FONDS LIONS CLUB SINT-MARTENS-LATEM

Association sans but lucratif


Dénomination : FONDS LIONS CLUB SINT-MARTENS-LATEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.649.023

Publication

04/12/2014
ÿþ MOD 2.2

; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

J11IiNWiNu~u~iim~n~~

192 789

Voor-

behouden

aan het

Belgisch. Staatsblad





NEERGELEGD

24-11-a

RECH VAN

KOOPH TE GENT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Fonds Lions Club Sint-Martens-Latem

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstgevend doel

Zetel : Bogaertstraat 21 te 9830 Sint-Martens-Latem

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een onderhandse akte van 19 november 2014 blijkt dat:

-De heer Botte, Rudy Henri Leon, gebaren te Wetteren op 2 november 1964, gedomicilieerd en verblijvende

te 9000 Gent, Clarissenstraat 28

-De heer 13eddeleem, Peter Jozef Mirande Frank, geboren te Gent op 6 februari 1965, gedomicilieerd en

verblijvende te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Poortakkerstraat 31.

-De heer Dekeyser, Gilbert Willy René, geboren te Waregem op 21 januari 1971, gedomicilieerd en

verblijvende te 9772 Kruishoutem (Wannegem-Lede), Cieskensstraat 7.

-De heer Top, Carlo Roger Cornelius, geboren te Proven op 25 maart 1947, gedomicilieerd en verblijvende

te 9052 Gent (Zwijnaarde), Klossebos 6.

-De heer Van Belle, Christian Louis Anton, geboren te Gent op 30 september 1970, gedomicilieerd en verblijvende te 9070 Destelbergen, Ter Meerenlaan 3.

-De heer Bekaert, Iwan Marie Jozef Cornelus, geboren te Moen op 4 mei 1942, gedomicilieerd en verblijvende te 9831 Sint-Martens-Latem (Deurle), Philippe de Denterghemlaan 32.

een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals artikel meermaals gewijzigd, de VZW-wet genoemd.

Ais onderdeel van deze overeenkomst stellen de bovenvermelde personen de hierna vermelde statuten op die zullen gelden als de statuten van de vereniging.

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Fonds Lions Club Sint-Martens-Latem". Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en alle andere stukken uitgaande van de V.Z.W. moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de volgende leesbaar geschreven woorden: "Vereniging zonder Winstoogmerk" of afgekort "V.Z.W." en van de aanduiding van de zetel.

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 9830 Sint-Martens-Latem, Bogaertstraat 21, in het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats in de gemeente Sint-Martens-Latem bij beslissing door de Raad van Bestuur. Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering onder de voorwaarden voorzien in artikel 31 van deze statuten.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel alleen of samen met anderen met uitsluiting van enig winstoogmerk:

- de organisatie van activiteiten en evenementen in het kader van de community-service en dienstbetoon van Lions Club Sint-Martens-Latem (MD112) met het oog op het werven en beheren van fondsen dienstig die worden aangewend voor de liefdadigheidsdoelstellingen en sociale, medische, zorgverstrekkende, culturele, wetenschappelijke en educatieve projecten die Lions Club Sint-Martens-Later (MD112) wenst te ondersteunen

- het financieel of moreel steunen en begeleiden van liefdadigheidsdoelstellingen, sociale, medische, zorgverstrekkende, culturele, wetenschappelijke en educatieve projecten of van de groepen of verenigingen die zich richten op de sociale, culturele of morele welvaart die Lions Club Sint-Martens-Latem wenst te ondersteunen

Zij kan bovendien alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

4 MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de

opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel

overeenstemt of dit bevordert.

Artikel 5

De vereniging is enkel samengesteld uit werkende leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal

van de leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Kunnen enkel lid zijn en blijven van de vereniging: de leden die als actief lid zijn en zijn geregistreerd in de

ledenlijst van Lions Club Sint-Martens-Latem (MD112).

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te [even;

b. De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 6

Eenieder die wenst lid te worden moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal de kandidatuur van elk nieuw lid onderzoeken en erover beslissen, rekening houdende met de toelatingsvoorwaarden bepaald hiervoor. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

De beslissing wordt schriftelijk ter kennis gebracht van de kandidaat. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts na één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 7

Elk lid van de vereniging is vrij om zich op elk moment uit de vereniging terug te trekken mits zijn ontslag in te dienen, via een aangetekende brief aan de Raad van Bestuur, zonder daarbij een reden te moeten opgeven.

Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na een hem bij post aangetekende brief toegezonden herinnering, wordt geacht ontslag te nemen,

Noch het lid dat ontslag genomen heeft uit de vereniging, noch zijn rechthebbenden of erfgenamen, hebben enig recht op de activa van de vereniging en kunnen onder geen enkel beding terugbetaling eisen van de betaalde lidgelden aan de vereniging of van enige andere sommen betaald aan de vereniging. Wanneer een lid weigert om zijn lidgeld te betalen, dan heeft de Raad van Bestuur het recht om deze weigering als een ontslag van het lid te beschouwen.

Artikel 8

Behoudens indien een lid niet meer voldoet aan de voorwaarde van artikel 5 hetgeen door de raad van bestuur louter dient te worden vastgesteld op basis van bewijskrachtige stukken, kan de uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken mits een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden.

De Raad van Bestuur stelt het lid in kennis van het voorstel van uitsluiting via aangetekende brief.

Het lid, dat het voorwerp uitmaakt van een uitsluiting, heeft het recht om de middelen voor zijn verdediging aan te brengen voor de algemene vergadering. Dit kan gebeuren, via een geschrift, vooraleer de algemene vergadering samenkomt om deze uitsluiting vast te stellen, of mondeling op de algemene vergadering zelf.

De algemene vergadering beslist over de uitsluiting van een lid volgens de vormen en voorwaarden voorzien in de wet.

Het lid dat het voorwerp uitmaakt om uitgesloten te worden mag niet deelnemen aan de stemming met betrekking tot zijn uitsluiting en zijn.aanwezigheid wordt niet in aanmerking genomen voor de berekening van het quorum.

De beslissing van de algemene vergadering met betrekking tot de uitsluiting van een lid is definitief en moet niet gemotiveerd zijn.

De beslissing wordt gemeld aan het lid via een aangetekende brief met een gecertificeerde kopie van de beslissing als inhoud.

De uitsluiting is effectief op de datum aangeduid in de kennisgeving.

Noch het uitgesloten lid zelf, noch zijn rechthebbenden of erfgenamen, hebben enig recht op de activa van de vereniging en kunnen onder geen enkel beding terugbetaling eisen van de betaalde lidgelden of van enige andere sommen betaald aan de vereniging.

Artikel 9

Het bedrag van de eventuele jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld door de algemene vergadering, Deze mag niet meer bedragen dan vijfentwintig euro (25,00 EUR), doch dit bedrag mag jaarlijks geïndexeerd worden op basis van de consumptie-index (aanvangsindex 1 juli 2014 - basis 2013: 100,55).

Artikel 12

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4) kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

6) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

.

%. MoD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge 7) de uitsluiting van leden;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13

De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen uiterlijk op 31 december van elk jaar. Op deze vergadering worden de rekeningen van het verlopen boekjaar en de begroting voor het volgend jaar goedgekeurd.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten er op worden uitgenodigd,

Artikel 14

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief of per e-mailbericht, ondertekend door de secretaris in naam van de Raad van Bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de bij de wet voorziene gevallen, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 15

Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen, hetzij persoonlijk, hetzij vertegenwoordigd door een ander lid van de vereniging. leder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen,

Artikel 16

ln de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht en ieder lid beschikt over één stem.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan enkel worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een wijziging die betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht, kan echter enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld minstens vier en maximaal vijf bestuurders, natuurlijke personen, die behoudens voor wat betreft de eerste benoemingen bij de oprichting, leden van de vereniging dienen te zijn.

Het aantal bestuurders moet evenwel altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden gekozen door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van een jaar uit de effectieve leden van de vereniging waarvan 3 bestuurders worden verkozen onder kandidaten voorgesteld door leden van de vereniging die deel uitmaken van het actieve bestuur van Lions Club Sint-Martens-Latere (MD112).

De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Elke bestuurder kan zijn mandaat beëindigen mits daarvan schriftelijk kennis te geven aan de Algemene Vergadering.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 20

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Een lid van de raad kan één of meer van deze functies vervullen. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 23

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, behalve de handelingen die krachtens de wet of deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren,

De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement, Wijziging aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 24

l/ MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De handelingen die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere volmacht, ondertekend door 2 bestuurders waarvan een hetzij de voorzitter, hetzij de ondervoorzitter, hetzij de secretaris is van de Raad van Bestuur.

Voor handelingen van dagelijks bestuur wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door een bestuurder.

Zij dienen ten overstaan van derden geen bewijs van hun machten voor te leggen.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 25

Door de bestuurders of hun vertegenwoordigers worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Artikel 26

De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn elk afzonderlijk gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevigheden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Artikel 28

Het boekjaar van de vereniging loopt van één juli van ieder jaar tot dertig juni van het erop volgend jaar . Artikel 30

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging,en kan onder geen enkele voorwaarde bij wijze van dividenden of enige andere manier aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 31

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zoverre het aantal leden daardoor niet daalt beneden drie.De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, mits minstens twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De vereniging kan eveneens worden ontbonden, mits een gerechtelijke beslissing.

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto-activa van het patrimonium moet worden gegeven.Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaar(s) worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 32

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut waarvan het doel zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor deze vereniging werd opgericht. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen rekening houdend met de doelstellingen van de VZW en bij gebrek aan meerderheid aangaande de bestemming, zal het netto-actief voor 50% toekomen aan Lions Club International Foundation (LCIF) voor 50% en aan HUMANITAIR FONDS VAN DE LIONS CLUBS VAN BELGIE VZW, Houba De Strooperlaan 90, 1020 Brussel (Ondernemingsnummer 887.666.695). Het netto-actief zal onder geen voorwaarde kunnen worden uitgekeerd aan de leden.

TIJDELIJKE BEPALINGEN

Eerste leden

De eerste leden van de vereniging zijn de oprichters van deze vereniging die allen voldoen aan de voorwaarde om te lid te worden en actief lid zijn van Lions Club Sint-Martens-Latem.

Benoeming bestuurders

Ter gelegenheid van de oprichting worden volgende personen benoemd tot bestuurders van de vennootschap:

-De heer Rudy Botte, voornoemd

-De heer Christian Van Belle, voornoemd

-De heer Bekaert, Iwan, voornoemd

-De heer Claeys, Bruno Gefein Georges, geboren te Dendermonde op 16 februari 1964, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, Einde Were 274 bus 401.

-De heer Dossche, Jacques Seraphin Marie Iréné, geboren te Deinze op 14 juni 1946, gedomicilieerd en verblijvende te 9830 Sint-Martens-Latem, Bogaertstraat 21

Voor ontledend uitteksel

samen hiermee neergelegd: oprichtingsakte

Getekend: Jacques Dossche, bestuurder, Iwan Bekaert, Christian Van Belle, beide oprichter en bestuurder

Coordonnées
FONDS LIONS CLUB SINT-MARTENS-LATEM

Adresse
BOGAERTSTRAAT 21 9830 SINT-MARTENS-LATEM

Code postal : 9830
Localité : SINT-MARTENS-LATEM
Commune : SINT-MARTENS-LATEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande