GOTOBED

Association sans but lucratif


Dénomination : GOTOBED
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.912.562

Publication

22/10/2014
ÿþDietft, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1-%

111411non

*14 93988*

1

Ondernemingenr.: 0833912562

Benaming Gotobed (voluit) :

NEERGELEGD

15 OKT. 2014

RECIITGAM VAN

KOOPHANDEL TE GENT

(afgekort) :

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Wolterslaan 98, 9000 Gent

Onderwerp akte: Beëindigen Gotobed Vzw

De ondergetekenden:

Pieter Desmyter, Aannemerstraat 156, 9000 Gent, 017106/1979 te Poperinge

Korneel Barbry, Wolterslaan 98, 9000 Gent, 028/06/1979 te Poperinge

Tim Beuckels, Wondelgemstationplein 34, 9032 VVondelgem, '13/11/1981 te Brugge

Dries Verclyte, Driesstraat 30, 9050 Ledeberg, '22/12/1979 te Poperinge

Beirn Kerkhof, Kozijntjesstraat 7, 9000 Gent, 018/03/1978 te Roeselare

zijn als oprichtende leden overeengekomen op 14/06/2014 met eenparigheid van stemmen over te gaan tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Eveneens met eenparigheid van stemmen hebben de leden van de algemene vergadering de bestuurders kwijting gegeven voor de daden verricht tijdens hun bestuursmandaat.

Werden aangesteld als vereffenaars; Desmyter Pieter en Verclyte Dries

De vereffenaars Pieter Desmyter en Dries Verclyte stellen vast dat de vzw noch bezittingen, noch schulden, noch verbintenissen, noch vorderingen heeft en verklaren de vereffening bijgevolg als afgesloten.

Mus goedgekeurd door de Buïtengewone Algemene Vergadering te Gent op 14 juni 2014,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verse Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Getekend:

Pieter Desmyter, Komeel Barbry,

oprichtend lid en dagelijks bestuurder oprichtend lid en voorzitter

datum, naam en handtekening datum, naam en handtekening

Tim Beuckels, Dries Verclyte,

oprichtend lid penningmeester oprichtend lid en secretaris

datum, naam en handtekening datum, naam en handtekening

, fern Kerkhof,

oprichtend lid

datum, naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ReetQ : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

03/03/2011
ÿþOndernemingsnr Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm :

Zetel :

oî33

gotobed

Vereniging zonder Winstoogsmerk Wolterslaan 98, 9000 Gent

,

1 MOD 2.2

,1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f

*11034538

~1~EC rGfiffiël; VAN

~ fïOOPE'. ?~T)-f TE GE \:-r I

NE ERGELEGD

2 1 FER. 2011

Onderwerp akte : statuten gotobed vzw

De ondergetekenden:

Pieter Desmyter, Aannemerstraat 156, 9000 Gent, °1710611979 te Poperinge

Komeel Barbry, Wolterslaan 98, 9000 Gent, '28/06/1979 te Poperinge

Tim Beuckels, Wondelgemstationplein 34, 9032 Wondelgem, °13/11/1981 te Brugge

Dries Verclyte, Driesstraat 30, 9050 Ledeberg, °2211211979 te Poperinge

Bj6m Kerkhof, Kozijntjesstraat 7, 9000 Gent, °1810311978 te Roeselare

zijn als oprichtende leden overeengekomen op 26 december 2010 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 de vereniging zonder winstoogmerk "gotobed" op te richten waarvan de statuten , de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 : De vereniging draagt de naam "gotobed". Al de akten, facturen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2 : De maatschappelijke zetel is gevestigd te Wolterslaan 98, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3 : Het doel van de vereniging is:

Alle culturele en muzikale activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van muzikale en audiovisuele werken.

De vereniging is bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven hierboven en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten, op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde worden ontbonden.

Hoofdstuk II. Leden - Art. 5 : Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie.

Art. 6 : De vereniging is samengesteld uit de oprichtende leden en uit niet-oprichtende leden die kunnen toetreden. Het kan gaan om natuurlijke personen of om rechtspersonen. De oprichtende leden zijn de ondertekenaars van onderhavige akte. Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating te richten tot de raad van bestuur en zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. De algemene vergadering beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

Art. 7 : Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Art. 8 : Elk lid kan uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief of e-mail ter kennis worden gebracht aan de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art. 9 : Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uisluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw enz.

Hoofdstuk III. De algemene vergadering

Art. 10 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle oprichtende leden.

Art. 11 : De bevoegdheden van de algemene vergadering opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

" de omzetting van de vereniging in een andere rechtspersoon;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 12 : De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens 2 oprichtende leden. Alle oprichtende leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 13 : De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij brief of e-mail die minstens 8 dagen voor de vergadering aan ieder oprichtind lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle vaste leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 14 : Ieder oprichtend lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een plaatsvervanger die ook een oprichtend lid moet zijn van de vereniging. Ieder oprichend lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Art. 15 : In de algemene vergadering hebben alle oprichtende leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde oprichtende leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art. 16 : De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepaling van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de vereniging zonder winstgevend doel worden nageleefd. Opdat een algemene vergadering op geldige wijze een beslissing kan nemen over een statutenwijziging, moeten ten minste twee derde van de oprichtende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 17 : De beslissingen van de algemene vergadering worden als volgt aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door opname in het verslag dat per mail wordt rondgestuurd en ter inzage ligt in de zetel. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter. Art. 18 : De rekening en begroting worden door de raad van bestuur opgemaakt en aan de algemene vergadering voorgelegd. Na goedkeuring van de rekening en de begroting, moet de algemene vergadering uitdrukkelijk kwijting geven aan de bestuurders. Dit moet expliciet genotuleerd worden in het verslag. Door de kwijting worden bestuurders ontlast van verantwoordelijkheid.

Hoofdstuk IV. De raad van bestuur

Art. 19 : De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 leden door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor onbepaalde duur.

Art. 20 : De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder - natuurlijk persoon of bij ontbinding van de bestuurder - rechtspersoon.

Art. 21 : bijeenroeping -- beraadslaging

21.1. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Een bestuurslid kan meerdere functies opnemen. De voorzitter of bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst aanwezige.

21.2. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien tweederde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

21.3. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

21.4. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

21.5 In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail.

21.6. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe beste register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Art. 22 : bevoegdheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur Kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan overgedragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden. Art. 23 : aansprakelijkheid

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Hoofdstuk V. Begrotingen, rekeningen

Art. 23. Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 24. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepaling van de Wet van 7 juni 1921, 2 mei 2002 en de toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening van het voorbije boekjaar wordt neergelegd in het dossier gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk VI. Ontbinding en vereffening

Art. 25. ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één vereffenaar. Zij bepaalt zijn bevoegdheden en de vereffeningvoorwaarden.

Art. 26. ln geval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant belangeloos doel, werkzaam in België, na aanzuivering van eventuele schulden. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningmodaliteiten, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen van de vereniging worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 27. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepaling: het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting.

Werden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen:

- Desmyter Pieter, woonachtig te Sint-Amandsberg, geboren op 17/06/1979, 790617 223 95

- Beuckels Tim, woonachtig te Wondelgem, geboren op 13/11/1981, 811113 057 70

- Verclyte Dries, woonachtig te Ledeberg, geboren op 2211211979, 791222 157 53

- Barbry Komeel, woonachtig te Gent, geboren op 28/0611979, 790628 319 57

Hun functies werden als volgt verdeeld:

Beuckels Tim  penningmeester

Barbry Komeel  voorzitter

Verclyte Dries - secretaris

Werd benoemd als Dagelijks Bestuurder: Desmyter Pieter

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Gent op 26 december 2010, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent

Getekend:

Pieter Desmyter, Kameel Barbry,

oprichtend lid en dagelijks bestuurder oprichtend lid en voorzitter

datum, naam en handtekeningfr datum, naam en handtekening

211 141 Q;t S~ k

MOD 2.2

rdçL (pi\ r\gà_  ),

V1n-iYr-.j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bjürn Kerkhof,

oprichtend lid

datum, naam en handtekening

Kat-ma 4ea44,,,,,

Tim Beuckels,

oprichtend lid penningmeester

datum, naam en handtekening

çV l4'1

Dries Verclyte,

oprichtend lid en secretaris datum, naam en handtekening

e /Z- / 41 ~i1.º%c~

yeeEevC N/Ert d ï . meed(r frL~ji íj ; w°ticNriNçs hrC "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GOTOBED

Adresse
WOLTERSLAAN 98 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande