GEMEENTELIJKE VERENIGING TOT BEVORDERING VAN HET VREEMDELINGENVERKEER EN HET TOERISME TE HAMME, AFGEKORT : V.V.V. HAMME

Association sans but lucratif


Dénomination : GEMEENTELIJKE VERENIGING TOT BEVORDERING VAN HET VREEMDELINGENVERKEER EN HET TOERISME TE HAMME, AFGEKORT : V.V.V. HAMME
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.874.380

Publication

29/05/2013
ÿþx MellM MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RIRE

1 IVI

i

IVI

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

i 7 MEI 2013

DErbeisRMONDE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm Zetel : Onderwerp akte : In de algemene

4108.74.380

Gemeentelijke vereniging tot bevordering van het vreemdelingenverkeer en het toerisme te Hamme

V.V.V. Hamme

VZW

Marktplein I - 9220 Hamme

Wijziging Raad van Bestuur

vergadering van 29 april 2013, gehouden in het gemeentehuis te Hamme, werd de

samenstelling van de raad van bestuur als volgt gewijzigd:

Beëindigingen

Koen Mettepenningen als voorzitter, Driegoten 12, 9220 Flamme

Benoemingen

Tom Waterschoot als voorzitter, Biezestraat 37/12, 9220 Hamme

Christel Vanhoyweghen, Neeriandt 74, 9220 Hamme

Freddy Huylenbroeck, Bremstraat 26, 9220 Flamme

Pieter Vermeire

secretaris

Tom Waterschoot

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

10/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111q 111111

111.!11(1,11111f

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



GRIFFIE RECHTBANK



VANA KOOPHANDEL

3 O. 12. 7010

DEND@RNDE

Ondernemingsnr : 4108.74.380

Benaming

(voluit) : Gemeentelijke vereniging tot bevordering van het

vreemdelingenverkeer en het toerisme te Hamme

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Marktplein 1 te 9220 Hamme

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur en statuten

, In de algemene vergadering van 16 november 2010 gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis te

Hamme werd de samenstelling van de Raad van Bestuur gewijzigd. De heer Herman Vijt (voorzitter) en

mevrouw Sabrina Colman (penningmeester) werden vervangen door volgende personen:

Koen Mettepenningen als voorzitter, Driegoten 12, 9220 Hamme

Pieter Vermeire als secretaris, Biezestraat 200, 9220 Hamme

Isabelle Saerens, Zilverberkstraat 24, 9220 Hamme

De functie van penningmeester zal waargenomen worden door Mireille Ruys, Sportpleinstraat 19, 9220

Hamme.

In de algemene vergadering van 16 november 2010 gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis te, Hamme werden de statuten aangepast als volgt:

Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 : De vereniging draagt de naam "Gemeentelijke Vereniging tot bevordering van het vreemdelingenverkeer en het toerisme te Hamme" of de afkorting "VVV Hamme".

Al de akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging,: moeten haar benaming vermelden,onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder. winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in hogervermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor aile of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Art. 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gemeentehuis van

Hamme,

Marktplein 1, 9220 Hamme en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3 : De vereniging heeft tot doel het toerisme en de recreatie in de gemeente Hamme te bevorderen en wil mede hierdoor bijdragen aan de verdere ontwikkeling, promotie en kwaliteitsbewaking van het toeristisch aanbod en van toerisme en recreatie in de gemeente Hamme en de regio Scheldeland in het algemeen. Met het oog hierop kan zij allerhande initiatieven nemen die ten goede komen aan onder meer het onthaal van toeristen en recreanten, de animatie, de infrastructuur en voorzieningen, de productontwikkeling, de promotie en communicatie, de vorming, de professionalisering, de kwaliteitsbewaking en de netwerkvorming. Zij heeft voorts als opdracht een samenwerkingsverband te zijn, een overlegplatform en denkgroep te vormen en standpunten te ontwikkelen. Ten slotte zal de vereniging ten behoeve van het toerisme en de recreatie mee. ijveren voor het behoud, de ontwikkeling, en de duurzame ontsluiting van het landschappelijk en cultureel. erfgoed.





Art. 4 : Ter verwezenlijking van haar doel mag de vereniging alle verrichtingen doen, alleen of in samenwerking met andere organisaties, alle initiatieven nemen, alle daartoe nuttige roerende of onroerende, goederen en instellingen verwerven en beheren evenals personeel, nodig voor het vervullen van haar

opdrachten, aanwerven. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan handelsdaden stellen, zij het slechts op bijkomstige wijze en voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 5 : De duur van de vereniging is onbeperkt. De erkenning van de vereniging als officieel orgaan zal aan de gemeenteraad voorgelegd worden. De statuten alsook eventuele latere wijzigingen zullen aan de goedkeuring van de gemeenteraad onderworpen worden.

Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 6: De vereniging bestaat uit werkelijke en toegetreden leden. De werkelijke leden zijn diegene waarvan de naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden. De wettelijke verplichtingen zijn alleen op de werkelijke leden van toepassing.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. Zij zijn gehouden tot het betalen van een lidgeld zoals bepaald door de raad van bestuur. Zij hebben geen stemrecht, geen inzagerecht in de stukken van de vereniging en geen recht op het bijwonen van algemene vergaderingen of bestuursvergaderingen. Waar in het vervolg van deze statuten wordt verwezen naar het begrip "lid", wordt gedoeld op de werkelijke leden, tenzij anders vermeld.

Art. 7 : Het aantal leden is onbeperkt, doch het moet ten minste zes bedragen.

In uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 en de daaruit voortvloeiende erkenning als toeristisch samenwerkingsverband, zullen de vertegenwoordigers van de gemeente altijd over de meerderheid van de leden en van de stemmen beschikken, zowel in de algemene vergadering als in de raad van bestuur.

Rekening wordt gehouden met de verbodsbepalingen die van toepassing zijn op de leden van de algemene vergadering en de bestuurders van het toeristisch samenwerkingsverband, zoals opgenomen in artikel 3, paragraaf 6 van het besluit van de Vlaamse Regering d.d. 4 september 2009 houdende uitvoering van het eerder vemoemde decreet:

a)aanwezig zijn bij een beraadslaging of besluit over aangelegenheden waarbij ze rechtstreeks belang hebben, of waarbij hun bloed- of aanverwanten tot en met de vierde graad een persoonlijk en rechtstreeks belang hebben. Dat verbod strekt niet verder dan de bloed- of aanverwanten tot de tweede graad als het gaat om de voordracht van kandidaten, benoemingen, afzettingen en schorsingen;

b)als advocaat, notaris of zaakwaarnemer optreden in rechtsgedingen tegen het toeristisch samenwerkingsverband. Het is hen verboden, in dezelfde hoedanigheid, aan het toeristisch samenwerkingsverband raad te geven of op te treden bij een betwisting, tenzij ze die opdracht kosteloos vervullen;

c)optreden als raadsman van een personeelslid van het toeristisch samenwerkingsverband in tuchtzaken.

Art. 8 : Zijn van rechtswege werkelijk lid :

-de leden van het college van burgemeester en schepenen

-ambtenaren van de dienst toerismeN.V.V.

-de afgevaardigden namens de politieke fracties van de gemeenteraad

volgens het proportioneel stelsel t.t.z. beperkt aantal vertegenwoordigers aangeduid door de gemeenteraad

en representatief voor de ideologische en filosofische strekkingen cf cultuurpactwetgeving.

Art.9 : Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die het verenigingsdoel onderschrijft en die als lid door de algemene vergadering wordt aanvaard, op voorstel van de raad van bestuur.

Het verzoek tot toetreding van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend ter attentie van de raad van bestuur.

Binnen de 14 dagen na de algemene vergadering wordt het kandidaat-lid van het besluit op de hoogte gesteld.

De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen zoals ereleden, beschermleden of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Art. 10 :De raad van bestuur stelt het bedrag van de ledenbijdrage vast. De raad van bestuur kan leden vrijstellen van het betalen van de bijdrage. Hogere bedragen dan de vastgestelde jaarlijkse bijdrage worden als handgift beschouwd en brengen voor het betrokken lid geen bijkomende rechten mee.

Er worden geen zitpenningen toegekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 11: De ledenlijst van de vereniging wordt bijgehouden in een register op de maatschappelijke

" zetel van de vzw. Bij elke wijziging past de raad van bestuur de ledenlijst binnen de 8 dagen aan.

Art. 12 :Ieder lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur overgemaakt te worden.

Art. 13 :Het lidmaatschap neemt een einde door overlijden of rechtsonbekwaamheid evenals door ontbinding of faling.

Het ambtshalve lidmaatschap neemt een einde na verlies van het openbare mandaat, de functie of de hoedanigheid uit hoofde waarvan het lidmaatschap werd verworven of van zodra door de betreffende vereniging of door de gemeente tot vervanging werd overgegaan.

Tot de uitsluiting van een lid kan slechts worden overgegaan door de algemene vergadering, indien daartoe besloten wordt met een 213 meerderheid.

Elk lid moet daarvan verwittigd worden per aangetekend schrijven, waarbij het wordt uitgenodigd tot de algemene vergadering die over de uitsluiting zal beslissen.

Ontslagnemende en uitgesloten leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen terugbetaling eisen van de gestorte bijdragen, noch een vergoeding voor gedane inbrengsten vorderen. Zij kunnen niet gerechtelijk doen verzegelen, noch een inventaris doen opmaken.

Algemene vergadering

Art. 14 :De algemene vergadering bestaat uit alle werkelijke leden.

Zij vergadert ten minste 2 maal per jaar. Telkens de raad van bestuur het nodig of nuttig acht, alsmede op aanvraag van ten minste één vijfde van de leden, zal een buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden. In dit laatste geval zal de vergadering moeten plaats hebben uiterlijk vijftien dagen na het indienen van het verzoek.

Art. 15 :Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren :

1.de wijzigingen aan de statuten

2.de benoeming en de afzetting van de leden van de raad van bestuur

3.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

4.de goedkeuring van de begroting en rekeningen

5.de ontbinding van de vereniging

6.de toelating en uitsluiting van leden

7.alle gevallen waarin de wet of deze statuten het vereisen

Art. 16 :De algemene vergadering benoemt jaarlijks een of twee toezichthouders, gelast met het nazicht van de rekeningen en de boekhouding. Indien slechts één toezichthouder wordt benoemd, is de functie van toezichthouder onverenigbaar met het lidmaatschap van de vereniging. De toezichthouders zijn herkiesbaar.

Art. 17 :De uitnodiging met agenda wordt ten minste acht werkdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkelijke leden en ook naar het secretariaat van het gemeentebestuur van Hamme verstuurd per gewone brief, fax of e-mail, tenzij in behoorlijk gemotiveerde hoogdringende omstandigheden.

De oproepingsbrief met agenda wordt ook ten minste vijf kalenderdagen op voorhand verstuurd naar Toerisme Vlaanderen.

Niet-leden kunnen worden uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene vergadering. Zij zijn niet stemgerechtigd.

De algemene vergadering kan steeds worden bijgewoond door een vertegenwoordiger van Toerisme Vlaanderen. Deze zetelt in voorkomend geval met raadgevende stem.

Ieder lid dat een punt op de dagorde wenst te plaatsen, moet een met redenen omkleed voorstel indienen bij de raad van bestuur ten minste vijf dagen vôôr de datum van de vergadering. De raad van bestuur beslist of het al dan niet aan de algemene vergadering dient voorgelegd.

Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/20 van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 18 :De vergaderingen vinden plaats in de zetel van de vereniging op de dag en het uur die in de oproepingsbrieven zijn vermeld, tenzij anders vermeld bij oproepingsbrief.

Art. 19 :De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien die afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter en bij de afwezigheid van laatstgenoemde door het aanwezige bestuurslid met het hoogste aantal dienstjaren. Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 20 :Al de leden zijn wettelijk stemgerechtigd; ieder van hen heeft één stem. Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid mits aflevering van een schriftelijke volmacht. Een aanwezig lid kan echter ten hoogste twee andere leden vertegenwoordigen.

De besluiten worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, uitgezonderd in de gevallen, voorzien door de wet of deze statuten.

Art. 21 : Bij uitzondering van de gevallen, door de wet voorzien, komt de algemene vergadering op geldige

wijze bijeen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Alle stemmingen over personen zijn geheim.

Nochtans dient eveneens tot de geheime stemming overgegaan telkens een vijfde van de aanwezige leden

daarom verzoeken.

- Besluiten in verband met statutenwijziging kunnen slechts genomen worden

indien minimum twee derden van het aantal leden aanwezig is of vertegenwoordigd is en de wijziging van de statuten wordt pas goedgekeurd wanneer een minimum van twee derden meerderheid wordt behaald.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid van twee derde van de stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Gaat het om een wijziging met betrekking tot het doel van de vereniging of betreft het de ontbinding, dan is een vier vijfden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Art. 22 :Er worden notulen opgesteld van de beslissingen genomen door de Algemene Vergadering. Deze worden pas definitief na goedkeuring ervan door de eerstvolgende vergadering. De definitieve notulen worden bewaard in een notulenregister. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle werkelijke leden en belanghebbende derden er ter plaatse inzage kunnen van nemen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen vastgestelde modaliteiten. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis hiervan door één van beiden samen met de vice-voorzitter of bij ontstentenis daarvan door twee bestuurders.

Het verslag wordt verzonden naar alle leden en naar het secretariaat van het gemeentebestuur van Hamme. De beslissingen welke derde personen aanbelangen, worden schriftelijk binnen de maand ter kennis gebracht.

Elke wijziging van de statuten, elke benoeming, elk ontslag of elke afzetting van de bestuurders, moet binnen 30 dagen na de dagtekening ervan worden overgemaakt aan Toerisme Vlaanderen en tevens aan de griffie van de rechtbank van koophandel met het verzoek om deze beslissingen bekend te maken in het Belgisch Staatsblad.

Raad van bestuur

Art. 23 :De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vijf en ten hoogste acht leden, op voorwaarde dat het aantal bestuurders kleiner is dan het aantal natuurlijke personen dat lid is van de vereniging.

De raad van bestuur zal ten minste volgende leden omvatten :

-de schepen van toerisme, die het ambt van voorzitter zal waarnemen

-politieke afgevaardigden (max. 2)

-personeel V.V.V. (max. 3)

-één penningmeester

- één secretaris

Art. 24 :Gelet op de structuur van deze vzw en de vereisten van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden en de uitvoeringsbesluiten die betrekking hebben op dit decreet zal het ambt van penningmeester en secretaris waargenomen worden door gemeentelijke ambtenaren van de dienst V.V.V.

Art. 25 :De raad van bestuur kan beslissen dat sommige personen die een speciale bevoegdheid bezitten, de vergadering van de raad van bestuur mogen bijwonen. Zij hebben slechts raadgevende stem in de vergaderingen.

Wanneer zij het nuttig oordelen wonen de leden van het college van burgemeester en schepenen de vergaderingen van de raad van bestuur bij als waarnemer. De burgemeester heeft er raadgevende stem en zit in dit geval de vergadering voor. De vergaderingen van de raad van bestuur kunnen steeds worden bijgewoond

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

door een vertegenwoordiger van Toerisme Vlaanderen. Deze wordt tot de vergadering uitgenodigd en zetelt in voorkomend geval met raadgevende stem.

Art. 26: Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de

verbintenissen van de vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hen gegeven opdracht en tot de in hun

bestuur bedreven tekortkomingen.

Art. 27: De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering gekozen voor

een termijn van zes jaar, rekening houdend met de bepalingen van artikels 23 en 24.

Art. 28: De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of door degene die hem

vervangt, telkens als dit voor het belang van de vereniging nodig is, of indien dit door ten minste drie bestuurders per aangetekend schrijven aan de voorzitter wordt gevraagd. De bestuurders moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproepingsbrieven worden ondertekend door de voorzitter of door de secretaris. Zij worden ook verstuurd naar het secretariaat van het gemeentebestuur van Hamme.

De oproepingsbrief met agenda wordt ook ten minste vijf kalenderdagen op voorhand verstuurd naar Toerisme Vlaanderen.

Art. 29: De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van de

leden aanwezig of vertegenwoordigd is, behalve over de zaken welke voor de tweede maal op de dagorde staan en waarover kan beraadslaagd worden, welke ook het aantal van de aanwezige leden is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 30: Het mandaat als vertegenwoordiger of plaatsvervanger vervalt van rechtswege wanneer

de vertegenwoordiger uit de functie of het openbaar mandaat treedt op grond waarvan hij/zij als vertegenwoordiger werd verkozen of wanneer de specifieke band met één van de werkelijke leden wegvalt. In geval van overlijden, ontslagneming, afzetting of wettelijke onbekwaamheid voleindigt het nieuw gekozen lid het mandaat van degene die het vervangt.

Art. 31:De raad van bestuur beschikt over alle machten, welke niet bij de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij leidt al de zaken van de vereniging, voert de beslissingen van de algemene vergadering uit, beveelt de nodige uitgaven binnen de grenzen van de beschikbare gelden.

De raad van bestuur waakt erover dat de vereniging als toeristisch samenwerkingsverband wordt erkend door Toerisme Vlaanderen en dat blijvend is voldaan aan de erkenningvoorwaarden.

Art. 32: Alle bescheiden, uitgaande van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of

zijn afgevaardigde en door de secretaris.

De raad van bestuur kan evenwel, wanneer de voorzitter verhinderd is, een afgevaardigde bestuurder of de

secretaris machtigen tot het ondertekenen van de dagelijkse briefwisseling.

Art. 33: Het bepaalde onder artikel 22, betreffende de algemene vergadering, is ook geldig voor de

raad van bestuur.

Art. 34: De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur oprichten, waarvan het aantal leden en de

werking worden bepaald in het huishoudelijk reglement dat ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de algemene vergadering en de gemeenteraad. Dit reglement kan geen afbreuk doen aan de wettelijke of statutaire voorzieningen.

Begrotingen en rekeningen

Art. 35: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Na het einde van

ieder boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekening van het verlopen jaar afgesloten en aan de goedkeuring van de algemene vergadering voorgelegd binnen de 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.De begroting voor het volgend jaar wordt voor goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 36: Elk jaar vôôr 31 december zal de vereniging een begroting voor het volgend jaar aan de

gemeenteraad voorleggen. De rekening van het voorbije jaar zal tijdens de eerste helft van het daarop volgend jaar aan degemeenteraad voorgelegd worden.

Art. 37: De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding (een kasboekhouding) die ten

minste betrekking heeft op mutaties in contant geld of op de rekening.

Maatschappelijk fonds

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 2

Art. 38: De inkomsten der vereniging omvatten :

1.allerhande toelagen

2.giften in natura of in geld

3.allerhande opbrengsten uit aangelegenheden

Het tekort van de vereniging zal door de gemeente gedragen worden, in zover de kredieten hiervoor

voorzien in de gemeentebegroting, door de hogere overheid zijn goedgekeurd.

Ontbinding  vereffening

Art. 39: De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 40: De ontbinding van de vereniging kan slechts worden uitgesproken als aan de vereisten voor de wijziging van de statuten voldaan is.

Na ontbinding en de afsluiting van de rekeningen worden de overblijvende gelden overgedragen, hetzij aan de gemeenteoverheden, hetzij aan een organisatie, voorziening of activiteit die bijdraagt tot het toerisme in Scheldeland.

Bekendmakingen en openbaarheid van bestuur

Art. 41: Op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg wordt een dossier aangelegd voor de vzw met volgende inhoud :

-de statuten van de vereniging;

-de akten betreffende benoemingen of de ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en de wijzigingen hiervan;

-de beslissingen betreffende de nietigheid, de ontbinding of de vereffening van de vereniging;

-de gecoordineerde tekst van de statuten na de wijzigingen ervan;

De Koning bepaalt de wijze waarop het dossier moet worden aangelegd en de vergoeding die daarvoor wordt aangerekend aan de vereniging.

Daarnaast zullen een aantal van de voormelde gegevens op kosten van de vereniging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de bepalingen vastgelegd bij Koninklijk Besluit.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register bevat de naam, voornamen en woonplaats van de leden met daarin alle beslissingen inzake toetreding, uittreding of uitsluiting van leden.

Het inzagerecht op al de documenten en akten die uitgaan van de vzw wordt als volgt geregeld :

-De leden van de vzw kunnen het register van de leden raadplegen. Zij krijgen eveneens inzage in alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, en inzage in alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

-Derden kunnen kosteloos kennis nemen van de stukken die neergelegd zijn in het dossier van de vzw dat op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg is neergelegd. Tegen betaling van de griffierechten kan, op mondelinge of schriftelijke aanvraag, een afschrift verkregen worden.

-De specifieke regels waaronder dit inzagerecht wordt uitgeoefend worden bepaald bij Koninklijk Besluit.

Art. 42: De vereniging voorziet in openbaarheid van documenten zoals bepaald in art. 3. paragraaf 5 van de uitvoeringsbesluiten van het decreet op de toeristische samenwerkingsverbanden van 6 maart 2009.

Dat wil zeggen dat op de zetel van het samenwerkingsverband minstens volgende documenten ter inzage liggen voor alle raadsleden van de deelnemende besturen:

a)de beslissingen van de organen met alle bijlagen, vermeld in artikel 9 van het decreet van 6 maart 2009, binnen dertig dagen nadat ze genomen zijn;

b)de gedetailleerde notulen van de vergaderingen van de organen van het toeristisch samenwerkingsverband, met vermelding van de verhouding van de uitgebrachte stemmen en alle documenten waarnaar verwezen wordt in de notulen;

c)het evaluatieverslag, vermeld in artikel 4, tweede lid, van het decreet van 6 maart 2009;

d)het werkprogramma met de begroting van het volgende boekjaar, vermeld in artikel 4, tweede lid, van het decreet van 6 maart 2009;

e) alle documenten over de overdracht of ter beschikkingstelling van personeel of infrastructuur, vermeld in artikel 2, derde lid, van het decreet van 6 maart 2009.

..

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Art 43: De vereniging organiseert jaarlijks een publieke zitting waar het evaluatieverslag en het werkprogramma met de begroting van het volgende boekjaar worden voorgesteld. Toerisme Vlaanderen wordt op die zitting uitgenodigd.

Art. 44: Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven van toepassing:

-de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder

winstoogmerk.

-het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische

samenwerkingsverbanden en de uitvoeringsbesluiten die betrekking hebben op dit decreet.

a "

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Pieter Vermeire Koen Mettepenningen

secretaris voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/04/2015
ÿþ~

MOD 2,2

ln de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

Voor-beboudi

aan he

Belgisc Staatsai

L.

1111111111fj1§1H1101111

3 0 MW 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr : 4108.74.380

Benaming

(voluit) : Gemeentelijke vereniging tot bevordering van het

vreemdelingenvekeer en het Toerisme te Hamme

(verkort) : V.V.V. Hamme

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Marktplein 1 - 9220 Hamme

Onderwerp akte : Wijziging Raad Van Bestuur l Wijziging Dagelijke Bestuur

Ten gevolge van de omvorming naar Extern Verzelfstandigd Agentschap heeft de vzw in zijn algemene vergadering van donderdag 7 november 2013 de samenstelling van de Raad Van Bestuur als volgt gewijzigd;

Beëindigingen:

Geen

Benoemingen:

Lien De Vos, Sint-Bemarduswijk 9 , 9220 Hamme

Annick Vehent, Moerzekestraat 7, 9220 Hamme

Guy Bogaert De Clercq, Spoorwegstraat 71, 9220 Hamme

Thierry Huylenbroeck, Drapstraat 41, 9220 Hamme

Hilda Vijt, Hulstwijk 2, 9220 Hamme

Robby Van Der Stock, Vredestraat 4C, 9220 Hamme

Bob Waterschoot, Nieuwelaan 26, 9220 Hamme

Gerarda Thienpondt, Zogge 124, 9220 Hamme

Stéphane Uyttersprot, Akkerstraat 12, 9220 Hamme

Jeroen Van Goethem, Landbouwstraat 118, 9220 Hamme

Yvette Stassyns, Neerstraat 12, 9220 Hamme

Frans Van Havermeet, Aambeeldstraat 31, 9000 Gent

Paul Engelbeen, Plezantstraat 3, 9220 Hamme

Fabienne De Visscher, Spoorwegstraat 63, 9220 Hamme

Michel De Geyter, Stationsstraat 43, 9220 Hamme

André Van Lysebetten, Evangeliestraat 106, 9220 Hamme

De vzw heeft in zijn Raad van Bestuur van woensdag 23 oktober 2013 de samenstelling van het Dagelijks Bestuur gewijzigd ais volgt:

Benoemingen:

Tom Waterschoot, Biezestraat 37 bus 12, 9220 Hamme

Erik Vermeire, Hoogstraat 40 bus 13, 9220 Hamme

Leon Boel, Spurt 13A, 9220 Hamme

Jacques Van Lysebetten, Hospitaalstraat 67B, 9220 Hamme

André Van Bossche, Sint-Jansstraat 12, 9220 Hamme

Christel Vanhoyweghen, Neerlandt 74, 9220 Hamme

Freddy Huylenbroeck, Bremstraat 26, 9220 Hamme

Pieter Vermeire Tom Waterschoot

secretaris voorzitter





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

10/04/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NfoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte t - ! J i  -

RIFFIE RECHTBANK VA

OPHANDEL GENT

Voor.

behoud aan hc Belgisc

Staatsb

11111

1 052 98<

3 0 MT 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

Onderriemingsnr : 4108.74.380

Benaming

(voluit) : Gemeentelijke vereniging tot bevordering van het

vreemdelingenverkeer en het Toerisme te Hamme

(verkort) : V.V.V. Hamme

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Marktplein 1 - 9220 Hamree

Onderwerp akte : Aanpassing statuten

Ten gevolge van de omvorming naar Extern Verzelfstandigd Agentschap heeft de vzw Toerisme Hamme in zijn algemene vergadering van donderdag 19 december 2013 de statuten aangepast als volgt:

STATUTEN VAN DE VZW TOERISME HAMME

TITEL I  NAAM, ZETEL, DUUR EN DOEL

Artikel 1

De vereniging is opgericht als een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaat-rechtelijke vorm zoals bedoeld in de artikelen 225-230 en 245-247 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en draagt de naam "Toerisme Hamme", hierna genoemd "de vereniging".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9220 Hamme, Marktplein 1, De vereniging ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden, mits

inachtneming van de artikelen 20 t.e.m. 25 van de wet van 27 juni 1921 en het gemeente-decreet.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel de verwezenlijking van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang.

De vereniging heeft tot doel de raad van bestuur van de vzw in staat te stellen zijn doelstellingen te realiseren, namelijk: het toerisme en de recreatie in de gemeente Hamme te bevorderen en hierdoor bijdragen aan de verdere ontwikkeling, promotie en kwaliteitsbewaking van het toeristisch aanbod en van toerisme en recreatie in de gemeente Hamme en de regio Scheldeland in het algemeen. Met het oog hierop kan zij allerhande initiatieven nemen die ten goede komen aan onder meer het onthaal van toeristen en recreanten, de animatie, de infrastructuur en voorzieningen, de productontwikkeling, de promotie en communicatie, de vorming, de professionalisering, de kwaliteitsbewaking en de netwerkvorming, Zij heeft voorts als opdracht een' samenwerkingsverband te zijn, een overlegplatform en denkgroep te vormen en standpunten te ontwikkelen. Ten slotte zal de vereniging ten behoeve van het toerisme en de recreatie mee ijveren voor het behoud, de ontwikkeling, en de duurzame ontsluiting van het landschappelijk en cultureel erfgoed.

Artikel 5

De vereniging realiseert haar doel in overleg met de gemeente Hamme. Hiertoe sluit de vereni-ging een samenwerkingsovereenkomst met het gemeentebestuur voor een periode die uiterlijk twaalf maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad eindigt.

T1TEL Il  LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6

De vereniging telt minstens drie leden en bestaat alleen uit effectieve leden, Aan hen komt de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergade-ring toe. De gemeente Hamme is één lid van de vereniging.

Artikel 7

De vereniging heeft volgende leden:

Categorie A: namens de gemeente Hamme

De gemeente Hamme is in de algemene vergadering vertegenwoordigd door de schepen van toerisme die

zich kan laten vervangen door een ander lid van het college van burgemeester en schepenen en dit

overeenkomstig artikel 246 § 2 van het gemeentedecreet.

Categorie B: vertegenwoordigers van de politieke fracties in de gemeenteraad

Leden voorgedragen door de politieke fracties waaruit de gemeenteraad is samengesteld, evenredig

vertleeld over deze fracties en zodanig dat alle fracties zijn vertegenwoordigd. Deze leden hoeven geen

gemeenteraadslid te zijn.

Categorie C; vertegenwoordiging van verenigingen & gecoopteerde leden

Gecoopteerde leden zijn leden die uitgenodigd worden om lid te zijn omwille van hun ervaring en/of

deskundigheid. Zij zijn niet gebonden aan een vereniging of politieke fractie.

De vertegenwoordigers namens verenigingen en gecoopteerde leden zijn in de algemene vergadering

vertegenwoordigd door hetzelfde aantal leden + 1 als in categorie B.

De personen die een ambt of functie bekleden, vermeld in artikel 229 van het Gemeentedecreet, kunnen

niet worden voorgedragen of aangewezen als vertegenwoordiger of bestuurder in de vereniging.

De algemene vergadering beslist over de aanstelling van de voorgedragen leden.

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht:

-de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

-de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Voor de vertegenwoordiger of de plaatsvervanger van categorie A (gemeente Hamme) wordt de

hoedanigheid van vertegenwoordiger/lid verloren:

-door ontslag, schriftelijk mee te delen aan de voorzitter,

-van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad;

-door het beëindigen van het mandaat van gemeenteraadslid;

-bij een beslissing van de gemeenteraad waarbij de aanduiding wordt herroepen;

-bij overlijden of rechtsonbekwaamheid.

Voor de leden van categorie B (vertegenwoordiging politieke fracties) wordt de hoedanigheid van

vertegenwoordiger/lid verloren:

-door ontslag van het lid, schriftelijk mee te delen aan de voorzitter;

-bij een beslissing van de betreffende politieke fractie waarbij de aanduiding wordt herroepen;

-bij overlijden of rechtsonbekwaamheid.

Voor de leden van de categorieën C (vertegenwoordiging verenigingen en gecoopteerde leden) wordt de

hoedanigheid van lid verloren:

-door ontslag van het lid, schriftelijk mee te delen aan de voorzitter van de raad van bestuur;

-door overlijden of rechtsonbekwaamheid;

-door uitsluiting door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de aanwe-izige of

vertegenwoordigde stemmen.

Gecoopteerde leden zijn leden die uitgenodigd worden om lid te zijn omwille van hun ervaring en/of

deskundigheid. Zij zijn niet gebonden aan een vereniging of politieke fractie.

Bij verlies van de hoedanigheid van vertegenwoordiger/lid wordt tot vervanging overgegaan. In het geval

van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 10

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij ontvangen geen bezoldiging en mogen noch recht-istreeks, noch

onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap.

De leden kunnen niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 11

Diegene die om welke reden ook, zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger/lid verliest, kan geen aanspraak

maken op een aandeel in het maatschappelijk vermogen en kunnen geen vergoeding eisen voor geleverde

prestaties.

Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

NAD 2.2

TITEL, [II -- DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de categorieën A, B en C.

De leden van de raad van bestuur van de vereniging die geen lid zijn van de algemene vergadering,

hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen zonder stemrecht.

De gemeenteraad draagt een personeelslid van de dienst toerisme voor als secretaris van de vereniging. Bij

tijdelijke afwezigheid duidt het college van burgemeester en schepenen een plaatsvervanger aan.

Artikel 13

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor:

-de wijziging van de statuten;

-de aanvaarding en de uitsluiting van de leden;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de bepaling of bevestiging van de tarieven voor haar opdrachten (deelnameprijzen, ...); -de ontbinding van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 14

De gewone algemene vergadering vergadert minstens twee keer per jaar.

De oproeping voor een algemene vergadering gebeurt door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping vermeldt de plaats, de dag en het uur van de vergadering, vastgesteld door de raad van bestuur. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. De agenda wordt vastge-isteld door de raad van bestuur.

Op de agenda moet elk voorstel worden ingeschreven dat minstens 28 dagen vóór de bespre-king van de agendapunten op de gemeenteraad schriftelijk door een lid van de algemene verga-dering wordt ingediend bij de voorzitter.

De oproepingsbrief wordt verzonden aan aile leden, ten minste tien kalenderdagen vóór de vergadering. In elk geval moet de oproeping en agenda worden verstuurd op een ogenblik dat de gemeenteraad nog voldoende tijd heeft om kennis te nemen van de agendapunten.

De raad van bestuur kan een buitengewone algemene vergadering beleggen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de stemgerechtigde [eden van de algemene vergadering daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter met opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde samenkomst moet plaatsvinden binnen de 40 dagen na het verzoek tot bijeenroeping.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, en als ook deze niet aanwezig is, door het aanwezige lid van de raad van bestuur met de hoogste leeftijd.

Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris.

Artikel 16

Elke vergadering begint met het voorleggen van het verslag van de vorige vergadering. Op de agenda gestelde punten worden besproken in de volgorde waarin zij op de agenda, zoals gevoegd bij de uitnodiging voorkomen. Alleen bij beslissing van de algemene vergadering kan deze volgorde worden gewijzigd.

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda zijn vermeld, vermits deze punten niet voorafgaandelijk op de gemeenteraad konden worden besproken.

Artikel 17

Het lid uit categorie A (de vertegenwoordiger van de gemeenteraad of zijn plaatsvervanger) beschikt overeenkomstig artikel 246 § 1 van het Gemeentedecreet, steeds over de meer-derheid van de stemmen in de algemene vergadering. Deze handelt in overeenstemming met artikel 246 § 2 van het Gemeentedecreet overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. Indien het effectieve lid uit categorie A niet aanwezig is op de algemene vergadering, worden zijn stemrechten uitgeoefend door een plaatsvervanger aangesteld door het college van burgemeester en schepenen.

De leden van categorie B en C hebben persoonlijk elk één stem in de algemene vergadering.

Behoudens de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 er anders over beschikt, beslist de algemene vergadering geldig, wanneer de vertegenwoordi-ging van categorie A met meerderheid van de stemmen aanwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

!MD 2.2

De leden van categorie B en C mogen zich op de zittingen van de algemene vergadering laten vertegen-'woordigen door een ander stemgerechtigd lid uit hun categorie en dit door middel van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 18

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden behoudens in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, een bijzondere meerderheid van stemmen voorziet. Stemmingen over personen of functies zijn geheim tenzij men unaniem beslist dat dit niet nodig is, Op verzoek van minstens 1/3 van de stemgerechtigde leden, gebeurt de stemming geheim.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een sta-'tutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Wanneer op een eerste vergadering het aanwezigheidsquorum om geldig te beraad-'sla-,gen en te besluiten niet werd bereikt, wordt de vergadering opnieuw bijeengeroepen. Deze tweede vergadering mag niet worden gehouden binnen de vijftien dagen na de eerste vergadering De opnieuw samenge-'roepen algemene vergadering kan beraadsla-'gen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor de punten die voor een tweede maal op de agenda worden geplaatst.

Artikel 19

De algemene vergadering neemt kennis van het verslag van de raad van bestuur over de activi-'teiten van het afgelopen dienstjaar en beraadslaagt hierover. Zij geeft door een afzonderlijke stemming ontheffing aan de raad van bestuur,

De algemene vergadering doet uitspraak over de rekening van het afgelopen dienstjaar en over de begroting voor het volgend dienstjaar, voorgelegd door de raad van bestuur. Zij verleent door een afzonderlijke stemming kwijting aan de bestuurders,

De algemene vergadering stelt het huishoudelijk reglement, opgemaakt door de raad van bestuur, vast.

Elk voorstel tot wijziging van de statuten moet voorafgaandelijk voor goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad van de gemeente Hamme.

De algemene vergadering kan deskundigen en waarnemers uitnodigen op zijn samenkomsten. Deze deskundigen hebben slechts een adviserende stem.

Artikel 20

De beslissingen' van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar aile leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Alle leden of derden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

Iedere wijziging van de statuten, benoeming of ontslag van een bestuurder wordt neer-'ge-legd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde en wordt gepubli-iceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV -- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, daartoe benoemd door de algemene vergadering, voor een termijn overeenkomstig de artikels 9 en 22 van de statuten. De raad van bestuur wordt al dan niet benoemd uit de leden van de algemene vergadering.

De onverenigbaarheden van artikel 229 van het gemeentedecreet zijn van toepas-'sing.

De raad van bestuur bestaat uit minimum 12 bestuurders en is steeds kleiner dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Overeenkomstig artikel 246 § 1 van het gemeentedecreet draagt de gemeente Hamme in alle gevallen de meerderheid voor van de leden van de raad van bestuur. I.c. draagt de gemeente 12 bestuurders en hun eventuele vervangers voor. Hierbij geldt:

-dat de schepen van toerisme tot de kandidaat-bestuurders behoort;

-dat elke fractie in de gemeenteraad vertegenwoordigd is door minimum één bestuurder;

-dat de kandidaat-bestuurders op de schepen van toerisme na geen gemeenteraadslid hoeven te zijn;

-ten hoogste twee derde van de voorgedragen bestuurders van hetzelfde geslacht is.

De algemene vergadering draagt, namens de vertegenwoordigers van de verenigingen en gecoöpteerde leden, minstens 1 bestuurder minder voor als er voorgedragen worden door de gemeenteraad.

Artikel 22

r

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van bestuurder eindigt volgens de bepalingen van artikel 9 van de statuten.

Bij vroegtijdige uittreding van bestuurders, draagt de gemeente, respectievelijk, de algemene vergadering nieuwe bestuurders voor. ln dit geval zal tot een zo spoedig mogelijke vervanging worden overgegaan.

De bestuurders waarvan het mandaat verstrijkt, blijven in functie tot op het ogenblik dat in hun vervanging is voorzien. Ook na een volledige vernieuwing van de gemeenteraad blijven de bestuurders in functie totdat de rechtsgeldig samengestelde algemene vergadering, in de loop van de eerste zes maanden na de installatie van de gemeenteraad, in hun vervanging heeft voorzien.

Alle uittredende bestuurders kunnen opnieuw aangesteld worden.

Artikel 23

De schepen van toerisme is voorzitter van de raad van bestuur.

Eén bestuurder wordt aangeduid als ondervoorzitter van de raad van bestuur.

De secretaris woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij zonder stemrecht.

Artikel 24

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. indien ook de ondervoorzitter afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgeze-ten door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Behalve in spoedeisende gevallen worden de oproepingen minstens tien kalenderdagen voor de datum van de vergadering verzonden. De oproeping vermeldt de agenda.

De raad van bestuur komt geldig bijeen indien de meerderheid van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is en indien de meerderheid van de bestuurders van categorie A aanwezig of vertegenwoordigd is,

Elke bestuurder beschikt over één stem, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

in geval van verhindering kan een bestuurder een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder van dezelfde categorie om in zijn naam deel te nemen aan de debatten en de stemmingen. Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht,

Een bestuurder kan geen volmacht geven aan een derde om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 25

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt die aan de bestuurders worden toegestuurd en op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd, De goedgekeurde notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

Artikel 26

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het beheer van zaken van de vereniging overeenkomstig de statuten. Deze bevoegdheid omvat eveneens alle daden van beschikking.

Al wat door de wet of door deze statuten niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Tenzij anders bepaald in de statuten of in de wet, oefent de raad van bestuur zijn bevoegdheden uit als college.

Aile akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig onder-teleend door de voorzitter en de secretaris gezamenlijk optredend, met uitzondering van de gedelegeerde vertegenwoordiging zoals hieronder voorzien. Dezelfde wijze van vertegenwoord'+-ging geldt voor het optreden in rechte als eiser en verweerder. De voorzitter en de secretaris worden bij beslissing van de raad van bestuur daartoe gemachtigd. In deze beslissing wordt de omvang en de duur van de delegatie opgenomen,

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid inzake vertegenwoordiging tegenover derden tevens geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere andere personen dan de voorzitter en de secretaris. In deze beslissing wordt de omvang en de duur van de delegatie opgenomen,

De gemachtigde kan te allen tijde zijn ontslag indienen door middel van een schriftelijke mede-deling aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan deskundigen uitnodigen op zijn vergaderingen. Deze hebben slechts een adviserende stem.

Artikel 27

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun opdracht.

TITEL. V -- BEGROTING EN REKENING

Artikel 28

Het financieel dienstjaar stemt overeen met een kalenderjaar.

MOo 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Op het einde van elk boekjaar duit de raad van bestuur de rekeningen van het verlàpen jaar af, en maakt de balans op.

Deze worden voor goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen de wettelijk voorziene termijn. De jaarreke-'ningen worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vereniging inzage kunnen krijgen van al de stukken waarop de rekeningen betrekking hebben. In elk geval moet de nodige tijd voorzien worden om de rekeningen vooraf voor te leggen aan de gemeenteraad.

De raad van bestuur maakt ook een ontwerp van begroting op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het ontwerp van begroting wordt ten minste acht dagen vôôr de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden. In elk geval moet de nodige tijd voorzien worden om de begroting vooraf voor ' te leggen aan de gemeenteraad.

TITEL VI  ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 29

De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de gemeente Hamme. Hiervoor wordt tussen de gemeente Hamme en de vereniging in uitvoering van artikel 247 van het gemeentedecreet een samenwerkingsovereenkomst gesloten betreffende de uitvoering van de toevertrouwde taken van gemeentelijk belang,

Artikel 30

De vrijwillige ontbinding wordt uitgesproken door de algemene vergadering, overeen-komstig de bepalingen van artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Over een vrijwillige ontbinding kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen als twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het besluit over de ontbinding moet worden genomen met een bijzondere meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij een onvoldoende aanwezigheid wordt de algemene vergadering opnieuw samen-geroepen. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De tweede vergadering kan over de ontbinding beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezigen.

In geval van ontbinding uitgesproken door de algemene vergadering, belast zij de raad van bestuur met de vereffening, tenzij de algemene vergadering verkiest één of meer vereffenaar(s) aan te stellen.

In dit geval bepaalt de algemene vergadering hun bevoegdheden en hun eventuele vergoeding.

Na de aanzuivering van de schulden, wordt het netto-actief van de vereniging overgedragen aan de gemeente Hamme.

Artikel 31

Al wat niet uitdrukkelijk opgenomen is in deze statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoog-imerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, het huishoudelijk reglement en de samenwerkingsovereenkomst tussen de vereniging en de gemeente Hamme.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Pieter Vermeire Tom Waterschoot

secretaris voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GEMEENTELIJKE VERENIGING TOT BEVORDERING VAN…

Adresse
MARKTPLEIN 1 9220 HAMME (O.-VL.)

Code postal : 9220
Localité : HAMME
Commune : HAMME
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande