FONDS MILIEUPROJECTEN EN EDUCATIEVE PASSAGIERSVAART SCHELDEBEKKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : FONDS MILIEUPROJECTEN EN EDUCATIEVE PASSAGIERSVAART SCHELDEBEKKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.526.762

Publication

08/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie _.~,

GRIFFIE HECHTRAKI r_ ~AN-KOOPH.ANUÇL

111111111111111111111111

*11122523*

2 7. 07. 2011

DENDERMONDE

E -- 0421.526.762

.. :.. Fonds Milieuprojecten en Educatieve Passagiersvaart Scheldebekken

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge Vereniging Zonder Winstoogmerk

-22_z-;i : Heilig Hartlaan 30 9300 Aalst

Nieuwe statuten; raad van bestuur ontslag en toetredingen; dagelijks bestuur.

De stemgerechtigde leden, in buitengewone algemene vergadering bijeen op 27 juni 2011 te 9300 Aalst, Heilig Hartlaan 30, besluiten met eenparigheid van stemmen om de nieuwe statuten als volgt te bepalen::

NIEUWE STATUTEN

Titel I  DE VERENIGING

Artikel 1. De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. De oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 30/04/1981 met identificatienummer 3353/81.





Artikel 2. De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur en draagt de naam:Fonds Milieuprojecten en Educatieve Passagiersvaart Scheldebekken

Artikel 3. De zetel is gevestigd te 9300 Aalst, Heilig Hartlaan 30, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Hij kan door een beslissing van de algemene vergadering naar een ander adres overgebracht worden.

Titel Il  DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Artikel 4.

§1. De vereniging stelt zicht tot doel financiële middelen te vergaren ter financiering en ondersteuning van

milieuprojecten en educatieve passagiersvaart in het Scheldebekken.

§2.Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle wettelijke middelen gebruiken, en alle nuttige initiatieven

nemen.







§3.De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend bestéed wordt aan het hoofddoel.



TITEL III  LIDMAATSCHAP

Artikel 5. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden.



Artikel 6. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

Al de oprichters van de vereniging zijn effectieve leden. Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon, organisatie of vereniging zich kandidaat stellen als effectief lid. Zij richten hun kandidatuur aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering besluit bij gewone meerderheid en zonder beroep over de aanvaarding van nieuwe effectieve leden. Al de effectieve leden zijn leden met stemrecht in de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden recto : Naam en hoedanigheid 'Jan da ins;rurnenterer:de ,ru tas. inzitzq ran de perso(o)n(en bevoegd de vereniging, stichting of o:-ganisme tin 2ana_ie:i rien derden r vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. Deze besluit bij gewone meerderheid en zonder beroep over de aanvaarding van nieuwe toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel S.

§1. Zowel effectieve  als toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken. Deze mededeling van ontslag kan op gelijk welke wijze (mondeling; schriftelijk; per fax of e-mail) aan de voorzitter van de raad van bestuur worden overgemaakt. Het ontslag wordt effectief één week na deze mededeling.

Wanneer een lid zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt binnen de zes maand na een schriftelijke herinnering, wordt het geacht ontslagnemend te zijn.

§2. Leden die in hun hoedanigheid van gemandateerde van een vereniging, stichting, instelling, groep of rechtspersoon lid geworden zijn, moeten te allen tijde het bewijs kunnen leveren van de geldigheid van hun mandaat, zoniet zijn ze ambtshalve ontslagnemend. De mandaterende vereniging, stichting, instelling, groep of rechtspersoon heeft op elk ogenblik het recht dit mandaat te herroepen. Deze herroeping wordt schriftelijk aan de voorzitter van de vereniging meegedeeld.

§3.De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§4. De uitsluiting en het ontslag doen alle rechten verliezen op het maatschappelijk bezit en op de gestorte bijdragen.

§5. Een ontslagnemend lid verplicht zich tot de betaling van de lidmaatschapbijdrage voor het volledige jaar.

Artikel 9. De leden van de vereniging hebben geen enkel verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw.

De bijdrage van de effectieve en toegetreden leden wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering. Deze bijdrage mag niet meer dan 1.000,00 euro bedragen.

TITEL IV  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. Zij beslist over:

Q'De wijziging van de statuten van de vereniging.

ODe benoeming en de afzetting van de bestuurders.

DDe benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval er een

bezoldiging wordt toegekend.

DDe kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

Q'De goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening.

Q'Het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage.

DDe uitsluiting van de leden.

DDe ontbinding van de vereniging.

DDe omzetting van de vereniging naar een vennootschap met sociaal oogmerk.

DAlle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11. Er moet elk jaar minimum één algemene vergadering gehouden worden. De jaarlijkse statutaire vergadering moet plaatsgrijpen in de loop van de eerste jaarhelft.

Artikel 12. Aile leden worden tot de algemene vergadering uitgenodigd door de voorzitter van de raad van bestuur bij eenvoudige brief, ten minste acht dagen voor de vergadering. De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd. Deze uitnodiging mag ook via fax of e-mail gebeuren. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Daartoe is een schriftelijke machtiging vereist. Geen enkel lid mag meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 13.. Elk voorstel dat ondertekend is door 1/20 van het op de jongste ledenlijst voorkomend aantal leden, moet op de agenda geplaatst worden. De algemene vergadering kan enkel beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, indien 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

Artikel 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering van deze, door de ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

MQD2.2

Artikel 15. Behoudens de bij de wet voorziene uitzonderingen is de algemene vergadering regelmatig samengesteld als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien de vergadering niet geldig

kan beraadslagen beslist een volgende over dezelfde dagorde, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16.leder lid heeft een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet het anders bepaalt; met name als het wijzigingen aan de statuten; wijzigingen aan het doel of een besluit tot ontbinding van de vereniging betreft.

Artikel 17. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen die ondertekend worden door twee leden van het dagelijks bestuur. De notulen worden tevens bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de door de Koning bepaalde wijze. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

TITEL V - BESTUUR.

Artikel 18.

§1. De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen die lid zijn van de vereniging. Zij worden door de algemene vergadering verkozen voor een onbepaalde termijn.

§2.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een formeel schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

.ó Artikel 19. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester,die met het dagelijks bestuur worden belast. Het dagelijks bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij afwezigheid van de voorzitter, worden

e zijn functies uitgeoefend door de secretaris.

Artikel 20. De raad van bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van minstens drie bestuurders. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Hij kan slechts geldig beslissen als ten minste de helft van zijn leden aanwezig is en bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

ó Artikel 21. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen. Deze worden ondertekend door twee leden van het dagelijks bestuur. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter

ó inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de Koning bepaalde

ó

wijze. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van

de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst

b

et

Artikel 22.

et §1.De raad van bestuur is bevoegd voor aile daden van bestuur en beschikking. Hij oefent alle et

bevoegdheden uit die door de wet of door de statuten niet aan de algemene vergadering zijn opgedragen. De beslissingen worden genomen met volstrekte meerderheid van stemmen.

§2.De vzw is financieel verbonden door de handtekening van de voorzitter, de secretaris of van de penningmeester. Ook tegenover derden is de vzw verbonden door de handtekening van de voorzitter, de secretaris of van de penningmeester.

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur of docr een door deze raad aangeduide bestuurder.

§3.De raad van bestuur kan bovendien het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan één van zijn leden of aan een derde die, in voorkomend geval, de titel draagt van gemachtigde of afgevaardigd

et

bestuurder.. De raad van bestuur kan op ieder ogenblik dit mandaat beëindigen en een nieuwe gemandateerde

pq of afgevaardigd bestuurder aanduiden.

TITEL VI  FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 23. De vereniging kan onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

r .;n

Vervolg

Artikel 24. Het maatschappelijk jaar begint op de eerste januari en eindigt de éénendertigste december van ieder jaar.

Artikel 25. leder jaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VII- ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 26. Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 27. In geval van ontbinding en vereffening wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door algemene vergadering aangeduide vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

In diezelfde algemene vergadering word het de huidige leden van de raad van bestuur opnieuw verkozen

als lid van de raad van bestuur:

Baite Dolores, Botermelkstraat 55 te 9300 Aalst en geboren te Luik op 06/0311952

Moens Guido, Jozef Meganckstraat 29 te 9300 Aalst en geboren te Denderbelle op 29/01/1950

Van Belle Nicole, Zwartenbroek 13 te 1750 Lennik en geboren te Vlezenbeek op 02/05/1950

Van Malderen Emmie, Spoelstraat 15 te 9300 Aals en geboren te Aalst op 05/05/1951

Deze raad van bestuur, onmiddellijk in vergadering bijeen, verkiest tot dagelijks bestuur:

Voorzitter:Moens Guido, Jozef Meganckstraat 29 te 9300 Aalst en geboren te Denderbelle op 29/01/1950 Secretaris: Van Belle Nicole, Zwartenbroek 13 te 1750 Lennik en geboren te Vlezenbeek op 02/05/1950 Penningmeester:Baita Dolores, Botermelkstraat 55 te 9300 Aalst en geboren te Luik op 06/03/1952

Aalst, 27 juni 2011

Moens Guido

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notatis, hetzij van de perso,o;nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien von derden te vertegenwroordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
FONDS MILIEUPROJECTEN EN EDUCATIEVE PASSAGIE…

Adresse
HEILIG HARTLAAN 30 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande