Steven Feys, voornoemd, die verklaart dit

mandaat te aanvaarden. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd.

Aldus opgemaakt te Gentbrugge, op 9 november 2014,

De heer Steven Feys

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FESTCON

Adresse
BERNHEIMLAAN 31 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande