FORINT

Association sans but lucratif


Dénomination : FORINT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.697.820

Publication

05/12/2014
ÿþMOD 2.2

td;t 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE REf:HTiigr~K AN KOOPHANDEL GENT

2 6 NOV. 2014

AFDELING DENDERMONDE Griffie

i 19 18541+ II Il

Ondernemingsnr: s0Ç 69-i- ó20

Benaming

(voluit) : Forint

(verkort) : Forint

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Van Cromphoutstraat 151001, 9230 Wetteren

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

(.Naam, zetel, doel en duur

Art. 1 De vereniging draagt de naam "Forint vzww'.

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Van Cromphoutstraat 151001, 9230 Wetteren gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Oost-Vlaanderen. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen. De algemene vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3 De vereniging heeft als doel het organiseren van evenementen en activiteiten ter bevordering en promotie van muziek, sport,... en het samenbrengen van verschillende leeftijdgroepen.

Ter bevordering van het maatschappelijk doel kan zij overeenkomsten aangaan met gelijkgerichte verenigingen. Zij mogen alle roerende en onroerende verrichtingen nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, ze kan op gelijk welk tijdstip ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Il. Leden

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 6 De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

De Winne Bram, Van Cromphoutstraat 15/001, 9230 Wetteren

Meganck Tom, Stationsstraat 104(001, 9260 Wichelen

Van Hecke Ruth, Van Cromphoutstraat 15/001, 9230 Wetteren

Art, 7 De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie zijn. De stichtende leden zoals in artikel 6 werden opgesomd zijn de effectieve leden. De toegetreden leden hebben geen stemrecht. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de algemene vergadering. Het lidmaatschap kan nooit meer dan ¬ 250 bedragen. Bij het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden.

III.Algemene Vergadering

Art. 8 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en beslist volgende zaken: "de wijziging van de statuten;

" de benoeming en afzetting van de bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van de leden;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" de vaststelling van het lidmaatschap;

" aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9 De beslissing van de algemene vergadering worden opgenomen in het verslag dat ter inzage ligt bij de maatschappelijke zetel van de vereniging. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter of diens vervanger.

De algemene vergadering moet minstens tweemaal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de maand oktober en de maand april.

Art. 10 Een buitengewone algemene vergadering kan steeds bijeengeroepen worden, hefzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 11 De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger aangeduid door de raad van bestuur.

Art. 12 De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigers. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige vertegenwoordigde stemmen. Behoudens andersluidende bepaling opgenomen in de wet op de vzw's. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem.

Art. 13 Elk effectief lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

IV.Raad van bestuur

Art, 14 De vereniging wordt bestuurd door de raad van minimum drie bestuurders. Zijn worden benoemd door de algemene vergadering. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overtijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van hun lidmaatschap. iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Art. 15 De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en bepaald hun bevoegdheden.

Art. 16 De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

Art. 17 De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 18 Tegenover de leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur nodig.

Art. 19 De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, met een minimum van vier maa! per jaar. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 20 Beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. De beslissingen worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de voorzitter, secretaris en aile aanwezige bestuurders.

Art. 21 De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun ambt is kosteloos.

V.Rekeningen en begrotingen

0

MOI) 2.2

Luik B - Vervolg

Art, 22 Het boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf, de oprichting tot 31 december. De rekeningen en begrotingen zullen door de raad van bestuur aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

VI. Ontbinding

Art. 23 De bestemming van het netto-vermogen van het maatschappelijk bezit zal bij ontbinding plaats vinden ten voordele van een vereniging die gelijkaardige doeleinden nastreeft.

Art, 24 Het huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 25 Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk. VILBenoeming bestuurders

Art, 26 Worden benoemd als leden van de raad van bestuur door de algemene vergadering van 24 oktober 2014:

De Winne Bram, Van Cromphoutstraat 15/001, 9230 Wetteren

Meganck Tom, Stationsstraat 104/001, 9260 Wichelen

Van Hecke Ruth, Van Cromphoutstraat 151001, 9230 Wetteren

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: De Winne Bram

Penningmeester: Meganck Tom

Secretaris: Van Hecke Ruth

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

_t VLtor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
FORINT

Adresse
VAN CROMPHOUTSTRAAT 15/001 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande