FLANDERS 25

Association sans but lucratif


Dénomination : FLANDERS 25
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.886.875

Publication

04/08/2014
ÿþMOD 2.2

11-le Ii In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

G RIFFJF RFCHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 3 JULI 201k

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

quo

Ondernemingsnr : 0526.886.875

Benaming

(voluit) : FLANDERS 25

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Constabelstraat 5, 9200 Schoonaarde

Onderwerp akte : STATUTEN-BENOEMINGEN

De wettelijk samengestelde algemene vergadering heeft op 13 febrauri 2014 de statuten gewijzigd als volgt:

ART. 1 Naam-zetel-doel-duur

De vereniging draagt de naam FLANDERS 25. Het adres is:Lindestraat 29, 9200 Appels, behorend bij het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde..

De vereniging heeft tot doel het groeperen van mindervalide sporters; het verlenen van steun aan haar leden om deze in staat stellen deel te nemen aan competities en andere evenementen; het verzorgen en coördineren van de begeleiding naar en op activiteiten waaraan zij deelnemen; inrichten van organisaties die kunnen bijdragen tot de integratie van mindervalide sporters, De vereniging mag evenzeer alle steun, in de ruimste zin, verlenen aan projecten die hetzelfde doel nastreven. Zij mag tevens, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ART. 2 - Leden

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement,

Om als effectief lid te worden aangenomen dient het kandidaat-lid dit via een schrijven aan de raad van bestuur kenbaar te maken. De effectieve leden worden al dan niet aangenomen door de algemene vergadering. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Ontslag en uitsluiting van effectieve leden geschiedt op de wijze bepaald in de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Toegetreden leden worden lid van zodra hun jaarlijks lidgeld is betaald binnen de daartoe voorziene termijn.Het jaarlijks lidgeld wordt door de raadvan bestuur vastgesteld en kan ten hoogste 1.000 ¬ bedragen.

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

ART_ 3 - Raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minimum drie personen, leden van de vereniging en door de algemene vergadering benoemd als bestuurder, Zij zijn ook te allen tijde afzetbaar volgens de regels bepaald in de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.,

De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter, of diens vervanger, doorslaggevend. De voorzitter presideert de vergaderingen en bij diens afwezigheid de oudste der aanwezige bestuurders. Bestuurders kunnen zich hij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van mindstens twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda en wordt vertsuurd per gewone post of per e-mail, minstens acht dagen voor de vergadering. Op de vergadering kunnen nog punten aan de agenda worden toegevoegd indien twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders hiermee akkoord gaat.

Op de laatste blz. van Luili B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

l ;

E e+ MOD 2.2

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt door de persoon die bij het begin van de vergadering als verslaggever wordt aangeduid. De verslagen worden geldig ondertekend door twee bestuurders en worden voor iedereen die erom verzoekt, ter beschikking gehouden op de zetel van de vereniging.

De raad vertegenwoordigt de vereniging bij aile juridische en extrajuridische handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Behoudens in zaken die door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, is hij bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van onroerende en roerende goederen; voor het hypothekeren; voor het ontlenen en uitlenen voor om het even welke termijn; voor alle handels- en bankverrichtingen; voor het opheffen van hypoyheken met of zonder betaling. Voor alle juridische aangelegenheden wordt de vereniging gezamenlijk vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of twee bestuurders, zonder dat deze blijk moeten geven van een bijzondere machtiging.

De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die nodig geacht worden en benoemt en ontslaat personeel. De raad bepaalt jaarlijks het lidgeld van de leden met een maximum van 1.000 E.

De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere effectieve leden of aan derden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze beperkt is in tijd.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en voor onbepaalde termijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge ART. 4 - Algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden. Een lid mag zich door een geschreven volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar niemand kan over meer dan één volmacht beschikken.

De algemene vergadering is bevoegd voor: de wijziging van de statuten, de benoeming en afzetting van bestuurders, het uitsluiten van leden, de ontbinding van de vereniging, het aanstellen van vereffenaars en het bepalen van hun bevoegdheden en vergoedingen, kwijting te geven aan de bestuurders en vereffenaars, het goedkeuren van rekeningen en begrotingen.

Ieder jaar moet minstens één algemene vergadering gehouden worden voor het einde van de maand juni. Oproepingen worden gedaan door de voorzitter of door twee bestuurders of van twee vijfde van de effectieve leden. Oproepingen worden verstuurd per gewone post of per e-mail en dit ten laatste vijftien dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. De vergadering kan geldige besluiten nemen buiten de angenda, maar dan moeten aile aanwezige of vertegenwoordigde leden hierover unaniem hun akkoord betuigen. De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter of bij diens afwezighdeid door de oudste der aanwezige bestuurders, in gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met eenvoudige meerderheid der stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend. Voor besluiten die in verband met taken die uitsluitend aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, gelden de voorwaarden bepaald bij de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt door de persoon die bij het begin van de vergadering als verslaggever wordt aangeduid. Verslagen worden geldig ondertekend door twee bestuurders en zijn voor iedereen ter inzage op de zetel van de vereniging.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds gehouden worden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer twee vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt.

ART. 5 - Fiancieël beleid

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Vaar het opmaken van de rekeningen en begrotingen kan de raad van bestuur zich laten bijdstaan, mits geschreven opdracht, door derden. Voor deze opdracht is geen beperking in tijd noodzakelijk,

ART. 6 - Ontbinding - vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding kan tot de ontbinding slechts besloten worden door de wettelijk samengestelde algemene vergadering, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, Bij ontbinding za! het nettovermogen van de vereniging worden overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een identiek doel ais de vereniging in ontbinding. Indien de algemene vergadering geen uitsluitsel geeft over de bestemming van het nettovermogen komt deze beslissing toe aan de vereffenaars.

ART, 7 - Bijzondere bepalingen

Voor alle aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn is de wet van 27 juni 1921,

aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing,

BENOEMINGEN

De wettelijk samengestelde algemene vergadering heeft op 13 februari 2014 volgende personen benoemd

ais bestuurder:

- Ghys Luc, Brusselsesteenweg 130, 9280 Lebbeke, geboren te Geraardsbergen op 11/09/1948

- Vaes Michel, Groenstraat 63, 3370 Boutersem, geboren te Leuven op 10/05/1955

De raad van bestuur is nu samengesteld als volgt:

l 1, ', o' M002.2

t .

Voor- Luik B - Vervolg

1g,ehouden - De Meersman Roland, Lindestraat 29, 9200 Appels

aan het

Belgisch

Staatsblad



- Siccard Julien, Dendermondsesteenweg 117 b 3, 9280 Lebbeke

- Vos Gert, Bekaflaan 34 b 2, 3200 Aarschot

- Maesschalck Lieve, Grote Snijdersstraat 54, 9280 Lebbeke

- Ghys Luc, Brusselsesteenweg 130, 9280 Lebbeke

- Vaes Michel, Groenstraat 63, 3370 Boutersem

Gedaan te Appels op 20 juni 2014

R. DE MEERSMAN

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/04/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter _1-ITBANK

1/J~~I 1~nn .JnR~n~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

t}ndernemingsnr : s 6 S a 5

Benaming

(voluit) : FLANDERS 25

18 APR. 2013

DENDERMONDE

Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Constabelstraat 5, 9200 Schoonaarde

Onderwerp akte OPRICHTING - STATUTEN

Volgende personen hebben in vergadering op 16 april 2013 beslist een vereniging zonder winstoogmerk op

te richten:

- De Meersman Roland, Constabelstraat 5, 9200 Schoonaarde, geboren te Schaarbeek op 18 mei 1960

- Van Heffen Sandra, Constabelstraat 5, 9200 Schoonaarde, geboren te Leuven op 20 november 1970

Siccard Julien, Dendermondsesteenweg 117 b 3, 9280 Lebbeke, geboren te Dendermonde op 28 april

1975

- Vos Gert, Bekaflaan 34 b 2, 3200 Aarschot, geboren te Leuven op 21 april 1969

- Maesschalck Lieve, Grote Snijdersstraat 58, 9280 Lebbeke, geboren te Zele op 23 maar 1963

- De Cupere Annelles, Hazenbosstraat 13, 3370 Boutersem, geboren te Leuven op 12 december 1979

- Vos Gerard, Rigessel 11, 3111 Wezemaal, geboren te Baai op 2 januari 1942

en hebben volgende statuten aangenomen:

ART. 1 Naam-zetel-doel-duur

De vereniging draagt de naam FLANDERS 25. Het adres is:Constabeistraat 5, 9200 Schoonaarde behorend bij het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De vereniging heeft tot doel het groeperen van mindervalide sporters; het verlenen van steun aan haar leden om deze in staat stellen deel te nemen aan competities en andere evenementen; het verzorgen en coördineren van de begeleiding naar en op activiteiten waaraan zij deelnemen; inrichten van organisaties die kunnen bijdragen tot de integratie van mindervalide sporters. De vereniging mag evenzeer alle steun, in de ruimste zin, verlenen aan projecten die hetzelfde doel nastreven. Zij mag tevens, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op vaarwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ART. 2 - Leden

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Om als effectief lid te worden aangenomen dient het kandidaat-lid dit via een schrijven aan de raad van bestuur kenbaar te maken. De effectieve leden worden ai dan niet aangenomen door de algemene vergadering. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Ontslag en uitsluiting van effectieve leden geschiedt op de wijze bepaald in de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Toegetreden leden worden lid van zodra hun jaarlijks lidgeld is betaald binnen de daartoe voorziene termijn.

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

ART. 3 - Raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minimum drie personen, leden van de vereniging en door de algemene vergadering benoemd als bestuurder. Zij zijn ook te allen tijde afzetbaar volgens de regels bepaald in de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002..

De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. De beslissingen van de raad van bestuur worden

genornen_bij.gewone meerder held,_v_artstemmen. Bij_ staking_deretemmen-is e_sfemkan.sle,ve.orzitter,_ofdiens

Op de laatste blz. van Luit( 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mao 22

3p vervanger, doorslaggevend. De voorzitter presideert de vergaderingen en bij diens afwezigheid de oudste der aanwezige bestuurders. Bestuurders kunnen zich bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van mindstens twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda en wordt vertsuurd per gewone post of per e-mail, minstens acht dagen voor de vergadering. Op de vergadering kunnen nog punten aan de agenda worden toegevoegd indien twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders hiermee akkoord gaat.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt door de persoon die bij het begin van de vergadering als verslaggever wordt aangeduid. De verslagen worden geldig ondertekend door twee bestuurders en worden voor iedereen die erom verzoekt, ter beschikking gehouden op de zetel van de vereniging.

De raad vertegenwoordigt de vereniging bij alle juridische en extrajuridische handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Behoudens in zaken die door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, is hij bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van onroerende en roerende goederen; voor het hypothekeren; voor het ontlenen en uitlenen voor om het even welke termijn; voor alle handels- en bankverrichtingen; voor het opheffen van hypoyheken met of zonder betaling. Voor alle juridische aangelegenheden wordt de vereniging gezamenlijk vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of twee bestuurders, zonder dat deze blijk moeten geven van een bijzondere machtiging.

De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die nodig geacht worden en benoemt en ontslaat personeel. De raad bepaalt jaarlijks het lidgeld van de leden met een maximum van 1.000 E.

De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere effectieve leden of aan derden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze beperkt is in tijd.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en voor onbepaalde termijn.

DL

ART. 4 - Algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. Een lid mag zich door een geschreven volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar niemand kan over meer dan één volmacht beschikken.

De algemene vergadering is bevoegd voor: de wijziging van de statuten, de benoeming en afzetting van bestuurders, het uitsluiten van leden, de ontbinding van de vereniging, het aanstellen van vereffenaars en het bepalen van hun bevoegdheden en vergoedingen, kwijting te geven aan de bestuurders en vereffenaars, het

e goedkeuren van rekeningen en begrotingen.

Ieder jaar moet minstens één algemene vergadering gehouden worden voor het einde van de maand juni. Oproepingen worden gedaan door de voorzitter of door twee bestuurders of van twee vijfde van de effectieve leden. Oproepingen worden verstuurd per gewone post of per e-mail en dit ten laatste vijftien dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. De vergadering kan geldige besluiten nemen buiten de angenda, maar dan moeten alle aanwzige of vertegenwoordigde leden hierover

rr unaniem hun akkoord betuigen. De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter of bij diens afwezighdeid

r+ door de oudste der aanwezige bestuurders. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met eenvoudige meerderheid der stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend. Voor besluiten die in verband met taken die uitsluitend aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, gelden de voorwaarden bepaald bij de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt door de persoon die bij het begin van de vergadering

et als verslaggever wordt aangeduid. Verslagen worden geldig ondertekend door twee bestuurders en zijn voor iedereen ter inzage op de zetel van de vereniging.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds gehouden worden telkens wanneer de

et

omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer twee vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt.

ri)

ART. 5 - Mancieëi beleid

re Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Voor het opmaken van de rekeningen en begrotingen kan de raad van bestuur zich laten bljdstaan, mits geschreven opdracht, door derden. Voor deze opdracht is geen

pq beperking in tijd noodzakelijk.

ART. 6 - Ontbinding - vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding kan tot de ontbinding slechts besloten worden door de wettelijk samengestelde algemene vergadering, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in de wet van 27 juni 1921, aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Bij ontbinding zal het nettovermogen van de vereniging

t worden overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een identiek doel als de vereniging in

' ontbinding. Indien de algemene vergadering geen uitsluitsel geeft over de bestemming van het nettovermogen komt deze beslissing toe aan de vereffenaars.

ART. 7 - Bijzondere bepalingen

Voor alle aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn is de wet van 27 juni 1921,

aldus gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

De effectieve leden hebben volgende raad van bestuur gekozen:

r

MOD 22

Luik B - Vervolg

- De Meersman Roland, Constabelstraat 5, 9200 Schoonaarde

- Siccard Julien, Dendermobdsesteenweg 117 b 3, 9280 Lebbeke

- Maesschalck Lieve, Grote Snijdersstraat 58, 9280 Lebbeke

- Vos Geit, Bekaflaan 34 b 2, 3200 Aarschot

Gedaan te Dendermonde op 16 april 2013

R. DE MEERSMAN

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto t Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
FLANDERS 25

Adresse
CONTABELSTRAAT 5 9200 SCHOONAARDE

Code postal : 9200
Localité : Schoonaarde
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande