FOTO- EN DIAKRING NIEUW GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : FOTO- EN DIAKRING NIEUW GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 870.709.018

Publication

22/03/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude aan het Belgisci

Staatsble

NEERGELEGD

1 3 !MARI 2013

RECHTE N

KOOPHAND ENT

Ondernemingsnr : 0870.709.018

Benaming

(voluit) : Foto- en Diakring Nieuw Gent

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Brusselseweg 184 - 9050 Gentbrugge

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van 23 januari 2013 werd beslist de statuten als volgt te wijzigen :

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam : Fotoclub Nieuw Gent. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" (vzw).

Art. 5. De vzw bestaat uitsluitend uit effectieve leden en telt er minstens vier. Enkel natuurlijke personen kunnen als effectieve leden toetreden, mits aanvaard te worden door de Algemene Vergadering. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Art. 8. Wanneer een lid voorgedragen wordt tot uitsluiting zal deze laatste ingelicht worden per aangetekend schrijven. In voornoemd aangetekend schrijven zal aan het betrokken lid éénmaal de mogelijkheid geboden worden om gehoord te worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Bij geheime stemming en met een twee derden meerderheid van het aantal aanwezige effectieve leden, wordt een lid uitgesloten. De Raad van Bestuur kan effectieve leden die de statuten zwaar overschrijden of die de normen van welvoeglijkheid duidelijk overschrijden, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

Art, 10. Nieuwe leden verklaren zich akkoord met de naleving van het vigerende huisreglement. De verbintenis van elk effectief lid van de vereniging wordt strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdragen. Deze worden elk jaar door de Algemene Vergadering vastgesteld op een bedrag gelijk voor alle leden, zonder dat dit bedrag tweehonderdvijftig Euro mag overschrijden. Het lidgeld is jaarlijks op eenvoudige vraag aan de penningmeester op voorhand te betalen.

Art. 15. De financiële verplichtingen worden uitgevoerd door de penningmeester in opdracht van de Raad van Bestuur. Een volmacht wordt aan de voorzitter gegeven. De handtekening van de penningmeester is; bindend voor de financiële verrichtingen van de vzw voor bedragen tot maximum 500 Euro of na machtiging; door de voorzitter voor hogere bedragen.

Art. 16. De vereniging wordt in rechte, als aanlegster en als verweerster vertegenwoordigd door een afgevaardigde van de Raad van Bestuur.

Art. 17. De Algemene Vergadering van de vereniging is samengesteld uit alle effectieve leden. De leden van de Raad van Bestuur maken ambtshalve deel uit van de Algemene Vergadering. Alle effectieve leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken elk over één stem. De functies binnen de Algemene Vergadering worden kosteloos vervuld.

Art. 18. De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Tot haar

bevoegdheden zijn voorbehouden:

'de wijziging en goedkeuring van de statuten van de vereniging

.de aanstelling, ontslag en uitsluiting van de bestuurders

.de goedkeuring van de rekeningen en de begrotingen

'de ontbinding van de vereniging

ede aanvaarding van de voorgedragen leden en de uitsluiting van leden

'de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage van de leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

T f . MOD 2,2

" alle door de statuten aan de Algemene Vergadering toegekende bevoegdheden

Art. 19. Minstens één maal per jaar wordt een Algemene Vergadering gehouden tijdens het eerste kwartaal van het burgerlijk jaar, Een bijzondere Algemene Vergadering zal gehouden worden telkens het belang van de vereniging dit vereist. Een Algemene Vergadering wordt gehouden indien tenminste één vijfde der effectieve leden hier schriftelijk om verzoekt. Elke vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur in de bijeenroeping vermeld. Alle effectieve leden moeten erop uitgenodigd worden.

Art. 20. De bijeenroepingen worden gedaan door de Raad van Bestuur, schriftelijk of per e-mail en tenminste acht dagen voor de vergadering, gericht aan elk effectief lid en ondertekend in naam van de Raad van Bestuur, door de voorzitter of door twee bestuurders. Het bericht zal de agenda bevatten. De vergadering mag enkel de op de agenda vermelde punten behandelen.

Art. 21. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de secretaris,

Art. 22. Aile effectieve leden hebben het recht de vergadering bij te wonen en eraan deel te nemen op voorwaarde dat hun lidgeld betaald werd ten laatste één maand na de start van het lopende maatschappelijk jaar. Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari.

Art. 23. In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige effectieve leden is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (de helft + één) van de uitgebrachte stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 24. Tot wijziging van de statuten en de ontbinding kan slechts worden besloten indien één van de bovengenoemde punten gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze twee vergaderingen genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de Burgerlijke Rechtbank moeten bekrachtigd worden. Voor elke statutenwijziging en de ontbinding is bovendien een meerderheid van vier-vijfden der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering.

Art. 25. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts besloten worden indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is en er bovendien een vier-vijfden meerderheid voor

Art. 26. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in een verslag opgenomen. Dit verslag wordt door de secretaris opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het verstag ligt ter inzage op het secretariaat ter inzage van de effectieve leden.

Art. 27. De interne werking en alle door de statuten niet voorziene gevallen, worden beschreven in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement kan te allen tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur.

Art. 28. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. Op 31 december van elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen werkjaar door de raad van bestuur afgesloten en de begroting voor het volgend werkjaar opgesteld. Ze worden gelijktijdig onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art. 29. Het financieel verslag wordt ieder jaar door de penningmeester ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering en dit binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar,

Art. 30, Twee commissarissen worden aangeduid door de Algemene Vergadering. Zij worden belast met het nazicht van de rekeningen en de boekhoudkundige stukken en brengen hierover ter goedkeuring verslag uit aan de Algemene Vergadering.

Art. 31. In alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welke ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, zal het overblijvend netto maatschappelijk bezit, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, overgedragen worden aan een vereniging met een socio-cultureel doel.

Art, 32. Voor alles waarin het niet duidelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige aard van toepassing,

In dezelfde Algemene Vergadering van 23 januari 2013 werd beslist

- het ontslag als bestuurder te aanvaarden van : Roland Overkleeft

- te benoemen tot bestuurder : Hans Verleysen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Functieverdeling

- Rudy De Cleene - voorzitter

- Mario Wyckaert - secretaris

- Hans Verieysen - penningmeester

Voor- Luik B - Vervaiq

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Rudy De Cleene - bestuurder

Tegelijk hiermee neergelegd : coördinatie statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste hiz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzll van de perso(olnfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vortegenwoordigon

Versa : Naam en handtekening

Coordonnées
FOTO- EN DIAKRING NIEUW GENT

Adresse
OUDE BRUSSELSEWEG 184 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande