FOTOCLUB AALST VERENIGING

Association sans but lucratif


Dénomination : FOTOCLUB AALST VERENIGING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.989.757

Publication

11/04/2011
ÿþ MOb 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor. behoud aan hE Belgisc Staatsbl 1111111311111111111111I1111



GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

3 0. á3. 2011

I

DENDPIeetNDE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 4 5g y

Benaming

(voluit) : FOTOCLUB AALST VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

(verkort) : FOTOCLUB AALST VZW

Rechtsvorm : VERENINIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : BRUSSELSESTEENWEG 95 9300 AALST

Onderwerp akte : OPRICHTING FOTOCLUB AALST VZW 23 MAART 2011

Statuten van de vzw

Fotoclub Aalst vereniging zonder winstoogmerk

Brusselsesteenweg 95 9300 Aalst

De ondergetekenden, stichtende leden:

Swillens Gert, Cesar Haeltermanstraat 68, 9300 Aalst, Belg

Van Geit Veronique, Gentsestraat 34 9300 Aalst, Belg

Olievier Bj6m, Koeistraat 20,9300 Aalst, Belg

Luyten Marc, Brusselsesteenweg 95, 9300 Aalst, Belg

Joris Herman, Nieuwbeekstraat 4B2, 9300 Aalst, Belg

Van Noten Christiaan, Kwalestraat 112, 9320 Nieuwerkerken, Belg

Gebruers Peter, Spaarzaamheidstraat 71, 9300 Aalst, Belg

Sonck Serge, Keiberg 11, 9450 Haaltert, Belg

Veillefon Nancy, Park Terlinden 12833, 9300 Aalst, Belg

verklaren bij deze tussen hen en al degenen die later tot de vereniging zullen toetreden, wat volgt overeen te komen.

TITEL I: Benaming - Zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht onder de benaming "Fotoclub Aalst vereniging zonderwinstoogmerk", De verkorte benaming luidt Fotoclub Aalst vzw. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9300 Aalst, Brusselsesteenweg 95. Hij kan, bij beslissing van de raad van bestuur, worden overgebracht naar elke andere plaats in Oost - Vlaanderen. Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekend gemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad. De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijke arrondissement Dendermonde. De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

TITEL Il: Doel

Artikel 3

De vereniging stelt zich onder andere tot doel: de fotografie in als zijn facetten (analoge en digitale fotografie, zwart-wit en kleurfotografie) te beoefenen en te bevorderen en hiertoe alle middelen aan te wenden, bespreking van het werk van de aangesloten leden te organiseren, fotoshoots te organiseren in clubverband, in studio of op locatie, interne vorming te organiseren voor de leden met eventuele aantrekking van externe sprekers, uitstappen te organiseren, toonmomenten te organiseren ...

Titel III: Duur

Artikel 4

De vereniging is voor onbeperkte duur opgericht maar kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel IV: Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie. De eerste leden zijn de ondergetekende oprichters. Eenieder die wenst toegetreden lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist, zonder recht op beroep, over de aanneming van nieuwe leden. De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie. De effectieve leden zijn de huidige bestuurders, en de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Artikel 6

Ontslagnemingen en uitsluitingen van leden gebeuren overeenkomstig de bepalingen van artikel 12 van de wet. De effectieve en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij gewone brief of email werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2

Ontslagnemende, of uittredende leden, mede de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op enig deel in het vermogen van de vereniging - zij hebben evenmin het recht afrekeningen te eisen, zegels te doen leggen, staten of inventarissen te doen opstellen.

Titel V: Maatschappelijk kapitaal en bijdrage

Artikel 8

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage vastgesteld door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. Deze bijdrage zal niet hoger zijn dan 250,00 euro per jaar.

Artikel 9

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en zal bestaan uit :

-bijdragen van de aangesloten leden

vrijwillige giften

subsidies.

Titel VI: Beheer

Artikel 10

De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, verkozen onder de leden door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar. Hun mandaat eindigt slechts bij overlijden, ontslag of afzetting door de algemene vergadering. Ingeval van vacatuur tijdens een mandaat wordt een voorlopig bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Deze voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. In het geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 11

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen voor alles wat niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering wordt voorbehouden, namelijk.:

1. Wijziging van de statuten

2. Benoeming en afzetting van de bestuurders

3. Goedkeuring van begrotingen en rekeningen

4. Vrijwillige ontbinding

5. Uitsluiting van leden

Artikel 12

De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, ondertekend ofwel door de voorzitter ofwel door twee bestuurders, die ten overstaan van derden geen staving van hun rechten dienen te geven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13

De raad mag in deze zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek toestaan, hypothecaire handlichting geven, in één woord de vereniging in alle omstandigheden geldig verbinden. Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 14

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, in de maatschappelijke zetel, tenzij de uitnodigingsbrief een andere plaats vermeldt. De uitnodiging vermeldt de agenda. De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplichtend wanneer één vijfde van zijn leden daarom verzoekt. Behoudens in dringende gevallen wordt de uitnodiging ten minste acht dagen op voorhand verstuurd.

Artikel 15

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is; is deze voorwaarde niet vervuld dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze nieuwe vergadering zijn de beslissingen geldig ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid, onthoudingen niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Ingeval van geheime stemming en staking van stemmen, is het voorstel verworpen. De stemming zal geheim zijn indien de helft der aanwezige leden hierom verzoekt. Elke bestuurder mag schriftelijk volmacht geven aan één van de andere bestuurders om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag één bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 16

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door diegenen die hun functies waarnemen. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen, bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 17

De raad van bestuur kan "het dagelijks bestuur van de vereniging" alsook de "vertegenwoordiging van dat bestuur" opdragen aan een gedelegeerd bestuurder, verkozen onder zijn leden en waarvan hij de machten en gebeurlijk het salaris of de bezoldiging vaststelt.

Artikel 18

De bestuurders en leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. De bestuurders zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel VII: Algemene Vergadering

Artikel 19

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar en dit voor de dertigste van de maand januari en telkens als de raad van bestuur het nuttig acht. Zij moet bijeengeroepen worden indien één vijfde van de leden hierom verzoekt. De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel ven erelid van de vereniging toekennen.

Artikel 20

De bijeenroepingbrief wordt aan de leden per gewone post of per email gestuurd ten minste acht dagen op voorhand en bevat de agendapunten. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 21

De algemene vergadering gedraagt zich, wat het aantal aanwezigen en de stemming betreft, naar de bepalingen van de wet. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering. Toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen maar hebben geen stemrecht.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en één bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden het ter plaatse kunnen inzien. Alle leden of derden, die er belang bij hebben, kunnen d.m.v. een schriftelijk verzoek uittreksels bekomen, die worden ondertekend door de voorzitter en door een bestuurder. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand worden bekend gemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt tevens voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur. In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Titel VIII: Algemene Bepalingen

Artikel 23

De wijziging van data van afsluiten van het boekjaar werden goedgekeurd op de buitengewone vergadering van 23 maart 2011. Derhalve zal een overgangsperiode worden opgemaakt van 23 maart 2011 tot 31 december 2011. Het boekjaar van de vereniging vangt aan vanaf 2012 op 1 januari van elk jaar en wordt afgesloten op 31 december van datzelfde jaar. In de loop van de maand januari daaropvolgend zullen de rekening en het verslag van het vorige dienstjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering worden onderworpen. De begroting en het jaaractieplan zullen aan de goedkeuring van de algemene vergadering van de maand januari worden onderworpen. De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing , van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 24

Ingeval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechterlijk, zal het netto resterend maatschappelijk activa, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan één of meerdere werken met gelijkaardig doel als dit van de huidige vereniging, aan te wijzen door de algemene vergadering. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken,of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Artikel 25

Voor al hetgeen niet uitdrukkelijk door onderhavig statuut geregeld is, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Alzo goedgekeurd op de stichtingsvergadering van 23 maart 2011 gehouden te Molenstraat 51, 9300 Aalst, door de stichtende leden

Fotoclub Aalst vereniging zonder winstoogmerk

Brusselsesteenweg 95 9300 Aalst

Benoeming van de beheerders

Op de algemene vergadering van 23 maart 2011, gehouden te 9300 Aalst, Molenstraat 51, werden volgende personen benoemd tot beheerder:

Marc Luyten, Brusselsesteenweg 95, 9300 Aalst 55.09.25-317.54 voorzitter

Gebruers Peter, Spaarzaamheidstraat 71, 9300 Aalst 67.09.26-037.71 ondervoorzitter

Veillefon Nancy, Park Terlinden 12B33, 9300 Aalst 79.12.15-047.82 secretaris

Olievier Beirn, Koeistraat 20, 9300 Aalst 66.06.04-092.52 penningmeester

Aalst, 23 maart 2011

Marc Luyten

voorzitter

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

De vereniging Fotoclub Aalst vereniging zonder winstoogmerk kan ten aanzien van derden vertegenwoordigd worden door:

Marc Luyten, Brusselsesteenweg 95, 9300 Aaalst, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FOTOCLUB AALST VERENIGING

Adresse
BRUSSELSESTEENWEG 95 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande