FINPRO

Société en commandite simple


Dénomination : FINPRO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 627.636.520

Publication

15/04/2015
ÿþRechtsvorm ; GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : KASTEELDREEF 40 - 9230 WETTEREN

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

ZIJN VERSCHENEN: OP 01/03/2015

Gerd De Vuyst, Grote Prijzenlaan 174, 1150 Brussel (17/03/1974)

"Beherend vennoot" en daarnaast tevens de "Stille vennoot"

Deze komparanten verklaren bij deze een Gewone Commanditaire Vennootschap op te richten, waarvan zij de statuten ais volgt hebben vastgesteld:

HOOFDSTUK I - RECHTSVORM - NAAM -ZETEL.. DOEL - DUUR

Artikel 1 - Rechtsvorm - naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap. Zij draagt de

benaming "FINPRO GCV".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Wetteren, in de Kasteeldreef 40.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan,

mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels,

filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

-Het verlenen van bijstand en hulp onder de meest verschillende vormen aan derden, bijvoorbeeld andere; vennootschappen en/of eenmanszaken, en dit op het vlak van beheer, de controle, het toezicht, de organisatie,. de administratie, het verlenen van adviezen en intellectuele administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan; derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitvoeren verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van: de meest verschillende wetgevingen, het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, voor eigen rekening als voor rekening van of in deelneming met derden, van handels-, nijverheids-, of andere ondernemingen, bestaande onder om het even welke vorm, en dit: zonder enige beperking,

-Het opnemen van bestuursmandaten in andere vennootschappen.

-Het handelen als tussenpersoon, commissionair, vertegenwoordiger en consignataris voor alle producten` en diensten tenzij bij wet verboden.

-Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en in, stand houden van eigen of gehuurde onroerende goederen, onder meer door verhuring en andere' overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot. De vennootschap mag onder meer' onroerende goederen verwerven, laten bouwen, laten opschikken, laten uitrusten, laten ombouwen; zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst. Dit alles zowel voor. onroerende goederen in volle als in gedeelde eigendom.

-Het verlenen van alle mogelijke diensten en producten inzake management, marketing, bedrijfsbeheer, informatica, administratie, human resources en public relations.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Maf Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ECHTANK

KOOPHANDEL GENT AN

2 l Mm 2015

AFDELIN. DENDERMONDE

Ondernemingsnr : Benaming 69._a 636 Szm

(voluit) (verkort) : FINPRO GCV

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

-Alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe of bestaande vennootschappen, hypothecaire en andere borgstellingen, commissie- en delcredere verrichtingen, voor zover dit alles wettelijk toegelaten is.

-De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen voor derden, waarvoor toelatingen moeten worden toegestaan overeenkomstig de wet.

-De vennootschap mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over aile verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, aandeel nemen in aile bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkwaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

-Ingeval één of meer van voorstaande activiteiten onderworpen is of zou worden aan de voorlegging van bepaalde attesten en getuigschriften, zullen de betrokken activiteiten slechts mogen uitgeoefend worden en opgenomen in de kruispuntbank voor zover aan de gestelde vereisten werd voldaan, evenmin mag zolang geen titel ter zake gevoerd worden noch vermelding.

-Alle opsommingen zijn in de ruimste zin te interpreteren zonder dat deze op enigerlei wijze beperkend wezen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen,

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il - KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro, hiervan wordt 1.000 euro onmiddellijk volstort.

Er worden door de vennootschap geen aandelen uitgegeven, Iedere vennoot doet een geldelijke inbreng die

gestort werd In de maatschappelijke kas.

HOOFDSTUK III - ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 6 - Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van mei om 10.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens

als het belang van de vennootschap dit vereist.

De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere

plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Artikel 7 - Stemrecht - vertegenwoordiging

Elke vennoot heeft stemrecht in verhouding tot zijn inbreng in het kapitaal. Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 8 - Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten.

Artikel 9 - Samenstelling van het bureau - notulen

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 10 - Antwoordplicht zaakvoerders

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Artikel 11 - Beraadslaging aanwezigheidsquorum

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde vennoten is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 12 - Meerderheid

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen, ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Artikel 13 - Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door de beherende vennoot, die zijn functie persoonlijk uitoefent en zich niet kan laten substitueren. Hij kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is. De beherende vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap. De aansprakelijkheid van de stille vennoot is beperkt tot het bedrag van zijn inbreng.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

HOOFDSTUK IV - BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING

Artikel 14 - Boekjaar - jaarrekening - jaarverslag

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening

bestaande uit de balans en de resultatenrekening.

Artikel 15 - Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

HOOFDSTUK V - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 16 - Ontbinding

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden warden door besluit van de algemene vergadering, die

beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Artikel 17 - Ontbinding en vereffening

Vereffenaars

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden of tijdstip, geschiedt de vereffening door

de zorg van de vereffenaars. De vereffenaars treden pas in functie nadat door de Rechtbank van Koophandel

is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De Rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars

alle waarborgen van rechtschapenheid bieden.

Bij ontstentenis van dergelijke benoeming wordt de vereffening gedaan door de op dat tijdstip in functie

zijnde zaakvoerder, handelend in zijn hoedanigheid van vereffenaar.

Bevoegdheden

Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegdheid toegekend door het

Wetboek van Vennootschappen.

Procedure van vereffening:

Tijdens de vereffening moet de Rechtbank van Koophandel op de hoogte worden gehouden van de stand

van zaken tijdens de vereffening.

Wijze van vereffening.

,1.,

",

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kósten van de'vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voor handen zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffe-naars, alvorens over te gaan tot de in het vorig lid bepaalde verdeling, met deze toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te plaatsen, hetzij door inschrijving van bijko-mende stortingen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetaling, in geld of in effecten, ten bate van de in hogere verhouding volgestorte aandelen.

HOOFDSTUK VII - ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 18 - Woonstkeuze

Elke zaakvoerder of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst kiezen in België, bij gebreke

waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel.

INSCHRIJVING.

Op het maatschappelijk kapitaal wordt in speciën ingeschreven als volgt:

1. door de stille vennoot, wordt in speciën ingeschreven ten belope van 1 euro.

2. door Gerd De Vuyst (werkende vennoot), wordt in speciën ingeschreven ten belope van 999 euro. AFBETALING.

Het kapitaal werd volstort ten belope van de 1.000 euro (door de stille vennoot 1 euro, door de werkende vennoot 999 euro), zodat de vennootschap vanaf heden beschikt over een bedrag van 1.000 euro.

TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN.

1. Eerste Boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

2. Eerste Jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in mei 2017.

3. Benoeming zaakvoerder.

Tot zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de vennootschap:

-Gerd De Vuyst, Grote Prijzenlaan 174 te 1150 Brussel.

dewelke verklaard heeft het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden.

4. Overname verbintenissen

De zaakvoerder heeft beslist om, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, alle verbintenissen afgesloten in naam van onderhavige vennootschap in oprichting over te nemen en dit vanaf 1 januari tweeduizend en vijftien.

Bijgevolg, worden de ondertekenaars van deze verschillende verbintenissen ontslagen van elke verantwoordelijkheid ïn hoofde van het afsluiten van deze verbintenissen.

Gerd De Vuyst

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

t- Voorbehouden .aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FINPRO

Adresse
KASTEELDREEF 40 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande