GEZOARSE FEESTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : GEZOARSE FEESTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 435.317.291

Publication

19/01/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gjiffie_ __

GRIFFIE RECHT-87W vAr% KPHANDEL GENT

0 7 JAN. 2015

AFDELING DENDERMONDE Griffie

N *15009167*

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Ondememingsnr: 0435.317.291

Benaming

(voluit) : vzw GEZÔARSE FEESTEN

(verkort) : vzw GF

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Rechtstraat 91, 9160 Lokeren (Eksaarde)

Onderwerp akte : wijziging statuten en bestuurders

Vereniging zonder winstoogmerk

"vzw Gezôarse Feesten"

Rechtstraat 91

9160 Eksaarde (Lokeren)

Identificatienummer. 11301/88 Ondernemingsnummer: 0435317291

Rechtsgebied: Oost-Vlaanderen

GEWIJZIGDE STATUTEN

De Algemene Vergadering, geldig bijeen en beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002, heeft haar statuten herwerkt en goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 28 december 2014, door onderstaande tekst Hierdoor vervallen alle vroegere publicaties. de wijzigingen omvatten het nieuwe gerechtelijke arrondisement, een nieuw adres van de maatschappelijke zetel en een nieuw bestuur.

TITEL 1.- Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging draagt de benaming: "vzw Gezôarse Feesten "

Art 2. De maatschappelijke zetel moet gevestigd zijn in 9160 Eksaarde, gerechtelijk arrondissement Oost Vlaanderen

Art 2 bis: de maatschappelijke zetel van de V.Z.W. is gevestigd: Muylaertstraat 17 te 9160 Eksaarde

TITEL II - Doel

Art 3, De vereniging heeft tot doel:

a)Een vereniging te zijn die toegankelijk is voor personen die belangloos en onbezoldigd, hun inzet ten dienste van elkaar en de leefgemeenschap van Eksaarde (en eventueel erbuiten) te witten stellen om zo op een aangename manier een zinvolle invulling te doen van hun eigen vrije tijd en/of van de leefgemeenschap.

b)Hiervoorkan de vereniging tal van activiteiten organiseren zoals: de Gezôarse Feesten (eind augustus), streekbierweekenden, droppings, mountainbikeritten, sportactiviteiten, wandelingen, fietstochten, uitstappen, culturele en culinaire activiteiten, informatievergaderingen, optredens, fuiven, en aile andere voorstellen die door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd door een gewone meerderheid.

~

MOo 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

c)Alle activiteiten kunnen ofwel beperkt warden tot de leden (effectieve en toegetreden) ofwel toegankelijk zijn voor leden en derden,

d)Het beheren en uitbaten van het uilennestje (ons eigen lokaal)

e)Het verwerven van aile goederen die nodig zijn om het gestelde doel te bereiken en een goede en vlotte werking van de vereniging te kunnen garanderen.

f)Eventuele opbrengsten uit de activiteiten van de vereniging zullen gebruikt worden voor het waarborgen van een verdere jaarwerking, het onderhouden van het uilennestje, betalen van vaste rekeningen van het uilennestje zoals elektriciteit, water, gas, telefoon, verzekeringen enzoverder en voor het verwerven van de goederen die nodig zijn om de beoogde doelstellingen van de vereniging te kunnen waarborgen,

TITEL Ill.- Lidmaatschap

Art. 4 De vereniging werkt met een ledenbestand van zowel effectieve leden als toegetreden leden. Er moeten minimum 4 effectieve leden zijn. De wettelijk rechten en plichten van de leden staan in de statuten. Bijkomende rechten en plichten staan in een reglement van inwendige orde, De rechten, plichten en toetredingsvoorwaarden van toegetreden leden en occasionele medewerkers worden in het "reglement van inwendige orde" van de vzw beschreven, Statuten en het "reglement van inwendige orde, bevinden zich ter inzage, voor de effectieve leden, op de maatschappelijkezetel. Een afschrift van de statuten en van het "reglement van inwendige orde" kan zowel door een effectief lid als een toetredend lid bekomen worden na schriftelijke aanvraag op de maatschappelijke zetel,

Toetredingsvoorwaarden voor effectieve leden:Het lidmaatschap (effectief lid) is toegankelijk voor fysische personen die niet op verkiezingslijsten voorkomen voor gemeenteraad, parlement of provincieraad verkiezingen en die zich kunnen vereenzelvigen met de doelstellingen van de vereniging.

Iedere persoon die lid wenst te worden van de vereniging, ondertekent een lidmaatschapsblad dat bij de raad van bestuur te verkrijgen is en aanvaardt de statuten en het reglement van inwendige orde bij ondertekening van het lidmaatschapsblad. Alle [eden moeten voldoende interesse hebben in de doelstellingen van de vereniging en meermaals actief meehelpen op activiteiten die de vereniging organiseert.

Elk jaar in de maand december, dienen de ingeschreven effectieve leden hun keuze te maken op een nieuw lidmaatschapsblad (dat hen door de raad van bestuur wordt bezorgd). Ze krijgen dan de keuze of ze al dan niet veranderen van effectief lid naar toetredend lid (of omgekeerd), Ze kunnen dan ook de keuze maken of ze al dan niet hun lidmaatschap beëindigen.

Het maximale lidgeld bedraagt:E 0,00.

In een reglement van inwendige orde kunnen bijkomende voorwaarden gesteld worden.

Bijzondere toetredingsvoorwaarden voor effectieve leden:

Men moet de minimumleeftijd van 18 jaar bereikt hebben op 1 januari van het jaar waarop het lidmaatschap van toepassing is.

Een nieuwe kandidaat "effectief lid", die deze keuze aanduid op zijn of haar lidmaatschapsblad, zal pas effectief lid zijn na aanvaarding door de Algemene vergadering die verplicht jaarlijkse gehouden wordt telkens in de maand januari.

Men houdt op effectief lid te zijn:

Door vrijwillig ontslag, welke per brief wordt medegedeeld aan de Raad van Bestuur of jaarlijks (in de maand december) bij het invullen van het lidmaatschapsblad en daarbij een andere keuze aanduid dan "effectief lid". Het ontslag gaat steeds in op 1 januari, komende na de ontslagname, tenzij anders beslist wordt door de Algemene Vergadering.

Bij het niet meer voldoen aan de toetredingsvoorwaarden of bij ernstige schending van het reglement van inwendige orde, verliest men automatisch het lidmaatschap, eveneens ingaande op 1 januari, tenzij de Algemene vergadering er anders over beslist;

Door uitsluiting: waartoe besloten wordt door een meerderheid van twee derden van de Algemene Vergadering, zonder dat deze zijn beslissing moet motiveren en nadat de betrokkene zijn

`

M00 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

standpunt heeft kunnen uiteenzetten op de Algemene Vergadering; het besluit zal de betrokkene, per brief, door de Raad van Bestuur worden medegedeeld. Deze uitsluiting

zal onmiddellijk ingaan na het besluit van de Algemene Vergadering.

Rechten en plichten van de leden:

Geen van de leden zal een geldelijke vergoeding ontvangen voor de geleverde prestaties ten gunste van de V.Z.W. enkel bewezen onkosten kunnen worden vergoed.

Bij de organisatie van activiteiten waarbij een toegang- of inschrijvingsprijs is voorzien, zullen alle leden eveneens een beperkte prijs dienen te betalen, tenzij anders beslist door de Algemene Vergadering.

Bijkomende rechten en plichten staan in een reglement van inwendige orde dat door alle betrokken leden wordt onderschreven. Elke wijziging aan het reglement van inwendige orde, wordt ter kennis gebracht aan de betrokkenen,

TITEL IV. - Raad van bestuur

art.5.

:De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, waaronder een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester, en een secretaris. Deze functies, zijn combineerbaar.

:De raad van bestuur oefenen hun bevoegdheid uit als college.

:De Raad van Bestuur vertegenwoordigt in en buiten rechte. Hij bezit tevens alle bevoegdheden die wettelijk niet aan de algemene vergadering zijn toevertrouwd.

:De kandidaten voor de raad van bestuur en voor hun mandaat binnen de bestuursraad, worden door de Algemene Vergadering verkozen. Ze zijn effectief verkozen als minimaal V2 van alle effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezige op de Algemene vergadering, achter hun kandidatuur staan, Ze worden dan benoemd voor een periode van vijf jaar.

:Een bestuurslid kan ontslag aanvragen aan de Algemene Vergadering. Ais de Algemene Vergadering het ontslag aanvaardt van de ontslagnemende bestuurder dient deze niet vervangen te worden zolang de goede werking niet verstoort wordt of het minimale aantal van drie verzekert blijft, tenzij de Algemene Vergadering beslist om het ontslagen bestuurslid toch te vervangen.

:Telkens als er een herkiezing is, ook al worden dezelfde bestuursleden herverkozen, zal er een wijziging neergelegd worden op de Rechtbank van koophandel en een publicatie komen in het Belgisch Staatsblad.

:Enkel de Algemene Vergadering kan Bestuursleden ontslaan, doch steeds bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Met betrokken bestuurslid zal vooraf op de hoogte gebracht worden van zijn mogelijk ontslag, Indien nodig kunnen er in het reglement van inwendige orde bijkomende voorwaarden tot ontslag voorzien worden.

:De Raad van Bestuur kan vergaderen telkens het belang van de vzw dit vereist, doch minimaal 3 keer per kalenderjaar.

:Elk bestuurslid wordt steeds uitgenodigd, ten minste 3 dagen voor de bestuursvergadering tenzij bij hoogdringendheid. Op de uitnodiging zal steeds de plaats, het uur en de agenda staan. Het is gebruikelijk dat de voorzitter de praktische zaken hiervoor regelt maar het kan ook gebeuren door een ander lid van de raad van bestuur.

:De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuursleden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Een voorstel wordt aanvaard als minimaal de helft van de bestuursleden ermee instemt, dit zal dan ook als college verdedigd worden. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend

:Alle bestuursleden worden, telkens er een bestuursraad wordt samengeroepen, uitgenodigd :Alle bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

:De vzw ken goederen en diensten die voorzien zijn voor bestuursleden en hun bewezen onkosten (voor de vzw) vergoeden als dit nodig blijkt om een goede werking te kunnen garanderen.

:De bestuurders moeten Effectief lid zijn van de vereniging gedurende de ganse periode en aan dezelfde voorwaarden voldoen, indien zij niet meer voldoen aan deze voorwaarden, kan de Algemene Vergadering, de betrokken bestuurder ontslaan.

Alle bestuurders beschikken over de maatschappelijke handtekening, doch voor het beheer van de lopende rekening en eventuele andere spaartegoeden boven de ¬ 500,00 is de handtekening van de voorzitter of 2 bestuursleden vereist

:De raad van bestuur kan derden een machtiging geven indien zij dit wensen, doch enkel indien 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders achter de betrokken machtiging staan.

:De voorzitter beschikt over een mandaat om alle verrichtingen te maken die nodig zijn voor een goede en vlotte werking van de V.Z.W. te garanderen.

lBij staking der stemmen, zowel op de Algemene Vergadering als op de Raad van Bestuur, of op een gewone vergadering, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

:De functie van de Voorzitter, Secretaris, Schatbewaarder, alsook hun respectievelijke maatschappelijke handtekening, kunnen ten allen tijden vervangen worden door die van 2 (twee) Bestuursleden indien dit nodig mocht blijken.

Dlndien de voorzitter niet bij machte is om zijn functie naar behoren uit te voeren, zal de ondervoorzitter zijn taak tijdelijk overnemen. Indien de vervanging langer dan 6 maanden duurt, zal de Algemene vergadering een vervanger moeten aanduiden, binnen de lopende Raad van Bestuur, voor een periode van 6 maanden, is na deze periode de voorzitter nog niet beschikbaar, dan beslist de Algemene Vergadering erover wat de volgende procedure wordt

TITEL V, - Algemene Vergadering

Art. 6.

1De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden, die in aantal minimaal één lid meer moet tellen dan de raad van bestuur.

DDe Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur_ De voorzitter (of zijn vervanger) regelt de praktische zaken en legt de agenda van de Algemene Vergadering ter goedkeuring voor aan de raad van bestuur. De uitnodiging van de Algemene Vergadering zal steeds de goedgekeurde agenda bevatten,

:De samenroeping zal schriftelijk, aan de effectieve leden, gebeuren ten minste acht dagen vóór de vergadering.

:De bevoegdheden van de Algemene Vergadering liggen vast in de "Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002'.

:In de maand januari wordt een verplichte jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden in 't Uilennestje of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. De Raad van Bestuur legt dan de rekeningen van het voorbije boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene vergadering en vraagt de goedkeuring van de begroting voor het komende boekjaar.

:Op de jaarlijkse Algemene Vergadering wordt ook beslist over de décharge van de bestuursleden over het voorbije boekjaar..

DFiet boekhoudkundig jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van het betrokken jaar,

DAlle beslissingen genomen door de Algemene Vergadering worden zowel aan de effectieve leden als aan de toegetreden leden ter kennis gebracht door een schrijven van de voorzitter of zijn vervanger. Alle leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inzien op de maatschappelijke zetel op schriftelijke aanvraag, gericht aan de raad van bestuur.

DElk effectief !id kan maximum twee ondertekende volmachtstemmen (van een afwezig effectief lid) vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

DEen bijzondere Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens als de Raad van Bestuur dit nuttig acht of op aanvraag van 1/5 van de effectieve leden.

DDe na te komen regeling tot statuutwijziging is als volgt geregeld:

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de agenda is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De wijzigingen moeten door 2/3 van de aanwezige en gevolmachtigde stemmen goedgekeurd worden

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een 415 meerderheid van stemmen worden besloten,

TITEL VI. - lnwendig reglement

Art. 7, De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen, waarbij alles kan worden geregeld wat niet in de statuten en de wet is voorzien.

Het reglement kan door de Raad van Bestuur steeds bij gewone meerderheid worden gewijzigd. Het reglement en aile wijzigingen eraan zullen aan de leden schriftelijk of per e-mail ter kennis worden gebracht

TITEL VII. - Ontbinding

Art. 8. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

In geval van ontbinding van de vereniging:

Zal de vzw in eerste instantie proberen om met de Algemene Vergadering, de ontbinding zelf uit te werken volgens onderstaand proftel.

Zal het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, besteed worden aan;

Een vzw die nauw verwant is met de ontbindende vzw, zoniet aan één of meer VZW vereniging(en) of organisatie(s) uit Eksaarde, die de ideologie van de ontbindende vzw het dichts benadert (dit kan ook een pas opgerichte vzw zijn),

Deze vereniging(en) zal/zullen worden aangeduid door de Algemene Vergadering.

DE RAAD VAN BESTUUR

Het collectief ontslag van de raad van bestuur, met een mandaat tot en met 31112!2014, werd door de Algemene vergadering, unaniem aanvaard, alsook werd hen kwijting verleend over hun ganse bestuursperiode,

de uittredende bestuurders zijn:

Voorzitter en penningmeester. Francis Pascal, Rechtstraat 91, 9160 Eksaarde; geboren te Zelzate op 28/07/61.

Ondervoorzitter en secretaris: Van Acker Luc, Eduard, Eksaarde dorp 187, 9160 Eksaarde; geboren te Lokeren op 4104162.

Bestuursleden:

Cardon Filip; Andre, Margriet; Muylaertstraat 16; 9160 Eksaarde; geboren te Gent op 21/12/66.

Clappaert Rudi, Kasteeldreef 74, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 20/02/1959.

D'Haen Wim, Charles, Simonne, Dijkstraat 4, 9160 Lokeren, geboren te Lokeren op 28106179

De nieuw verkozen Raad van Bestuur, die werd verkozen en goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 28 december 2014 heeft een mandaat gekregen vanaf 1 januari 2015 tot en met 31/12/2019,

4

~

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Zij die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegerïwoordigen, ziet er als volgt uit:

Bestuursleden (in alfabetische volgorde):

Cardon Gianni, Nancy, Marc; Muylaertstraat 16; 9160 Eksaarde; geboren te Lokeren op 05/01/1993

Celi Christ Vaartstraat 2, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 17106167.

Clappaert Rudi; Kasteeldreef 74, 9160 Eksaarde, geboren te Eksaarde op 20/02/59

Duym Maarten, Frank G; Kasteeldreef 84, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 13/04/1989

Duym Marc; Polenstreat 5, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 10/12/1960

Rogiers Gino; Rechtstraat 181, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 20/12/1969.

Smet Peter, Rechtstraat 232, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op.30/05/1970

Van Brussel Steven; Veldstraat 10, 9160 Lokeren, geboren te Lokeren op 27/08/1986

Voor eensluidend uittreksel:

Opgemaakt te Eksaarde in meerdere exemplaren, op 30 december 2014.

(Get ) Francis Pascal, (Get.) Van Acker Luc,

De Voorzitter (tot 01/01/2015). De Ondervoorzitter (tot 01/01/2015),

Maa 2.2

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

20/08/2015
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u

i B





 GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

11 Allo, 2015

AFDELINGENDERMOND

Ondernemingsnr : 0435.317.291

Benaming

(voluit) : Gezôarse Feesten

(verkort)

Rechtsvorm " Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel . Muylaertstraat 17 te 9160 Eksaarde

Orrderwerp akte : Gewijzigde statuten

Vereniging zonder winstoogmerk

"Gezôarse Feesten"

Muylaertstraat 17

9160 Eksaarde (Lokeren)

Identificatienummer: 11301/88 Ondernemingsnummer: 0435317291

Rechtsgebied: Oost-Vlaanderen

GEWIJZIGDE STATUTEN

De algemene vergadering, geldig bijeen en beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, heeft haar statuten herwerkt en goedgekeurd op de algemene vergadering van 21 juni 2015, door onderstaande tekst, Hierdoor vervallen alle vroegere publicaties. De wijzigingen omvatten het nieuwe gerechtelijke arrondissement, een nieuw adres van de maatschappelijke zetel en een nieuw bestuur.

TITEL 1.- Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging draagt de benaming: "Gezôarse Feesten "

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd: Muylaertstraat 17 te 9160 Eksaarde, Deze vereniging

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oost Vlaanderen,

TITEL Il - Doel

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel:

a)Een vereniging te zijn die toegankelijk is voor personen die belangloos en onbezoldigd, hun inzet ten dienste van elkaar en de leefgemeenschap van Eksaarde (en eventueel erbuiten) te willen stellen om zo op een aangename manier een zinvolle invulling te hebben van hun eigen vrije tijd en/of van de leefgemeenschap,

b)Tal van activiteiten organiseren. Deze kunnen zijn: de Gezôarse Feesten, streekbierweekenden, droppings, mountainbikeritten, sportactiviteiten, wandelingen, fietstochten, uitstappen, culturele en culinaire activiteiten, informatievergaderingen, optredens, fuiven, jeugdactiviteiten en alle andere voorstellen die door de algemene vergadering worden goedgekeurd door een gewone meerderheid.

o)Activiteiten te organiseren die ofwel beperkt worden tot de effectieve leden en niet-werkende leden (bij ons genoemd: occasionele vrijwilligers) ofwel toegankelijk zijn voor leden en derden.

d)Het beheren en uitbaten van het uilennestje (ons eigen lokaal)

e)Het verwerven van alle goederen die nodig zijn om het gestelde doel te bereiken en een goede en vlotte werking van de vereniging te kunnen garanderen.

f)Eventuele opbrengsten uit de activiteiten van de vereniging te gebruiken voor het waarborgen van een verdere jaarwerking, het onderhouden van het uilennestje, betalen van vaste rekeningen van het uilennestje zoals elektriciteit, water, gas, telefoon, verzekeringen enzoverder en voor het verwerven van de goederen die nodig zijn om de beoogde doelstellingen van de vereniging te kunnen waarborgen.

TITEL III.- Lidmaatschap

Art. 4

Samenstelling van de leden

De oprichters waren de eerste effectieve leden van de vereniging.

Op de laatste blz van Lurk J3 verrnelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

" De vereniging werkt met een ledenlijst (wettelijk ledenregister) met effectieve leden en met een aanvullend ledenbestand met de niet-werkende leden (bij ons genaamd occasionele vrijwilligers).

Effectieve leden zijn leden die actief meehelpen bij de uitwerking van de activiteiten van de Gezôarse Feesten. De effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en zijn het hoogste orgaan binnen de vzw. Zij hebben beslissingsrecht en ais enige stemrecht op de algemene vergaderingen. Zij hebben rechten die hen toegekend worden door wetten en statuten. Er moeten minimum 4 effectieve leden zijn.

Niet werkende leden (bij ons: occasionele vrijwilligers genoemd) zijn vrijwilligers die slechts sporadisch met activiteiten meehelpen, Het lidmaatschap voor niet-werkende leden (bij ons genoemd: occasionele vrijwilligers) is toegankelijk voor natuurlijke personen, die zich kunnen vereenzelvigen met de doelstellingen van de vereniging, Zij zijn vrij de ledenvergaderingen al- dan niet bijwonen. Zij worden niet uitgenodigd en genieten geen stemrecht op de algemene vergadering. Zij worden wel opgenomen in een ledenbestand,

Iedere persoon die lid wenst te worden van de vereniging, ondertekent een lidmaatschapsblad dat bij de raad van bestuur te verkrijgen is en aanvaardt de statuten en het reglement van inwendige orde bij ondertekening van het lidmaatschapsblad.

Rechten en plichten

De wettelijke rechten en plichten van de leden staan in de statuten. De statuten en het "reglement van inwendige orde",, bevinden zich ter inzage, voor de effectieve leden en occasionele vrijwilligers, op de maatschappelijke zetel. Een afschrift van de statuten en van het "reglement van inwendige orde" kan zowel door een effectief lid als een niet-werkend lid (bij ons genoemd: occasionele vrijwilliger) bekomen worden na schriftelijke aanvraag op de maatschappelijke zetel.

Geen van de leden zal een geldelijke vergoeding ontvangen voor de geleverde prestaties ten gunste van de vzw enkel bewezen onkosten kunnen vergoed worden.

Bij de organisatie van activiteiten waarbij een financiële bijdrage is voorzien, kan het zijn dat ook leden een bijdrage moeten betalen. Dit wordt bepaald door de raad van bestuur. Het lidmaatschap zelf, is gratis.

De effectieve leden en niet-werkende leden (bij ons genoemd: Occasionele vrijwilligers) worden schriftelijk of elektronisch uitgenodigd voor de gewone ledenvergaderingen en krijgen hiervan schriftelijk of elektronisch het verslag.

Toetredingsvoorwaarden voor effectieve leden

Het lidmaatschap als effectief lid is toegankelijk voor natuurlijke personen, die de minimumleeftijd van 18 jaar bereikt hebben op 1 januari van het jaar waarop het lidmaatschap van toepassing is. Effectieve leden moeten zich kunnen vereenzelvigen met de doelstellingen van de vereniging en moeten actief wensen mee te helpen op activiteiten, dit kan zowel inhoudelijk als praktisch zijn.

Iedere persoon die lid wenst te worden van de vereniging, ondertekent een lidmaatschapsblad dat bij de raad van bestuur te verkrijgen is en aanvaardt de statuten en het reglement van inwendige orde bij ondertekening van het lidmaatschapsblad,

Elk jaar dienen de ingeschreven effectieve leden hun keuze te maken op een nieuw lidmaatschapsblad dat hen door de raad van bestuur wordt bezorgd. Ze kunnen dan de keuze maken al dan niet te veranderen van effectief lid naar niet-werkende lid (bij ons genoemd: occasionele vrijwilliger) of om hun lidmaatschap te beëindigen.

Een nieuwe kandidaat "effectief lid" is pas lid na voorlegging van zijn/haar kandidaturen, door invullen van het lidmaatschapsblad of door een schriftelijke vraag via mail of brief gesteld aan de raad van bestuur en na aanvaarding door stemming op de algemene vergadering. De aanvaarding gebeurt op basis van een gewone meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigede leden van de algemene vergadering, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van de stemmen, beslist de stem van de voorzitter,

Ontslag van effectieve leden kan:

-na vrijwillig ontslag, indien dit kenbaar gemaakt is via het lidmaatschapsblad, of op eender welk moment indien dit schriftelijk kenbaar gemaakt is door middel van mail of brief gericht aan de raad van bestuur en na bekrachtiging door de algemene vergadering.

-door uitsluiting na ernstige schending van het reglement van inwendige orde, waartoe besloten wordt door een meerderheid van twee derden van de aanwezigelvertegenwoordigde leden van de algemene vergadering, dit nadat de betrokkene de kans heeft gekregen zijn standpunt uiteen te zetten op de algemene vergadering.

Deze stemming tot uitsluiting zal door volgende stappen worden voorafgegaan:

- beschrijving van de schending door een !id van de raad van bestuur,

- de kans tot verdediging van het desbetreffende lid tijdens de algemene vergadering,

- de motivatie van de raad van bestuur over mogelijke uitsluiting,

Het besluit zal de betrokkene, per brief, door de raad van bestuur worden medegedeeld. Deze uitsluiting zal

onmiddellijk ingaan na het besluit van de algemene vergadering.

TITEL 1V. - Raad van bestuur

art. 5.

Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

De kandidaten voor de raad van bestuur en voor hun mandaat binnen de bestuursraad, worden door de

algemene vergadering verkozen. Ze zijn effectief verkozen als minimaal de helft van aile aanwezige/vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering, ongeacht het aantal aanwezigen, achter hun kandidatuur staan. Deze worden dan benoemd voor een periode van drie jaar. Nieuwe kandidaten voor de raad van bestuur kunnen zich kenbaar maken via het lidmaatschapsblad, of op eenieder welk moment aan de raad van bestuur, schriftelijk of via mail De bestuurders moeten effectief lid zijn van de vereniging. Indien de kandidaat bestuurder nog geen effectief lid is, wordt hij dit automatisch als hij verkozen is als bestuurder.

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uitten minste drie leden, waaronder o.a, een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en een secretaris. Deze functies zijn combineerbaar. Afspraken omtrent invullingen van functies/verantwoordelijkheden zullen intern door de raad van betuur worden vastgelegd. Deze invullingen zullen kenbaar gemaakt worden op de eerstvolgende algemene vergadering.

De raad van bestuur kan vergaderen telkens het belang van de vzw dit vereist, doch minimaal 3 keer per kalenderjaar.

Elk bestuurslid wordt uitgenodigd, ten minste 7 dagen voor de bestuursvergadering tenzij bij hoogdringendheid. Op de uitnodiging zal de plaats, het uur en de agenda staan. De bestuursleden dragen samen de verantwoordelijkheid om erop toe te zien dat de vergaderingen volgens noodzaak doorgaan.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Een voorstel wordt aanvaard als minimaal de helft plus één van aantal aanwezige/vertegenwoordigde bestuursleden ermee instemt, dit zal dan ook als college verdedigd worden. Bij staking der stemmen op de raad van bestuur is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Indien de voorzitter niet bij machte is om zijn functie naar behoren uit te voeren, zal de ondervoorzitter zijn taak tijdelijk overnemen. Indien de vervanging langer dan 6 maanden duurt, zal een vervanger worden aangeduid, binnen de raad van bestuur, voor een periode van 6 maanden. Is na deze periode de voorzitter nog niet beschikbaar, dan beslist de de raad van bestuur wat de volgende procedure wordt.

Bevoegdheden

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college.

De raad van bestuur vertegenwoordigt in en buiten rechte. Hij bezit tevens alle bevoegdheden die wettelijk

niet aan de algemene vergadering zijn toevertrouwd. Alle bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Ontslag

-Een bestuurslid kan ontslag aanvragen aan de algemene vergadering. Ais de algemene vergadering het ontslag aanvaardt van de ontslagnemende bestuurder, dan dient deze niet vervangen te worden zolang de goede werking niet verstoord wordt of het minimale aantal van drie verzekerd blijft. De algemene vergadering kan beslissen het ontslagen bestuurslid toch te vervangen.

-Enkel de algemene vergadering kan bestuursleden ontslaan en dit bij gewone meerderheid van de aanwezigelvertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Het betrokken bestuurslid zal vooraf op de hoogte gebracht worden van zijn mogelijk ontslag.

Deze stemming tot ontslag van een bestuurslid zal door volgende stappen worden voorafgegaan:

- beschrijving van de reden van ontslag door een lid van de raad van bestuur of een lid van de algemene vergadering,

- de kans tot verdediging van het desbetreffende bestuurslidlid tijdens de algemene vergadering,

- de motivatie van de raad van bestuur of de algemene vergadering omtrent het mogelijke ontslag.

Financieel

Bewezen onkosten kunnen door de vzw aan de leden vergoed worden, dit indien deze noodzakelijk zijn voor de goede werking van de vzw.

Alle bestuurders beschikken standaard over de maatschappelijke handtekening, doch voor het beheer van de lopende rekening en eventuele andere spaartegoeden boven de ¬ 2500 is de handtekening van de voorzitter, penningmeester of 2 bestuursleden vereist.

De raad van bestuur kan derden of bestuurders een beperkte of een volledige machtiging geven indien zij dit wensen, doch enkel indien 2/3 van de aanwezige/vertegenwoordigde bestuurders achter de betrokken machtiging staan.

TITEL V. - Algemene vergadering

Art. 6.

Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit de effectieve leden, die in aantal minimaal één lid meer moet tellen

dan de raad van bestuur.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, die tevens de praktische zaken

regelt en de agenda van de algemene vergadering opstelt. De uitnodiging voor de algemene vergadering za!

de agenda, plaats en tijdstip vermelden.

De samenroeping zal schriftelijk of elektronisch gebeuren ten minste acht dagen véér de vergadering. De

raad van bestuur roept jaarlijks minstens 1 keer per jaar een algemene vergadering samen. Op deze

vergadering komen de door wet vastgelegde items aan bod.

rNbD 2.2

" Een item dat aan bod komt op de Algemene vergadering, is pas aanvaard, ais minimaal de helft plus één van het aantal aanwezige/vertegenwoordigde leden ermee instemt, tenzij dit door de wet anders bepaald is (zie bijzondere bepalingen). Bij staking der stemmen op de algemene vergadering is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Elk afwezig effectief lid kan zich door een ondertekende volmachtstem laten vertegenwoordigen door elk ander effectief lid, Er kan slechts 1 volmachtstem zijn per aanwezig effectief lid.

Een bijzondere algemene vergadering kan gehouden worden telkens ais de raad van bestuur dit nuttig acht of op aanvraag van 1/5 van de effectieve leden.

Het boekhoudkundig jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van het betrokken jaar.

Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering liggen vast in de "Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen", Volgende zaken kunnen gestemd worden door de algemene vergadering:

de wijziging van de statuten;de benoeming en de afzetting van de bestuurders;de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;de goedkeuring van de begroting en van de rekening;de ontbinding van de vereniging;de uitsluiting van een lid;de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

of in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijzondere bepalingen

Voor volgende bepalingen is steeds een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de leden vereist. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede algemene vergadering mogelijk, die geldig beslist ongeacht het aantal aanwezigen/vertegenwoordigden. De specifieke meerderheid der stemmen blijft wel vereist en tussen de eerste en de tweede algemene vergadering moeten minstens 15 dagen liggen,

Tot wijziging van de statuten, dit op de agenda is vermeld en indien dit voorstel door 213 van de aanwezigelvertegenwoordigde stemmen goedgekeurd wordt.

Tot wijziging van het doel of ontbinding van de vzw kan slechts met een 4/5 meerderheid van aanwezigelvertegenwoordigde stemmen worden besloten.

0

Communicatie van de algemene vergadering

" ~ Alle beslissingen genomen door de algemene vergadering worden aan de effectieve leden ter kennis

rm " gebracht door een verslag, schriftelijk of elektronisch. Alle leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering inzien op de maatschappelijke zetel op schriftelijke aanvraag, gericht aan de raad van bestuur.

TITEL V1. - Inwendig reglement

ere Art. 7.

ó De raad van bestuur stelt een reglement van inwendige orde op, waarbij alles kan worden geregeld wat niet

N in de statuten en de wet is voorzien.

óHet reglement van inwendige orde kan door de raad van bestuur steeds bij 213 meerderheid van de

c:: aanwezige/vertegenwoordigde bestuursleden worden gewijzigd, Het reglement van inwendige orde en alle wijzigingen eraan zullen aan de leden schriftelijk of per e-mail ter kennis worden gebracht.

et

TITEL VII. - Ontbinding

Art, 8.

et De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

in geval van ontbinding van de vereniging zal de vzw in eerste instantie proberen om met de algemene

,ss vergadering, de ontbinding zelf uit te werken volgens onderstaand profiel.

Zo zal het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, besteed worden aan:

Een vzw die nauw verwant is met de ontbindende vzw, zoniet aan één of meer vzw vereniging(en) of organisatie(s) uit Eksaarde, die de ideologie van de ontbindende vzw het dichts benadert (dit kan ook een pas opgerichte vzw zijn).

: Deze vereniging(en) zal/zullen worden aangeduid door de algemene vergadering.

DL

et

1:

Voor- Lteit. D - Vervolg

behoudsrl I

` gisc

bet

Balgisch GEWIJZIGDE RAAD VAN BESTUUR Staatsblad

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur, die werd verkozen en goedgekeurd op de algemene vergadering

van 28 december 2014 heeft een mandaat gekregen vanaf 1 januari 2015 tot en met 31/12/2019.

Door de goedkeuring van de vernieuwde statuten dd. de algemene vergadering van 21/06/2015 zal de

looptijd van het huidige mandaat aflopen op 31/12/2017.

Zij die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen, ziet er als volgt uit:

Voorzitter:Cardon Gianni,Nancy, Marc;Muylaertstraat 16; 9160 Eksaarde;geboren te Lokeren op 05/01/1993 Ondervoorzitter: Duym Maarten,Frank G;Kasteeldreef 84,9160 Eksaarde,geboren te Lokeren op 13/04/1989 Penningmeester: Van Brussel Steven; Veldstraat 10, 9160 Lokeren, geboren te Lokeren op 27/08/1986 Secretaris: Smet Peter; Rechtstraat 232, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 30/05/1970

Huidige Bestuursleden (in alfabetische volgorde):

Cardon Gianni, Nancy, Marc; Muylaertstraat 16; 9160 Eksaarde; geboren te Lokeren op 05/01/1993

Celi Christ; Vaartstraat 2, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 17/06/67

Clappaert Rudi; Kasteeldreef 74, 9160 Eksaarde, geboren te Eksaarde op 20/02/59

Duym Maarten, Frank G; Kasteeldreef 84, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 13/04/1989

Duym Marc; Polenstraat 5, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 10/12/1960

Rogiers Gino; Rechtstraat 181, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 20/12/1969

Smet Peter; Rechtstraat 232, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op.30/05/1970

Van Brussel Steven; Veldstraat 10, 9160 Lokeren, geboren te Lokeren op 27/08/1986

Op de algemene vergadering van 21/06/2015 werden verder ook volgende personen gemachtigd om een

mandaat te verkrijgen om de vereniging te vertegenwoordigen als lid van de raad van bestuur van 22/06/2015

tot en met 31/1212017, Het betreft volgende personen:

Cardon Filip: Muylaertstraat 16; 9160 Eksaarde; geboren te Lokeren op 21/12/1966

Opsomer Chris: Muylaertstraat 6; 9160 Eksaarde; geboren te Lokeren op 22/06/1975

Van Driessche Jozef: Polenlaan 22, 9160 Eksaarde, geboren te Lokeren op 14/03/1963

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college,

De raad van bestuur vertegenwoordigt in en buiten rechte. Hij bezit tevens alle bevoegdheden die wettelijk

niet aan de algemene vergadering zijn toevertrouwd. Alle bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Voor eensluidend uittreksel:

Opgemaakt te Eksaarde in meerdere exemplaren, op 21 juni 2015.

Gianni Cardon, Duym Maarten,

De Voorzitter De Ondervoorzitter

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
GEZOARSE FEESTEN

Adresse
MUYLAERTSTRAAT 17 9160 EKSAARDE

Code postal : 9160
Localité : Eksaarde
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande