HET STROBURO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HET STROBURO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.018.081

Publication

30/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 03.05.2014, NGL 25.07.2014 14351-0141-014
12/03/2012
ÿþ mod 11.1

ia j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

2 8 FEB. 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHA. S . ;_TE GENT

*iaos3eai*

be

a

B

st~

Ondernemingsnr : Cye-M

Benaming (voluit) : Het StroBuro

(verkort) : *

Rechtsvorm : Codperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Weefselstraat 36

9000 Gent

Onderwerp akte : CVBA: oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Christophe Verhaeghe te Ruiselede op 21 februari 2012, nog niet geregistreerd, dat door 11 mevrouw VANWILDEMEERSCH Hilde Mieke, RR 73.09.14-280.23, geboren te Veume op 14 september 1973, wonende te 9000 Gent, Weefselstraat 36, 21 de heer JACOBS Pieter Jan Margriet Marcel, RR 82.04.02061.77, geboren te Gent op 2 april 1982, wonende te 9890 Gavere, Hundelgemsesteenweg 2 en 3/ de heer LOOTVOET Mathias, RR 76.01.08-253.43, geboren te Veurne op 8 januari 1976, wonende te 2600 Antwerpen (Berchem), Kortemarkstraat 30, volgende vennootschap werd opgericht:

A. RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt "Het StroBuro".

De woorden `cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid' of de afkorting `CVBA' moeten in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap die naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Weefselstraat 36.

De zetel kan naar om het even welke plaats binnen het Vlaams of het Brussels gewest verplaatst worden bij besluit van de raad van bestuur. Bij beslissing van de raad van bestuur mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in België en in het buitenland.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voorrekening: energiezuinige en bio-ecologische gebouwen optrekken, het bouwproces organiseren en coördineren, onderaannemers aanstellen, bio-ecologische bouwmaterialen verhandelen, opleiding geven over energiezuinig en bio-ecologisch bouwen en deze vorm van bouwen promoten.

In bijkomende orde kan ze architecten, aannemers, bouwheren en sympathisanten van deze bouwwijze verenigen.

Zij mag op om het even welke manier alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo'n activiteit deelnemen. Ze kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken._.__.___ -;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~. e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak,

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van hun aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur, Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

B. KAPITAAL EN AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het kapitaal mag nooit minder bedragen dan achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Tot beloop van dit minimum bedrag wordt het vast gedeelte van het kapitaal gevormd dat enkel kan worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging en met naleving van de wettelijke vormvereisten in verband met de vaststelling van de kapitaalverhoging.

Het vast gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst. Er wordt op ingeschreven als volgt;

- Door mevrouw Hilde VANWILDEMEERSCH op 161 aandelen, hetzij voor een bedrag van achtduizend vijftig euro (¬ 8.050,00), volledig volgestort. De aandelen worden genummerd van 1 toten met 161.

Mevrouw Hilde VANWILDEMEERSCH verklaart dat het bovenvermelde geschiedt om haar tot wederbelegging van eigen gelden te dienen, namelijk gelden afkomstig van een schenking.

De in ruil voor deze inbreng verkregen aandelen, namelijk 161 aandelen, zullen haar als eigen goed toebehoren, overeenkomstig artikel 1404 Burgerlijk Wetboek (voor zover het karakter van eigen goed wordt aangetoond overeenkomstig de wet).

- Door de heer Pieter JACOBS op 161 aandelen, hetzij voor een bedrag van achtduizend vijftig euro (¬ 8.050,00), volledig volgestort. De aandelen worden genummerd van 162 tot en niet 322.

- Door de heer Mathias LOOTVOET op 50 aandelen, hetzij voor een bedrag van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00), volledig volgestort. De aandelen worden genummerd van 323 tot en met 372.

De inschrijvers verklaren dat alle aandelen waarop zij ingeschreven hebben volledig volgestort zijn. De vennootschap beschikt dus vanaf heden over een bedrag in geld van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten dienen te worden gewijzigd.

Het kapitaal is onbeperkt.

Artikel 7. Vennoten

Zijn vennoten:

1/ de hiervoor vernielde oprichters;

Op de laatste blz. van Lurk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

21 de natuurlijke of rechtspersonen die als vennoot door de raad van bestuur zijn aanvaard, die de door de raad van bestuur vastgestelde voorwaarden onderschrijven en die tenminste 1 aandeel onderschrijven en tenminste een vierde volstorten.

De aanvaarding houdt in dat de vennoot instemt met de statuten en in voorkomend geval met de huishoudelijke reglementen, de beslissingen van de algemene vergadering en van de organen van de vennootschap.

Artikel 8. Aanvaarding, ontslag en uitsluiting van vennoten

ALGEMEEN

De raad van bestuur beslist over alles wat de aanvaarding, de ontslagneming en de uitsluiting van vennoten en over alles wat de bijneming, de terugneming en de overdracht van aandelen betreft. De aandelen kunnen slechts overgedragen worden, mits voorafgaande toestemming door de raad van bestuur, die, in voorkomend geval, bij meerderheid beslist.

De raad van bestuur mag de toetreding of de uitsluiting van vennoten niet uit speculatieve overwegingen weigeren, en niet arbitrair uitspreken, tenzij de vennoten niet of niet langer aan de algemene toelatingsvoorwaarden voldoen of daden verrichten die met de belangen van de vennootschap strijdig zijn.

UITTREDING

iedere vennoot mag slechts uittreden vanaf het zesde jaar, tijdens de eerste 6 maanden van het boekjaar, mits een vooropzeg bij aangetekend schrijven van 3 maand. Deze aanzegging mag enkel op de vennootschap toekomen in de eerste zes maanden van het boekjaar. Doen zij de aanzegging te laat, dan heeft de uittreding eerst gevolg bij het begin van het daaropvolgend boekjaar.

De raad van bestuur mag de uittreding of de terugneming van aandelen weigeren ingeval de vennoot verplichtingen tegenover of lopende overeenkomsten met de vennootschap heeft of indien, door de uittreding of terugneming van aandelen, het maatschappelijk kapitaal zou verminderen tot een bedrag dat kleiner is dan het vaste gedeelte door de statuten vastgesteld of het aantal vennoten tot minder dan 3 zou herleid worden.

U ITSLU ITING

Iedere vennoot kan om gegronde redenen worden uitgesloten door de raad van bestuur. Bovendien kan de vennoot die de bepalingen van de statuten of het huishoudelijk reglement overtreedt, die weigert zich te onderwerpen aan de beslissingen van de raad van bestuur of van de algemene vergadering, die zijn verbintenissen tegenover de vennootschap niet naleeft, die aan de vennootschap enig nadeel berokkent, die bedrieglijk handelt of die handelingen stelt die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap door de raad van bestuur uitgesloten worden, onverminderd het recht van de vennootschap tot het instellen van een vordering tot schadevergoeding of het opleggen van een sanctie.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de raad van bestuur, die gehouden is de vennoot te horen en zijn beslissing met redenen te omkleden. De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de raad van bestuur die de uitsluiting moet uitspreken, binnen een maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd, Als hij erom verzoekt in zijn schriftelijke opmerkingen, moet de vennoot worden gehoord.

Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn.

Het besluit tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal dat wordt opgemaakt en ondertekend door de raad van bestuur. Het proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting gebaseerd is.

Een vennoot kan alleen met instemming van het bestuursorgaan uittreden of aandelen of stortingen terugnemen.

Niemand wordt als ontslagnemend aangezien dan nadat de raad van bestuur zijn uittreding heeft goedgekeurd en nadat de uittredende vennoot een daartoe geëigend bewijskrachtig stuk heeft ondertekend dat aan het aandelenregister wordt toegevoegd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.%

M ~ mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 9. Aandelenregister

De aanvaarding, de uittreding en de uitsluiting van de vennoten moeten ingeschreven worden in het aandelenregister, dat volgens de wettelijke voorschriften wordt gehouden. Dit register mag ondertekend worden door een gevolmachtigde bij onderhandse volmacht.

Niemand wordt geacht vennoot te zijn, de oprichters uitgezonderd, tenzij hij na aanvaarding door de raad van bestuur ingeschreven is in het aandelenregister, De inschrijvingen gebeuren door de raad van bestuur op basis van bewijskrachtige stukken die door de vennoot worden voorgelegd. Deze stukken worden aan het aandelenregister toegevoegd.

Aan de nieuwe vennoten wordt standaard een afschrift verstrekt van de inschrijvingen in het aandelenregister die op hen betrekking hebben. De afschriften kunnen niet als bewijs worden gebruikt tegen de vermeldingen in het aandelenregister.

De vennoten die uittreden of hun recht van terugtrekking uitoefenen zijn gehouden het ontslag en de terugbetaling te ondertekenen in het register der vennoten.

In geval van uitsluiting dient het uittreksel van het proces-verbaal van de uitsluiting te worden ingeschreven in het register. Binnen 15 dagen moet een voor echt verklaard afschrift per aangetekende brief overgemaakt worden aan de uitgesloten vennoot.

In geval van overlijden, faillissement, onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen van een vennoot of van ontbinding of faillissement van een vennoot-rechtspersoon, wordt de datum van het feit of het vonnis in het register opgetekend,

Artikel 10. Beperking van de rechten van de aandeelhouders.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op terugbetaling van de nominale waarde van zijn aandeel, zonder enig deel in de reserves, doch mits rekening te houden met de eventuele boekhoudkundige minderwaarde van het aandeel.

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamheid van een vennoot, ontvangen zijn erfgenamen, schuldeisers of wettelijke vertegenwoordigers de waarde van zijn aandeelbewijzen overeenkomstig de bovenvermelde bepalingen.

Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers van vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap of het leggen van de zegels uitlokken, noch de vereffening of de verdeling van het maatschappelijke bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het bestuur tussenkomen.

Voor de uitoefening van hun rechten zijn ze gebonden door de inventarissen en rekeningen van de vennootschap en door de beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering.

Indien verschillende personen samen gerechtigd zijn in een aandeel of waarde, uit welken hoofde ook, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten te schorsen tot één enkel persoon als gevolmachtigde wordt aangewezen.

Artikel 11. Overdracht van aandelen en terugbetaling waarde aandelen.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op terugbetaling van de nominale waarde van zijn aandeel, zonder enig deel in de reserves, doch mits rekening te houden met de eventuele boekhoudkundige minderwaarde van het aandeel.

De regelmatig goedgekeurde balans is bindend voor de ontslagnemende of uitgesloten vennoot, behoudens in geval van bedrog of bedrieglijk opzet,

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden.

UITBETALING VAN HET SCHEIDINGSAANDEEL

De betaling zal binnen 60 dagen na goedkeuring van de balans plaatsvinden in geld, in voorkomend geval pro rata liberationis.

Geen uitkering van een scheidingsaandeel kan worden gedaan indien daardoor het netto-actief van de vennootschap zou dalen beneden het bedrag van het in deze statuten vermelde vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mocl 11.1



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Indien het vennootschapsbelang en/of haar financiële toestand een eenmalige uitbetaling niet toestaan, dan kan de Raad van Bestuur de uittreding weigeren. De Raad mag ook een gespreide terugbetaling voorstellen waarbij telkens volledige aandelen afgelost worden en de overige aandelen dividend- en scheidingsaandeel gerechtigd blijven.

VOORKOOPRECHT

In geval van een voorgenomen overdracht of overgang van aandelen, zal de volgende procedure gevolgd moeten worden:

1) De vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen, moet de Raad van Bestuur daarvan in kennis stellen bij aangetekend schrijven, met aanduiding van de identiteit van de kandidaat-overnemer, de prijs per aandeel en het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen. In geval van overgang door overlijden, gebeurt de kennisgeving door de erfgenamen van de overleden vennoot.

2) Binnen de 15 werkdagen (van de vennootschap) na ontvangst van het hiervoor vermelde bericht, maakt de Raad van Bestuur de voorgestelde overdracht of overgang kenbaar aan de houders van A-aandelen, die binnen de 30 werkdagen na deze kennisgeving dienen te antwoorden om het voorkooprecht te doen gelden; stilzwijgen wordt als een goedkeuring en afzien van het voorkooprecht aanzien. De Raad van Bestuur deelt het resultaat binnen de 15 werkdagen aan de aanvrager(s) mee en aan de intekenaars die gebruik maken van hun voorkooprecht bij aangetekend schrijven.

3) Indien de voorgestelde overnemer(s) of de rechtverkrijgende(n) niet aanvaard wordt, kan de Raad van Bestuur een kandidaat-ovememer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen tegen de waarde van het scheidingsaandeel, zoals bepaald in deze statuten. Indien geen kandidaat-overnemer kan worden aangeduid, heeft de uittredende vennoot, of de rechtverkrijgende(n) van de overleden vennoot, recht op een scheidingsaandeel. De waarde van het scheidingsaandeel wordt vastgesteld zoals bepaald in deze statuten.

Elke kennisgeving moet op straffe van nietigheid en verval worden gedaan per aangetekend schrijven.

Elke inbreuk op deze procedure kan aanleiding geven tot schadevergoeding, hetzij ten voordele van de vennootschap, heizij ten voordele van een vennoot, en zonder afbreuk te doen aan de niet-tegenstelbaarheid van de overdracht tegenover de vennootschap.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 13. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste 3 bestuurders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

Aan de A-aandeelhouders wordt het recht toegekend om gezamenlijk 6 bestuurders voor te dragen in de raad van bestuur.

Aan de B-aandeelhouders wordt het recht toegekend om samen een vierde van de bestuurders en tenminste één bestuurder voor te dragen in de raad van bestuur.

Aan de C-aandeelhouders wordt het recht toegekend om samen 1 bestuurder voor te dragen in de raad van bestuur,

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger (natuurlijke persoon) aan te duiden, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Elke bestuurder heeft 1 stem.

Duur van de mandaten

De duur van het mandaat van de bestuurders is beperkt tot 6 jaar. Het mandaat eindigt op de jaarvergadering.

Zij zijn herkiesbaar.

Bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. Vacatures

















Op de laatste blz. van Lui]c BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

" In geval van vacature van een plaats van bestuurder vôôr het einde van het mandaat, mag door de Raad van Bestuur voorlopig in de vervanging worden voorzien, in afwachting dat de volgende Algemene Vergadering er definitief over beslist. De bestuurder die een ander vervangt, voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 14. Bijeenroeping

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Hij vergadert telkens het belang van de vennootschap dit vereist op bijeenroeping en onder voorzitterschap van de voorzitter of als deze verhinderd is, van de ondervoorzitter.

De vergaderingen van de raad van bestuur moeten ook plaatshebben indien één derde van zijn leden het vraagt.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, fax of e-mail, met opgave van de agenda, ten minste 5 volle dagen voor de vergadering.

Artikel 15. Beraadslaging en beslissing

De bestuurders vormen een college dat beraadslaagt en besluit volgens de bepalingen van de statuten en, bij ontoereikendheid van deze bepalingen, volgens de regels van de vertegenwoordigende lichamen.

De raad van bestuur is slechts geldig samengesteld en kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurders kunnen zich bij onderhandse volmacht op de vergadering laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, de volmachtgever wordt dan geacht aanwezig te zijn. Niemand mag echter meer dan één bestuurder vertegenwoordigen. Deze opdracht kan, zelfs per brief, telex, telegram, telefax of elk ander gelijkaardig middel, gegeven worden. De volmachten moeten uiterlijk 3 werkdagen voor de bijeenkomst aan de voorzitter of de ondervoorzitter worden bekendgemaakt.

De raad kan slechts besluiten over de punten van de agenda. Een beslissing buiten de agenda kan genomen worden mits eenparigheid van stemmen van alle aanwezigen. Zonder de expliciete schriftelijke goedkeuring van dit besluit, via uitdrukkelijke goedkeuring van de notulen door alle niet-aanwezige bestuurders is een beslissing buiten de agenda niet goedgekeurd, en zulke beslissing neemt maar ingang na ontvangst van de schriftelijke goedkeuring door de laatste bestuurder.

Artikel 16. Meerderheid

Indien één of meer bestuurders zich van de stemming onthouden, worden de beslissingen op geldige wijze getroffen bij meerderheid van de stemmen van de overige, aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Voor verkiezingen is geheime stemming verplicht, tenzij eenparig akkoord om anders te stemmen.

Als er een belangenconflict rijst bij één van de agendapunten, kan de bestuurder met het belangenconflict wel deelnemen aan de toelichting van het agendapunt, maar bij de beraadslaging en beslissing dient hij de vergaderruimte te verlaten.

Artikel 19. Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in en buiten rechte.

Onafgezien van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de venndotschap ten aanzien van derden steeds rechtsgeldig verbonden, in en buiten rechte, door 2 bestuurders, gezamenlijk handelend, die van een beslissing of volmacht van de raad van bestuur moeten doen blijken, of door een gedelegeerd bestuurder, alleen handelend.

Artikel 21. Bezoldiging

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. De algemene vergadering kan beslissen tot het toekennen van prestatiegeld en een andere beloning, voor zover ze een opdracht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen brj het-Bulgîse$ Staatsblxd -12 0"3/2012 - Annexes dü Moniteur berge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

hebben met bijzondere of vaste prestaties. In geen geval mag deze beloning een participatie in de vennootschapswinst zijn.

D. CONTROLE

Artikel 22. Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening wordt opgedragen aan een commissaris (van zodra en in zoverre de vennootschap beantwoordt aan de wettelijke criteria die tot aanstelling van een commissaris verplichten).

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering, onder leden (natuurlijke personen of rechtspersonen) van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

Zij worden benoemd voor een duur van 3 jaar, maar zij zijn herkiesbaar,

Op straffe van Schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen,

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd, kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding ten hare laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 23. Algemene vergadering

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

De algemene vergadering mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten louter door hun toetreding tot de vennootschap zijn onderworpen. De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtname van de voorwaarden van aanwezigheid voor wijziging in de statuten.

Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnamen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen zijn nageleefd.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand mei om 10 uur `s morgens. Indien deze dag, de onmiddellijk voorafgaande vrijdag of de daarop volgende zondag of maandag een wettelijke feestdag is, dan wordt de vergadering verschoven naar de eerstvolgende zaterdag.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats aangewezen in de uitnodigingen.

Buitengewone algemene vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens het belang van de vennootschap dit vergt. Hij moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkens de controlerende vennoten of één of meer vennoten die een derde van de aandeelbewijzen bezitten erom verzoeken, en op voorwaarde dat ze de te bespreken agendapunten opgeven.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij belet door de oudste of de oudste in dienstjaren aanwezige bestuurder. De voorzitter, de aanwezige bestuurders, de 2 stemopnemers en de secretaris vormen het bureau van de vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

.,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen-tig-fret B-elgisch-Staatsblad -1210312012 - Amnexes-du Muni

Artikel 24. Toelatingsvoorwaarden

De oproep voor een Algemene Vergadering moet uiterlijk 8 dagen voor de geplande vergadering worden gedaan door de voorzitter van de raad van bestuur, bij voorkeur per email, of anderzijds volgens de in het huishoudelijk reglement bepaalde modaliteiten, en in elk geval met vermelding van de agendapunten.

Artikel 25. Vertegenwoordiging van vennoten

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde medevennoot, doch elke vennoot mag slechts één andere vennoot vertegenwoordigen. Hiervan dient een schriftelijke volmacht voorgelegd te worden,

Artikel 26. Stemrecht

ledere vennoot heeft zoveel stemmen als hij aandeelbewijzen bezit; nochtans mag het aantal door ieder uitgebrachte stemmen, voor hem persoonlijk en als lasthebber, niet hoger liggen dan 1/10 van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandeelbewijzen.

De stemming geschiedt bij handopsteking of naamafroeping, tenzij de vergadering daar anders over beslist (bijvoorbeeld geheime stemming voor verkiezingen, personenkwesties en delicate kwesties).

Vennoten van wie de uitoefening van het stemrecht geschorst is mogen niet aan de stemming deelnemen.

Artikel 27. Besluitvorming.

Aanwezigheidsquorum

In de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Over statutenwijzigingen kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen wanneer het doel van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer tenminste de helft van het aantal vennoten aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien aan deze laatste voorwaarde niet is voldaan, moet een tweede vergadering worden samengeroepen met zelfde agenda die dan kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten,

Mogeliikheid tot schrifteliike besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van .besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen. De beslissing neemt pas ingang na ontvangst van de instemming van de laatste vennoot.

Meerderheid

De beslissingen van gewone en buitengewone Algemene Vergaderingen worden in de regel bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen.

Over wijzigingen aan de statuten kan slechts geldig beraadslaagd en besloten worden met een meerderheid van drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Als uitzondering hierop geldt dat voor een statutenwijziging die puur voortvloeit uit gewijzigde wetgeving, een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen volstaat.

F. INVENTARIS  JAARREKENING - WINSTVERDELING

Artikel 29. Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 31. Bestemming van de winst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De te bestemmen winst van het boekjaar wordt bij beslissing van de algemene vergadering besteed als volgt:

11 ten minste 5 procent tot vorming van een wettelijke reserve, overeenkomstig de wet;

21 Er kan eventueel een interest worden toegestaan op het deel van het gestorte maatschappelijk kapitaal, doch met een maximumpercentage dat in geen geval méér mag bedragen dan dat vastgesteld conform het koninklijk besluit van 8 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot erkenning van de nationale groeperingen van coöperatieve vennootschappen en van de coöperatieve vennootschappen voor de Nationale Raad voor de Coöperatie.

3/ het overschot aan het reservefonds of aan speciale fondsen.

Restorno

De eventuele toe te kennen restorno mag aan de vennoten alleen worden uitgekeerd a rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

G. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 32. Rechtspersoonlijkheid na haar ontbinding

De vennootschap is ontbonden onder meer wanneer het aantal vennoten minder dan het wettelijke minimum bedraagt en wanneer het kapitaal beneden het statutaire minimum daalt. Zij kan ook worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijzigingen.

De vennootschap blijft na haar ontbinding met het oog op haar vereffening en tot aan de sluiting ervan als rechtspersoon voortbestaan.

Artikel 34. Liquidatieboni

Het netto-provenu van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars uitbetaald aan de A-, B- en C-vennoten, om de sommen die op de aandelenbewijzen werden gestort, terug te betalen (elk naar verhouding tot het nominaal bedrag dat ze ingebracht hebben).

Een eventueel saldo zal daarna toekomen aan de A-vennoten (verhoudingsgewijs tot hun inbreng).

OVERGANGSBEPALINGEN

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap nemen de comparanten volgende besluiten die zij mij, notaris, verzoeken bij authentieke akte vast te leggen.

1. Het eerste boekjaar begint vanaf de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel van het uittreksel van deze akte en zal eindigen op 31 december 2012.

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013,

3. De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 december 2011, onder opschortende voorwaarde van het neerleggen ter griffie van de rechtbank van koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte.

BENOEMING BESTUURDERS

1. Worden aangesteld tot bestuurders voor een duur van 6 jaar:

11 Mevrouw Hilde VANWILDEMEERSCH, voornoemd;

21 De heer Mathias LOOTVOET, voornoemd;

3/ De heer Pieter JACOBS, voornoemd;

41 De heer VERSCHEURE Karel Luc Suzanne Maria, RR 77.08.03-381.38, geboren te Oudenaarde op 3 augustus 1977, wonende te 9630 Zwalm (Hundelgem), Kerkstraat 50. Identiteitsgegevens volgens voorgelegde identiteitskaart met nummer 590-7435536-27. Hier vertegenwoordigd blijkens onderhandse volmacht de dato 18 februari 2012, die aan onderhavige akte gehecht wordt, door: de heer Pieter Jacobs, voornoemd.

Zij verklaren allen uitdrukkelijk te aanvaarden.





Bijlagen-bij het$eigisdrStaatsblaü =1L/O3i2Or2 - -Aiiiiexes du IVIóniteur belge





Op de laatste blz. van kuik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

f& ' 4 r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Zij bevestigen allen niet getroffen te zijn door een besluit dat zich tegen deze benoeming

verzet.

De mandaten gelden tot de jaarvergadering van 2017.

Deze mandaten zijn onbezoldigd.

11. De nieuwe samengestelde raad van bestuur beslist aan te stellen tot voorzitter van de

raad van bestuur:

De heer Pieter JACOBS, voornoemd, die verklaart te aanvaarden.

III. De nieuwe samengestelde raad van bestuur beslist aan te stellen tot gedelegeerde

bestuurders:

- de heer Pieter JACOBS, voornoemd;

- mevrouw Hilde VANWILDEMEERSCH, voornoemd;

die beiden verklaren te aanvaarden.

BENOEMING VOLMACHTDRAGER

Wordt aangesteld als bijzondere gevolmachtigde: de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid Beekcmans Nieuwborg & C° te 9300 Aalst, Boudewijnlaan 135/1 en met

ondernemingsnummer BTW BE0811.751.230 RPR Dendermonde, met recht van

indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt voor het vervullen van alle formaliteiten

bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de BTW-administratie, het sociaal

verzekeringsfonds voor zelfstandigen, het sociaal Secretariaat, bij de Registratiecommissie

en bij de fiscale en andere administraties in het algemeen.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL, enkel en alleen bestemd voor neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Notaris Christophe Verhaeghe, Ruiselede. Hierbij neergelegd: afschrift akte dd 21 februari 2012, met volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/11/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 20.09.2015, NGL 28.10.2015 15658-0571-014

Coordonnées
HET STROBURO

Adresse
WEEFSELSTRAAT 36 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande