HASPELING

Association sans but lucratif


Dénomination : HASPELING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 874.247.043

Publication

09/05/2012
ÿþMDD 2.2

rrÉriy r" ":,.. ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A ÍIII I IIIIAI U

o IIi9t I ID II

" iaoe~

N.+ bef az Be Sta

NEERGE_tzei~ ,.""

2 6 APR. 2012

RECHTBANK \iF.N I<OOPHA(\tDEirTf GENT

Ondernemingsar : 0874.247.043

Benaming

(voluit) : VZW HASPELING

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 90tée eoe

Onderwerp akte : wijzig g

STATUTEN

Op de algemene vergadering van 10 februari 2012 werd beslist de statuten van vzw Haspeling als volgt te wijzigen :

Artikel 1: Naam oprichters en zetel

1.1. De naam van de vereniging zonder winstoogmerk Haspeling wordt vanaf heden veranderd in l'Essence de l'Existence

1.3. De maatschappelijk zetel is gevestigd te 9000 Gent, Krijgsgasthuisstraat 93 Artikel 2 - doel

2.1. Het doel van de vereniging is het stimuleren van het scheppend proces in verschillende disciplines en het uitvoeren ervan (bv. vertellen, musiceren, bewegen, dansen, zingen, creëeren van objecten, cabaret, poppenkast, beeldende kunsten en dergelijk meer). Dit kan door zelf projecten op te zetten of deel te nemen aan bestaande initiatieven en/of projecten.

2.2. De activiteiten kunnen gericht zijn naar allerlei geïnteresseerde doelgroepen, met een speciale aandacht voor jongeren en kansengroepen. Hiervoor kunnen zelf projecten worden opgezet of er kan worden aangesloten bij projecten van organisaties en diensten die zich tot deze doelgroep richten.

2.3. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet- winstgevende doelstellingen. Om haar doelstellingen te realiseren kan de vereniging alle middelen verwerven en alle handelingen stellen, zoals het aanwerven van personeel en het verwerven van roerende en onroerende goederen. Deze opsomming is niet limitatief.

Artikel 3 - Leden

3.1. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. Om deel uit te maken van de vereniging dient aan de volgende voorwaarde voldaan te worden : de statuten van de vereniging aanvaarden. De aanvaarding van nieuwe leden gebeurt door de algemene vergadering.

De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

Op de laatste blz. van Luik 5 vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme len aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.2. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Werkende leden zijn leden die goedgekeurd zijn door de Algemene vergadering en die effectief een functie uitoefenen bij het besturen van de vereniging.

Toegetreden leden zijn leden die via een lidmaatschap bij de vereniging aansluiten, mits het betalen van een lidmaatschap van maximaal 500 ¬ . Alleen de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

3.3. Ieder lid kan zijn of haar ontslag indienen bij de Algemene vergadering via een brief naar de maatschappelijke zetel. Ontslag indienen kan ook via een mail naar alle leden van de Algemene vergadering. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging. Hiervan kan worden afgeweken in onderlinge overeenkomst, bv. voor terugbetaling van gemaakte onkosten.

Artikel 4. - algemene vergadering

4.1. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Elk werkend lid beschikt over één stem.

4.2. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de algemene vergadering.

4.3. De algemene vergadering heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel van de wet van 27 juni 1921. Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten evenals het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het verlenen van kwijting aan bestuurders, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de aanvaarding en het uitsluiten van de werkende leden, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. De algemene vergadering is eveneens bevoegd voor het benoemen van leden van de Raad van Bestuur.

4.4. De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopende jaar.

4.5. Een bijzondere algemene vergadering kan door één van de bestuurders worden bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging dit vereist en ook wanneer ten minste één derde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.6. Oproepingen voor de algemene vergadering worden per post en lof per mail ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering, de agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De agenda bepaalt eveneens de plaats waar de vergadering zal plaatsvinden.

4.7. De algemene vergadering kan geldig beslissen als minstens tweederde van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.8. De beslissingen van de algemene vergadering gebeuren met concensus. Indien er geen concensus bereikt wordt, wordt beslist door stemming. De beslissing wordt beschouwd als goedgekeurd bij tweederde meerderheid, behalve wanneer de wet uitdrukkelijk anders vermeld.

4.9. Bij staking van stemmen wordt een tweede vergadering bijeengeroepen binnen de maand, waarop de argumenten van verschillende partijen naar voor kunnen worden gebracht. Wanneer er op deze tweede vergadering nog steeds een staking van stemmen is, wordt het voorstel verworpen.

4.10. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekend gemaakt, door opname in het verslag dat ter inzage ligt in de maatschappelijke zetel en binnen de week verstuurd wordt (per brief of per mail) aan alle werkende leden. Deze dienen het verslag per kerende en ten laatste binnen de maand goed te keuren.

à e MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge 4.11. Er wordt geen enkele vergoeding voorzien voor het bijwonen van de Algemene vergadering, noch een bezoldiging noch een onkostenvergoeding.

4.12. Aan het einde van de algemene vergadering wordt in onderlinge afspraak aangeduid : de voorzitter en de verslagnemer van de volgende algemene vergadering.

Artikel 5. - Raad van Bestuur

5.1. De Raad van bestuur wordt door de Algemene vergadering verkozen uit de werkende leden. De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste twee leden en moet steeds één minder in getal zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

5.2. De bevoegdheden worden door de Raad van Bestuur als college uitgeoefend.

5.3. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde duur. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zijn of haar ontslag schriftelijk (brief of mail) bij de algemene vergadering indienen. Het ontslag gaat in één maand na de verzendingsdatum (poststempel of datum mail)

5.3. Het mandaat van de bestuurders wordt niet bezoldigd, er is evenmin een

verplaatsingsvergoeding voorzien voor de verplaatsing van en naar een vergadering.

5.4. Aan het einde van de raad van bestuur wordt in onderlinge afspraak aangeduid : de voorzitter en de verslagnemer van de volgende raad van bestuur.

5.5. De Raad van bestuur wordt samengeroepen als één van de bestuurders hierom verzoekt en wanneer het belang van de vereniging dit vereist. De uitnodiging wordt verstuurd per mail of brief en ten laatste 10 dagen op voorhand. De uitnodiging vermeldt datum, plaats en agenda van de Raad van Bestuur.

5.6. De Raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen.

5.7. Bij beslissingen die een sterke impact hebben op het financiële beheer van de vereniging en waarvoor een begrotingswijziging vereist is, of activiteiten waarvan er moet worden nagegaan of ze binnen de courante werking van de vzw passen, moet de Raad van Bestuur de beslissing overdragen aan de Algemene vergadering

5.8. De Raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij consensus. Indien er geen consensus wordt bereikt, wordt er een nieuwe vergadering bijeengeroepen binnen de maand, waarop alle partijen hun standpunten kunnen uiteen zetten. Indien er op deze tweede vergadering opnieuw geen consensus is, wordt het voorstel verworpen.

5.9. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden aan de leden van de Raad van Bestuur bezorgd per mail of brief binnen de week na de vergadering.

De leden van Raad van Bestuur dienen het verslag per kerende en ten laatste binnen de maand goed te keuren.

Het goedgekeurde verslag ligt nadien ter inzage op de maatschappelijke zetel. Vragen aan de Raad van Bestuur over het verslag dienen schriftelijk (per brief of mail) en ten laatste een week voor de volgende Raad van Bestuur worden overhandigd aan de bestuurders. Zij zullen na de volgende Raad van Bestuur worden beantwoord.

5.10. De aansprakelijkheid van de Raad van bestuur wordt geregeld overeengekomstig art. 14 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

5.11. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Elke bestuurder kan zich door een gemachtigde vertegenwoordiger laten vervangen, indien noodzakelijk.

a

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervofo

Artikel 6. - Bevoegdheden

6.3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan een Dagelijks bestuur. Dit dagelijks bestuur bestaat uit minimum 2 leden. Het Dagelijks bestuur brengt verslag uit op de raad van Bestuur.

6.4. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Elke bestuurder kan zich door een gemachtigde vertegenwoordiger laten vervangen.

" 6.5. De stukken van het dagelijks bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door een van de bestuurders of een gemachtigde vertegenwoordiger.

Bijtagen bij lied BeTgist9 Stà teràd _ û97O5T2û12 - Annexes chu Moniteur belge

Op de algemene vergadering van 10(0212012 worden volgende bestuurders uit hun ambt ontheven :

Bardyn Rik, Alfons, Adolf Baeyensstraat 12, 9040 Gent (Sint-Amandsberg), geboren op 0210911958 te Roeselare en Belg van nationaltiteit

Van Craeynest Bart, Maurice, Marie, Oodegemstraat 26, 8310 Brugge (Assebroek), geboren op 21/01/1965 te Genk en Belg van nationalteit

De ontslagnemende bestuurders verklaren dat de vzw op heden geen achterstallige schulden lopen heeft en voorzien ook geen toekomstige schulden door handelingen gesteld door deze bestuurders in het verleden.

De volgende bestuurders worden benoemd :

De Meyer Patrice, Krijgsgasthuisstraat 93 te 9000 Gent

Aerts Céline Marion, Veldstraat 43 te 9800 Deinze

Rommel Jan, Veldstraat 43 te 9800 Deinze

Henninck Gerrit, Kleine Steenweg 16 te 9420 Erpe

Patrice De Meyer

Bestuurder

~cecrr~~ ,cê. ~,;e/ : G2ëpz_ele`nittP'

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwootdigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HASPELING

Adresse
ADOLF BAEYENSSTRAAT 12 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande