HEEM- EN OUDHEIDKUNDIGE KRING WICHELEN, AFGEKORT : H.O.K. WICHELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : HEEM- EN OUDHEIDKUNDIGE KRING WICHELEN, AFGEKORT : H.O.K. WICHELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.819.816

Publication

28/08/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE R1=C}-~l'i3ANK

VAIu KOOPHANt7El_

i 6 AUG, 2013

DENDERMONDE

Griffie

~ ~

~° - _~

~

Voor- IVI I~

behoud+ aan he Belgisc

Staatsbl

1

Ondernemingsar : 413.819.816

Benaming

(voluit) : Heem- en Oudheidkundige Kring Wichelen vzw

(verkort) Heemkring Wichelen vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Doornweg 29 9260 Wichelen

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Gecoördineerde versie - Wijziging raad van bestuur

Heem- en Oudheidkundige Kring Wichelen vzw, in vergadering van 27 mei 2013, heeft eenparig besloten tot, het volgende : de statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 28 april 2005, door de volgende gecoërdineerde,; nieuwe statuten :

TITEL I -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1  De naam van de vereniging is :'Heem- en Oudheidkundige Kring Wichelen", verkort "Heemkring

Wichelen", voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting=

vzw.

Artikel 2  De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9260 Wichelen, Oud Dorp 49, België (gerechtelijk

arrondissement Dendermonde).

Artikel 3  De vereniging stelt zich tot doel :

-Het ijveren voor een bredere kennis van en belangstelling voor het cultureel, landschappelijk, bouwkundig

en historisch patrimonium van de gemeenten Wichelen en Serskamp;

-Het bevorderen van de studie van de plaatselijke geschiedschrijving en van alle andere aspecten van de heemkunde zoals archeologie, familiekunde, natuurstudie, volkskunde, industriële archeologie op het regionale. vlak;

-Het aanleggen van documentatie over de geschiedenis van deze regio;

-Het verzamelen en/of verwerven door schenking, aankoop of anderszins van documenten, voorwerpen en publicaties in de ruimste zin van het woord;

-Het veilig stellen van onze stoffelijke cultuur;

De opsomming van de doelstellingen is niet beperkend. De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot: de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen,

Artikel 4  Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging alle rechtshandelingen stellen.

Artikel 5  De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL li  Leden

Artikel 6  Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. Enkel natuurlijke personen kunnen lid worden van de vzw.

Artikel 7 -- De algemene vergadering beslist uitsluitend over de aannëming van nieuwe ledenmet een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Het lidmaatschap geldt voor maximum zes jaar en is steeds hernieuwbaar voor eenzelfde termijn. Het eindigt door afloop van deze termijn, door vrijwillig ontslag, door uitsluiting of van rechtswege door overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt bij ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting van een lid kan enkel beslist worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De beslissing tot uitsluiting is soeverein en dient niet gemotiveerd te worden.

Artikel 8  Het maximum bedrag van de lidmaatschapsbijdrage, waartoe de leden van de vereniging verplicht zijn, is 30 euro. Het niet betalen van een bijdrage kan uitsluiting door de algemene vergadering tot gevolg hebben

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MRD 2.2

Artikel 9  De leden zijn in geen geval persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging,

Artikel 10 -- Bij het einde van hun lidmaatschap hebben leden en/of hun rechtsopvolgers geen deel in het vermogen van de vereniging ; zij kunnen geen enkel recht laten gelden op het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gestorte gelden terug te vorderen, de zegels te leggen of om staat of boedelbeschrijving te eisen,

TITEL III -- Algemene vergadering

Artikel 11  De algemene vergadering bestaat uit alle leden van het bestuur. leder lid beschikt over één

stem. Op een vergadering mag een lid zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een

volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen.

Artikel 12  De algemene vergadering is bevoegd voor

1)De wijziging van de statuten

2)De benoeming en afzetting van de bestuurders

3)De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend

4)De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5)De goedkeuring van de begroting en van de rekening

6)De ontbinding van de vereniging

7)De aanneming en de uitsluiting van een lid

8)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9)Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen,

Artikel 13  Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen boekjaar en van de begroting voor het daarop volgende boekjaar. Zij heeft plaats binnen de zes maanden na het einde van het boekjaar.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt.

Artikel 14  Uitnodigingen tot de algemene vergadering dienen schriftelijk te gebeuren minstens acht dagen voor de vergadering en worden per gewone post verstuurd of persoonlijk aan de leden overhandigd. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders of van één vijfde van de leden,

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De uitnodiging dient dag, uur en plaats van de vergadering te vermelden, alsook de agenda. Eén vijfde van de leden heeft echter het recht om voor de vergadering en, mits vermelding op de uitnodiging, punten op de agenda te brengen.

Artikel 15 -- De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter van de raad van bestuur. Als secretaris fungeert de secretaris van de raad van bestuur.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de leden aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. Indien dat aantal niet is bereikt, kan een tweede vergadering worden samengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag evenwel niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden, De algemene vergadering beslist, behoudens andersluidende bepaling in de wet of de statuten, bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

In afwijking van hetgeen bepaald in het tweede lid van dit artikel kan een algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer tenminste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er een meerderheid is van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor de volgende beslissingen

" een wijziging van de statuten, behoudens wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de

doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht ;

.de uitsluiting van een lid ;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

In afwijking van hetgeen bepaald in het tweede lid van dit artikel kan een algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer tenminste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er een meerderheid is van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een beslissing tot ontbinding van de vereniging.

In afwijking van hetgeen bepaald in het tweede lid van dit artikel kan een algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer tenminste vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er een unanieme beslissing is van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een beslissing tot wijziging van de statuten wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping.

De verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen ondertekend door de voorzitter en een bestuurder, alsook door de leden die dit vragen.

TITEL IV -- Raad van bestuur

Artikel 16  De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, die de algemene vergadering onder haar leden benoemt.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, Om tot bestuurder gekozen te kunnen worden moet men lid zijn van de vereniging.

Artikel 17 -- De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van zes jaar.

Indien om een of andere reden de vervanging of de herbenoeming van de bestuurders niet tijdig kan geschieden, blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting het mandaat van bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats aangesteld wordt die functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Artikel 18  Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan het wettelijk vereiste aantal is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 19  De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 20  De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beheer en beschikking, zonder dat daartoe een bijzondere machtiging van de algemene vergadering is vereist.

De raad van bestuur mag aldus alle rechtshandelingen stellen, dienstig of noodzakelijk voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging voor zover zij door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 21  Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad van bestuur uitdrukkelijk een bestuurder heeft afgevaardigd of gevolmachtigd en met een bijzondere opdracht heeft belast.

Artikel 22  De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en de agenda, vastgelegd door degene die de raad bijeenroept. Alle bestuurders ontvangen een oproeping, die per gewone post verstuurd of persoonlijk aan de bestuurders overhandigd wordt uiterlijk acht dagen voor de vergadering. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts over één volmacht beschikken.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is bij herstemming de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens verhindering, door de ondervoorzitter. TITEL V  Begrotingen, rekeningen

Artikel 23  Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar.

De raad stelt de rekeningen op van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het komende boekjaar, Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekening en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen krijgen, doch alleen ter plaatse op de zetel van de vereniging, van alle bescheiden waarop de rekening en de begroting steunen.

TITEL VI -- Ontbinding en vereffening

Artikel 24  In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging of aan de gemeente Wichelen.

TITEL VII -- Algemene bepalingen

Artikel 25  Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing en kan, indien goedgekeurd door de algemene vergadering, verwezen worden naar het huishoudelijk reglement van de vereniging,

Tot bestuurders zijn benoemd met eenparigheid van stemmen

Luik B - Vervolg

Voorzitter : Roger De Knijf, Paepestraat 57 9260 Wichelen Ondervoorzitter ; August De Mey, Heide 29 9260 Wichelen Penningmeester : Harry Van de Meirssche, Keizershof 3 9260 Wichelen

Secretaris : Frans Coppens, Strijp 30 9260 Wichelen

Zij vervangen respectievelijk als voorzitter August De Maesschalck, Statiestraat 43 ondervoorzitter Alfons Peirlinck, Ten Brugsken 1 9260 Wichelen, als penningmeester Statiestraat 17 9260 Wichelen en als secretaris Robert Ruys, Doornweg 29 9260 Wichelen.

MOD 2.2

9260 Wichelen, als Alfons Rasschaert,

Verder maken de voormalige bestuurders Pau! Matthys, Lange Haagstraat 20 9260 Peiriinck, Paepestraat 55 9260 Wichelen en José Rombaut, Statiestraat 47 9260 Wichelen meer uit van de raad van bestuur. Serskamp, Maurice eveneens geen deel

Voor eensluidend verklaard uittreksel,

Wichelen, 27 mei 2013

Frans Coppens, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HEEM- EN OUDHEIDKUNDIGE KRING WICHELEN, AFGE…

Adresse
DOORNWEG 29 9260 WICHELEN

Code postal : 9260
Localité : WICHELEN
Commune : WICHELEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande