HET GENTS MONTMARTRE

Association sans but lucratif


Dénomination : HET GENTS MONTMARTRE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.005.566

Publication

01/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

I IV i YI

bel a: Be Sta





NEERGELEGD

~ L' IM;T 2g14

"

RECUTVeANK~ i~r'

KOOPHA-tij a~l, TE GENT (

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0838.005.566

Benaming

(voluit) : Het Gents Montmartre

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Du Boisdreef 22, 9800 Bachte-Maria-Leerne

Onderwerp akte : Ontbinding en sluiting vereffening

Op de algemene vergadering van 17 maart 2014

met volgende aanwezigen : Marino De Raedemaeker, Steve Baute, Stephen Nobus

zijn de volgende beslissingen genomen :

1. De Raad van Bestuur heeft besloten om alle activiteiten van de VZW te stoppen en de VZW te ontbinden en te vereffenen met ingang van heden 17 maart 2014

2, Alle leden zijn bij deze ontheven van hun taken

3. Er is geen actief of passief zodat geen vereffenaar aangesteld moet worden en de vereffening. onmiddellijk gesloten kan worden

4. De VZW houdt definitief op te bestaan.

Marino De Raedemaeker

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A

11111" iii iuueii iii~wiia*imiiu

bel"

a

Be Sta

o ggcr tes--sv,

Ondernerningsnr : 3enarnii g

(voluit) : Het Gents Montmartre

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : du Boisdreef 22, 9800 Bachte-Maria-Leerne

Ondewarerp akile : Oprichting vzw

Volgende stichters, verenigd in algemene vergadering dd. 5 juli 2011

1. Marino De Raedemaeker, du Boisdreef 22, 9800 Bachte-Maria-Leeme

2. Baute Steve, Bosstraat 19, 9890 Baaigem

3. Monique Van Den Bulcke, Louis Van Houttestraat 32, 9050 Gent

4. Corinne Calemyn, Seringenstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

5. Stephen Nobus, Gustaaf Carelshof 41, 9040 Sint-Amandsberg

gaan over tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk en nemen de volgende statuten aan TITEL1.  Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Het Gents Montmartre, vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 9800 Bachte-Maria-Leerne, du Boisdreef 22. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

TITEL 2. - Doel, duur

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk

a) De organisatie van actieve, culturele en sociale activiteiten

b) De bevordering van muziek in het algemeen

c) De begeleiding van muzikanten en kunstenaars en hieraan gekoppeld het openen en animeren van creatieve ateliers

d) De ontplooiing en promotie van diverse podium kunsten

e) De promotie van straattheater, mime, animatie en dergelijke

Deze doelstellingen worden nagestreefd aan de hand van volgende niet-limitatieve opsomming van activiteiten : cursussen, workshops, concerten , voorstellingen, en dit met het oog op het bereiken van een zo breed mogelijk publiek.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden of van de hand doen onder welke vorm ook. De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen die dit doel bevorderen. In die zin kan de vereniging, op bijkomstige wijze, zonder een handelsactiviteit te ontwikkelen, instaan voor de verkoop van dranken en eetwaren op door haar georganiseerde evenementen, op voorwaarde dat de opbrengsten van de economische activiteiten uitsluitend besteed worden aan de realisatie van het doel waarvoor zij is opgericht.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 3. LEDEN VAN DE VERENIGING - ALGEMENE VERGADERING - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De vereniging bestaat uit werkende en niet-werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en de plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten zijn toegekend.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegestaan.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of e-amil. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten

Artikel 6. De leden kunnen zich op ieder moment terugtrekken uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Artikel 7. Er is geen bijdrage of lidmaatschap verschuldigd door de leden.

Artikel 8. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zj bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Artikel 9. De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen tijdens het eerste kwartaal van het kalenderjaar.

Artikel 10. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, postkaart of e-mail, ondertekend door de secretaris, in naam van de raad van bestuur, die minstens 8 dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd.

Artikel 11. Ieder voorstel dat ondertekend is door 115 van de leden moet op de agenda worden geplaatst. Artikel 12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 13. Alle leden van de algemene vergadering hebben een gelijk stemrecht en beschikken over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in de onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen heeft de stem van de voorzitter de doorslag.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over ontbinding van de VZW of voor de wijziging van de statuten, indien de bepaling van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, worden nageleefd.

Artikel 14. op ieder ogenblik kan de buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door de beslissing van de raad van bestuur op vraag van minstens 1/5 van de leden.

Artikel 15. Voor elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris, en dat aan alle leden wordt bezorgd door overhandiging, per brief of e-mail, uiterlijk tegen de bijeenroeping voor de volgende algemene vergadering. Het verslag wordt opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 16. Derden die van belang doen blijken, hebben het recht om inzage en afschrift van de notulen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering te vragen.

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld is uit minstens drie leden gekozen onder de leden van de algemene vergadering.

Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De kandidaturen voor een mandaat in de raad van bestuur worden ingediend bij de voorzitter, minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering.

Artikel 17bis. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hemieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door vrijwillig ontslag, overlijden of afzetting wordt door de algemene vergadering in de vervanging van de bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 18. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of de secretaris.

Artikel 19. De raad van bestuur vergadert telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen en dit minstens éénmaal per kwartaal.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter.

Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De beslissingen worden genomen in gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 20. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en bestuur van de vereniging.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en extra-gerechtelijke akten.

De raad van bestuur kan alle rechtshandelingen stellen die de vereniging verbinden, zonder uitzondering. Artikel 21. De raad van bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder. Artikel 22. De voorzitter vertegenwoordigt de raad van bestuur en de vereniging tegenover derden en

tegenover de leden. Hij heeft de sociale handtekening samen met minimaal één bestuurder.

MOa 2.2

(i uih - Vervolg

Artikel 23. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opgegeven opdracht. Hun ambt wordt gratis uitgeoefend.

Artikel 24. De bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot het uitvoeren van de door hen ontvangen lastgeving.

TITEL 4. BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 25

a) Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december

b) de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c) De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België

TITEL 5 . ONTBINDING  VEREFFING

Artikel 26. In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars, stelt hun bevoegdheden vast en beslist aangaande de bestemming van het netto-actief.

De bestemming moet op verplichte wijze gedaan worden ten voordele van een doel voor promotie van muziek of kunst.

Artikel 27. Alles wat in de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Overgangsbepalingen :

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum oprichting tot 31 december 2011.

De algemene vergadering heeft vandaag de volgende personen verkozen in de hoedanigheid van bestuurders :

- Marino De Raedemaeker, du Boisdreef 22, 9800 Backte-Maria-Leerne geboren 21/02/1969

- Baute Steve, Bosstraat 19, 9890 Baaigem geboren op 19/03/1971

- Stephen Nobus, Gustaaf Carelshof 41, 9040 Sint-Amandsberg geboren op 08/05/1985

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd :

Voorzitter : dhr. Marino De Raedemaeker

Secretaris : dhr. Steve Baute

Penningmeester : dhr. Nobus Stephen

Bachte-Maria-Leeme, 5 juli 2011

Marino De Raedemaeker

voorzitter

voor beredeneerd uittreksel

samen hiermee neergelegd : copie van de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HET GENTS MONTMARTRE

Adresse
DU BOISDREEF 22 9800 BACHTE-MARIA-LEERNE

Code postal : 9800
Localité : Bachte-Maria-Leerne
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande