GROUPEMENT BELGE DE LA INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR BRIDGE AND STRUCTURAL ENGINEERING, EN ABREGE : IABSE-B - EN NEERLANDAIS: BELGISCHE GROEPERING VAN DE INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR BRIDGE AND STRUCTURAL ENGINEERING, EN ABREGE : IABSE-B

Association sans but lucratif


Dénomination : GROUPEMENT BELGE DE LA INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR BRIDGE AND STRUCTURAL ENGINEERING, EN ABREGE : IABSE-B - EN NEERLANDAIS: BELGISCHE GROEPERING VAN DE INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR BRIDGE AND STRUCTURAL ENGINEERING, EN ABREGE : IABSE-B
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.271.417

Publication

20/05/2015
ÿþMOD 2.2

~~l

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

ne9rgelegd/antvanoprt op

~ S MEI 2015

ter grti{ ie van de. NederlGrldztzArza

Irecritr,?mrl+; GriffeimmCle! ûrl:zSGl

Ondernemingsnr : 0451.271.417

Benaming

(voluit) : Belgische Groepering van de International Association for

Bridge and Structural Engineering, afgekort IABSE-B -- in het Frans: Groupement belge de la International Association for Bridge and Structural Engineering, afgekort: "IABSE-B"

(verkort) : IABSE-B

Rechtsvorm : VZW

Zetel Postbus 10010, 1070 Brussel

Onderwerp akte : wijziging Statuten

Belgische Groepering van de International Association for Bridge and Structural Engineering, afgekort IABSE-B  in het Frans: Groupement belge de la International Association for Bridge and Structural Engineering, afgekort: "IABSE-B"

Adres van de vzw: Kerkstraat 78, 9473 Welle,

Adres voor alle correspondentie IABSE-B: Postbus 10010, 1070 Brussel

Ondernemingsnummer: 0451.271.417

STATUTEN

1.Naam, doel, samenstelling en duur van de vereniging

Artikel 1.

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk met als naam: "Belgische Groepering van de International Association for Bridge and Structural Engineering", afgekort "IABSE-B".

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel in België de kennis op het gebied van bouwwerken te bevorderen.

De vereniging is de Belgische tak van de International Association for Bridge and Structural Engineering,

afgekort IABSE, met sociale zetel in Zurich (Zwitserland).

Met dat doel:

-vertegenwoordigt ze IABSE in België;

-zorgt ze er voor de verdere promotie van IABSE;

-organiseert ze de Belgische vertegenwoordiging in de geledingen van IABSE;

-staat ze het secretariaat-generaal van IABSE bij in haar naar België gerichte activiteiten.

De activiteiten van de vereniging bestaan onder andere uit:

-de organisatie van technische bezoeken, voordrachten en congressen;

-het informeren van haar leden omtrent manifestaties georganiseerd door andere groeperingen; -de verspreiding van publicaties die betrekking hebben op haar doelstelling.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

r

MOD 2.2

1`

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging mag alle mogelijke activiteiten ondernemen die de doelstelling kunnen bevorderen, zoals ondermeer allerhande contracten afsluiten die verband houden met haar doel.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met haar doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Tot het bereiken van haar doelstellingen zal de vereniging alle wettelijke middelen mogen aanwenden. Zo zal zij alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken ervan mochten nodig zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom; zo zal zij ook kunnen beschikken over alle overheads- en privésubsidiee alsook over giften en legaten.

De vereniging verplicht er zich toe de statuten en reglementen, opgesteld door IABSE, te eerbiedigen. De leden van de vereniging zijn automatisch lid van IABSE en ontvangen alle documenten die IABSE naar haar leden stuurt. Zij genieten bovendien van alle voordelen die IABSE aan haar leden gunt.

Artikel 3.

De vereniging is samengesteld uit individuele en collectieve leden (openbare besturen,

onderwijsinstellingen, lokale gemeenschappen, wetenschappelijke of technische verenigingen, industriële en

handelsmaatschappijen, enz.).

Het minimumaantal leden is tien.

Het bedrag van de lidgelden wordt jaarlijks bepaald door IABSE. Het maximum bedrag van de lidgelden

bedraagt per lid E 1.000,00 op jaarbasis.

De nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur.

Elk lid mag zich vrij terugtrekken uit de vereniging door zijn ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur. Elk lid dat zijn lidgeld niet betaalt, wordt verondersteld ontslag te nemen.

De uitsluiting uit de vereniging mag slechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering, met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Elk lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen enkel recht op het sociaal fonds en mag de terugbetaling van de gestorte lidgelden niet vragen.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Het sociale jaar stemt overeen met het burgerlijk jaar,

2.Administratie en werking

Artikel 5,

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens vijf en hoogstens veertien leden. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering met gewone meerderheid voor vier jaar verkozen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. In de mate van het mogelijke wordt taalevenwicht nagestreefd.

De voorzitter van de vereniging is ambtshalve ook voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij wordt rechtstreeks door de Algemene Vergadering bij stemming en met gewone meerderheid voor vier jaar verkozen. Zijn mandaat is niet onmiddellijk hernieuwbaar,

De opvolger van de uittredende voorzitter behoort tot de andere taalrol.

Artikel 6.

De Raad van Bestuur benoemt in zijn schoot, op voorstel van de voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris- penningmeester, Zij vormen samen met de voorzitter en de past-voorzitter het bureau van de vereniging.

Het mandaat van de leden van het bureau loopt over vier jaar en is hernieuwbaar, met uitzondering van het mandaat van de voorzitter.

De ondervoorzitter moet tot de andere taalrol dan de voorzitter behoren.

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de Algemene Vergadering tot deze benoeming besluit.

MOD 2.2

og s

ir r Artikel 7.

De bestuurders en de leden van het bureau ontvangen geen enkele vergoeding voor de hun toevertrouwde functies.

De hoedanigheid van bestuurder verliest men door:

- ontslagname;

-afzetting, uitgesproken door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur wegens nalatigheid (niet gerechtvaardigde afwezigheid op drie opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur) of wegens langdurige afwezigheid (niet gerechtvaardigde afwezigheid gedurende één jaar bij de beraadslagingen van de Raad van Bestuur), waarbij aan de betrokkene vooraf de gelegenheid gegeven werd zich bij de Raad van Bestuur te verrechtvaardigen.

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter. Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die slechts één procuratie mag bezitten,

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens één derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De Raad van Bestuur heeft alle machten voor het bestuur en het beheer buiten die van de Algemene Vergadering. Hij mag het dagelijks bestuur toevertrouwen aan het bureau, aan een bestuurder of aan een aangestelde. Bovendien kan hij, onder zijn verantwoordelijkheid, speciale en bepaalde volmachten geven aan een of meerdere personen.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij gelijkheid van stemmen, beslist de stem van de voorzitter.

De beslissingen worden opgetekend in een register, ondertekend door de secretaris-penningmeester, door hem bewaard en ter beschikking van de leden gehouden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad als college, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door twee bestuurders en binnen de perken van het dagelijks bestuur, door de voorzitter of de secretaris-penningmeester alleen, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren.

Artikel 8.

De Algemene Vergadering heeft volmacht om de doelstelling van de vereniging te verwezenlijken. Zij is

samengesteld uit alle individuele en collectieve leden.

Volgende punten behoren tot haar bevoegdheid:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur;

3° de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

5° de goedkeuring van de begroting en de rekening;

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van leden;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9° alle andere beslissingen waarvoor de wet haar de exclusieve bevoegdheid geeft.

Artikel 9.

in de loop van de eerste zes maanden van het jaar, wordt een gewone Algemene Vergadering gehouden voor de leden van de vereniging. De collectieve leden mogen vertegenwoordigd worden door twee afgevaardigden en hebben evenveel stemmen als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

Het activiteitsverslag van de vereniging, de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het komend boekjaar, worden door de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Een buitengewone Algemene Vergadering kan op initiatief van de voorzitter of op verzoek van minstens één vijfde van de leden van de Raad van Bestuur samengeroepen worden.

5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du-Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du.Moniteur belge

MOD 2.2

De leden van de vereniging worden per (digitale) correspondentie, minstens acht dagen vôôr de vergadering

verstuurd, uitgenodigd voor de Algemene Vergadering, De dagorde is bij de oproeping gevoegd,

De Raad van Bestuur bepaalt de agenda, waaraan de punten voorgesteld en ondertekend door de voorzitter

en de punten ondertekend door ten minste één twintigste van het aantal leden worden toegevoegd..

De Algemene Vergadering bespreekt enkel de punten van de agenda.

Behoudens andersluidende bepalingen in deze statuten, worden de beslissingen in de Algemene Vergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ter kennis gebracht van de leden van de vereniging en ingeschreven in het register, ondertekend door de secretaris-penningmeester, door hem bewaard en ter beschikking van de leden gehouden,

Artikel 10,

De zetel van de vereniging is gelegen in het Gerechtelijk Arrondissement Brussel. Thans bevindt de zetel zich op postbus xxx

Artikel 11.

De talen van de vereniging zijn het Nederlands en het Frans. Alle officiële documenten van de vereniging worden opgesteld in deze twee talen.

3.Wijziging van de statuten en ontbinding

Artikel 12.

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen over de wijziging van de statuten indien de wijziging in de oproeping is voorgesteld en twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Voor elke wijziging is een tweederde meerderheid van de stemmen nodig.

Indien de wijziging één van de doelstellingen betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, kan ze slechts aangenomen worden bij vier vijfde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Indien twee derde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de eerste vergadering kan een tweede vergadering samengeroepen worden, die mag beraadslagen wat ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden zij. Deze vergadering kan slechts minimum vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Artikel 13.

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging indien de ontbinding in de oproeping is voorgesteld en twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De ontbinding kan slechts worden uitgesproken bij vier vijfde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden,

Indien twee derde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de eerste vergadering kan een tweede vergadering samengeroepen worden, die mag beraadslagen wat ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden zij. Deze vergadering kan slechts minimum vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Artikel 14.

In geval van vrijwillige ontbinding stelt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt

hun bevoegdheden.

Zij kent het netto-actief toe aan één of meerdere organisaties met analoge doelstellingen.

Artikel 15.

Al wat niet expliciet voorzien is in de voorliggende statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921.

4.Gegevens van de bestuurders

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 16.

De gegevens betreffende de bestuurders, worden gegeven in de bijlage.

. à Voorbehouden

~ aan het `Belgisch Staatsblad

b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du,Moniteur belge lvv+ {Sc_ 110..w,if

£ex.".thw5 tent N/tF.~N1.th~G~

~ R6Se~~3 (~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/05/2015
ÿþMOD 2.2

j" : i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte teenMlegd/ontvangen op

O MEI 2015

ter griffie van de Nederlandstalige

rl~tiw+"= GÇihtndel Brussel

Ondernemingsnr : 0451.271.417

Benaming

(voluit) : Groupement belge de la International Association for Bridge and Structural Engineering, en abrégé: "IABSE-B" - en néerlandais: "Belgische Groepering van de International Association for Bridge and Structural Engineering", en abrégé "IABSE-B"

(verkort) : IABSE-B

Rechtsvorm : asbl

Zetel : Boîte aux lettres 10010, 1070 Bruxelles

Onderwerp akte : wijziging statuten

Groupement belge de la International Association for Bridge and Structural Engineering, en abrégé: "IABSE-B" - en néerlandais: "Belgische Groepering van de International Association for Bridge and Structural Engineering", en abrégé "IABSE-B"

Adresse de ('asbl: Kerkstraat 78, 9473 Welle.

Adresse de toute correspondance IABSE-B: Boîte aux lettres 10010, 1070 Bruxelles

Numéro d'entreprise: 0451.271.417

STATUTS

1.Dénomination, objet, composition et durée de l'association.

Article 1.

L'association est une association sans but lucratif nommée "Groupement belge de la Intemationa Association for Bridge and Structural Engineering", en abrégé: "IABSE-B".

Article 2.

L'association a pour objet de faire progresser en Belgique les connaissances dans le domaine de la construction.

Elle constitue la branche belge de la International Association for Bridge and Structural Engineering, en abrégé IABSE, dont le siège social est établi à Zurich (Suisse),

Dans ce cadre elle:

-représente ('IABSE en Belgique;

-s'efforce d'y promouvoir les activités de IABSE;

-organise la représentation belge dans les organes de IABSE;

-assiste le secrétariat général de IABSE dans ses actions dirigées vers la Belgique.

L'activité de l'association s'exerce notamment par:

-l'organisation de visites techniques, de conférences et de congrès;

_ _. _ .=t'ánformation_de.ses. membres des .manifestationsde même, nature organisées .par.dautres_group,ements;,.. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-la diffusion de publications se rapportant à son objet.

L'association peut entreprendre toutes activités qui peuvent stimuler son objet, comme, entre autres, conclure tous contrats liées à son objet.

L'association est autorisée de faire des actes commerciaux à titre subsidiaire dans la mesure où ces actes sont conformes à son objet dans la mesure où le profit est utilisé pour atteindre cet objet.

L'association sera autorisée à utiliser tous les moyens légaux pour atteindre ses objectifs.

Ainsi, elle pourra posséder tous les biens mobiliers et immobiliers qui seraient nécessaire à sa réalisation, soit en usufruit, soit en pleine propriété; ainsi elle pourra disposer de toutes subventions privées et publiques, ainsi que des donations et des legs.

L'association s'impose de respecter les statuts et règlements établis par IABSE, Les membres de l'association sont automatiquement membre de IABSE et recevront tous les documents que IABSE envoie à ses membres. Ils profiteront également de tous les autres avantages que IABSE accorde à ses membres.

Article 3.

L'association se compose de membres individuels et de membres collectifs (administrations publiques,

institutions d'enseignement, collectivités locales, associations scientifiques ou techniques, sociétés

commerciales et industrielles, etc.).

Le nombre minimum des membres est fixé à dix. Le montant des cotisations est fixé annuellement par

IABSE.

Le montant maximum des cotisations est E 1.000,00 par membre par an.

L'admission de nouveaux membres est prononcée par le conseil d'administration.

Tout membre est libre de se retirer de l'association en adressant sa démission au conseil d'administration. Eet réputé démissionnaire, le membre qui ne paye pas les cotisations qui lui incombent.

L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'assemblée générale, et à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés, L'associé démissionnaire ou exclu n'a aucun droit sur le fonds social et ne peut pas réclamer le remboursement des cotisations qu'il a versées.

Article 4.

L'association est constituée pour une durée illimitée.

L'exercice social correspond à l'année civile.

2.Administration et fonctionnement

Article 5.

L'association est administrée par un conseil d'administration composé de cinq membres au minimum et de quatorze membres au maximum. Les administrateurs sont élus par l'assemblée générale à la majorité simple, pour une durée de quatre ans. Les administrateurs sortants sont rééligibles. Dans la mesure du possible, on respectera l'équilibre linguistique.

Le président de l'association est d'office président du conseil d'administration. Il est élu directement par l'assemblée générale, au scrutin et à la majorité simple, pour une durée de quatre ans. Son mandat n'est pas renouvelable immédiatement.

Le successeur du président sortant doit appartenir à l'autre rôle linguistique.

Article 6.

Sur proposition du président, le conseil d'administration nomme en son sein un vice-président et un secrétaire- trésorier. Ils constituent avec le président et le président sortant le bureau du groupement.

Le mandat des membres du bureau est de quatre ans, renouvelable, à l'exeption du mandat de président. Le vice-président appartient à l'autre rôle linguistique que celui du président.

Les operations de l'association sont contrôlées par un commissaire au moins, pour autant que la loi l'exige ou que l'assemblée générale decide de la nomination.

MOD 2.2

Article 7.

Les administrateurs et les membres du bureau ne reçoivent aucune rétribution en raison des fonctions qui leur sont confiées,

La qualité d'administrateur se perd pari

- la démission;

-la révocation prononcée par l'assemblée générale, sur proposition du conseil d'administration, pour négligence (absences non justifiées à trois réunions successives du conseil) ou pour absentéisme prolongé (absence non justifiées durant une année de délibérations du conseil), l'intéressé ayant été préalablement invité à se justifier auprès du conseil.

Le conseil d'administration se réunit sur convocation du président. Un administrateur peut se faire représenter par un autre administrateur qui ne peut cependant être porteur de plus d'une procuration.

Le conseil d'administration ne peut délibérer valablement que si un tiers au moins de ses membres sont présents ou représentés.

Le conseil a tout les pouvoirs de gestion et d'administration sous réserve des attributions de l'assemblée générale. II peut déléguer la gestion journalière au bureau ou à un administrateur ou à un préposé, ll peut, en outre, conférer sous sa responsabilité des pouvoirs spéciaux et déterminés à une ou plusieurs personnes.

Les résolutions du conseil sont prises à la majorité des administrateurs présents ou représentés. En cas de partage des voix, celle du président est prépondérante.

~D Les résolutions sont inscrites dans un registre signé par le secrétaire-trésorier, conservé par lui et tenu à la disposition des membres.

L« Sans prejudice du droit de representation générale du conseil d'administration comme collège, l'association est représentée en justice et dans les actes par deux administrateurs agissant conjointement et en tous ce qui

e concerne la gestion journalière par le president ou le secrétaire-trésorier, qui ne devront pas justifier, vis-à-vis

X des tiers, d'une decision préalable du conseil d'administration.

e

b

re

Article 8.

wii

I L'assemblée générale possède la plénitude des pouvoirs permettant la réalisation de l'objet de l'association. Elle se compose de tous les membres individuels et collectifs.

I Sont notamment réservés à sa compétence les points suivants:

1° la modification des statuts;

N 2° la nomination et révocation des membres du conseil d'administration;

in 3° la nomination et le révocation du commissaire et la fixation de leur remunération dans le cas où une

o remuneration est attribuée;

N 4° la décharge à octroyer aux administrateurs et au commissaire.

b 5° l'approbation des budgets et des comptes;

et 6° la dissolution volontaire de l'association;

7° l'exclusion de membres;

8° la transformation de l'association en société à finalité sociale.

9° toutes les autres décisions dont la loi lui attribue la compétence exclusive,

CA

el



rM

Article 9.

Ce

Au cours des six premiers mois de chaque année, il est tenu une assemblée générale ordinaire des membres de l'association. Les membres collectifs peuvent être représentés par deux délégués et ils ont autant

et de voix que le nombre de délégués presents ou représentés.

e Le rapport d'activité, les comptes de l'exercice écoulé ainsi que le budget de l'exercice suivant sont soumis

CI)

par le conseil d'administration à l'approbation de l'assemblée générale.

pq Une assemblée générale extraordinaire peut être convoquée à la diligence du président ou sur requête d'au moins un cinquième des membres du conseil.

Les membres de l'association sont convoqués aux assemblées générales par correspondence (digitale)

envoyée huit jours au moins avant l'assemblée. L'ordre du jour est joint à cette convocation.

Le conseil d'administration fixe l'ordre du jour auquel doivent être portées les éventuelles propositions

signées par le président ainsi que celle signées par au moins un vingtième des membres.

L'assemblée générale examine uniquement les points de l'ordre du jour.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Sauf stipulations contraires dans les présents statuts, toutes les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité simple des membres présents ou représentés.

Les décisions de l'assemblée générale sont portées à la connaissance de tous les membres de l'association et sont inscrites dans un registre signé par le secrétaire-trésorier, conservé par lui et tenu à la disposition des membres.

Article 10,

Le siège de l'association est établi dans l'arrondissement judiciaire Bruxelles. Le siège est actuellement situé à la boîte aux lettres xxx

Article 11.

Les langues de l'association sont le français et le néerlandais. Tous les documents officiels de l'association sont rédigés dans ces deux langues.

3.Modification des statuts et dissolution

Article 12.

L'assemblée générale ne peut valablement délibérer sur les modifications aux statuts que si l'objet de celles-ci est spécialement mentionné dans la convocation et si les deux tiers des membres sont présents ou représentés. Toute modification ne peut être adoptée qu'à la majorité des deux tiers des voix.

Toutefois, si la modification porte sur l'un des objets en vue desquels l'association s'est constituée, elle ne sera valable que si elle est votée par une majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents et représentés. Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer quel que soit le nombre de membres présents et représentés. Cette réunion ne peut se tenir qu'au moins quinze jours après la première réunion.

Article 13.

L'assemblée générale ne peut délibérer valablement sur la dissolution que si la dissolution est explicitement mentionnée dans la convocation et si l'assemblée reunit au moins les deux tiers des membres, qu'ils soient présents ou représentés.

La dissolution ne peut être adoptée qu'à la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés. Cette réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première reunion.

Article 14.

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale désigne un ou plusieurs liquidateurs et détermine

leurs pouvoirs.

Elle attribue l'actif net à un ou plusieurs organismes ayant des objectifs analogues.

Article 15.

Tout ce qui n'est pas prévu explicitement aux présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921.

4.Informations concernant les administrateurs

Article 16.

Les coordonnées des administrateurs sont données en annexe.

3sw1r et fistA"-r-

St[/eezr -- reiblnni..~-x,ttA~n

7AA f7 er r f.a

" Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad













Coordonnées
GROUPEMENT BELGE DE LA INTERNATIONAL ASS. FO…

Adresse
KERKSTRAAT 78 9473 WELLE

Code postal : 9473
Localité : Welle
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande