GEZINSWELZIJN LOKEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : GEZINSWELZIJN LOKEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.388.237

Publication

24/10/2012
ÿþw

"

k

MOR 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

i Eter L.ti.H ~ BAN

VAN l r DEL

rrtif

na neerlegging van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I 11111 lI Il liii I il iII lI II

*12175787*

15 OKT, 2012 ENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr: 0416.388.237

Benaming

(voluit) : GEZINSWELZIJN LOKEREN

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sportlaan 5 te 9160 Lokeren

Onderwerp akte : INBRENG VAN ALGEMEENHEID OM NIET

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld op 25 september 2012, geregistreerd te Lokeren op 2 oktober 2012, boek 627, blad 48, vak 06, ontvangen: honderd euro (¬ 100,00), getekend De Ontvanger, R. Roose, dat, de vereniging zonder winstoogmerk "Peutertuin Eksaarde", waarvan de zetel gevestigd is te 9160 Lokeren, Eksaarde-Dorp 17, inschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 0415.471.685, de algemeenheid van haar vermogen, niets uitgezonderd, heeft ingebracht in de vereniging zonder winstoogmerk "Gezinswelzijn Lokeren", met zetel te 9160 Lokeren, Sportlaan 5, ondememingsnummer BE 0416.388.237, dit onder toepassing van artikel 58 van de Vzw-Wet juncto artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen, zodat deze onderworpen wordt aan de regeling van de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen. De inbreng om niet van de algemeenheid geschiedt onder de volgende voorwaarden:

1. Huidige inbreng van algemeenheid zal uitgevoerd worden overeenkomstig de modaliteiten zoals bepaald in artikel 763 eerste lid van het Wetboek van Vennootschappen.

'2. De verrichtingen verbonden aan huidige inbreng worden boekhoudkundig geacht te zijn gevoerd voor rekening van de verkrijgende vereniging Gezinswelzijn Lokeren vanaf één januari tweeduizend en twaalf (01/01/2012).

3. Alle goederen en rechten worden ingebracht in de staat waarin deze zich momenteel bevinden. De. verkrijgende vereniging wordt geacht volledig op de hoogte te zijn van de ingebrachte goederen en er geen nauwkeuriger beschrijving van te eisen.

De schuldvorderingen en rechten die kunnen afhangen van de het ingebrachte vermogen gaat over op de verkrijgende vereniging met de zakelijke en persoonlijke waarborgen die eraan verbonden zijn.

De verkrijgende vereniging wordt gesubrogeerd, zonder dat daaruit schuldvernieuwing kan voortvloeien, in alle rechten, zowel zakelijke als persoonlijke van de inbrengende vereniging, op alle goederen en tegen om het. even welke debiteuren.

4. De overgang van het geheel vermogen van de vereniging op de verkrijgende vereniging omvat alle', activa-en passivabestanddelen alsook haar activiteiten met de daaraan verbonden vergunningen, erkenningen, en/of het voordeel van registratie, machtigingen van en/of erkenningen inzake de producten ervan, het recht, de naam, merken en logo's van de vereniging te gebruiken, haar cliënteel, haar boekhouding, kortom alle' immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid.

De inbreng omvat tevens het personeel van de vereniging dat in dienst was op éénendertig december;

tweeduizend en elf, met behoud van rechten en anciënniteit. "

De leden van de inbrengende vereniging verklaren hierbij uitdrukkelijk afstand te doen van hun 'recht' om lid

te worden In de verkrijgende vereniging Gezinswelzijn Lokeren.

De kosten verbonden aan de inbreng zijn volledig ten laste van de verkrijgende vereniging.

De bestuurders van de VZW GEZINSWELZIJN LOKEREN zijn tussengekomen op deze vergadering en,

hebben de voormelde inbreng aanvaard.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De Notaris

Uitsluitend bestemd voor de neerlegging ter griffe van de rechtbank van koophandel.

Samen hiermee neergelegd: uitgifte van het proces-verbaal dd. 25/09/2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

09/02/2015
ÿþ Mai Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11lI11§1§1101111m

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 8 JAN. 2015

AFDELING Gei RMONDE

Ondernemingsnr : 0416.388.237

Benaming

(voluit) : V.Z.W. Gezinswelzijn Lokeren

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sportlaan 5 - 9160 Lokeren

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging statuten en samenstelling van raad van bestuur

De Algemene Vergadering van Gezinswelzijn Vzw, in statutaire Algemene Vergadering bijeen op. 27.03.2014 heeft de statuten aangenomen zoals ze goedgekeurd werden door de gemeenteraad van de stad; Lokeren op 24 juni 2013 :

VZW GEZINSWELZIJN

NIEUWE STATUTEN EVA VZW

TITEL 1 : NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR, SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Artikel 1

NAAM : De vereniging draagt de naam EVA Vzw Gezinswelzijn en is een gemeentelijk verzelfstandigd agentschap, zoals bedoeld in art. 225-230 en 245-247 van het Gemeentededcreet van 15/07/2005

Artikel 2

ZETEL : De vereniging heeft haar zetel op het volgende adres : Sportlaan 4, 9160 Lokeren. Alle stukken voorgeschreven door de vzw wet, worden neergelegd in het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de gemeente Lokeren en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

Artikel 3

DOEL : De vereniging is belast met het verwezenlijken van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, met name het organiseren, oprichten, coördineren en beheren, ofwel door de vereniging zelf, of door derden van elk geschikt geachte vorm van instellingen of diensten voor het verblijf, de opvang en de verzorging van kinderen. De vereniging kan initiatieven nemen ter opleiding, vorming en begeleiding van personeel, onthaalouders en ouders. Zij kan zelf initiatieven nemen of meewerken aan initiatieven die met opvoeding en preventieve medische zorg te maken hebben. De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen, die nodig zijn voor het verwezenlijken van dit doel, verwerven en bezitten, zowel in volle eigendom als in enkel genot.

Artikel 4

DUUR : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten aile tijde ontbonden worden, mits in achtneming van de desbetreffende bepalingen in de Vzw-wet en het Gemeentedecreet.

Artikel 5

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST : De vereniging realiseert haar doel in overleg en met medewerking van de stad Lokeren. Hiertoe wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de stad Lokeren, waarin de onderlinge rechten en plichten worden bepaald voor een periode die uiterlijk 12 maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad eindigt.

Als binnen die periode geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst in werking is getreden, wordt de bestaande overeenkomst verlengd tot een nieuwe overeenkomst in werking treedt.

TITEL Il : LEDEN

Artikel 6 :

De vereniging telt minstens 3 leden.

Overeenkomstig artikel 246 § 2 van het Gemeentedecreet (GD) worden de vertegenwoordigers van de stad

in de AV door de gemeenteraad uit zijn leden gekozen.

De stad beschikt bovendien overeenkomstig artikel 246 § 1 van het GD, over de meerderheid van de,

stemmen in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge ~ de AV. De vertegenwoordigers van de stad in de AV handelen conform artikel 246 § 2 GD overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

Artikel 7

De vereniging heeft de volgende leden :

CATEGORIE A : de stad Lokeren. De stad is in de AV vertegenwoordigd door de bevoegde schepen voor kinderopvang met meervoudig stemrecht, die zich kan laten vervangen door een ander raadslid aangeduid door de GR.

CATEGORIE B ; vertegenwoordigers, voorgedragen door hun verenigingen of instantie (Gezinsbond 2, OCMW 1, Welzijnsraad 1, Mutualiteiten 4).

CATEGORIE C : vertegenwoordiging van vrijwilligers (1), gebruikers (5) en experten (2). Zij worden door het college van burgemeester en schepenen voorgedragen uit een kandidatenlijst, die tot stand is gekomen na een open oproep.

Overeenkomstig artikel 246 § 2 van het Gemeentedecreet heeft de vertegenwoordiger van categorie A (stad Lokeren) of zijn plaatsvervanger in de algemene vergadering, de hoedanigheid van gemeenteraadslid. Deze vertegenwoordiger of zijn plaatsvervanger beschikken overeenkomstig artikel 246 § 1 van het Gemeentedecreet steeds over meerderheid van de stemmen in de algemene vergadering, Zij handelen overeenkomstig artikel 246 § 2 van het Gemeentedecreet overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. Categorie A (stad Lokeren) draagt bovendien steeds een meerderheid van de leden voor van de raad van bestuur.

De personen die een ambt of functie bekleden, vermeld in artikel 229 van het Gemeentedecreet, kunnen nieut worden voorgedragen of aangewezen als vertegenwoordiger of bestuurder in de vereniging.

Personeelsleden van de VZW Gezinswelzijn kunnen geen lid worden van de vereniging. De algemene vergadering beslist over de aanstelling van alle voorgedragen leden van categorie B en C.

Het stadbestuur duidt een penningsmeester aan.

Artikel 8

Voor de vertegenwoordiger van de categorie A wordt de hoedanigheid van lid/vertegenwoordiger verloren

a) door het ontslag, schriftelijk mee te delen aan de voorzitter

b) van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad ;

c) door het beëindigen van het mandaat van gemeenteraadslid ;

d) bij een beslissing van de gemeenteraad waarbij de aanduiding wordt herroepen ;

e) bij overlijden of rechtsonbekwaamheid

voor de vertegenwoordigers van de categorieën B en C wordt de hoedanigheid van lid/vertegenwoordiger

verloren :

a) door ontslag van het lid. Dit ontslag moet schriftelijk meegedeeld worden aan de voorzitter ;

b) door overlijden of rechtsonbekwaamheid ;

c) door uitsluiting door de algemene vergadering met een meerderheid van 213 van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen.

Bij verlies van de hoedanigheid van vertegenwoordiger/lid wordt tot vervanging overgegaan. In het geval

van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij ontvangen geen bezoldigingen en mogen noch rechtstreeks,

noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap.

De leden kunnen niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 10

diegene die om welke reden ook, zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger/lid verliest, kan geen aanspraak

maken op een aandeel in het maatschappelijk vermogen en kan geen vergoeding eisen voor geleverde

prestaties. Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden

TITEL III : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van categorieën A, B en C.

De algemene vergadering kan bijgestaan worden door ambtenaren aangeduid door de stad Lokeren, zoals

de penningmeester en door de directeur en de diensthoofden van de diensten van de VZW.

Artikel 12

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij is bevoegd voor

a) de wijziging van de statuten ;

b) de benoeming en afzetting van de bestuurders ;

c) de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen ;

e) de goedkeuring van de begroting en de rekening ;

f) de ontbinding van de vereniging ;

g) de uitsluiting van een lid ;

h) het vastleggen van het huishoudelijk reglement en het oprichten van commissies ;

i) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13

De leden worden ten minste tweemaal per jaar samengeroepen in een gewone algemene vergadering. Op

deze vergaderingen worden minstens de rekeningen evenals de begroting ter goedkeuring voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De oproeping voor een algemene vergadering gebeurt door de voorzitter. De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering, vastgesteld oor het dagelijks bestuur. De agenda wordt bij de oproeping bezorgd en deze wordt vastgesteld in het dagelijks bestuur. Op de agenda moet elke voorstel worden ingeschreven dat minstens 21 kalenderdagen voor de bespreking van de agendapunten op de gemeenteraad, schriftelijk door een lid van de algmene vergadering wordt ingediend bij de voorzitter,

De oproepingsbrief wordt ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering verzonden aan aile leden. De raad van bestuur kan een buitengewone algemene vergadering beleggen telkens al hij dit nodig acht, hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter met opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde samenkomst moet plaatsvinden binnen de maand na de bespreking van het betreffende punt op de gemeenteraad. Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris, aangeduid door de VZW.

Artikel 14

Elke vergadering begint met het voorleggen van het verslag van de vorige vergadering. Op de agenda gestelde punten worden besproken in de volgorde waarin zij op de agenda, zoals gevoegd bij de uitnodiging, voorkomen, Alleen bij beslissing van de algemene vergadering kan deze volgorde worden gewijzigd.

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen over punten die niet op de agenda zijn vermeld.

Artikel 15

Indien de vertegenwoordiger uit categorie A niet aanwezig is op de algemene vergadering, worden zijn stemrechten uitgeoefend door het gemeenteraadslid dat hem vervangt. De leden van categorie B en C vertegenwoordigen elk één stem in de algemene vergadering,

Behoudens de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 betreffende de vzw-wetgeving, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, er anders over beschikt, beslist de algemene vergadering geldig, wanneer de vertegenwoordiger van catergorie A met meerderheid van de stemmen aanwezig is.

Ieder stemgerechtigd lid mag zich op de zittingen van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid. De leden van categorie B en C kunnen zich enkel laten vertegenwoordigen door respectievelijk andere leden van de categorie B of C. Elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 16

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden behoudens in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, een bijzondere meerderheid van stemmen voorziet. Stemmingen over personen of functies zijn geheim. Op verzoek van minstens 1/3 van de stemgerechtigde leden gebeurt de stemming geheim.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer op een eerste vergadering het aanwezigheidsquotum om geldig te beraadslagen en te besluiten niet werd bereikt, wordt de vergadering opnieuw bijeengeroepen. Deze tweede vergadering mag niet worden gehouden binnen de veertien dagen na de eerste vergadering. De opnieuw samengeroepen algemene vergadering kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertgenwoordigde leden, voor de punten die voor een tweede maal op de agenda worden geplaatst.

Artikel 17

De algemene vergadering doet uitspraak over de rekening van het afgelopen dienstjaar en over de begroting voor het volgend dienstjaar, voorgelegd door de raad van bestuur. Zij verleent door een afzonderlijke stemming kwijting aan de bestuurders.

De algemene vergadering stelt het huishoudelijk reglement, opgemaakt door de raad van bestuur, vast.

Elk voorstel tot wijziging van de statuten moet voorafgaandelijk voor goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad van de stad Lokeren,

Artikel 18

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Alle leden of derden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

iedere wijziging van de statuten, benceming of ontslag van een bestuurder wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde en wordt gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

De raad van bestuur bestaat uit maximum 20 bestuurders en is steeds kleiner dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Overeenkomstig artikel 246 § 1 van het Gemeentedecreet draagt categorie A (de stad Lokeren) in alle gevallen de meerderheid voor van de leden van de raad van bestuur.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld :

1. Bestuurders aangeduid door de stad Lokeren

De gemeenteraad duidt minstens 10 bestuurders aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge a De gemeenteraad duidt enerzijds en voorafgaand de schepen van kinderopvang aan als afgevaardigde,

anderzijds vaardigen de fracties 9 bestuurders af met inachtneming van de onderstaande regels van toepassing

voor categorie A. In elk geval wordt een meerderheid van de leden van de raad van bestuur overeenkomstig

artikel 246 § 1 van het Gemeentedecreet door de gemeenteraad aangeduid.

Voor deze bestuurders gelden volgende regels :

- de schepen bevoegd vcor kinderopvang is van rechtswege voorzitter van de raad van bestuur ;

- één bestuurder wordt door de gemeenteraad, uit de fracties vertgenwoordigd in het college van

burgemeester en schepenen, aangeduid als ondervoorzitter van de raad van bestuur ;

- behalve de schepen, moeten de andere bestuurders niet noodzakelijk de hoedanigheid van van

gemeenteraadslid hebben ;

- elke fractie in de gemeenteraad is vertegenwoordigd door minimum één bestuurder ;

ten hoogste twee derde van de voorgedragen bestuurders is van hetzelfde geslacht,

Van de aanduiding door de gemeenteraad van de bestuurders van categorie A wordt door de algemene

vergadering akte genomen zonder stemming.

2. Bestuurders aangeduid door de categorieën B en C

Bij geheime stemming en met meerderheid van stemmen kiezen de leden van de categorieën B en C onder

hen 4 bestuurders.

Artikel 20

Het mandaat van de bestuurders eindigt overeenkomstig de bepalingen van artikel 9 van de statuten.

Bij uittreding van bestuurders van categorie A worden nieuwe bestuurders aangeduid door de

gemeenteraad. De algemene vergadering neemt akte van deze aanduidingen zonder stemming.

De uittredende bestuurder van categorie B zijn herkiesbaar.

De bestuurders waarvan het manddad verstrijkt, blijven in functie tot op het ogenblik dat in hun vervanging is

voorzien.

Na een volledige vernieuwing van de gemeenteraad blijven de bestuurders in functie totdat de rechtsgeldig

samengestelde algemene vergadering, in de loop van de eerste zes maanden na de installatie van de

gemeenteraad, in hun vervanging heeft voorzien.

In het geval van een vacature van het mandaat van bestuurder, zat tot een zo spoedig mogelijke vervanging

worden overgegaan in de eerstvolgende bijeenkomst van de algemene vergadering.

Artikel 21

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter,

Indien ook de ondervoorzitter afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste aanwezige

bestuurder. De secretarislpenningsmeester woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij zonder

stemrecht.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de

ondervoorzitter. Behalve in spoedeisende gevallen worden de oproepingen minstens acht kalenderdagen voor

datum van de vergadering verzonden. De oproeping vermeldt de agenda.

De raad van bestuur komt geldig bijeen indien de meerderheid van de leden van de raad van bestuur

aanwezig of vertegenwoordigd is en indien de meerderheid van de bestuurders van categorie A aanwezig of

vertegenwoordigd is.

Elke bestuurder beschikt over één stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van

stemmen,

In geval van verhindering kan een bestuurder een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder

van dezelfde categorie om in zijn naam deel te nemen aan de debatten en de stemmingen. Elke bestuurder kan

slechts drager zijn van één volmacht.

Een bestuurder kan geen volmacht geven aan een derde om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 22

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt die aan de bestuurders worden

toegestuurd en op de eerstvolgende vergadering worden goedgekeurd.

De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 23

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het beheer van zaken van

de vereniging overeenkomstig de statuten, Deze bevoegdheid omvat tevens alle daden van beschikking.

Al wat door de wet of door deze statuten niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering,

behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de

voorzitter en de secretaris gezamenlijk optredend, Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het

optreden in rechte als eiser en verweerder.

De voorzitter en de secretaris worden bij beslissing van de raad van bestuur daartoe gemachtigd, ln deze

beslissing wordt de duur en de omvang van de delegatie opgenomen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid inzake vertegenwoordiging tegenover derden tevens geheel of

gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere andere personen dan de voorzitter en de secretaris. In de

beslissing wordt de duur en de omvang van de delegatie opgenomen. De gemachtigde kan ten alle tijde zijn

ontslag indienen door middel van een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan deskundigen uitnodigen op zijn vergaderingen. Deze deskundigen hebben slechts

een adviserende stem.

* "

f

`.ex-behouden aan het Belgisch Staatsblad



Artikel 24

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun opdracht.

Artikel 25

De raad van bestuur kan in zijn midden een dagelijks bestuur samenstellen.

Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter en 2 ondervoorzitters ; één aangesteld door het college van burgemeester en schepenen en één ondervoorzitter, gekozen door de raad van bestuur uit haar leden.

De secretaris/penningmeester neemt deel aan de vergadering van het dagelijks bestuur zonder stemrecht.

De voorzitter van de raad van bestuur zit het dagelijks bestuur voor. Bij zijn afwezigheid zit de ondervoorzitter van de raad van bestuur het dagelijks bestuur voor. Indien ook de ondervoorzitter afwezig is, neemt de oudste bestuurder het voorzitterschap waar.

De directie en diensthoofden nemen op uitnodiging deel aan de vergaderingen.

Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor de operationalisering van het beleid dat door de raad van bestuur wordt goedgekeurd en voor het uitwerken van voorstellen voor het strategisch beleid.

Titel V - BEGROTING EN REKENING

Artikel 26

Het financieel dienstjaar stemt overeen met een kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af en maakt de balans op.

Deze worden voor goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De jaarrekeningen worden ten minste acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vereniging inzage kunnen krijgen van al de stukken waarop de rekening betrekking hebben.

De raad van bestuur maakt ook een ontwerp van begroting op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering Het ontwerp van begroting wordt ten minste acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

Titel VI - ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 27

De vrijwillige ontbinding wordt uitgesproken door de algemene vergadering, overeenkomstig de bepalingen van artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Over een vrijwillige ontbinding kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen als twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het besluit over de ontbinding moet worden genomen met een bijzondere meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertgenwoordigde leden.

Bij een onvolgoende aanwezigheid wordt de algemene vergadering opnieuw samengeroepen. De tweede vergadering mag niet binnen de veertien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De tweede vergadering kan over de ontbinding beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezigen.

In geval van ontbinding uitgesproken door de algemene vergadering, belast zij de raad van bestuur met de vereffening, tenzij de algemene vergadering verkiest één of meer vereffenaars aan te stellen. In dit geval bepaalt de algemene vergadering hun bevoegdheden en hun eventuele vergoeding. Na de aanzuivering van de schulden, wordt het netto-actief van de vereniging overgedragen aan de stad Lokeren.

Artikel 28

Al wat niet uitdrukkelijk opgenomen is in de statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk , de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, het huishoudelijk reglement en de samenwerkingsovereenkomst tussen de vereniging en de stad Lokeren,

Het vorige bestuur wordt ontslagen.

De algemene vergadering van EVA Vzw Gezinswelzijn, in statutaire vergadering bijeen op 24.06.2014 heeft rechtsgeldig benoemd als nieuwe leden van de Raad van Bestuur

Van Rysselberghe Sabine (voorzitter), Podevyn Karen (ondervoorzitter), Duyck Marijke, Beirens Erika, Van De Voorde Nina, Van Hoey Marleen, Beuseling Marc, Van Elslande Dries, Van Bogaert Dorien, Van Boven Lena, Van Damme Lieve, Leys Kelly, Langlois Mike, Van Hecke Geert





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

(get.) Van Rysselberghe Sabine, Voorzitter







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/01/2012
ÿþ~- -1

k~ 111

MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(RTFFiF RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 8 DEC 2011

DENDERMONDE

Griffie a

i i i id



*12008039*

Ondernemingsnr : 0416.388.237

Benaming

(voluit) : GEZINSWELZIJN LOKEREN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sportlaan 5 te 9160 Lokeren

Onderwerp akte : Voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid

Het jaar TWEEDUIZENDEN ELF.

Op éénentwintig december.

Voor mij, Jean Matthys, notaris met standplaats te Lokeren,

ZIJN VERSCHENEN:

1. De volgende bestuurders van de vereniging zonder winstoogmerk "PEUTERTUIN EKSAARDE", met zetel te 9160 Lokeren, Eksaarde-Dorp 17, hierna "de overdragende vereniging" genoemd:

-mevrouw VAN DAMME Godelieve, geboren te Lokeren 20/10/1948, NN 48102004248, ID 591351837694, wonende te 9160 Lokeren, Reinaertdreef 22;

-mevrouw MEIRESONNE Christine, geboren te Gent 18/06/1952, NN 52061838218, ID 591316798769, wonende te 9080 Lochristi, Dorp Oost 6A;

-mevrouw VAN ROMPU Betty, geboren te Lokeren 23/02/1956, NN 56022308230, ID 590671304892, wonende te 9160 Lokeren, Moleneindstraat 21;

-mevrouw SERVAES Hilde, geboren te Buggenhout op 14/04/1958, NN 58041432417, ID 591144110275, wonende te 9255 Buggenhout, Bosstraat 20.

Allen in die hoedanigheid aangesteld bij besluit van de algemene vergadering gehouden op zevenentwintig mei tweeduizend en tien, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van vierentwintig augustus tweeduizend en tien onder nummer 10125882.

2. De volgende bestuurders van de vereniging zonder winstoogmerk "GEZINSWELZIJN LOKEREN", met zetel te 9160 Lokeren, Sportlaan 5, hierna genoemd "de verkrijgende vereniging":

-mevrouw VAN RYSSELBERGHE Sabine, Schepen van de Stad Lokeren, gezinsaangelegenheden,

geboren te Lokeren op 21/08/1973, NN 73082103650, ID 590860184912, wonende te Lokeren, Kleine

Dam 31.

-mevrouw DE WAELE Claudine, afvaardiging politiek fractie VLD, geboren te Lokeren op 25/03/1965, NN 65032518068, ID 590740982319, wonende te 9160 Lokeren, Bautschoot 72.

-mevrouw BELLENS Jeanine, afvaardiging politieke fractie Spa, geboren te Lokeren op 04/03/1954, NN 54030404025, ID 591269287361, wonende te 9160 Lokeren, Groendreef 49.

-de heer DE RIDDER Raselien, afvaardiging politieke fractie CD&V, geboren te Lokeren op 11/01/1984, NN 84011105033, ID 590647352461, wonende te 9160 Lokeren, Hemelseschoot 15.

-Mevrouw SEYNAEVE Inge, afvaardiging politieke fractie Groen!, geboren te Gent op 04/10/1957,

NN 57100436407, ID 591315939311, wonende te 9160 Lokeren, Kopkapelstraat 16.

-de heer METDEPENNINGEN Antoon, afvaardiging Welzijnsraad, geboren te Lokeren op 12/10/1945, NN 45101205122, ID 591393001363, wonende te 9160 Lokeren, Kopkapelstraat 34.

-de heer VAN RUMST Willy, voorzitter, afvaardiging Gezinsbond, geboren te Lokeren op 25/08/1944, NN 44082504984, ID 591396947243, wonende te 9160 Lokeren, Eikelstraat 9.

-mevrouw VANDER HEYDEN Veronique, secretaris, geboren te Lokeren op 22/07/1967, NN 67072204275, ID 590716774957, wonende te 9160 Lokeren, Hillarestraat 169.

-mevrouw CLAUS Jeanine, afvaardiging KVLV, geboren te

Lokeren op 06/02/1948, NN 48020607687, ID 591190275306, wonende te 9160 Lokeren, Gasstraat 13. -mevrouw OPREEL Inge, afvaardiging VLD-vrouwen, geboren te Lokeren op 25/06/1971, NN 71062503470, ID 591383156671, wonende te 9160 Lokeren, Zelestraat 178.

-mevrouw DE MAESSCHALCK Christiane, afvaardiging Vrouw en Maatschappij CD&V, geboren te Overmereop 09/03/1954, NN 54030923469, ID 591258739623, wonende te 9160 Lokeren, Nijsstraat 13.

-mevrouw VAN PUYVELDE Katrien (roepnaam Kaat), gebruiker van de kinderopvang, geboren te Lokeren op 12/04/1972, NN 72041202687, ID 591052754867, wonende te 9160 Lokeren, Bokslaarstraat 54.

Op 5.° 8e:s:e ûiz. var L_f 3 .Jr- r3r; . : aam :n ro3c a "g+'eld '18 ce '3? ?' 3 'G`û rfs 3'4' d5' d3 T3rs .o'r (.51;

 3VOeÇd d2 verer,g.rÿ s:cn+'.,g, oí or-la.n.isr''5. ''8' --" !3' 5. e' I ' til? t3 airi,'

V ' d~ C .JGo;t.28^

jfar3a : Laa " 2n -lara'5ka^'rg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-mevrouw VAN HOECKE Ilse, gebruiker van de kinderopvang, geboren te Gent op 13/10/1967, NN 67101319816, ID 590504972023, wonende te 9160 Lokeren, Rechtstraat 51.

Alle voomoemde bestuurders werden in die hoedanigheid benoemd bij besluit van de algemene vergadering van twintig juni tweeduizend en zeven, waarvan kopie hieraangehecht.

IDENTIFICATIE VAN DE OVERDRAGENDE VERENIGING

De vereniging "PEUTERTUIN EKSAARDE" werd opgericht bij onderhandse akte op negenentwintig september negentienhonderd vijfenzeventig, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van twintig november negentienhonderd vijfenzeventig onder nummer 8977.

De statuten werden gewijzigd bij besluit van de algemene vergadering gehouden op zeventien maart tweeduizend en vijf, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van twee mei tweeduizend en vijf onder nummer 05064079.

De vereniging is ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 415.471.685.

IDENTIFICATIE VAN DE VERKRIJGENDE VERENIGING

De vereniging "GEZINSWELZIJN LOKEREN" werd opgericht bij onderhandse akte de dato één juli negentienhonderd zesenzeventig, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van dertig september negentienhonderd zesenzeventig onder nummer 008050.

De statuten werden nadien meermaals gewijzigd, voor het laatst bij algemene vergadering gehouden op drieëntwintig juni tweeduizend en vier, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van dertien oktober tweeduizend en vier onder nummer 04111079.

De vereniging is ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 416.388.237.

UITEENZETTING DOOR DE COMPARANTEN

De comparanten zetten uiteen en verzoeken de notaris om bij akte vast te stellen hetgeen volgt:

I. Voorafgaandelijke uiteenzetting

De bestuursorganen van de hiervoren vernielde verenigingen hebben het initiatief genomen om over te gaan tot een overdracht, op de wijze hieronder nader omschreven, om niet van een algemeenheid door de vereniging zonder winstoogmerk "Peutertuin Eksaarde", met zetel te 9160 Lokeren, Eksaarde-Dorp 17, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 415.471.685, ten voordele van de vereniging zonder winstoogmerk "Gezinswelzijn Lokeren", met zetel te 9160 Lokeren, Sportlaan 5, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 416.388.237, en zij hebben besloten deze overdracht te onderwerpen aan de regeling omchreven in artikel 58 van de Vzw-wet juncto de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen zoals voorzien door de tweede alinea van artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen, zodanig dat de overdracht de gevolgen heeft zoals voorzien in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen.

Il. Derhalve verzoeken de comparanten ons, notaris, akte te nemen van hun gezamenlijk voorstel van overdracht van de algemeenheid in overeenstemming niet het Wetboek van Vennootschappen, volledig in overeenstemming met de onderhandse genomen beslissing van Peutertuin Eksaarde vzw de dato vierentwintig november tweeduizend en elf en van Gezinswelzijn Lokeren vzw de dato zesentwintig oktober tweeduizend en elf.

Het voorstel van overdracht overeenkomstig artikel 58 van de VZW_-wet juncto artikel 770 juncto artikel 760 van het Wetboek van Vennootschappen is als volgt opgesteld:

1. Het maatschappelijk doel van de bij de overdracht betrokken verenigingen luidt als volgt:

a. De overdragende vereniging, zijnde vzw "Peutertuin Eksaarde" heeft als doel overeenkomstig artikel 2 van de statuten: "Artikel 2. De vereniging heeft als sociaal doel alle mogelijke hulp te verschaffen aan mindervaliden en tevens als bemiddelaar op te treden om alle nodige zorgen aan deze minder-validen te laten toedienen.

Zij kan alle daden stellen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel, en onder meer, doch niet beperkend, het inrichten van revalidatiecentra, homes, dagverblijven, peutertuinen, enz.".

b. De verkrijgende vereniging vzw "Gezinswelzijn Lokeren" heeft als doel blijkens de artikelen 4 en 5 van de statuten: "Art. 4 De vereniging heeft tot doel het organiseren, oprichten, coördineren en beheren, ofwel door de vereniging zelf of door derden, van elk geschikte geachte vorm van instellingen of diensten voor het verblijf en de verzorging van kinderen.

De vereniging kan initiatieven nemen ter opleiding, vorming en begeleiding van personeel, opvanggezinnen en ouders. Zij kan zelf initiatieven nemen of meewerken aan initiatieven die met opvoeding en preventieve medische zorg te maken hebben.

Art. 5 De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen, die nodig zouden zijn voor het verwezenlijken van dit doel, verwerven en bezitten, zowel in volle eigendom als in enkel genot."

2. Boekhoudkundige datum

De verrichtingen verbonden aan de overdracht van algemeenheid worden boekhoudkundig geacht te zijn

gevoerd voor rekening van de verkrijgende vereniging vanaf één januari tweeduizend en twaalf (01.01.2012).

3. Over te dragen actief en passief

De overgang van het geheel vermogen van de overdragende vereniging op de verkrijgende vereniging omvat alle activa-en passivabestanddelen alsook haar activiteiten met de daaraan verbonden vergunningen, erkenningen, en/of het voordeel van registratie, machtigingen van en/of erkenningen inzake de producten ervan, het recht, de naam, merken en logo's van de overdragende vereniging te gebruiken, haar cliënteel, haar boekhouding, kortom alle immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid.

MOD 2.2

Luik B Vervolg

De overdracht van algemeenheid bevat bijgevolg tevens de overdracht aan de verkrijgende vereniging van het onroerend goed (een woonhuis op en met grond en aanhorigheden) gelegen te Lokeren, Eksaarde-Dorp 17, gekadastreerd Lokeren, vijfde afdeling, sectie B nummer 244/02L, groot 11a 25ca.

4. Verbintenis

De bestuursorganen van de overdragende en verkrijgende vereniging verbinden zich ertoe am, binnen de grenzen van hun mogelijkheden, het nodige te doen om de geplande overdracht tot stand te brengen. Bepalingen in verband met de bodemtoestand

De voornoemde vereniging "Peutertuin Eksaarde" verklaart eigenaar te zijn van volgend onroerend goed: STAD LOKEREN - vijfde afdeling

Een woning op en met grond en aanhorigheden gelegen Eksaarde-Dorp 17, gekadastreerd of het geweest, volgens titel sectie B nummer 244/G/2-ex, en volgens huidig kadaster sectie B nummer 244/02L, met een oppervlakte volgens titel, kadaster en meting van elf aren vijfentwintig centiaren (11a 25ca).

Plan-meting: het goed staat afgebeeld op een metingsplan ervan opgemaakt door landmeter De Nul te Lokeren op drieëntwintig juni negentienhonderd achtentachtig. Dit plan is gehecht gebleven aan nagemelde akte van aankoop verleden voor notaris Paul De Meirsman te Lokeren op drieëntwintig december negentienhonderd achtentachtig.

OORSPRONG VAN EIGENDOM

Voorschreven eigendom behoort toe aan de vereniging zonder winstoogmerk "Peutertuin Eksaarde"

ingevolge aankoop jegens de vereniging zonder winstoogmerk "De Ongeschoeide Karmelieten" of ook genaamd "De Karmelieten", met zetel te Gent, blijkens akte verleden voor notaris Paul De Meirsman te Lokeren op drieëntwintig december negentienhonderd achtentachtig, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Dendermonde.

De bestuurders van voomoemde vereniging verklaren dat er op voormelde grond bij hun weten geen risico-

inrichting gevestigd is of was, zoals bedoeld in artikel 2 van het Decreet betreffende de bodemsanering en de

bodembescherming.

De bestuurders leggen een bodemattest voor dat betrekking heeft op de voormelde grond en dat werd

afgeleverd door de OVAM op vijfentwintig november tweeduizend en elf met refertes "A-2009518 R-2808535".

De inhoud van dit bodemattest luidt:

"De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen:

1. Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

2. Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be.

3. Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet."

INFORMATIE  INLICHTINGEN

De comparanten verklaren dat de notaris hen volledig heeft geïnformeerd over hun rechten, verplichtingen en lasten, ten gevolge van de juridische akten waarin zij zijn tussengekomen, en dat hij hen in alle objectiviteit heeft ingelicht.

NEERLEGGING TER GRIFFIE

De comparanten verzoeken ons, notaris, onderhavig voorstel tot overdracht onder de vorm van een uitgifte van dit proces-verbaal neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde en dit uiterlijk zes weken voor de datum van de bijzondere algemene vergadering van de verenigingen die over de overdracht zullen beslissen.

IDENTITEIT

a) Ondergetekende notaris bevestigt de juistheid van de identiteit van de partijen aan de hand van opzoekingen in het rijksregister en van hun identiteitskaarten. De rijksregistemummers werden vermeld met uitdrukkelijke instemming van de betrokkenen.

b) De ondergetekende notaris bevestigt de juistheid van de burgerlijke staat van de partijen op het zicht van

officiële stukken door de Hypotheekwet vereist.

FISCALE VERKLARING

De vergadering bevestigt en verzoekt ondergetekende notaris vast te stellen dat de inbreng van de

algemeenheid om niet tussen de overdragende en verkrijgende vereniging zal geschieden met toepassing van

artikel 140,3° van het Wetboek der Registratierechten.

Tegenstrijdige belangen of onevenwichtige bedingen

De comparanten erkennen dat hen door de notaris gewezen werd op het recht dat elke partij de vrije keuze

heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman, in het bijzonder wanneer

tegenstrijdige belangen of onevenwichtige bedingen worden vastgesteld.

Recht op geschriften : het recht bedraagt vijfennegentig euro (95,00 ¬ ).

WAARVAN PROCES-VERBAAL.

Opgesteld te Lokeren ter studie op datum zoals hierboven vermeld. Na volledige voorlezing en toelichting,

hebben de comparanten aanwezig of vertegenwoordigd als gezegd, met mij, notaris, ondertekend.

(Volgen de handtekeningen. )

VOOR ONTLEDEND UITREKSEL

De notaris, Jean Matthys

Samen hiermee neergelegd: uitgifte van de akte dd. 21/12/2011.

Op da'aatst3 z. var Voi!7'.e:d3!^ : Naar!' ^csda'tiOried var oe 1^â;^!T13^.t2rg7C:e C`3 s, F3m, van ris 18'S3(~;r'" `en)

ca":,DEg.-1 o'Ia^Is^',. . '1a'eC ika8r a"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
GEZINSWELZIJN LOKEREN

Adresse
SPORTLAAN 5 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande