HELPING HANDS BELGIUM, AFGEKORT : HHB

Association sans but lucratif


Dénomination : HELPING HANDS BELGIUM, AFGEKORT : HHB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.967.981

Publication

20/01/2014
ÿþe y~ M0D 2.2

IF ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : d $ i3 4czS Benaming

(voluit) : Helping Hands Belgium

(verkort) : HHB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Yvonne Desirantstraat 5 9032 Gent

Onderwerp akte : Oprichting statuten

Zijn op 26/12/2013 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in ; overeenstemming met de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

De volgende personen zijn de oprichters en de eerste werkende leden van de vereniging:

Metin Mole, wonende te, Ham 95 9000 Gent, Geboren te Gent op 13/02/1977

Yenilrnezcan Soner, wonende te Yvonne Desirantstraat 5 9032 Wondelgem, geboren te Eskisehir (Tr), op'

09/07119$2

Bekir Gunes, wonende te Halvemaanstraat 205 9040 Gent, geboren te Hendek (Tr), op 01/01/1980

Vedat G5 k, wonende te Jozef Van Crombrugghestraat 55 9000 Gent, geboren te Gent, op 16/02/1981

Emine Karafil, wonende te Ivonne desirantstraat 5 9032 Wondelgem, geboren te Lokeren, op 22/02/1982

1. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art,1: de vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: Helping Hands Belgium, vertaald "Yardtm Elleri Belcika" afgekort HHB

Art.2: de vereniging is gevestigd te Yvonne Desirantstraat 5 9032 Wondelgem, in het gerechtelijke arrondissement van Gent.

Art.3: de vereniging heeft tot doel:

De vereniging heeft tot doel de persoonlijke en maatschappelijke emancipatie van kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen te bevorderen. Het betreft hun kansen tot individuele ontplooiing en tot volwaardige participatie in alle relevante maatschappelijke domeinen. Als socio-culturele vereniging richt de organisatie zich', prioritair tot kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen. De organisatie streeft in haar werking naar' complementariteit met en naar partnerschip met andere relevante organisaties en diensten.

-ondersteuning bieden aan mensen van alle leeftijden zowel mannen, vrouwen als kinderen in barmhartige en financieel moeilijke situaties: armen, zorg behoevenden, wezen , weduwen, straatkinderen , ouderen, senioren, daklozen, patiënten, gehandicapten en vluchtelingen.

-de vereniging zal bijdragen of zelf het initiatief nemen om de realisatie van binnenlandse en/of buitenlandse verpleeghuizen, opvanghuizen, bouwen van schuilplaatsen voor mensen in nood, revalidatiecentra, gaarkeukens, slachthuizen, kinderdagverblijven, pensions, gebedsplaatsen en culturele centra mogelijk maken. Draagt ook bij tot het bouwen of exploiteren van tent steden, logistieke centra, winkels en andere voorzieningen voor sociale doeleinden. Doet ook aan voedsel bedeling aan mensen in derde wereld landen, met voorrang in landen die het dringend nodig hebben en vechten tegen armoede, terugdringing van kindersterfte, het verbeteren van de gezondheid van moeders en het vergroten van werkgelegenheidsprojecten voor te bereiden en uit te voeren. Om onze doeleinden te bereiken kan er samengewerkt worden met organisaties die zich bezighouden met activiteiten en projecten om de armen te helpen. Op basis van de gegevens van het land waar het armoede zich bevind zal er een armoede kaart van steden en wijken opgemaakt worden om zo de arme mensen te identificeren en te vormen. Dit om gerichte inspanningen te leveren en gepaste hulp te kunnen bieden.

-Het ondersteunen en /of helpen van mensen die hebben bijgedragen tot het verspreiden van de Islam en of het helpen beleven van de islam binnen de Turkse gemeenschap, het ondersteunen van opvoeding binnen het gezin , het stimuleren van jongeren om verder te studeren, het verhogen van onderwijs kansen van jongeren, en het verbeteren van de samenleving maar die evenwel zelf in precaire situatie zijn beland.

Op de laatste blz. van LL_e_i_3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

~ 9 JAN. 2014

RECHTBANK VAN

KOO PHANDEL TEGM6

1111111

*14019990*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

---------------

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Sociale-activiteiten:

-Om onze doelen te bereiken kunnen we volgende activiteiten organiseren die volgens leefregels van de moslims kunnen aanvaard worden:

Thee avonden, Koffietafels, eetfestijnen, kermessen, infomomenten, educatieve momenten, islamitische beurzen, veilingen, sportevenementen, besnijdenisfeesten aan hulp behoevende kinderen, picknicks, het organiseren van een kostenloze huwelijksceremonies aan arme mensen, etc.. dit kan ook in samenwerking met armen of organisaties die armen.helpen.

Educatieve activiteiten ;

-educatieve activiteiten binnen en buiten België organiseren, samenwerken met organisaties binnen de school (Universiteit ) om zoals cursussen, leeskamer activiteiten, revalidatiecentra, etc.. lezingen, onderdak of schenken van onderwijs beurzen voor studenten. Het ondersteunen van studenten via: voedsel, kleding , gereedschappen en apparatuur voor diegene die het nodig heeft.

-Het bouwen, renoveren en of herstellen van school gebouwen, het beheren van school gebouwen, het schenken van machines enz... met der tijd het doorgeven aan een soortgelijke vereniging of stichting die via subsidie deze werken willen verder zetten. Om te slagen in onze doelen, willen we algemeen Binnen België doorverwijzen naar bestaande instanties en buiten België beroepsopleidingscentra organiseren om gekwalificeerde werknemers op te leiden. biedt renteloze leningen aan werknemers die van onze opleidingen hebben genoten.

-Leden van de vereniging, medewerkers, vrijwilligers kunnen via de vereniging hun kennis en vaardigheden verhogen om hulp te kunnen bieden in ontwikkelingslanden. Het aanleren en beheren van de taal, leren van de leefwereld van de mensen in ontwikkelingslanden

a.Helping Hands Beligum zal, de problemen die zich voor de migranten stellen, opsporen en er een passende werking voor ontwikkelen

b.Om aan de culturele behoeften van het volk tegemoet te komen zullen conferenties en vormingen georganiseerd worden: film, concert, uitstappen, tentoonstellingen, theater, folklore en muzikale evenementen. Deelname aan culturele activiteiten tussen verschillende volkeren.

c.lnzetten tegen apartheid en racisme in die zin dat zij ook zullen ijveren voor democratische wetten in dit kader zal Helping Hands Beligum integratie bevorderende activiteiten opzetten.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt kunnen onder meer behoren: het organiseren van een groepsgericht vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen, het opzetten en uitvoeren van projecten, het bieden van informatieve ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen het geven van signalen naar allerlei instanties met het oog op de structurele verbetering van de positie van kinderen, jongeren, vrouwen en volwassenen in de samenleving.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreekse bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstelling van de vereniging.

De vzw kan  doch slechts op bijkomstige wijze -- patrimonium (zowel roerend als onroerend) verwerven, beheren en het ter beschikking stellen aan vzw's die bijdragen tot de doelstelling van de vzw. Ook kan de vzw handelsdaden stellen, doch slechts op bijkomstige wijze, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

De vereniging heeft het recht alle wettelijke middelen aan te wenden om haar doel te bereiken

Helping Hands Beligum zal zich zonder onderscheid tussen ras of godsdienst inzetten voor broederschap, internationale solidariteit, verdraagzaamheid, vrede en democratie.

Om de doelstelling van de statuten te verwezenlijken kunnen zij met allochtone- en autochtone democratische verenigingen solidair zijn en samen activiteiten organiseren met de goedkeuring van de Raad van Bestuur.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijd ontbonden worden.

Daarnaast kan de vereniging de volgende activiteiten organiseren: Vorming, ontspanning, ontmoeting,

Sensibiliserings-, socio-culturele-, educatieve-, sport- en recreatieve activiteiten voor de gemeenschap in de

breedste betekenissen.

De vereniging kan steeds andere activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Om de doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging winstgevende activiteiten ontplooien.

2. LEDEN

Art.5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste (werkende) leden.

Art.6: Als lid kan tot de vereniging toetreden: iedere (natuurlijke- of rechtspersoon) die door de Raad van bestuur wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van bestuur. Nieuwe leden warden aangenomen bij Besluit van de Raad van bestuur.

~ : "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOC2 2.2

Art.7: De Raad van bestuur kan, onder de door haar bepaalde voorwaarden, anderen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Art.8: Aan het lidmaatschap van de algemene vergadering is geen lidgeld, nog enige vergoeding verbonden.

Art.9: Elk lid kan steeds uit de vereniging treden, mits ontslagname per aangetekend schrijven aan de Raad van bestuur. Een uitsluiting kan slechts door de algemene vergadering met meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art.10: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

3. RAAD VAN BESTUUR

Art 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden. Zij

worden door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor de duur van drie

jaar. Zij zijn onbeperkt herkiesbaar en oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art.12: Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging. De handtekening van

één bestuurder volstaat om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden.

Art.13:

" de Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter (eventueel één of meerdere ondervoorzitters), een secretaris en penningmeester. De voorzitter (of twee beheerders of secretaris) roept de Raad van bestuur bijeen en zit de vergadering voor. In geval van belet of afwezigheid, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

" De Raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de beheerders (of ten minste de helft van de bestuurders) aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder vertegenwoordigen, maar niemand kan meer dan 1 volmacht dragen.

" Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt.

Art. 14:

" De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

" De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden.

" Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders.

" De Raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

4. ALGEMENE VERGADERING

Art 15: Samenstelling: alle (werkende) leden.

Voorzitterschap: De voorzitter van de Raad van bestuur zit de Algemene vergadering voor of de oudste der

aanwezige bestuurders. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene

vergadering. Elk lid beschikt over 1 stem op de algemene vergadering. '

Art 16: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van bestuur

Art.17: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen:

" Door de Raad van bestuur als het doel of het belang dit vereist. Minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

" Op verzoek van 115 der leden.

" Geldige oproep tot de algemene vergadering bij ondertekening van de voorzitter of 2 bestuurders of 1/5 der leden. Alle leden dien opgeroepen te worden per gewone of aangetekende brief 14 dagen voor de algemene vergadering.

.De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de algemene vergadering en de agenda die vastgesteld wordt door de Raad van bestuur.

Art 18:

" met uitzondering der gevallen door de wet en door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

.Enkel wijziging der statuten mogelijk indien dit op de oproeping is vermeld en 2/3 der stemgerechtigde loden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zoniet kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zulks mits bekrachtiging

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B Vervolg

van de Rechtbank van Eerste Aanleg. Elke statutenwijziging vereist een 2/3 meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ook op de tweede vergadering. Wijzigingen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen worden besloten.

" Dezelfde regels dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

" Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Art 19: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door iemand die de vereniging geldig kan vertegenwoordigen. Leden alsook derden, die het belang kunnen aantonen, hebben recht cm inzage en/of afschrift der notulen te vragen.

5. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 20: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting. De Raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

6. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 21: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de

Rechtbank, een of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art 22: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Art.23: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

De algemene vergadering van 26/12/2013 verkiest unaniem de volgende personen tot bestuurder

Yenilmezcan Soner, wonende te Yvonne Desirantstraat 5 9032 Wondelgem, geboren te Eskisehir (Tr), op

09/07/1982

Bekir Gunes, wonende te Halvemaanstraat 205 9040 Gent, geboren te Hendek (Tr), op 01/01/1980

Metin Mola, wonende te, Ham 95 9000 Gent, Geboren te Gent op 13/02/1977

Vedat Gok, wonende te Jozef Van Crombrugghestraat 55 9000 Gent, geboren te Gent, op 16/02/1981

De algemene vergadering van 26/12/2013 verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter:

Yenilmezcan Soner, wonende te Yvonne Desirantstraat 5 9032 Wondelgem, geboren te Eskisehir (Tr), op

09/07/1982

Penningmeester:

Bekir Gunes, wonende te Halvemaanstraat 205 9040 Gent, geboren te Hendek (Tr), op 01/01/1980

Secretaris:

Metin Mola, wonende te, Ham 95 9000 Gent, Geboren te Gent op 13/02/1977

Vedat Gok, wonende te Jozef Van Crombrugghestraat 55 9000 Gent, geboren te Gent, op 16/02/1981

Opgemaakt op 26/12/2013 te Gent stichtingsvergadering in 4 exemplaren ais er betrokken partijen zijn, waarvan elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De voorzitter

Soner Yenilmezcan

Te samen neergelegd met de akte stratuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HELPING HANDS BELGIUM, AFGEKORT : HHB

Adresse
YVONNE DESIRANTSTRAAT 5 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande