FONDATION GERARD WILLEMOT STICHTING, AFGEKORT : FONDATION GERARD WILLEMOT OF GERARD WILLEMOT STICHTING OF GERARD WILLEMOT FOUNDATION

Divers


Dénomination : FONDATION GERARD WILLEMOT STICHTING, AFGEKORT : FONDATION GERARD WILLEMOT OF GERARD WILLEMOT STICHTING OF GERARD WILLEMOT FOUNDATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 846.755.164

Publication

02/07/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsvr : r SS ..~ 6(4

Benaming

(voluit) : FONDATION GéRARD WILLEMOT STICHTING

(verkort) : "FONDATION GéRARD WILLEMOT" of "GéRARD WILLEMOT STICHTING" of "GéRARD WILLEMOT FOUNDATION"

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90

Onderwerp akte : OPRICHTING PRIVATE STICHTING - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Olivier VAN MAELE, geassocieerd Notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Maele en Couck, geassocieerde Notarissen" met zetel te Aalst, op 7 juni 2012 met volgend relaas van registratie: "Geregistreerd te Aalst I de 12 JUNI 2012 zes blad, geen verzending, boek 935 blad 41 vak 3. Ontvangen: vijfentwintig euro (25 EUR), De Ontvanger a.i. (getekend) K. Danau" dat:

1. Mevrouw BATAILLE Jacqueline Blondine Juliette Louise, geboren te Brussel op eenentwintig augustus negentienhonderd negenentwintig, weduwe van de Heer Jacques WILLEMOT, wonende te 9000 Gent, Pacificatielaan 87, en

2. De Heer WILLEMOT Olivier Gérard Henri Martin, geboren te Gent op zeventien oktober negentienhonderd zevenenvijftig, wonende te 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90,

een Private Stichting "FONDATION GéRARD WILLEMOT STICHTING" hebben opgericht overeenkomstig artikelen 27 en volgende van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de Internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen, hierna ook genoemd de V&S-wet, waarvan de statuten luiden als volgt:

STATUTEN

I, NAAM - ZETEL - DOEL - ACTIVITEITEN - DUUR

ARTIKEL 1; Naam, (art. 28,2° & 32 wet)

De Private Stichting draagt als naam "FONDATION GéRARD WILLEMOT STICHTING" in het kort: "FONDATION GéRARD WILLEMOT of "GéRARD WILLEMOT STICHTING" of "GéRARD WILLEMOT FOUNDATION".

Deze naam moet in aile akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande van de Stichting worden vermeld, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "Private Stichting", in het Frans "Fondation Privée", in het Engels "Private Foundation" en de aanduiding van haar zetel.

ARTIKEL 2: Zetel. (art. 28,4' wet)

De zetel van de Stichting is gevestigd te Mariakerke, laatste woonplaats van de Heer Gérard Willemot.

Heden is hij gevestigd te 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen. Deze beslissing moet binnen de

maand worden gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3; Doel - Activiteiten. (art. 28,3° wet)

De Stichting heeft tot doel:

r



Voorn+

behoud

aan he

Belgisc

Staatsbi



*12116311



1. Het in stand houden van de geestelijke, kulturele, intellectuele en vaderlandslievende waarden waarvoor de echtgenoten Gérard WILLEMOT, geboren te Gent op 15 mei 1901, overleden te Dora (Duitsland) op 19 februari 1945, en Germaine FOBE, geboren te Gent op 11 november 1905, overleden te Knokke op 28 november 1987, zich steeds hebben ingezet, meer bepaald:

- hun heldhaftige houding tegenover de Duitse bezetter tijdens de oorlog 1940-1945;

- hun activiteiten als gewapende weerstander en als officier of agent van een inlichtings- en Actiedienst

(1.A tijderts de. Qodag_124Q_1945

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

21 JUNI 2012

RECHTBAre VAN

KOOPHAM t IPE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- een levenswijze naar christelijke beginselen binnen het kader van de familiale tradities.

2, De wetenschappelijke geschiedschrijving te stimuleren door het uitreiken van een prijs van minstens HONDERD EURO (100 EUR) tot beloning aan de auteur(s) van

een publicatie in de Nederiandse of Franse taal die handelt over personen, feiten of gebeurtenissen waarbij het Gewapend Verzet, de Clandestiene Pers, de Inlichtings- en Actiediensten (I.A.D.) gedurende de oorlog 1940-1945 een rol speelde.

3. Het opsporen, het in bewaring brengen en het inventariseren van de verzetsarchieven van de personen voormeld onder 1., en in het algemeen van het Gewapend Verzet, van de Inlichtings- en Actiediensten (I.A.D.), van de Clandestiene Pers, teneinde ze, ongeacht hun bewaarplaats, in een archiefgids op te nemen.

4, De navorsingen, het stimuleren van alle onderzoeken, het opstellen en het uitgeven van studies met betrekking tot het Gewapend Verzet, de Clandestiene Pers, de Inlichtings- en Actiediensten (LAD.) gedurende de oorlog 1940-1945.

De Stichting kan met het oog hierop samenkomsten en voordrachten onder de leden van de familie afstammend van gemelde echtgenoten organiseren.

5. Het in stand houden van de medische en wetenschappelijke bijdrage op het gebied van Neus- Keel- en Oorheelkunde, tot de geschiedenis ervan en tot de geschiedenis van de geneeskunde in het algemeen, van de Heer Jacques Willemot, doctor in de geneeskunde, geboren te Gent op 19 oktober 1928, overleden te Gent op 3 september 2011.

De wetenschappelijke geschiedschrijving te stimuleren door het uitreiken van een prijs tot beloning aan de auteur(s) van een publicatie over de geschiedenis van de Neus- Keel- en Oorheelkunde, of over de geschiedenis van de geneeskunde in het algemeen.

6. Het onderhouden van de herinnering aan de voormelde personen.

7. De eenheid, het behoud en het beheer van het familiepatrimonium van voormelde personen: archieven en bibliotheek, portretten en schilderijen, medailles, roerende goederen en voorwerpen, en het aanwerven van al wat, rechtstreeks of onrechtstreeks, roerend of onroerend, een moreel of historisch belang voor de voormelde personen vertoont.

8. De bescherming en het onderhoud van begraafplaatsen, grafzerken, monumenten, gedenkplaten, en andere, verspreide, aandenken van voormelde personen.

9. De verdediging van de naam, het familiewapen en de morele belangen van de voormelde personen.

10. Het beheer van een portefeuille van roerende waarden, evenals het ontvangen van legaten, handgiften

of schenkingen onder gelijk welke vorm.

De Stichting zal onroerende goederen mogen aanschaffen, in stand houden, verhuren, beheren.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij eenparig besluit van de Raad van Bestuur, volgens de vereisten van statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte.

ARTIKEL 4: Duur.

De Stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Il. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING

(art. 28,5°& 34 wet)

ARTIKEL 5: Benoeming, ambtsbeëindiging. De Stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders.

De bestuurders moeten:

- ofwel oprichter zijn van onderhavige Private Stichting,

- ofwel afstammelingen zijn van de echtgenoten Jacques WILLEMOT, geboren te Gent op 19 oktober 1928,

en Jacqueline BATAILLE, geboren te Brussel op 21 augustus 1929, of echtgenoot of echtgenote of weduwe of

weduwnaar van een afstammeling van de echtgenoten Jacques WILLEMOT - Jacqueline BATAILLE zijn,

De bestuurders en voorzitter worden benoemd door de Raad van Bestuur, door coöptatie bij algemeenheid

van stemmen,

Zij kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Raad. In voorkomend geval, worden zij eerst gehoord.

Het mandaat van bestuurder of voorzitter neemt voortijdig een einde door ontslag, overlijden, burgerlijke onbekwaamheid en plaatsing onder voorlopig bewind. De bestuurder of voorzitter wordt zo snel mogelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M,oD 2.2

vervangen volgens de procedure voorzien in het vorig lid. De vervanger voltooit het mandaat van diegene die hij vervangt.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het dossier op de griffie van de rechtbank en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 6: Samenstelling van de Raad van Bestuur Vergaderingen.

De Raad van Bestuur benoemt een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en kan een vicevoorzitter benoemen,

Zij komt samen telkens wanneer het belang van de Stichting dit vereist en in ieder geval minstens éénmaal per jaar, alsook op verzoek van één bestuurder. De Raad wordt samengeroepen door middel van een uitnodiging, die de agenda bevat. De Raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Voor de volgende besluiten is evenwel een unanieme meerderheid van bestuurders vereist: bij statutenwijziging, bij vervreemding van onroerende goederen, en bij benoemingen.

Er worden notulen opgemaakt,

ARTIKEL 7; Bevoegdheid.

De Raad van Bestuur is bevoegd alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van

het doel van de Stichting. (art. 28, 5° & 34 § 1 wet)

De leden van de Raad oefenen hun ambt in college uit. (art. 28, 5° & 34 § 2)

De Raad van Bestuur kan de statuten slechts wijzigen mits een unanieme meerderheid van de bestuurders

op een vergadering van de Raad waarop zij allen aanwezig zijn. (art. 28, 7°)

In geval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de Stichting zulks vereist, kan tot een

schriftelijke besluitvorming worden besloten. (art. 34 § 2)

De leden van de Raad kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan

derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt. (art. 34 § 3 wet)

ARTIKEL 8: Vertegenwoordiging. (art. 34 § 4 wet)

De Stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte door de Raad van Bestuur, handelend door de

meerderheid van haar leden.

Tevens kan de Stichting worden vertegenwoordigd door één bestuurder, alleen handelend, voorzitter

genoemd, of door twee bestuurders, gezamenlijk handelend.

ARTIKEL 9: Onbezoldigd mandaat - terugbetaling van kasten.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend, De kosten die de bestuurders maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat kunnen worden vergoed, op voorwaarde dat zij verantwoordingsstukken voorleggen.

ARTIKEL 10: Regeling van belangenconflicten.

(art. 28,8' wet)

De bestuurder die bij een handeling met de Stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur, moet dit mededelen aan de andere bestuurder voordat de Raad een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaarigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur, Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen.

l[I. REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

ARTIKEL 11: Reglement van Inwendige Orde,

De Raad van bestuur kan een Reglement van Inwendige Orde opstellen.

IV. BOEKJAAR -- JAARREKENING  BEGROTING - ONTBINDING

ARTIKEL 12: Boekjaar  jaarrekening  begroting.

(art. 37 wet)

1, Het boekjaar van de Stichting gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

2. Ieder jaar, en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting van het volgende lopende boekjaar, overeenkomstig artikel 37 van de V&S-wet.

1. MOD 2.2

d

3. De Stichting zal een boekhouding voeren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake zoals voorzien door artikel 37 van de V&S-wet, door het K.B. van 26 juni 2003 betreffende de vereenvoudigde boekhouding van bepaalde verenigingen zonder winstoogmerk, internationale verenigingen zonder winstoogmerk en Stichtingen (B.S. 11 juli 2003), en door het K.B. van 19 december 2003 betreffende de boekhoudkundige verplichtingen en de openbaarmaking van de jaarrekening van bepaalde verenigingen zonder winstoogmerk, internationale verenigingen zonder winstoogmerk en Stichtingen (B.S. 30 december 2003).

4, De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S-wet vermelde stukken worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 13: Ontbinding  bestemming van het vermogen.

(art. 39 wet)

Alleen de Rechtbank van eerste aanleg kan de ontbinding van de Stichting uitspreken in de gevallen

bepaald door artikel 39 van de V&S-wet, op verzoek van de stichters of van één van hun rechthebbenden, van

één of meer bestuurders of van het openbaar ministerie.

Na aanzuivering van het passief, wordt het netto-actief van de Stichting overgedragen aan een andere Private Stichting waarvan het doel gelijkaardig is aan het doel van onderhavige Stichting. (art. 28,6° wet)

ARTIKEL 14: Wettigheidscontrole.

(art. 27 wet)

Om te voldoen aan artikel 27, lid 3 van de wet bevestigt ondergetekende notaris na onderzoek dat de

bepalingen van de wet inzake de Private Stichting werden nageleefd.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. BENOEMING EERSTE BESTUURDERS.

Met eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd:

1. Mevrouw BATAILLE Jacqueline, wonende te 9000 Gent, Pacificatielaan 87.

2. De heer WILLEMOT Olivier, wonende te 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90.

3. Mejuffrouw ROUVEZ Hélène, wonende te 6000 Charleroi, avenue de Waterloo 11.

4. Mevrouw LIBERT Nathalie, wonende te 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90.

Die allen verklaren te aanvaarden, Mejuffrouw ROUVEZ Hélène, en Mevrouw LIBERT Nathalie, vertegenwoordigd door de Heer Olivier Willemot ingevolge onderhandse volmacht de dato 6 juni 2012.

2. RAAD VAN BESTUUR

En daarna zijn Mejuffrouw ROUVEZ Hélène, en Mevrouw LIBERT Nathalie tussengekomen, vertegenwoordigd zoals voormeld, en is de Raad van bestuur samengekomen en heeft met algemeenheid van stemmen volgende beslissingen genomen:

Tot voorzitter, met de bevoegdheid alleen de Stichting te vertegenwoordigen, wordt benoemd:

Mevrouw BATAILLE Jacqueline,

wonende te 9000 Gent, Pacificatielaan 87.

Tot penningmeester wordt benoemd:

De heer WILLEMOT Olivier,

wonende te 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90.

Tot secretaris wordt benoemd:

Mevrouw LIBERT Nathalie,

wonende te 9030 Mariakerke, Gérard Willemotlaan 90.

2. TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN.

Het eerste boekjaar loopt van zodra de Stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot eenendertig december

tweeduizend dertien (31/12/2013).

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in het jaar tweeduizend en veertien.

w

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

f

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd Notaris Olivier VAN MAELE

Tegelijk hiermede neergelegd: uitgifte der oprichtingsakte,

fuik B - Vervolg

Voor, behouden

N aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FONDATION GERARD WILLEMOT STICHTING, AFGEKOR…

Adresse
GERARD WILLEMOTLAAN 90 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande