GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN & AVONTROODT, AFGEKORT: GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR V & A

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN & AVONTROODT, AFGEKORT: GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR V & A
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 881.024.769

Publication

02/01/2014
ÿþ MOC Word 11.1

B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



bS il *If twollpu

NEERGELEGD

19 DEC, 2013

REC 1i I'BA  111/4 VAN

KOOPH:4.tiieteTE GENT

Ondernemingsar : 0881.024.769

Benaming

(voluit) : GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN &

AVONTROODT

(verkort) : GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR V & A

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : 9000 GENT, GEWAD, 16

(volledig adres)

Onderwerp akte : REGIME ARTIKEL 537 WIB - KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA VAN DE SCHULDVORDERING VAN DE DIVIDENDGERECHTIGDE - WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Helene DE WAELE, te Gent, op twaalf december tweeduizend dertien, houdende buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN & AVONTROODT, gevestigd te 9000 Gent, Gewad, 16, dat volgende besluiten met eenparigheid van stemmen werden genomen:

EERSTE BESLUIT

De voorzitter heeft vastgesteld dat de algemene vergadering de dato 4 december 2013 haar goedkeuring heeft verleend aan een tussentijds dividend ten bedrage van 534.888,89 euro met afhouding van tien procent (10%) roerende voorheffing. Dit dividend werd afgenomen uit de beschikbare reserves en de overgedragen winst per 31 december 2011, die nog steeds bestaan per 31 december 2012, dit alles overeenkomstig de bepalingen van artikel 537 WIB.

De enige vennoot blijkt op heden zijn intentie tot inbreng in natura van de schuldvordering op de vennootschap ingevolge de goedkeuring van het tussentijdse dividend daadwerkelijk uit te voeren zodat de opschortende voorwaarde opgenomen in het verslag van de bedrijfsrevisor is vervuld en het verslag definitief is geworden.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering heeft de voorzitter ontslaan van het voorlezen van de verslagen van de zaakvoerder en van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid J. Vande Moortel & C°, bedrijfsrevisoren te 9700 Oudenaarde, Stationsstraat, 27, vertegenwoordigd door Mijnheer Bert De Clercq, bedrijfsrevisor, die handelen over de hierna omschreven inbreng in natura, aangezien de enige vennoot erkent sinds meer dan vijftien dagen een afschrift van deze verslagen te hebben ontvangen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor luiden ais volgt

"Ondergetekende, BVBA J. Vande Moortel & C° Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Bert De Clercq, Bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 9700 Oudenaarde, Stationsstraat 27, werd aangesteld overeenkomstig artikel 313 van het wetboek van vennootschappen, om verslag uit te brengen over een

kapitaalverhoging door middel van een niet-geldelijke inbreng in de BVBA

GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN & AVONTROODT.

De bijzondere algemene vergadering dd. 4 december 2013 heeft voorafgaandelijk aan de kapitaalverhoging, besloten tot toekenning van een bruto-dividend ten belope van 534.888,89 euro in toepassing van de in artikel 537 van het Wetboek van inkomstenbelastingen bedoelde procedure.

Deze bijzondere algemene vergadering heeft besloten om het dividendbedrag, na aftrek van de in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen bedoelde roerende voorheffing van 10%, op te nemen als schuldvordering op naam van iedere aandeelhouder. Het netto-dividend bedraagt 481.400,00 euro.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ik ben van oordeel dat de beschrijving en de toegepaste schattingswijzen van de inbreng zoals zij voorkomen in de identificatie van de verrichting, overeenstemmen met de bedrijfseconomische aanvaardbare grondslagen,

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat;

1.De verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura.

2.Het bestuursorgaan is verantwoordelijk voor de beschrijving en de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het bepalen van de vergoeding van de inbreng in natura; in casu voor de bepaling van het aantal door de vennootschap ult te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%.

3.De beschrijving van de inbreng in natura, voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

4.De voor de inbreng in natura door het bestuursorgaan weerhouden methode van waardering in de gegeven omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt ten minste overeenkomt met het aantal en de waarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

6.De oude aandelen worden gewaardeerd aan hun intrinsieke waarde (boekhoudkundig eigen vermogen na dividenduitkering / aantal oude aandelen). Er wordt dus geen rekening gehouden met latente meerwaarden, eventuele goodwill en de rendementswaarden. Deze waardering is enkel mogelijk en te verantwoorden h de veronderstelling dat alle aandeelhouders inschrijven op de kapitaalverhoging, waardoor de aandeelhoudersstructuur voor en na de inbreng gelijk is, waardoor er geen enkele benadeling is van de vennoten onderling. Deze waardering mag dan ook niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

6.1ndien alle vennoten besluiten om de ontvangen netto dividenduitkering in het kapitaal te incorporeren, zal als vergoeding voor dèze inbreng 97 nieuwe aandelen van de vennootschap GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN & AVONTROODT BVBA, zonder nominale waarde, gelijk aan de bestaande aandelen voor een totale waarde van 481.400,00 euro worden uitgegeven. De nieuw uit te geven aandelen zullen als volgt worden toegekend:

-97 nieuwe aandelen aan de heer Robert Vergauwen, voornoemd;

7.Door de inbreng in natura zal het kapitaal worden verhoogd met 481.400,00 euro teneinde het te brengen van 18.600,00 euro op 500.000,00 euro;

8.De wederzijdse rechten der betrokken partijen geëerbiedigd en hun verplichtingen volledig vastgelegd zijn.

Huidig rapport wordt afgeleverd onder de uitdrukkelijke opschortende voorwaarde dat alle vennoten van de vennootschap hun reeds uitgedrukte intentie daadwerkelijk uitvoeren. Indien echter na de beslissing van dividenduitkering een of meerdere vennoten niet wensen deel te nemen aan de voorziene kapitaalvenccging zal het kapitaal slechts worden verhoogd ten bedrage van het netto dividendbedrag ontvangen door de vennoten welke wel wensen !n te tekenen op de kapitaalverhoging.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen en van artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen teneinde aan de buitengewone algemene vergadering de nodige informatie te verstrekken met betrekking tot de inbreng in natura van de schuldvordering die ontstaat naar aanleiding van de uitkering van een tussentijds dividend. Dit verslag mag dan ook niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen 'fairness opinion' is."

PERDE BESLUIT

De vergadering heeft besloten, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90 %) van het tussentijdse dividend, zijnde VIERHONDERD EENENTACHTIGDUIZEND VIERHONDERD EURO (481.400,00 EUR) om het kapitaal te brengen van ACHTT1ENDUlZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR) tot VIJFHONDERDDUIZEND EURO (500.000,00 EUR), door de uitgifte van zevenennegentig (97) nieuwe aandelen van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden ais de bestaande aandelen. en die in de winsten zullen delen pro rata temporis vanaf de onderschrijving, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zullen worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 WIB,

De vergadering heeft besloten dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de inbreng door de enige vennoot van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering, zijnde negentig procent (90%) van de vordering tot uitkering van een tussentijds dividend die hij heeft ten laste van de vennootschap en welke uitvoerig beschreven staat in het verslag van de bedrijfsrevisor.

De zevenennegentig (97) nieuwe aandelen zullen worden toegekend aan de heer Robert Vergauwen als vergoeding voor de inbreng van de schuldvordering, zijnde de vordering tot een dividenduitkering, die hij lastens de vennootschap bezit, Op de nieuwe aandelen zal gestort worden ten belope van honderd procent (100%).

VIERDE BESLUIT

De enige vennoot, de heer Robert Vergauwen voornoemd, heeft verklaard volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en zet uiteen dat hij een zekere, vaststaande en

opeisbare schuldvordering heeft ten laste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het voormelde' verslag van de bedrijfsrevisor.

Mijnheer Robert Vergauwen voornoemd, heeft verklaard een inbreng te doen van zijn schuldvordering ten belope van het netto dividendbedrag van VIERHONDERD EENENTACHTIGDUIZEND VIERHONDERD EURO (481.400,00 EUR), hem toekomende naar aanleiding van de voorafgaandelijk aan huidige kapitaalverhoging doorgevoerde dividenduitkering waartoe hieraan voorafgaand werd beslist in toepassing van artikel 537 WIB.

De enige vennoot heeft verklaard bijgevolg dat voormelde inbreng negentig procent (90%) omvat van het tussentijdse dividend, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort.

Als vergoeding voor deze inbreng waarvan de vergadering heeft erkend volledig op de hoogte te zijn, werden aan de enige vennoot, die aanvaardt, de zevenennegentig (97) nieuwe volledig volgestorte aandelen toegekend.

Hij heeft tevens verklaard volledig ingelicht te zijn over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 WIB, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren.

VIJFDE BESLUIT

De vergadering heeft vastgesteld en verzocht ons ondergetekende notaris bij akte vast te leggen dat het kapitaal ten gevolge van voormelde kapitaalverhoging werd verhoogd tot VIJFHONDERDDUIZEND EURO (500.000,00 EUR), verdeeld over honderd zevenennegentig (197) aandelen, zonder nominale waarde, doch met een fractiewaarde van één honderd zevenennegentigste (11197ste) per aandeel,

ZESDE BESLUIT

De vergadering heeft besloten de eerste alinea van artikel 5 van de statuten te wijzigen om het in overeenstemming te brengen met het nieuw bedrag van het kapitaal. De nieuwe eerste alinea van artikel 5 van de statuten luidt als volgt

"ARTIKEL 5 - KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt VIJFHONDERDDUIZEND EURO (500.000,00 EUR). Het is verdeeld in honderd zevenennegentig (197) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, doch met een fractiewaarde van één honderd zevenennegentigste (1/197ste) per aandeel,"

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering heeft besloten de coördinatie van de statuten toe te vertrouwen aan ondergetekende notaris.

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering heeft besloten alle bevoegdheden te verlenen aan de zaakvoerder om de voorgaande besluiten uit te voeren, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10 %) van het tussentijdse dividend waarvan hiervoor sprake.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL,

Notaris Helene De Waele, te Gent.

Tegelijk hiermede neergelegd:

- een expeditie van het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering;

- de verslagen;

- de coordinatie van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden . aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

01/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 30.06.2012, NGL 26.07.2012 12350-0581-011
01/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 30.06.2011, NGL 26.07.2011 11341-0562-011
14/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 15.06.2010, NGL 09.07.2010 10285-0243-011
04/11/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 15.06.2009, NGL 29.10.2009 09833-0353-011
16/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 15.06.2008, NGL 14.07.2008 08400-0201-011
12/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 15.06.2007, NGL 05.07.2007 07365-0094-010
05/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.06.2015, NGL 29.07.2015 15373-0015-013
01/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 15.06.2016, NGL 20.07.2016 16355-0365-013

Coordonnées
GERECHTSDEURWAARDERSKANTOOR VERGAUWEN & AV…

Adresse
GEWAD 16 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande