FRONTROW

Association sans but lucratif


Dénomination : FRONTROW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.729.484

Publication

18/11/2011
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerleg ing van de akte ter griffie

MOº%V1T GRIFFIE RECHTBANK DIRCTIONGE~ VHiV r\IJCJI~t,~iii~~t

~

IVE NIS Ifl IIIIIII~I IYIIII

*11174259*

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : vzw FrontRow

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint Jorisstraat 21, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden,

-Clopterop, Angeline, Ouden Dendermondsesteenweg 299, 9300 Aalst, geboren op 11 maart 1988 in Aalst.

-Van Lierde, Charlotte, Tolstraat 2 bus 31, 9320 Nieuwerkerken, geboren op 26 februari 1989 in

Dendermonde.

-Van Meerhaege, Maxim, Dendermondesteenweg 82, 9070 Destelbergen, geboren op 1 december 1990 in

Oostende.

-Sergeant, Jeroen, Wijmenstraat 37, 9340 Impe, geboren op 12 december 1991 in Aalst.

-Lambrecht Silke, Kapelleommegang 60, 9310 Herdersem, geboren op 18 juni 1990 in Aalst.

-Adam Evelien, Groendal 135, 9420 Mere (Erpe-Mere), geboren op 22 januari 1989 in Gent.

Zijn op 13/08/2011 overeengekomen om, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "FrontRow" op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " vzw FrontRow ", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sint Jorisstraat 21, 9300 Aalst, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is culturele, vormende en sociale activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen te organiseren in Vlaanderen.

Daartoe kan zij onder meer een atelier, podium, kunstencentrum en ontmoetingscentrum inrichten en beheren.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of er aan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het doel, zoals ondermeer het organiseren van tentoonstellingen, optredens, workshops, vorming, etc.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Hoofdstuk 2. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, niet name:

-Clopterop Angeline, Ouden Dendermondsesteenweg 299, 9300 Aalst.

-Van Lierde Charlotte, Tolstraat 2 bus 31, 9320 Nieuwerkerken

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

84.0 " 4Q9 'I 84

3 '. I. 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Sergeant Jeroen, Wijmenstraat 37, 9340 Impe

-Lambrechts Silke, Kapelleommegang 60, 9310 Herdersem

-Adam Evelien, Groendal 60, 9420 Mere (Erpe-Mere)

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 14 jaar bereikt hebben; een jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 7. De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering). Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Hoofdstuk 3. Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging

wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een werkend lid;

-de omzetting van vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. De algemende vergadering komt samen in het eerste semester.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door publicatie op de website; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 12. Een buitengewonde algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermerdt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vergeniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 15. Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk 4. Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor onbepaalde tijd benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 18. De raad van bestuur heeft als bevoegdheden die die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van . de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats, agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minimaal acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde werkende leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen in verband met het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht ' vertegenwoordigde leden.

Art. 23. De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op de hoofdzetel ter inzage liggen van de leden.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van ' 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Hoofdstuk 5. Diversen

. Art. 25. Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 26. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun bevcegdheden en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkwaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van "vzw FrontRow", samen in algemene vergadering op 23 juni 2011 te Aalst, hebben tot leden

van de raad van bestuur benoemd:

-Clopterop Angeline, Ouden Dendermondsesteenweg 299, 9300 Aalst, geboren op 11 maart 1988 in Aalst.

-Van Lierde Charlotte, Tolstraat 2 bus 31, 9320 Nieuwerkerken, geboren op 26 februari 1989 in

Dendermonde.

-Van Meerhaege Maxim, Dendermondesteenweg 82, 9070 Destelbergen, geboren op 1 december 1990 in

Oostende.

-Sergeant Jeroen, Wijmenstraat 37, 9340 Impe, geboren op 12 december 1991 in Aalst.

Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter: Clopterop, Angeline

Ondervoorzitter: Van Meerhaeghe, Maxim

Penningmeester: Sergeant, Jeroen

Secretaris: Van Lierde, Charlotte

Opgemaakt te Aalst op 24 oktober 2011 in 2 originele exemplaren.

Getekend:

-Clopterop, Angeline, Ouden Dendermondsesteenweg 299, 9300 Aalst, geboren op 11 maart 1988 in Aalst. -Van Lierde, Charlotte, Tolstraat 2 bus 31, 9320 Nieuwerkerken, geboren op 26 februari 1989 in Dendermonde.

-Van Meerhaege, Maxim, Dendermondesteenweg 82, 9070 Destelbergen, geboren op 1 december 1990 in Oostende.

" -Sergeant, Jeroen, Wijmenstraat 37, 9340 Impe, geboren op 12 december 1991 in Aalst. -Lambrecht Silke, Kapelleommegang 60, 9310 Herdersem, geboren op 18 juni 1990 in Aalst. -Adam Evelien, Groendal 135, 9420 Mere (Erpe-Mere), geboren op 22 januari t1n989 in Gent. 1

AfWjP.~lte 1 l i r1 edn~ s;t'et- á l~ofW ~ ueue

M O.X11+1.~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

º% Voorbehouden aan wet F`aleesiti Staatsblad

10/04/2015
ÿþ Man 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

i

Voc tyehot aan Belgi Staats

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

3 0 MU 2015

AFDELiNGWitÉERMONDE

Ondernemingsnr : 0840.729.484

Benaming

(voluit) : vzw FrontRow

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint Jorisstraat 21 9300 Aalst

Onderwerp akte : wijziging zetel en bestuurders

Op de algemene vergadering van 9 november 2014 werd beslist dat

1. De zetel van vzw FrontRow verplaatst wordt van Sint Jorisstraat 21 te 9300 Aalst naar Guldenboomplein 13 te 9300 Aalst.

2. Maxim Van Meerhaeghe (rijksregistemummer: 90120121778) uit de vzw stapt met als gevolg er geen ondervoorzitter meer in de vzw is.

Raad van bestuur bestaat vanaf nu uit:

-Clopterop Angeline, Koningsdal 9, 9000 Gent. rijksregisternummer: 88031123444 -Van Lierde Charlotte, Muidepoort 114, 9000 Gent. rijksregistemummer 89022630225

-Sergeant Jeroen, VUijmenstraat 37, 9340 Impe; rijksregistemummer: 91121235915

deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Clopterop, Angeline

Penningmeester: Sergeant, Jeroen

Secretaris: Van Lierde, Charlotte

Coordonnées
FRONTROW

Adresse
SINT JORISSTRAAT 21 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande