GENT EYAD

Association sans but lucratif


Dénomination : GENT EYAD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.759.317

Publication

12/06/2013
ÿþ L:0 1 M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter " riffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

ELEGD

2 8 MEI 2013

? I KRECHTBANleiyAN

OO HANOiG NT

6 ZLf

IONITEUR

85 -06-GISCH ST

~u~iuNuuuu~iuuiuw~ uu

" 13089085* BE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Gent Eyad

©5 4 Isen 3il-

Zijn op 19/05/2013 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

De volgende personen zijn de oprichters en de eerste werkende leden van de vereniging:

Saym Muammer wonende te ,Hortensiastraat 23 9000 Gent, geboren te Gent Emirdag op 12/02/1959

Tapmat Onder,Bevrijdingslaan 218 , 9000 Gent, geboren te Gent, op 14/02/1978

Yüceer Hakan,Godshuishammeke 23 , 9000 Gent , geboren te Emirdag op 29104!4968

Taskin Ceylan, Weverstraat 10, 9000 Gent, geboren te Emirdag op 25/02/1956

Viigeli ehnaz,Baaigemstraat 161, 9890 Gavera, geboren te Kavaklidere 01/10/1973

Cigk Rukiye,Drongsesteenweg 138 9000 Gent, geboren te emirdag 27/03/1967

Celiki z Mustafa,Maisstraat 140 9000 Gent, geboren te Gent 10/03/1969

Kirpik Iskender,Schommelstraat 25 9000 Gent, te geboren Emirdag 01/01/1965

Mustafa Uckuyulu, wonende te Bevrijdingslaan 27 9000 Gent, te geboren Gent 11/05/1981

Metin Tapmaz, wonende te Schaliestraat 42 9000 Gent, te geboren Gent 6/01/1972

Riza Kerman, wonende te pijlkruidstraat 40 9032 Wondelgem, te geboren Gent 3/12/1981

Hatice Karakaya, wonende te Vorkstraat 41 9000 Gent, te geboren Gent 27/01/1982

1. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art.1: de vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: GENT EYAD

art.2; de vereniging is gevestigd te Bevrijdingslaan 218 9000 Gent, in het gerechtelijke arrondissement van Gent.

Art.3: de vereniging heeft tot doel:

De vereniging heeft tot doel de persoonlijke en maatschappelijke emancipatie van kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen te bevorderen. Het betreft hun kansen tot individuele ontplooiing en tot volwaardige participatie in alle relevante maatschappelijke domeinen. Als sociaal-culturele vereniging richt de organisatie zich prioritair tot kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen. De organisatie streeft in haar werking naar complementariteit met en naar partnerschip met andere relevante organisaties en diensten.

a.Gent Eyad, zal de problemen die zich voor de migranten stellen, opsporen en er een passende werking voor ontwikkelen.

b.Voor de jongeren de passende mogelijkheden creëren om in het onderwijssysteem toch verder te kunnen studeren zoals in het technisch onderwijs, hoger onderwijs en universiteit.

c.Om aan de culturele behoeften van het volk tegemoet te komen zullen conferenties en vormingen georganiseerd worden: film, concert, uitstappen, tentoonstellingen, theater, folklore en muzikale evenementen. Het bevorderen van deelname aan culturele activiteiten tussen verschillende volkeren.

d.Het beoefenen van sport onder de jongeren bevorderen, organiseren van sportactiviteiten voor jongeren en hulp bieden bij het gebruik maken van de bestaande mogelijkheden van de vereniging.

e.Zich inzetten tegen apartheid en racisme, in die zin dat zij ook zullen ijveren voor democratische wetten, in dit kader zal Gent Eyad integratie bevorderende activiteiten opzetten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw Zetel:

Onderwerp akte : Oprichting staffuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

f.Gent Eyad, zal, indien nodig en op aanvraag van ouders hen bijstaan en de nodige informatie geven of samen met een deskundige een programma ervoor uitwerken om de ouders op de hoogte houden van hun rechten en plichten. Alle 'mogelijke activiteiten zullen opgezet worden om de contacten tussen ouders en de scholen te stimuleren. Er zullen aangepaste voorlichtingsactiviteiten voor de ouders betreffende gezondheid en hygiëne van hun kinderen.

g.De vereniging kan ook i.v.m. ouderen en senioren activiteiten opzetten om aan hun behoeften te kunnen voldoen om in het Gentse te kunnen functioneren.

h.Om de doelstellingen van de vereniging te verwezenlijken kunnen onder meer behoren: het organiseren van een groepsgericht vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen, het opzetten en uitvoeren van projecten, het bieden van informatieve ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen het geven van signalen naar allerlei instanties met het oog op de structurele verbetering van de positie van kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen in de samenleving.

i.Daamaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreekse bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstelling van de vereniging.

j.De vzw kan  doch slechts op bijkomstige wijze  patrimonium (zowel roerend als onroerend) verwerven, beheren en het ter beschikking stellen aan verenigingen die bijdragen tot de doelstelling van de vzw. Ook kan de vzw handelsdaden stellen, doch slechts op bijkomstige wijze, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht

k.De vereniging heeft het recht alle wettelijke middelen aan ie wenden om haar doel te bereiken

(.Gent Eyad, zal zich zonder onderscheid tussen ras of godsdienst inzetten voor broederschap, internationale solidariteit, verdraagzaamheid, vrede en democratie.

m.De vereniging zal om de kansarmoede te bestrijden alle mogelijke activiteiten, informatiemomenten, projecten opzetten , hiervoor kan men ook stedelijke, provinciale, Vlaamse en of Europese middelen aanvragen om samen te werken met de overheden en fondsen kansarmoede te bestrijden.

n.Gent Eyad, zal zich inzetten om ook als tussen persoon te fungeren en kan ook projecten en activiteiten opzetten om samen met de bevoegde diensten of organisaties de gehandicapten te ondersteunen en hun positie te versterken.

o.Rond gezondheidszorg zullen er onderzoeken en gepaste activiteiten en of projecten opgezet worden. Hiervoor kan men zelfs verregaand zich inzetten rond genetische familiale ziektes projecten opzetten.

p.Gent Eyad kan op allerlei vlakken ook projecten en of samen werkingen aangaan met diensten en of organisaties.

Om de doelstelling van de statuten te verwezenlijken kunnen zij met allochtone- en autochtone democratische verenigingen solidair zijn en samen activiteiten organiseren met de goedkeuring van de Raad van Bestuur.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijd ontbonden worden.

2. LEDEN

Art.5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste (werkende) leden.

Art.6: Als lid kan tot de vereniging toetreden: iedere (natuurlijke- of rechtspersoon) die door de Raad van bestuur wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van bestuur. Nieuwe leden worden aangenomen bij Besluit van de Raad van bestuur.

Art.7: De Raad van bestuur kan, onder de door haar bepaalde voorwaarden, anderen ais ereleden tot de vereniging toelaten.

Art.8: Aan het lidmaatschap van de algemene vergadering is geen lidgeld, nog enige vergoeding verbonden. Art.9: Elk lid kan steeds uit de vereniging treden, mits ontslagname per aangetekend schrijven aan de Raad van bestuur. Een uitsluiting kan slechts door de algemene vergadering met meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art.10: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

3. RAAD VAN BESTUUR

Art 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden. Zij worden door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor de duur van drie jaar. Zij zijn onbeperkt herkiesbaar en oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art.12: Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging. De handtekening van één bestuurder volstaat om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden.

Art.13:

.de Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter (eventueel één of meerdere ondervoorzitters), een secretaris en penningmeester. De voorzitter (of twee beheerders of secretaris) roept de Raad van bestuur bijeen en zit de vergadering voor. In geval van belet of afwezigheid, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

" De Raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de beheerders (of ten minste de helft van de bestuurders) aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder vertegenwoordigen, maar niemand kan meer dan 1 volmacht dragen.

-Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 14:

" De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

" De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden.

" Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders.

" De Raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

4. ALGEMENE VERGADERING

Art 15: Samenstelling: alle (werkende) leden.

Voorzitterschap: De voorzitter van de Raad van bestuur zit de Algemene vergadering voor of de oudste der aanwezige bestuurders. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering, Elk lid beschikt over 1 stem op de algemene vergadering.

Art 16: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van bestuur

Art.17: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen:

" Door de Raad van bestuur als het doel of het belang dit vereist, Minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

" Op verzoek van 1/5 der leden.

" Geldige oproep tot de algemene vergadering bij ondertekening van de voorzitter of 2 bestuurders of 1/5 der leden. Alle leden dien opgeroepen te worden per gewone of aangetekende brief 14 dagen voor de algemene vergadering.

" De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de algemene vergadering en de agenda die vastgesteld

wordt door de Raad van bestuur.

Art 18:

" met uitzondering der gevallen door de wet en door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

" Enkel wijziging der statuten mogelijk indien dit op de oproeping is vernield en 2/3 der stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zoniet kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zulks mits bekrachtiging van de Rechtbank van Eerste Aanleg. Elke statutenwijziging vereist een 2/3 meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ook op de tweede vergadering. Wijzigingen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen worden besloten.

" Dezelfde regels dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

" Een meerderheid van 213 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Art 19: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door iemand die de vereniging geldig kan vertegenwoordigen. Leden alsook derden, die het belang kunnen aantonen, hebben recht om inzage en/of afschrift der notulen te vragen.

5. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 20: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting. De Raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

6. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 21: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de

Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art 22: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Art.23: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

De algemene vergadering van 19/05/2013verkiest unaniem de volgende personen tot bestuurder:

Sayin Muammer wonende te ,Hortensiastraat 23 9000 Gent, geboren te Gent Emirdag op 12/02/1959

Tapmaz Onder,Bevrijdingslaan 218 , 9000 Gent, geboren te Gent, op 14/02/1978

yticeer Hakan,Godshuishammeke 23 , 9000 Gent , geboren te Emirdag op 29/04/1968

Taskin Ceylan, Weverstraat 10, 9000 Gent, geboren te Emirdag op 25/02/1956

V8geli ?ehnaz,Baaigemstraat 161, 9890 Gavere, geboren te Kavaklidere 01/10/1973

Cigli Rukiye,Drongsesteenweg 138 9000 Gent, geboren te emirdag 27/03/1967

Celiki z Mustafa,Maisstraat 140 9000 Gent, geboren te Gent 10/03/1969

Kirpik Iskender,Schommelstraat 25 9000 Gent, te geboren Emirdag 01/01/1965

De algemene vergadering van 19/05/2013verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter.

M0D 2,2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Saym Muammer wonende te ,Hortensiastraat 23 9000 Gent, geboren te Gent Emirdag op 12/02/1959

Ondervoorzitter 1:

Tapmaz Onder,Bevrijdingslaan 218 , 9000 Gent, geboren te Gent, op 14/02/1978

Ondervoorzitter 2:

Yüceer Hakan,Godshuishammeke 23 , 9000 Gent , geboren te Emirdag op 29/04/1968

Secretarisi:

Crgli Rukiye,Drongsesteenweg 138 9000 Gent, geboren te emirdag 27/03/1967

Secretaris 2:

Vvgeli ?ehnaz,Baaigemstraat 161, 9890 Gavere, geboren te Kavaklidere 01/10/1973

Penningmeester:

Ta§km Ceylan, Weverstraat 10, 9000 Gent, geboren te Emirdag op 25/02/1956

Andere bestuurders:

Celik&z Mustafa,Maisstraat 140 9000 Gent, geboren te Gent 10/03/1969

Kirprk Iskender,Schommelstraat 25 9000 Gent, te geboren Emirdag 01/01/1965

Opgemaakt op 19/05/2013 te Gent stichtingsvergadering in 10 exemplaren ais er betrokken partijen zijn, waarvan elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

Voorzitter

Sayin Muammer

Te samen neergelegd met de oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/04/2015
ÿþLt

IMM~NNI ~

~IV~W~WNI 5 59269I~VIV

EUR BELGE -0k- 2015

1 CTA nn-~

NEERGELEGD

2 0 Nil 2015

~Kc RECHT CYAN

~a "A~OPHAN " E GENT

MONIT

07

BELGISC

MOD 2.2

In bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 534.759.317

Benaming

(voluit) : Gent Eyad

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw j

Zetel :(-9`1 1/15\r'1 *z3 i 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging Bestuurders, wijziging maatschappelijke zetel

De algemene vergadering van 11/02/2015 keurt de volgende wijzigingen aan de statuten unaniem goed.

De vereniging wijzigt haar maatschappelijke zetel naar Godshuishammeke 25, 9000 Gent gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Gent.

De algemene vergadering van 11/02/2015 benoemt de volgende persoon tot bestuurder

Elif Soykan,wonende te Karel Mirystraat 26, 9000 Gent, geboren te bzburun (Tr), op 01/1011980

Seckin Daniels, wonende te David Kindplein 3, 9000 Gent, geboren te Friedrichshafen (D), op 30/09/1978

Adiyil Rabiye, wonende te Steendam 38, 9000 Gent, geboren te Istanbul (Tr), op 11/12/1974

Palit Ayse Dudu , wonende te Leithstraat 51, 9000 Gent, geboren te Emirdag (Tr), op 01/10/1960

Mustafa Uckuyulu, wonende te Bevrijdingslaan 26, 9000 Gent, geboren te Gent, op 11/05/1981

De algemene vergadering van 11/02/2015 keurt het ontslag van de volgende personen unaniem goed:

Sayin Muammer wonende te ,Hortensiastraat 23 9000 Gent, geboren te Gent Emirdag op 12/02/1959

Cigli Rukiye,Drongsesteenweg 138 9000 Gent, geboren te emirdag 27/03/1967

Yüceer Hakan,Godshuishammeke 23 , 9000 Gent , geboren te Emirdag op 29/04/1968

De algemene vergadering van 11/02/2015 herbenoemt de volgende bestuurders:

Tapmaz Onder,Bevrijdingslaan 218 , 9000 Gent, geboren te Gent, op 14/02/1978 Ta§kin Ceylan, Weverstraat 10, 9000 Gent, geboren te Emirdag op 25/02/1956 V6geli ehnaz,Baaigemstraat 161, 9890 Gavere, geboren te Kavaklidere 01/10/1973 Celikbz Mustafa,Maisstraat 140 9000 Gent, geboren te Gent 10/03/1969 Kirpik Iskender,Schommelstraat 25 9000 Gent, te geboren Emirdag 01/01/1965

De algemene vergadering van 11(02(2015 verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter:

Tabkin Ceylan, Weverstraat 10, 9000 Gent, geboren te Emirdag op 25/02/1956

Ondervoorzitter:

Tapmaz Onder,Bevrijdingslaan 218 , 9000 Gent, geboren te Gent, op 14/02/1978

Secretaris:

Viigelí $ehnaz,Baaigemstraat 161, 9890 Gavere, geboren te Kavaklidere 01/10/1973

Penningmeester:

Seckin Daniels, wonende te David Kindplein 3, 9000 Gent, geboren te Friedrichshafen (D), op 30/09/1978

1° Controle uitgaven:

Palit Ayse Dudu, wonende te Leithstraat 51, 9000 Gent, geboren te Emirdag (Tr), op 01/10/1960

2e Controle Uitgaven:

Mustafa Uckuyulu, wonende te Bevrijdingslaan 26, 9000 Gent, geboren te Gent, op 11/05/1981

Culturele organisaties:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Elif Soykan,wonende te Karel Mirystraat 26, 9000 Gent, geboren te dzburun (Tr), op 01/10/1980 Adiyil Rabiye, wonende te Steendam 38, 9000 Gent, geboren te Istanbul (Tr), op 11/12/1974

Bestuurders:

Celik~z Mustafa,Maisstraat 140 9000 Gent, geboren te Gent 10/03/1969

Kirpik Iskender,Schommelstraat 25 9000 Gent, te geboren Emirdag 01/01/1965

Voorzitter

Ceylan Taskin

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GENT EYAD

Adresse
BEVRIJDINGSLAAN 218 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande