HERBERT FOUNDATION / STICHTING HERBERT / FONDATION HERBERT / STIFTUNG HERBERT, AFGEKORT : STICHTING HERBERT

Divers


Dénomination : HERBERT FOUNDATION / STICHTING HERBERT / FONDATION HERBERT / STIFTUNG HERBERT, AFGEKORT : STICHTING HERBERT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 807.021.588

Publication

29/01/2014
ÿþa ta,._..,,wymi

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend

na neerlegging ter griffe N GELEGD

NITEUR BEL

I *

1 i l ELS

SCH STAM-;

gi A1 KOO

PHANDEL TE

GENT

T2 -01- 2L14 RECHTBANK VAN151M.24

Griffie

Ondernemingsnr : 0807.021.588

Benaming :

(voluit) HERBERT FOUNDATION I STICHTING HERBERT I FONDATION

(verkort) HERBERT I STIFTUNG HERBERT

Rechtsvorm : STICHTING HERBERT

Zetel Private Stichting

Raas Van Gaverestraat 106

9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door Benedikt Deberdt, notaris te Tielt, vervangende zijn ambtsgenot Christophe Verhaeghe, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notariskantoor VERHAEGHE & BAERT", geassocieerde notarissen met zetel te Ruiselede, op 23 december 2013, nog niet geregistreerd, dat de stichters en de raad van bestuur van de private stichting "HERBERT FOUNDATION / STICHTING HERBERT / FONDATION HERBERT / STIFTUNG HERBERT', afgekort "STICHTING HERBERT", is bijeengekomen en het volgende heeft besloten:

Wiiziginq van de statuten

De comparanten verklaren dat de Raad van Bestuur gehouden op 18 december 2013 met instemming van de Stichters volgende wijzigingen van de statuten heeft goedgekeurd.

In het algemeen werd besloten, steeds met uitdrukkelijke instemming van de Stichters, dat de Stichting haar doel op een andere wijze zal nastreven dan middels de oorspronkelijk voorgenomen samenwerking met twee op te richten organismen (namelijk het 'Herbert Art Center f Herbert Kunst Centrum' en het 'Herbert Research institute / Herbert Studie Centrum'.) Bijgevolg moeten de statuten op dit punt aangepast worden. Tevens werd besloten in de statuten te verwijzen naar een door de leden van de Raad van Bestuur te eerbiedigen 'Code of Conduct'. Ook werd besloten een aantal wijzigingen door te voeren in verband met de Raad van Bestuur, het orgaan van Dagelijks Bestuur en hun werking. Tenslotte dienen ook een aantal kleine aanpassingen te gebeuren, onder andere op louter taalkundig en grammaticaal vlak.

Meer in het bijzonder werden volgende aanpassingen goedgekeurd:

- aanpassing van artikel 4 (doel), 5 (activiteiten), 27 en 28 in verband met het principe van samenwerking met de twee genoemde organismen

- aanpassing van artikel 5 (activiteiten), onder andere door expliciet te bepalen dat de Stichting als Intellectuel Property'-stichting zal kunnen optreden

- verwijzing in artikel 7 (Raad van Bestuur), 15 en 29 naar de 'Code of Conduct'

- aanpassing van artikel 10 in verband met het vastleggen van een profiel van de kandidaat-bestuurders

- aanpassing van artikel 12, onder andere in verband met de afzetting van bestuurders

- aanpassing van artikel 13, 14 en 15, in verband met de vergaderingen van de Raad van Bestuur (aantal vergaderingen, initiatiefrecht van de Stichters, gebruik van volmachten..,)

- aanpassing van artikel 18, in verband met de werking van het orgaan van dagelijks bestuur

- aanpassing van artikel 22, in verband met de externe vertegenwoordiging van de Stichting.

Gezien de vele wijzigingen en om praktische redenen werd besloten de volledige tekst van de statuten te vervangen door volgende gecoördineerde tekst van de statuten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het

Belgisch Staatsblad

Gecoórdineerde tekst van de statuten

De comparanten verklaren, hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd door de Raad van Bestuur gehouden op 18

december2013, dat de gecoördineerde tekst van de statuten van de private stichting "HERBERT FOUNDATION I

STICHTING HERBERT I FONDATION HERBERT I STIFTUNG HERBERT" ingevolge de wijzigingen

goedgekeurd door de Stichters en de Raad van Bestuur op 18 december 2013, voortaan zal luiden als volgt:

" HOOFDSTUK ! : OPRICHTING

Artikel één : Stichters

Deze stichting werd op 17 september 2008 opgericht door de heer Anton HERBERT en mevrouw Annick VAN

MAELE, beiden wonende te 9000 Gent, Raas Van Gaverestraat 106.

Artikel twee : Naam

De stichting wordt opgericht onder de naam "HERBERT FOUNDATION / STICHTING HERBERT / FONDATION

HERBERT / STIFTUNG HERBERT", afgekort "STICHTING HERBERT".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Stichting moeten de

naam van de Stichting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting

alsook het adres van de zetel.

Deze naam "HERBERT FOUNDATION / STICHTING HERBERT / FONDATiON HERBERT / STIFTUNG

HERBERT", afgekort "STICHTING HERBERT", kan slechts worden gewijzigd volgens de procedure voorzien in

artikel 27 (27.1 en 27.2) van deze statuten.

Artikel drie : Zetel

De zetel van de Stichting Herbert is gevestigd in België, en meerbepaald te 9000 Gent, Raas Van Gaverestraat

106.

De zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de Stichters (of de langstlevende van hen), of (wanneer geen der

Stichters nog lid is van de Raad van Bestuur) bij beslissing van de voltallige Raad van Bestuur, die beslist met

twee/derde meerderheid

Artikel vier : Doel

De Stichting Herbert wordt opgericht voor volgend belangeloos doel:

1. het verwerven, het behouden, het beheren, het toegankelijk maken, het vrjwaren en het uitbreiden van een kunstverzameling en een kunstarchief Het uitzonderlijk verwerven van kunst, indien de nodige middelen hiervoor kunnen gevonden worden, kan slechts in de visie omtrent het verdiepen van de bestaande verzameling met een topwerk rondom Arte Pavera, Minimal Art, Concept en de aansluitende reeds verzamelde generatie van de jaren 80, gaande tot West, Kippenberger, Kelley en Zobernig.

Het verwerven van archiefstukken rondom de bestaande verzameling wordt tevens in diezelfde geest van topkwaliteit opgezet

2. het verwerven, behouden, beheren en vervreemden van het onroerend vermogen van de Stichting Herbert.

3. het verwerven, behouden, beheren en vervreemden van het roerend vermogen van de Stichting Herbert, inbegrepen het roerend financieel vermogen.

De Stichting Herbert mag deelnemen in verenigingen, stichtingen of andere rechtspersonen die een geljkaardig of complementair doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het doel vergemakkelijken.

De Stichters (of de langstlevende van hen) hebben de bevoegdheid om het doel van de Stichting Herbert te wijzigen.

In het bijzonder zal de Stichting Herbert haar doel nastreven door het toegankelijk maken van haar kunstverzameling en haar kunstarchief. Dit kan op alle mogelijke wijzen en bijvoorbeeld, zonder dat deze opsomming beperkend is, door het organiseren van tentoonstellingen en manifestaties in de ruimste zin van het woord, het verzorgen van allerlei uitgaven en publicaties, enzovoort

De Stichting Herbert zal zich eveneens toeleggen op de research, de studie en het onderzoek in het domein van de kunstverzameling en het kunstarchief dat toebehoort aan de Stichting Herbert, alsook op het organiseren van opleidingen, symposia, leerstoelen, het verzorgen van uitgaven en publicaties en het nemen van educatieve initiatieven in de ruimste zin in dit verband, en dit al dan niet in samenwerking met universiteiten of onderwijsinstellingen in binnen- of buitenland.

Artikel vijf: Activiteiten

Om het doel genoemd in vorig artikel te bereiken, zal de Stichting Herbert in het algemeen volgende activiteiten beogen, in België of in het buitenland:





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

- alle handelingen, activiteiten en initiatieven die noodzakelijk zijn om de kunstverzameling en het kunstarchief van' de Stichting Herbert op een risicoloze en financieel haalbare wijze te vrijwaren, te behouden, te beheren, uit te breiden en toegankelijk te maken.

- het rechtstreeks of onrechtstreeks beheren van een onroerend patrimonium. Het valoriseren van dit onroerend patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden zoals aankoop, verkoop, in huur nemen, verhuren, in erfpacht of opstal nemen of geven (voor een maximale termijn van 20 jaar voor opstal en 27 jaar voor erfpacht), ruilen, oprichten; het laten uitvoeren van onderhoudswerken, bouwwerken en verbouwingswerken, dit alles in de ruimste zin.

- het rechtstreeks of onrechtstreeks beheren van een roerend patrimonium, inzonderheid het verwerven en beheren van een kunstpatrimonium. Het stellen van alle bestuursdaden zoals aankoop, verkoop, in huur nemen, verhuren, in bruikleen geven van dit kunstpatrimonium en archief, doch steeds met inachtname van het doel beschreven onder artikel 4.

- het rechtstreeks of onrechtstreeks beheren van een roerend niet-artistiek patrimonium, zoals het verwerven, beheren en verhandelen van effecten en waardepapieren, het houden van aandelen in vennootschappen, het beheren van financiële tegoeden op bankrekeningen of anderszins. Tenzij de Stichters anders beslissen zal het beheer van het financieel patrimonium van de Stichting steeds moeten toevertrouwd worden aan een vermogensbeheerder die hiertoe zal worden aangesteld door de Raad van Bestuur mits goedkeuring door drievierden van de stemmen.

De Stichting Herbert kan fungeren als een intellectuel property"-stichting, die ondermeer instaat voor de ontwikkeling, de verwerving, het beheer, de bescherming en het onderhoud van intellectuele eigendomsrechten, meer bepaald deze verbonden aan haar kunstverzameling en archief, evenals voor het ter beschikking stellen van deze rechten en/of het verstrekken van gebruiksrechten over deze rechten aan begunstigde-derden.

Deze opsomming van beoogde activiteiten moet gelezen warden in de meest ruime zin en is niet exhaustief. De Stichting Herbert kan tevens alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, en meerbepaald samenwerken met andere stichtingen, verenigingen of ondernemingen. De Stichting Herbert mag alle giften ontvangen, leningen en overeenkomsten van bruikleen aangaan. Zij mag deelnemen in stichtingen, verenigingen of andere rechtspersonen die een gel jkaardig of aanverwant doel nastreven, of die de verwezenlijking van haar doel vergemakkelijken.

Op algemene wijze mag de Stichting Herbert aile financiële, commerciële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of deels verband houden met haar doel, of die van aard zouden zijn er de verwezenlijking van te bevorderen, doch steeds met inachtneming van de wet

Artikel zes : Duur

De Stichting Herbert is opgericht voor onbepaalde duur,

HOOFDSTUK II : BESTUUR

Artikel zeven : Raad van Bestuur

7.1. De Stichting Herbert wordt bestuurd door een Raad van Bestuur.

7.2 Zolang de Stichters (of de langstlevende van hen) !id zijn van de Raad van Bestuur, bepalen zij het aantal bestuurders.

7.3. Wanneer géén der Stichters nog lid is van de Raad van Bestuur, worden bij de benoeming van de bestuurders volgende regels gevolgd:

- Naast de Stichters zal de Raad van Bestuur bestaan uit minstens vijf leden en maximum negen leden;

- de leden van de Raad van Bestuur kunnen enkel natuurlijke personen zijn.

7.4. De leden van de Raad van Bestuur moeten de `Code of Conduct' onderschrijven.

Artikel acht : Voerzitter, penningmeester, secretaris

Zolang de heer Anton Herbert lid is van de Raad van Bestuur, zit hij deze raad voor. Mevrouw Annick VAN MAELE volgt hem van rechtswege op als voorzitter. Zij vervangt de heer Anton Herbert tevens wanneer hij afwezig is of verhinderd is.

Wanneer geen der Stichters nog zetelt in de Raad van Bestuur, zal deze raad onder zijn leden een voorzitter aanduiden, Dit gebeurt met twee/derden meerderheid van de voltallige raad.

Bij afwezigheid of wanneer de voorzitter verhinderd is (en indien geen der Stichters nog zetelt in de Raad van Bestuur), vervangt het langstzittende lid van de Raad van Bestuur de voorzitter. Wanneer meerdere leden even lang zitting hebben gehad in de Raad van Bestuur, zal de oudste van hen de Raad van Bestuur voorzitten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwcordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ï MOMOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een penningmeester aan. De penningmeester zal onder meer de' jaarrekening voor het voorbije jaar en de begroting voor het volgend jaar opstellen. Jaarlijks zal de Raad van Bestuur hem daarvoor kwijting verlenen.

Tevens benoemt de Raad van Bestuur een secretaris. Deze laatste wordt onder meer belast met de opstelling van de notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en met de vervulling van de formaliteiten voorzien door de wet. De secretaris is lid van de Raad van Bestuur.

Artikel negen : Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, beheer en bestuur te stellen, binnen de perken van het dolf en de activiteiten van de Stichting, en behoudens de beperkingen vermeld in deze statuten.

Artikel tien : WiLze van benoeming

De bestuurders werden voor de eerste maal benoemd in de oprichtingsakte. In de toekomst worden zij benoemd door cooptatie door de Raad van Bestuur die beslist bij twee/derden meerderheid van de voltallige Raad van Bestuur. Bij het tellen der stemmen wordt een onthouding als een verloren stem beschouwd. Evenmin wordt de onthouding meegeteld voor de berekening van de vereiste meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De twee Stichters, namelijk de heer Anton Herbert en mevrouw Annick Van Maele, zijn van rechtswege en voor het leven leden van de Raad van Bestuur, zij kunnen niet worden afgezet

De benoeming van een nieuw lid van de Raad van Bestuur behoeft steeds het voorafgaand akkoord van de Stichters.

Nadat de beide Stichters zich uit de Stichting zouden hebben teruggetrokken zal de Raad van Bestuur het profiel van de nieuwe kandidaat-bestuurders vastleggen, en in haar schoot een search committee' oprichten, dal gelast wordt met de voordracht van nieuwe kandidaat-bestuurders. Dit comité bestaat uit de voorzitter van de Raad van Bestuur en twee andere bestuurders.

Artikel elf : Duur van het mandaat van bestuurder

Met uitzondering van de twee Stichters (die voor het leven worden benoemd) worden de overige leden van de Raad van Bestuur benoemd voor een termijn van vier (4) jaar. Dit mandaat kan worden hernieuwd. Behoudens een eventuele kostenvergoeding wordt hun mandaat niet bezoldigd.

Artikel twaalf: Ambtsbeëindiging en afzetting

12.1. Het mandaat van een bestuurder neemt een einde door hef overlijden, het vrijwillig ontslag, de juridische onbekwaamheid, de afzetting, het verstrijken van de termijn van het mandaat, of langdurige ziekte. Onder 'langdurige ziekte' wordt verstaan een ziekte die de persoonlijke afwezigheid van de bestuurder op drie opeenvolgende vergaderingen veroorzaakt.

12.2. De bestuurders kunnen steeds hun ontslag indienen, door dit met een aangetekende brief mee te delen aan de Raad van Bestuur. Hun beslissing hoeft niet te worden gemotiveerd. Dit ontslag gaat in onmiddellijk na ontvangst van de aangetekende brief.

12.3. De afzetting van een bestuurder behoeft een twee/derden meerderheid van alle andere leden van de Raad van Bestuur. Deze beslissing hoeft extern niet te worden gemotiveerd. Bij het tellen der stemmen wordt een onthouding als een verloren stem beschouwd; evenmin wordt de onthouding meegeteld voor de berekening van de vereiste meerderheid. De bestuurder in kwestie neemt niet deel aan de beraadslaging en stemming, maar heeft het recht om voorafgaandelijk te worden gehoord.

Wanneer een bestuurder niet persoonlijk deelneemt aan drie opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur zonder een geldige reden te kunnen inroepen, kan dit een reden vormen tot onmiddellijke afzetting van deze bestuurder (overeenkomstig de tweede alinea van artikel 15 van deze statuten impliceert deelname aan de Raad van Bestuur niet noodzakelijk fysische aanwezigheid op de plaats waar de raad bijeenkomt).

De overige leden van de Raad van Bestuur beslissen op de eerstvolgende vergadering na de derde niet-deelname over het al dan niet voorhanden zijn van een geldige reden voor deze drie afwezigheden; zij doen dit met gewone meerderheid van de aanwezige leden.

De afzetting van een bestuurder kan eveneens plaatsvinden:

- bij eenzijdige beslissing van één der Stichters, of

- bij beslissing van de Rechtbank van eerste aanleg in de gevallen voorzien door de wet of door de statuten, en meerbepaald in geval van grove nalatigheid in het vervullen van zijn mandaat en/of het toebrengen van schade





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

aan de goede naam of reputatie vin dë Stichting. Artikel dertien : Vergaderingen van de Raad van Bestuur

13.1. De Raad van Bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter en de secretaris:

- normaliter drie maal 's jaars, zoals verder bepaald onder 13.2;

- telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist;

- of telkens wanneer minstens twee bestuurders hierom schriftelijk verzocht hebben bij de secretaris;

- bij oproeping van beide Stichters, of één van hen.

13.2. De Raad zal drie maal per jaar bijeengeroepen worden. Deze vergaderingen vinden in principe plaats op het einde van elke viermaandelijkse periode, tenzij het orgaan van dagelijks bestuur er anders heeft over beslist (bij eenvoudige meerderheid). De vergadering die bijeenkomt op het einde van de eerste viermaandelijkse periode zal de jaarrekening van het afgelopen boekjaar goedkeuren, daaromtrent kwijting verlenen, alsook de begroting voor het volgend boekjaar goedkeuren.

13.3. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, dag en uur vermeld in de oproeping. Deze oproeping dient minstens veertien kalenderdagen op voorhand verzonden te worden naar de leden van de Raad van Bestuur, behoudens in geval van uitzonderlijke dringendheid, die dan evenwel gemotiveerd moet wonden in het proces-verbaal van de vergadering.

De oproepingen warden verzonden per brief, fax, email of op gelijk welke andere schriftelijke wijze. Wanneer alle bestuurders aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd zijn, dient het bewijs van regelmatige oproeping niet voorgelegd te worden.

De Raad van Bestuur kan beslissen de reiskosten van leden te vergoeden, mits voorafgaandelijke overeenkomst met het orgaan van dagelijks bestuur.

Artikel veertien : Persoonlijke uitoefening van het mandaat

Een bestuurder kan zich enkel bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen op de vergadering van de Raad van Bestuur door een andere bestuurder. Geen der bestuurders kan aldus méér dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel vijftien : Beraadslaging

De Raad van Bestuur vormt een college en kan slechts geldig beslissingen nemen indien minstens twee/derden van de bestuurders persoonlijk aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd is.

Onverminderd dit principe van de collegialiteit is het niet noodzakelijk dat bestuurders effectief fysisch aanwezig zijn. De beraadslagingen van de Raad van Bestuur kunnen uitzonderlijk geschieden door middel van moderne communicatietechnieken zoals telefonische conferenties (niet een louter telefoongesprek), videoconferenties en andere technieken, voor zover deze technieken de gezamenlijke beraadslaging en het debat binnen de Raad van Bestuur mogelijk houden.

Behoudens afwijking in deze statuten beslist de raad met gewone meerderheid van de aanwezige of behoorlijk vertegenwoordigde stemmen.

Voor de berekening van de stemmen wordt een onthouding als een verloren stem beschouwd, en wordt zij niet meegeteld voor de berekening van de vereiste meerderheid. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter van de betreffende vergadering de doorslag.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen, kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord (per brief, fax of email) van de bestuurders.

Vetorecht. Zolang de twee Stichters (of de langstlevende van hen) lid zijn van de Raad van Bestuur, beschikken zij over een vetorecht ten aanzien van alle beslissingen van de Raad van Bestuur die kennelijk onredelijk zouden afwijken van hogervermeld statutair doel van de Stichting Herbert, zoals bepaald in artikel 4 van deze statuten of van hogervermelde activiteiten, zoals bepaald in artikel 5, alsmede ten aanzien van de beslissing tot ontbinding van de Stichting (overeenkomstig artikel 28 van deze statuten), of van het door hen opgestelde en de door de Raad van Bestuur onderschreven "Code of Concluct .

Artikel zestien : Notulen

De notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden opgemaakt door de secretaris, en worden ondertekend door hem en door de voorzitter van de betreffende vergadering.

Officiële afschriften, uittreksels of koples van de notulen worden afgeleverd door de voorzitter, of degene die bevoegd is hem te vervangen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

Binnen de maand na de betreffende vergadering ontvangen de bestuurders een kopie van de notulen. Artikel zeventien : Belangenconflicten

De bestuurder die bij een beslissing van of een verrichting met de Stichting Herbert, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft dat al dan niet strijdig is met het belang van de Stichting, moet dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een beslissing neemt. B1 vaststelling door de Raad van Bestuur van het bestaan van een belangenconflict zal de bestuurder in kwestie niet deelnemen aan de beraadslaging, en ook niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur. Deze omschrijven de aard van de beslissing of verrichting, verantwoorden de genomen beslissing en vermelden de gevolgen ervan.

Indien de Stichting Herbert één of meerdere commissarissen heeft benoemd, dient de bestuurder in kwestie ook de commissaris(sen) te informeren.

De bepalingen van dit artikel gelden niet voor belangenconflicten in hoofde van één der Stichters.

Artikel achttien : Dagelijks bestuur - delegatie

De Raad van Bestuur draagt het dagelijks bestuur van de Stichting Herbert, alsook de vertegenwoordiging van de Stichting Herbert wat dit dagelijks bestuur aangaat, op aan een orgaan van dagelijks bestuur.

Dit orgaan is minimaal samengesteld uit drie leden, te weten de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van de Stichting. Zolang zij zetelen in de Raad van Bestuur is minstens één van beide Stichters van rechtswege lid van het orgaan van dagelijks bestuur. Het orgaan van dagelijks bestuur moet met minstens twee leden optreden, waaronder de voorzitter.

Artikel negentien : Ambtsbeëindiging betreffende dagelijks bestuur

Het mandaat van de leden van het orgaan van dagelijks bestuur neemt een einde door overlijden, ontslag, juridische handelingsonbekwaamheid, langdurige ziekte, afzetting of beëindiging van hun mandaat als lid van de Raad van Bestuur,

De afzetting vindt plaats overeenkomstig de regels uiteengezet onder artikel 15. De persoon in kwestie mag niet deelnemen aan de beraadslaging maar heeft het recht te worden gehoord.

De Stichters kunnen niet worden afgezet als lid van het orgaan van dagelijks bestuur.

Artikel twintig : Bekendmaking dagelijks bestuur

De akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van een persoon belast met het dagelijks bestuur worden onverwijld neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel éénentwintig : Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid der Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur vormen een college en vertegenwoordigen de Stichting Herbert in en buiten rechte, als eiser of als verweerder.

Artikel tweeëntwintig : Delegatie van vertegenwoordigingsbevoegdheid

Onverminderd de wettelijke vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur, kan de Stichting Herbert geldig vertegenwoordigd worden in en buiten rechte als etser of verweerder, en ten aanzien van de overheid, door de voorzitter van de Raad van Bestuur die optreedt samen met een bestuurder.

HOOFDSTUK Ijl : TOEZICHT

Artikel drieëntwintig: Toezicht commissaris

De Stichting Herbert moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen, opdragen aan een commissaris. Dit geldt zelfs indien de stichting niet zou beantwoorden aan de voorwaarden gesteld in artikel 37 paragraaf 5 van de wet.

De benoeming van een commissaris geschiedt bij beslissing van de Raad van Bestuur, overeenkomstig artikel 15 van deze statuten. De commissaris wordt gekozen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissaris wordt benoemd voor de wettelijke termijn en hij is herkiesbaar.

Er wordt verwezen naar artikel 37 paragraaf 7 van de wet, dat op zijn beurt verwijst naar de betreffende artikelen van het Wetboek van vennootschappen (inzonderheid artikel 137 en 144), waarin onder meer warden beschreven: - het inzagerecht van de commissaris, en diens recht op informatie vanwege het bestuursorgaan van de stichting; - de procedure bij vaststelling van feiten die de continuiteit van de Stichting Herbert ln het gedrang zouden brengen;

- de aansprakelijkheid van de commissaris;

- de controle op de jaarrekening en de financiële toestand

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch - de verslaggeving vanwege de commissaris.

Staatsblad De commissaris zal aanwezig zijn op de vergadering van de Raad van Bestuur die de jaarrekening van het

voorbije boekjaar goedkeurt.

HOOFDSTUK IV : BOEKJAAR EN BOEKHOUDING

Artikel vierentwintig: Boeklaar

Het boekjaar begint op één januari van elk jaar om te eindigen op éénendertig december van hetzelfde jaar.

Artikel vijfentwintig: Rekeningen en begroting

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de penningmeester

de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig artikel 37 van de wet, alsook de begroting van het

volgende boekjaar.

De Raad van Bestuur keurt de jaarrekening en begroting goed, en verleent kwijting.

Artikel zesentwintig: Vereniqbaarheld

De boekhouding, begroting en jaarrekening moet in voorkomend geval voldoen aan de vereisten van de

subsidiërende overheden.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge HOOFDSTUK V : WIJZIGING - ONTBINDING

Artikel zevenentwintig: Statutenwilzigingen

27.1. De Stichters (of de langstlevende van beide Stichters) kunnen alle bepalingen van deze statuten wijzigen die verband houden met de naam van de Stichting, het doel en de activiteiten van de Stichting, alsook de bepalingen betreffende de bestemming van het vermogen.

De Stichters (of de langstlevende van hen) behouden zich verder het recht voor om aan de Raad van Bestuur wijzigingen betreffende de overige bepalingen van de statuten voor te stellen. De Raad van Bestuur za! dan onverwijld over dit voorstel moeten beraadslagen, en beslissen volgens de procedure voorzien in deze statuten. 27.2. De Raad van Bestuur kan alle bepalingen van deze statuten wijzigen, doch met uitzondering van de bepalingen opgenomen onder 27.1. hierboven, dewelke slechts kunnen gewijzigd worden door de Stichters. Het betreft zoals gezegd de bepalingen van de statuten die verband houden met de naam van de Stichting, het doelen de activiteiten van de Stichting, en de bepalingen betreffende de bestemming van het vermogen.

Van zodra de beide Stichters zijn overleden zal de Raad van Bestuur ook deze bepalingen kunnen wijzigen. Tenzij andersluidende bepalingen in deze statuten kan de Raad van Bestuur slechts beslissen over statutenwijzigingen indien de Raad van Bestuur voltallig is (dit wil zeggen dat alle leden van de Raad van Bestuur aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd zijn), en mits het voorstel van statutenwijziging met minstens twee/derden van de uitgebrachte stemmen goedgekeurd wordt.

Voor de wijziging van de naam van de Stichting Herbert is evenwel unanimiteit van de voltallige Raad van Bestuur vereist.

Indien de wet het vereist za! de statutenwijziging bij authentieke akte vastgesteld moeten worden.

27.3. De stichting kan worden omgevormd in een stichting van openbaar nut, overeenkomstig artikel 44 van de wet Het besluit hiertoe wordt genomen door de Stichters (of de langstlevende van beide Stichters). Van zodra de beide Stichters zijn overleden zal de Raad van Bestuur ook tot deze omvorming kunnen besluiten, met inachtname van de regels en meerderheden die in artikel 27.2. voorzien zijn voor statutenwijzigingen.

Artikel achtentwintig: Ontbinding van de Stichting Herbert

De Stichting Herbert kan worden ontbonden in de gevallen voorzien in artikel 39 van de wet

Voor een beslissing tot ontbinding is een drie vierden meerderheid van de voltallige Raad van Bestuur vereist, onder voorbehoud van het vetorecht van de Stichters voorzien in artikel 15 in fine.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, voorwaarden van de vereffening, benoeming van een vereffenaar en bepaling van diens bevoegdheden, afsluiting van de vereffening en aanwending van het netto-actief, worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, zoals voorzien in artikel 31 paragrafen 3 en 4 van de wet.

Artikel negenentwintig: Bestemming van het vermogen

Het vermogen van de Stichting Herbert dient bij de ontbinding verplichtend aangewend te worden tot een belangeloos doel dat overeenstemt met het doel van de Stichting.

Indien de Stichters, of één van hen, nog in leven is zullen zij beslissen over de bestemming van het vermogen. Indien geen der Stichters nog in leven is (of niet meer in de mogelijkheid verkeren hun wil te uiten) zal de voltallige Raad van Bestuur met twee/derde meerderheid beslissen over de nieuwe bestemming van het vermogen. De



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

Raad van Bestuur moet een duidelijke bestemming aanduiden en deze schriftelijk motiveren en vastleggen. Deze' nieuwe bestemming moet maximaal beantwoorden aan het doel van de Stichting Herbert (zoals bepaald in artikel 4 van deze statuten), aan de beweegredenen die de Stichters hebben gehad bij de oprichting van deze Stichting Herbert, zoals deze ook zullen blijken uit de 'Code of Conduct; en tevens moet daarbij de naam van de Stichters geëerbiedigd worden.

HOOFDSTUK VI : DIVERSE BEPALINGEN

Artikel dertig: Reglement van inwendige orde

De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde aannemen, overeenkomstig de wet en deze statuten. Zo kan de opdracht en de werking van het orgaan van dagelijks bestuur (zoals bedoeld in artikel 18 van deze statuten) worden bepaald in dergelijk reglement.

Artikel éénenderfiq: Aanvullend recht

Al hetgeen niet voorzien is in deze statuten zal worden geregeld overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd éénentwintig, en overeenkomstig het gemeen recht u

Er wordt opdracht gegeven om de verdere formaliteiten in verband met deze statutenwijziging tot uitvoering te

brengen.

DAGELIJKS BESTUUR

Er wordt bevestigd dat het dagelijks bestuur op vandaag is samengesteld als volgt:

- voorzitter de heer Anton Herbert

- penningmeester; de heer Olivier Van Belleghem

- secretaris: mevrouw Sofie Baekelandt

- gewone leden: de heren Alexander van Grevenstein en Pierre Iserbyt,

Er wordt opdracht gegeven deze mandaten bekend te maken in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel

Notaris Benedikt Deberdt, Tielt. Hierbij neergelegd; afschrift proces-verbaal dd 23 december 2013, met gecoördineerde statuten.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

F 4

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/05/2013
ÿþMpD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

1 3 MEI 21,3

RECHTetile VAN

f5.Uç7yF1 DEL_ TE SENT

u

ui

Ondernerningsnr : 0807.021.588

Benaming

(voluit) HERBERT FOUNDATION/STICHTING HERBERT/FONDATION

HERBERTISTIFTUNG HERBERT

(verkort) : STICHTING HERBERT

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Raas van Gaverestraat 106, 9000 GENT

Onderwerp akte : HERKIEZING BESTUURDERS

Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de leden-bestuurders gehouden op 20 maart 2013.

De vergadering van de leden-bestuurders herkiest als leden-bestuurders:

- de Heer Olivier VAN BELLEGHEM, Edgard Tinellaan 2, 2550 Kontich

- de Heer Eernardus DUBOIS, Pontstraat 120, 9831 Sint-Martens-Latem

- de Heer Pierre ISERBYT, Paleizenstraat 42A, 1030 Brussel

- de Heer Jean-Pierre van DURME, Lindenpark 29, 9831 Sint-Martens-Latem

- de Heer Michel MOORTGAT, Nelemeersstraat 55, 9830 Sint-Martens-Latem

- Mevrouw Sofie BAEKELANDT, Boekhoutstraat 10, 9860 Oosterzele

- de Heer Alexander van GREVENSTEIN, Chinehotte 17, 4877 Olne

- de Heer Carol VAN WONTERGHEM, Zuundallaan 35,1600 Sint-Pieters-Leeuw voor een termijn van zes jaar vervallend met de jaarvergadering van 2019.

Echt verklaard

Anton HERBERT,

Voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/05/2012
ÿþ ] w MOD 2,2

I4~. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

L..~

NEERGELEGD

0 7 MEI 2012

P 2HTL3ANK VAN

[COC PHA`Grttié E GENT

11,1111111JIIIIIIai" A

u

bi

E St

' Ondernemingsnr : 0807.021.588

Benaming

(voluit) : HERBERT FOUNDATION/STICHTING HERBERT/FONDATION

HERBERTISTIFTUNG HERBERT

(verkort) : STICHTING HERBERT

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Raas van Gaverestraat 106, 9000 GENT

Onderwerp akte : HERKIEZING COMMISSARIS

Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de leden-bestuurders gehouden op 14 maart 2012.

De vergadering van de leden-bestuurders herkiest ais commissaris voor een termijn van drie jaar vervallend met de jaarvergadering van 2015, de Burg. Coöp. Vennootschap HLB Dodémont-Van Impe & C° (IBR B 00013), met zetel te 1160 Oudergem, Vorstiaan 191, en burelen te 8500 Kortrijk, H. Consciencestraat 4, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Christian Van Praet, bedrijfsrevisor (IBR A 957).

Echt verklaard

Anton HERBERT,

Voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

18/05/2012
ÿþ 114._e~~~ Î~ Moo 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

0 7 MEI 2012

RECHTB~y" ~J.1y

KOOiyI:~:~

.;.1: .~~~17. GENT

u IIlIlliUhIIlIIlIflIllhIII II1U iII

" izosiaa3*

bc ~

z E St

Ondernemingsnr : 0807.021.588

Benaming

(voluit) : HERBERT FOUNDATION/STICHTING HERBERT/FONDATION

HERBERT!STIFTUNG HERBERT

(verkort) : STICHTING HERBERT

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Raas van Gaverestraat 106, 9000 GENT

Onderwerp akte : BENOEMING LEDEN-BESTUURDERS

De vergadering van 14 maart 2012 (an de leden-bestuurders van de private stichting "STICHTING

HERBERT" aanvaarden de benoeming als bijkomende leden-bestuurders van:

- de Heer Alexander van Grevenstein, Chinehotte 17, 4877 Olne

- Mevrouw Sotie Baekelandt, Boekhoutstraat 10, 9860 Oosterzele

- de Heer Carol Van Wonterghem, Zuundallaan 35, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

dit voor een periode van één jaar om hun mandaten te laten samenvallen met de mandaten van de andere leden-bestuurders.

Echt verklaard

Anton HERBERT,

Voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen-bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

11/05/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge



NEERGELEGD

3 0 APR. 2012

BCHTB VAN

KOOPHAN 'E GENT

nlV~llllm~~lllnlll ININ

*iaoesas~*

bel

at

BE Sta

Ondernemingsnr : 0807.021.588

Benaming

(voluit) : HERBERT FOUNDATION/STICHTING HERBERT/FONDATION

HERBERT/STIFTUNG HERBERT

(verkort) : STICHTING HERBERT

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Raas van Gaverestraat 106, 9000 GENT

Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDER

De leden-bestuurders van de private stichting "STICHTING HERBERT' aanvaarden het vrijwillig aangeboden ontslag op 21 december 2011 van de Heer Jan DEBBAUT, Fournier Street 8, El 6 QE London (GB) als lid-bestuurder van de stichting.

Echt verklaard

Anton HERBERT,

Voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

16/02/2011
ÿþ MOD 2.2



Tya `tf-~e~:::' s:-.=._[~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0807.021.588

Benaming

(voluit) : HERBERT FOUNDATION/STICHTING HERBERT/FONDATION HERBERT/STIFTUNG HERBERT

(verkort) : STICHTING HERBERT

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Raas van Gaverestraat 106, 9000 GENT

Onderwerp akte : BENOEMING BESTUURDER

Uitrreksel uit de notulen van de vergadering van de leden-bestuurders gehouden op 15 december 2010.

De vergadering van de leden-bestuurders benoemd de Heer Michel MOORTGAT, Nelemeersstraat 55, 9830 Sint-Martens-Latem, als bijkomend lid-bestuurder. Zijn mandaat zal gelijk lopen met het mandaat van de andere leden-bestuurders tot de jaarvergadering van 2013.

Echt verklaard

Anton HERBERT,

Voorzitter van de raad van bestuur.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" iioasis3*

ll

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/05/2015
ÿþ N,otl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

n

i

*15074999*



KIEERGEL UGD

15 MEI 2015



t~~C~~IC ~JA~1

1_

KOOP »erg s l= GENT

Ondernemingsnr : 0807.021.588

Benaming

(voluit) : HERBERT FOUNDATION/STICHTING HERBERT/FONDATION

HERBERTISTIFTUNG HERBERT

(verkort) :

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Raas van Gaverestraat 106, 9000 Gent, België

(volledig adres)

" Onderwerp akte ; ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDER Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de leden-bestuurders van 25 maart 2015.

' De raad van Bestuur neemt akte van het vrijwillig ontslag als bestuurder van de vennootschap van de Heer. Bernard DUBOIS, wonende 9831 DEURLE, Pontstraat 120 en brengt hem hulde voor de jarenlange bewezen diensten, Dit ontslag verdient bijgevolg een eervolle vermelding, De Heer Christian VAN PRAET, wonende 8510 BELLEGEM (KORTRIJK), 't Rode Paard 67, wordt verkozen als nieuwe bestuurder vanaf heden, dit voor een periode van 4 jaar tot de jaarvergadering van 2019 om het mandaat te laten samenvallen met de mandaten van de andere leden-bestuurders.

Echt verklaard,

Anton HERBERT, Sotie BAEKELANDT

Voorzitter van de raad van bestuur Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
HERBERT FOUNDATION / STICHTING HERBERT / FON…

Adresse
RAAS VAN GAVERESTRAAT 106 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande