FIETSKEUKEN GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : FIETSKEUKEN GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.610.269

Publication

29/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter_gr_iffie. . -.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" 11047743

9 7 Mn 2099

;-.

'" =" H7 BANK VAN

IKr,~=â HANDEL TE GENTJ Grif íf ~ -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : EJ D u!" 1 y 5

Benaming

(voluit) : FIETSKEUKEN GENT

" (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Klapeksterstraat 31, 9000 Gent

Onderwerp akte

Tussen de ondergetekende stichtende leden:

Louise Carpentier (' , Peperstraat 15, 9000 Gent

Floor Apers ), Klapeksterstraat 31, 9000 Gent

Ruben Eeckhout ), Broederlozestraat 118, 2531 Vremde

Dieter Meire ( ), rottenbakkerstraat 7, 8340 Damme

Sander Vandenberghe Klapeksterstraat 31, 9000 Gent

Koen Degroote , Hansbeke Dorp 1, 9850 Hansbeke

Stijn Van Hoey " , De Pannestraat 1A, 9220 Hamme

allen meerderjarig en verblijfhoudend in België, is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk te:: stichten op 08/03/2011, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met volgende statutaire bepalingen:

HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt als naam: Fietskeuken Gent. Naar engelstalige communicatie zal de benaming, "Bike Kitchen Ghent" gehanteerd worden met internationale afkorting °BK Ghent".

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Gent. De zetel is gevestigd in de Klapeksterstraat 31, 9000 Gent en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3. §1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, fietscultuur in zijn ruimste', betekenis uit te dragen en als sociaal bindmiddel te promoten. Het ideële doel bestaat eruit om mensen vant welke afkomst dan ook samen te brengen, waarbij de fiets - en eender welke culturele strekking of activiteit die ermee in verbinding staat- het werkmiddel is. Een niet beperkende opsomming van mogelijke initiatieven zijn: een open fietsatelier, een mobiele werkplaats, tentoonstellingen, filmvoorstellingen, fietsfeesten, workshops,; initiaties, lezingen, drukken van tijdschriften of boeken, fietswedstrijden, uitbrengen van documentaire of (kort}films, etc.

Art. 3. §2. Alle middelen die tot de verwezenlijking van dit maatschappelijke doel -rechtstreeks of onrechtstreeks- bijdragen, mogen door de vereniging aangewend worden.

Art. 3. §3. De vereniging mag onder meer alle eigendommen en zakelijke rechtén verwerven, in huur; nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten en fondsen inzamelen. Ze mag kortom, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten, industriële, financiële, roerende en onroerende' handelingen verrichten die direct met het ideële doel in verband staan of waarvan een indirect verband kan: aangetoond worden.

Art. 3. §4. De vereniging mag ook deelnemen aan, of samenwerken met eender welke organisatie of onderneming die van nut kunnen zijn voor de realisatie van het doel, zowel in België als in het buitenland.

Art. 3. §5. Opbrengsten van eender welke winstgevende activiteit zijn steeds integraal bestemd voor de` realisatie van de ideële, niet-winstgevende, doelstellingen.

Art. 4. De vereniging heeft een onbeperkte duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK Il - Leden

Art. 5. Het totaal aantal leden van de vereniging is niet vastgelegd, maar mag nooit minder dan 3 bedragen.

Art. 6. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich actief inzet voor het ondersteunen van:

het doel van de vereniging.

Art. 7. De leden van de vereniging zijn de stichters en elke persoon die het doel mee wil realiseren. De

.toetreding. van eennieuwlid...tot_de_vereniging_kan_op_elk_moment,_.indien..de_toestemming..van..de_elgemene.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Reçto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering gegeven werd met een twee/derde meerderheid. Het nieuwe lid moet instemmen met het huishoudelijk reglement.

Art. 8. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname van het lid rechtvaardigde en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door mededeling aan de algemene vergadering en kan op ieder moment. Uitsluiten van een lid kan met twee/derde meerderheid van de algemene vergadering gebeuren, onthouding niet meegerekend.

Art. 9. Een uittredend, of uitgesloten lid, hun rechtsopvolgers en rechthebbenden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging.

Art. 10. Leden van de vereniging of bestuursleden betalen geen lidgeld, maar giften of een materiële bijdrage zijn altijd mogelijk. Ook giften van andere personen- zoals zij die deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door de vereniging zonder lid te zijn- zijn te allen tijde mogelijk.

HOOFDSTUK III - De Algemene Vergadering

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn wijzigingen van statuten, benoeming en afzetten van bestuurders, goedkeuring van de jaarrekeningen en begroting, uitsluiting van leden, ontbinding en alle ander gevallen waarin de statuten of de wet dat vereisen.

Art. 12. De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar gehouden worden en moet mits uitnodiging van alle leden. Dit gebeurt schriftelijk of via e-mail, indien deze ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering verzonden wordt. De agendapunten worden opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel dat door ten minste één van de leden wordt ondertekend moet op de agenda worden geplaatst.

Art. 13. De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die geagendeerd zijn. Met akkoord van een meerderheid van stemmen kan beraadslaagd en besloten worden over niet-geagendeerde punten. Deze laatste beslissingen hebben evenwel slechts uitwerking 30 kalenderdagen na de algemene vergadering, indien er in deze termijn geen verzet is gekomen van een meerderheid van de leden. Een verzet wordt overgemaakt aan de voorzitter van de raad van bestuur via een aangetekend schrijven .

Art. 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door één van de bestuursleden. Ieder lid heeft één stem, beslissingen worden genomen met een twee/derde meerderheid, onthoudingen niet meegerekend. Indien dit getal niet wordt bereikt kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een vertegenwoordiger mits schriftelijke mededeling van zijn volmacht aan de voorzitter, per brief of e-mail. Voor veranderingen van de statuten zijn een twee/derde meerderheid vereist, voor het wijzigen van de doelen van de vereniging moet een absolute meerderheid van de leden.

Art. 15. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt en aan alle leden bezorgd, per post of elektronisch, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering. Een exemplaar van elk verslag wordt ondertekend door de voorzitter en gearchiveerd.

HOOFDSTUK IV - Raad van bestuur

Art. 16. §1. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Het aantal bedraagt maximum vijf bestuurders, onder de voorwaarde dat het aantal bestuurders kleiner is dan het aantal leden van de vereniging. De raad kiest onder de bestuurders minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 16. §2. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 16. §3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze laatste een rechtspersoon is.

Art. 16. §4. De bestuurders worden gekozen voor een mandaat van 2 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuurdersmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, of niet het meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van de bestuurder niet voorzien is, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Art. 17. §1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking , met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 17. §2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 17. §3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 17. §4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van één bestuurder.

Art. 17. §5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 18. §1. De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar.

Art. 18. §2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 18. §3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht, die aan het begin van de vergadering wordt voorgelegd. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art 18. §4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Art. 19. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen die de vereniging aangaat.

HOOFDSTUK V  Diverse bepalingen

Art. 20. Het boekjaar verloopt van 1 januari tot en met 31 december, met uitzondering van het eerste jaar, dat loopt van de datum van oprichting tot 31 december van dat jaar. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid in het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 21. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering met een vier/vijfde meerderheid. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds op alle stukken die uitgaan van deze vereniging dat zij "een vzw in vereffening" is. In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars en bepaalt de bevoegdheden. Het vermogen van de vereniging dient bij ontbinding te worden besteed aan één of meerdere verenigingen met een gelijkaardig maatschappelijk doel, te bepalen door de algemene vergadering.

Art. 22. Voor alles wat niet in de statuten is vastgelegd, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Deze statuten werden goedgekeurd door de eerste Algemene Vergadering (Stichtende Vergadering), gehouden op 08/03/2011.

Bij deze gelegenheid werd de raad van bestuur met gewone meerderheid verkozen voor een mandaat van twee jaar. Zij bestaat uit de drie volgende personen:

Voorzitter: Louise Carpentier ( Peperstraat 15, 9000 Gent

 Klapeksterstraat 31, 9000 Gent

Secretaris: Sander Vandenberghe Kiapeksterstraat 31, 9000 Gent

Penningmeester: Floor Apers

Louise Carpentier

voorzitter

Tegelijk hierbij neergelegd:

-statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-,'Flehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FIETSKEUKEN GENT

Adresse
KLAPEKSTERSTRAAT 31 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande