FLEX ADVOCATEN

Divers


Dénomination : FLEX ADVOCATEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 501.600.361

Publication

07/12/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernerningsnr : 5p.,1 Qpp .36 -t

Benaming

(voluit) : FLEX ADVOCATEN

(verkort) :

Rechtsvoren : BV o.v.v. VOF

Zetel : Kapellestraat 33, 9220 Hamme

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichtingsakte - benoeming statutaire zaakvoerders Uit een onderhandse akte dd. 27 november 2012 blijkt hetvolgende:

DE PARTIJEN:

1.Advocatenkantoor Leleux VOF, KBO 0824.706.371, met zetel te 9220 Hamme, Kapellestraat 22

EN

2.De heer Alexander Wynter, advocaat, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Koningin Elisabethlaan 14-2

KOMEN OVEREEN WAT VOLGT

Artikel 1

Tussen partijen wordt met ingang vanaf heden een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming

FLEX ADVOCATEN, waarvan de statuten als volgt bepaald worden.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9220 Hamme, Kapellestraat 33.

De zaakvoerder kan echter de maatschappelijke zetel wijzigen.

Artikel 3

De vennootschap is burgerlijk van aard en heeft tot doel de uitoefening van het beroep van advocaat en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden.

De vennootschap kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan of roerende en onroerende goederen verwerven. De vennootschap mag samenwerken met of deel uitmaken van andere associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen,

Artikel 4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

GRIrFIE FICOZ ITDAI

VAN KOOPHANDEL

28 NOV. 2O12

DENDERMONDE

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Het uittreden van een of meer vennoten heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

Bij uittreding, uitsluiting, overlijden van een der vennoten, zetten de overige vennoten de vennootschap onderling verder. De vennoten die de vennootschap wensen verder te zetten, zullen de belangen van de uittredende vennoten pro rata van hun eigen deelname overnemen, zonfet een of meer vennoten of een derde toelaten om de belangen van de uittredende vennoot over te nemen.

De vennootschap wordt ontbonden bij eenparige beslissing van de algemene vergadering, of wanneer er niet minimaal 2 vennoten de vennootschap verderzetten,

Artikel 5

Elk der oprichters brengt in de vennootschap een bedrag van 10.000,00 EUR in.

In gemeen overleg worden hen hiervoor elk 100 van de 200 aandelen toegekend.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 20.000,00 EUR vertegenwoordigd door 200 aandelen,

De vennoten kunnen echter ogenblik onderling overeenkomen om bijkomende inbrengen te verrichten.

Artikel 6

Voor iedere vennoot en/of zaakvoerder mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, alsook aile vorderingen van de vennoot op de vennootschap, kunnen gebracht worden.

Artikel 7

Buiten de toestemming van de medevennoten, mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen aan derden. Enkel advocaten kunnen vennoot zijn of worden, alsook rechtspersonen van wie de achterliggende vennoten advocaten zijn,

Artikel 8

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap aile handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Voor verbintenissen boven de 7.500,00 EUR zal de toestemming van de algemene vergadering vereist zijn.

Tot statutaire zaakvoerders worden benoemd, met ingang vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie:

-De heer Alexander Wynter, advocaat, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Koningin Elisabethlaan 14-2; -De heer Frederic Leleux, advocaat, wonende te 9220 Hamme, Maurits Tilleylaan 3

Artikel 9

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige onderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij mits schriftelijke toelating van alle vennoten,

Artikel 10

De jaarvergadering van de vennoten wordt, behoudens andersluidend akkoord tussen aile vennoten,

gehouden de le werkdag van de maand juni om 19 uur.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder-vennoot, ingeval er meerdere zijn de zaakvoerder vennoot die de meeste aandelen bezit. Zij wordt gehouden op de maatschappelijke zetel.

Ieder aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Een statutenwijziging dient met % meerderheid te worden aangenomen.

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig beraadslagen en beslissen, welke ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vennoten kunnen evenwel schriftelijk en eenparig alle beslissingen nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Artikel 11

leder boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het hetzelfde jaar. Het eerste boekjaar

loopt tot 31/12/2013.

Artikel 12

De algemene vergadering beslist over de besteding van het resultaat van de vennootschap, bij eenvoudige meerderheid. Indien de winst aan de vennoten wordt uitgekeerd, zal dit worden verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen dat de vennoot bezit, doch de vennoten kunnen daarvan eenparig afwijken.

Artikel 13

Indien de vennoten hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor schulden van de vennootschap, hebben zij

een verhaalsrecht op de andere vennoten, pro rata van hun deelname.

Artikel 14

Ieder vennoot heeft recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hlj al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief ten laatste acht dagen voor de vergadering. Deze brief moet de agenda vermelden.

Artikel '15

Wanneer een vennoot om welke reden dan ook duurzaam verhinderd is, kunnen de overige vennoten eenparig beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap,. Hetzelfde geldt wanneer hij op een ernstige wijze tekort komt aan zijn engagementen jegens de vennootschap. Zij voorzien in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

Artikel 16

In geval van ontbinding van de vennootschap zal gehandeld worden overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepaling geregeld. Enkel een advocaat, kan tot vereffenaar worden aangeduid en het beroepsgeheim dient te worden gerespecteerd

Artikel 17

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal

worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 12 en 13.

Het eventuele nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten,

Artikel 18

Huidige statuten zijn ondergeschikt aan de regels van het reglement van de Orde van Vlaamse Balies van 27/11/2006 betreffende de samenwerkingsverbanden tussen advocaten, alsook aan de deontologische regels van het beroep van advocaat, De bedingen dezer akte dienen daarmee overeenstemmend te worden geïnterpreteerd.

Artikel 19

In geval van conflicten tussen de vennoten, of bij uittredingen of vereffeningen, zal het dossier aan de stafhouder worden voorgelegd, die zal bemiddelen en die, bij gebreke aan akkoord, hetzij als arbiter in laatste aanleg het geschil zal beslechten, hetzij een of meerdere arbiters zal aanstellen.

Ingeval van vereffening van de vennootschap, zal een vereffenaar worden aangeduid door of goedgekeurd door de Stafhouder.

Indien de situatie zich zou voordien dat meerdere stathouders betroken worden, zal de aanduiding van de arbiter gebeuren in onderling overleg door deze stafhouders en bij meningsverschil door de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies.

Opgemaakt te Hamme, op 27 november 2012 in evenveel exemplaren als er partijen zijn, te vermeerderen met één exemplaar, aan te bieden ter registratie.

voor Advocatenkantoor Leleux VOF Alexander Wynter

Frederic Leleux

Frederic Leleux

Zaakvoerder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en). _.

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FLEX ADVOCATEN

Adresse
KAPPELLESTRAAT 33 9220 HAMME (O.-VL.)

Code postal : 9220
Localité : HAMME
Commune : HAMME
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande