HET VOEDSELBOS

Association sans but lucratif


Dénomination : HET VOEDSELBOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.157.427

Publication

18/06/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste lez. van Luik t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

V. 1;11,1811E11111

bel% aai Bel

Staa



Gent

Afdelhig Oudenaarde

0 6 JUN1.2014

0846.157.427

Het Voedselbos

Griffie

Vereniging zonder winstoogmerk

Waregemsestraat 29, 9771 Nokere

Gecoördineerde statuten en Raad van Bestuur van het Voedselbos vzw zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 5 maart 2014

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1.De vereniging draagt de naam 'Het Voedselbos vzW

Art, 2.De vereniging heeft haar zetel te Nokere, Waregemsestraat 29 en ressorteert onder het gerechtelijk' arrondissement Gent, afdeling Oudenaarde.

Art, 3.De vereniging heeft tot doel een ontmoetingsplek te zijn voor permacuituur in de praktijk. Op verschillende manieren kunnen mensen proeven hoe samenleven in evenwicht met de natuur vomi kan krijgen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kart alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of' verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art 4De vereniging verplicht er zich toe om respect te tonen voor de democratische regels, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

De vereniging houdt vast aan de ethische basisprincipes van permacultuur, zijnde zorg voor de Aarde, de mens en een eerlijke verdeling.

Leden

Art. 5.De vereniging telt vaste leden en toegetreden leden.

Art. 6.Het aantal vaste leden is minimaal 3. De oprichters zijn de eerste vaste leden. De volheid van het, lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de vaste: leden. Van de vaste leden mag maximaal de helft wonen op het zelfde adres als waar de vereniging zijn, activiteiten ontplooit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit:

(verkort):

Rechtsvorm:

Zetel:

Onderwerp akte

4

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7.De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het huishoudelijk reglement worden toegekend, Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 8.Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon, die het lidgeld betaalt of een alternatief voorstel tot bijdrage doet dat door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Art. 9.0m vast lid te worden van de vereniging moet een schriftelijke motivatie en een verduidelijking van het engagement ingediend worden bij de raad van bestuur. Deze brengt de kandidatuur ter kennis aan de algemene vergadering die de beslissing moet nemen met een gewone meerderheid van de aanwezige leden. Tegen haar beslissing, is geen beroep mogelijk.

Art.10.1-let jaarlijks lidgeld van de vaste en toegetreden leden is vastgesteld op maximum 100 euro. Dit maximum bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar aangepast op basis van de index van de consumptieprijzen.

Art. 11.0e uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij deze uitsluiting dient eveneens dit onderwerp op de agenda van de algemene vergadering voor te komen en dient het lid schriftelijk uitgenodigd te warden om zijn/haar verdediging te kunnen voorzien.

Art. 12.Het staat elk lid van de vereniging vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag per brief, fax of e-mail bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Algemene vergadering

Art. 13.De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten geen stemrecht.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en afzetten van bestuurders;

-de kwijting aan de bestuurders;

-het goedkeuren van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-het aanvaarden van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-het opstellen van een jaarprogramma; het jaarlijks goedkeuren van het huishoudelijke reglement; -alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 14.0e algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering kan ook bijeengeroepen worden indien 1/5 van de leden dit aanvraagt bij de raad van bestuur. Dit gebeurt per aangetekend schrijven, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de maand na de datum van het aangetekend schrijven,

De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het komende jaar. Deze moeten wel minstens veertien kalenderdagen voor de datum van deze algemene vergadering ter inzage liggen in het secretariaat voor de leden. Deze algemene vergadering wordt gehouden ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art. 15.Alle vaste leden moeten opgeroepen worden per gewone brief, per fax of per e-mail. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, of twee bestuurders; deze oproeping moet minstens 14 kalenderdagen voor de vergadering verstuurd worden. De plaats, dag, uur en dagorde, vastgelegd door de raad van bestuur, moeten bij de oproepingsbrief gevoegd worden.

Art. 16.De vaste leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander vast lid, en dit door het overmaken van hun volmacht per gewone brief, per fax of per e-mail; ieder vast lid kan maximaal één ander vast lid vertegenwoordigen.

Elk vast lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, Indien afwezig, de secretaris; bij belet van deze laatste, wordt deze vergadering voorgezeten door het langste in ambt zijnde lid van de raad van bestuur.

Art.18.De algemene vergadering kan geldig vergaderen indien minimaal 4 vaste leden aanwezig zijn waarvan minstens 1 lid van de Raad van Bestuur.

Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid tenzij anders bepaald door de wet. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Stemming gebeurt bij voetopsteking tenzij minstens één lid bij sommige punten het anders verkiest.

Art. 19.Inzake wijzigingen van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen als de wijzigingen gedetailleerd vermeid zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op die vergadering. "

Wordt bij de eerste vergadering dit getal niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bovendien is voor elke statutenwijziging een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden vereist. Tot het wijzigen van een doelstelling van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten. Deze beide wettelijke bepalingen zijn ook van toepassing op de tweede algemene vergadering.

Art. 20.Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels ais deze beschreven voor het wijzigen van de doelstellingen vereist.

Art. 21.Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Bij ontstentenis van de voorzitter en de secretaris kunnen twee andere bestuurders geldig ondertekenen.

Raad van Bestuur

Art. 22.0e vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie vaste leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Art. 23.De [eden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 24.De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

Art. 25.Het mandaat van de bestuurder eindigt door;

-afzetting door de algemene vergadering;

-vrijwillig ontslag;

-het verstrijken van het mandaat;

- overlijden;

-of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij een vier vijfde meerderheid van stemmen, met twee derde van de vaste leden aanwezig en vertegenwoordigd. Dit moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die ontslag neemt op vrijwillige basis, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

Zo door ontslag of overlijden, of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, behouden de overblijvende leden van de raad van bestuur tijdelijk hun eigen functie en dit totdat de eerstkomende algemene vergadering definitief in de vervanging van de weggevallen functies voorziet.

"

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art, 26.0e raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 27.0e raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter zo dikwijls als de belangen van de vereniging zulks vereisen of op voorstel van minimum twee bestuurders. De oproeping gebeurt per gewone brief, fax of e-mail, en dit ten minste acht kalenderdagen op voorhand. De oproepingsbrief vermeldt de plaats, dag, uur en dagorde.

Art. 28.0e raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien een twee derde meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien bestuurders de vergadering niet kunnen bijwonen, kunnen zij zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder, en dit door het overmaken van hun volmacht per gewone brief, per fax of per e-mail; ieder bestuurder kan maximaal één ander vast lid vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij twee derde meerderheid van de stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

De raad van bestuur mag bij haar werkzaamheden experts met raadgevende stem tijdelijk betrekken. Art. 29.Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die bewaard worden op de zetel.

Art. 30,De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Hij vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur beschikt over aile bevoegdheden die wettelijk of statutair niet toekomen aan de algemene vergadering. De raad van bestuur is aldus bevoegd om de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in aile omstandigheden geldig te verbinden.

Slechts door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders kan de vereniging geldig verbonden worden,

Art. 31.De gemachtigden oefenen hun bevoegdheden collegiaal uit.

Art. 32.13e raad van bestuur stelt het huishoudelijke reglement op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.,

Begrotingen, rekeningen

Art. 33.1-Iet boekjaar van de vereniging loopt van I januari tot 31 december. leder jaar moet door de raad van bestuur de rekeningen van het voorgaande dienstjaar vastgelegd worden en moet de begroting voor het volgend dienstjaar opgemaakt warden.

Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Vrijwillige ontbinding en vereffening

Art, 34.De algemene vergadering kan slechts tot vrijwillige ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld staan.

Is geen twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering warden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Deze tweede algemene vergadering mag echter niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden6

Art. 35.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 36.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest benadert.

Art. 37.Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

MOD 22

Luik B - Vervolg

Aldus opgesteld te Nokere op 5 maart 2014, in drie exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de: ' maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde.

Tijdens de Algemene Vergadering van 5 maart 2014 werd een nieuwe Raad van Bestuur verkozen. Met ingang van 2 april 2014 vinden onderstaande wijzigingen plaats in de Raad van Bestuur.

Ontslag van de bestuurders:

- Bert Dhondt, Nokere, 22/12/1977, Gent

- Debbie Eraly, Sint-Amandsberg, 31/10/1981, Leuven

Benoeming van de bestuurders:

- Catherine Balcaen, Wortegem-Petegem, 08/03/1961, Waregem

- Yves Van Reusel, Kruishoutem, 08/05/1978, Turnhout

- Karin Flanus, Destelbergen, 30/10/1966, Wilrijk

De nieuwe Raad van Bestuur bestaat voortaan uit:

- Catherine Balcaen, Wortegem-Petegem, 08/03/1961, Waregem

-Yves Van Reusel, Kruishoutem, 08/05/1978, Turnhout

- Karin Hanus, Destelbergen, 30/10/1966, Wilrijk

- Dimitri Muyile, Oudenaarde, 1110511977, Kortrijk

Suzan Lenaerts, Nokere, 11/06/1981, Turnhout

Getekend:

Suzan Lenaerts

Bestuurder vzw Het Voedselbos

.1 4" -},...^ (" Y ry.-.^,, N ^ - ^ - e - ^ AI ^ n - - " " _" .^ '" -f w 1 y ^^ I

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzil Van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

behouden

an ean het

Belgisch staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/06/2012
ÿþ reoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



bel ICI *iaioiz3a"

aa

Be Sta(







Oudenaarde

2 5 MEI 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr /IS) c,

Benaming

(voluit) : Het Voedselbos

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

zetel : Waregemsestraat 29, 9771 Nokere (Kruishouten)

Onderwerp akte : Statuten + benoeming van de bestuurders

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1.Dhondt, Bert, Waregemsestraat 29, 9771 Nokere, geboren op 22 december 1977 te Gent

2.Lenaerts, Suzan, Waregemsestraat 29, 9771 Nokere, geboren op 11 juni 1981 te Turnhout

3.Eraly, Debbie, Adolf Baeyensstraat 84, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 31 oktober 1981 te Leuven

4.Muylle, Dimitri, Winkelstraat 14, 9700 Oudenaarde, geboren op 11 mei 1977 te Kortrijk

zijn overeengekomen op 2 mei 2012, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Het Voedselbos' op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1, De vereniging draagt de naam 'Het Voedselbos vzw'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

HIOD 2.2

Art. 2, De vereniging heeft haar zetel te Nokere, Waregemsestraat 29 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst naar een andere bij beslissing van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel een plek te zijn die constant beweegt en zoekt naar manieren om pemiacultuur in de praktijk te brengen en te beleven. Op verschillende manieren wil de vereniging mensen laten proeven hoe samenleven in evenwicht met de natuur vorm kan krijgen. Hierbij wil de vereniging het leren van elkaar stimuleren en laten voelen hoe de natuur voor de mens zorgt.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven In het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De locatie waarop de vereninging zijn hoofdactiviteiten ontplooit zal steeds in een omgeving zijn die pemiacultuur in de praktijk brengt en toont.

Art. 5. De vereniging verplicht er zich toe om respect te tonen voor de democratische regels, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

De vereniging houdt vast aan de ethische basisprincipes van permacultuur, zijnde zorg voor de Aarde, de mens en een eerlijke verdeling.

Art. 6. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan op elk ogenblik ontbonden worden.

Leden

Art. 7. De vereniging telt vaste leden en toegetreden leden.

Art. 8. Het aantal vaste leden is minimaal 3 en verder onbeperkt. De oprichters zijn de eerste vaste leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering, komt uitsluitend toe aan de vaste leden. Van de vaste leden mag niet meer dan de helft wonen op het zelfde adres als waar de vereniging zijn activiteiten ontplooit.

Art. 9. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 10. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon, die het lidgeld betaalt of een alternatief voorstel tot bijdrage doet dat door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Een lid kan tegen een verminderd tarief deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert en ontvangt het ledenboekje.

Art. 11. Om vast lid te worden van de vereniging moet een schriftelijke aanvraag samen met een motivatiewerk rond één van de principes van perrnacuituur ingediend worden bij de raad van bestuur. Deze brengt de kandidatuur ter kennis aan de algemene vergadering of een bijzondere algemene vergadering die de beslissing moet nemen met een gewone meerderheid van de aanwezige leden. Tegen haar beslissing die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. Diegene die niet werd aangenomen, heeft steeds de mogelijkheid zich opnieuw kandidaat te stellen. Een vast lid moet een introductiemoment volgen en jaarlijks minimum één activiteit mee organiseren. Een vast lid kan tegen een extra verminderd tarief deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert en ontvangt het ledenboekje.

Art. 12. Het jaarlijks lidgeld van de vaste en toegetreden leden is vastgesteld op maximum 100 euro. Dit maximum bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar aangepast op basis van de index van de consumptieprijzen. De basisindex is deze van de maand december die volgt op de datum van oprichting van de vzw. De nieuwe index is deze van de maand december die de aanpassing voorafgaat.

Art. 13. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij deze uitsluiting dient eveneens dit onderwerp op de agenda van de algemene vergadering voor te komen en dient het lid schriftelijk uitgenodigd te worden om zijnlhaar verdediging te kunnen voorzien.

Art. 14. Het staat elk lid van de vereniging vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag per brief, fax of e-mail bij de voorzitter van de raad van bestuur. De vaste leden die in twee jaar tijd twee maal een algemene vergadering niet bijwonen zonder zich te verontschuldigen, worden eveneens beschouwd als ontslagnemend.

Algemene vergadering

Art. 15. De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

~

MOd 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.het wijzigen van de statuten;

2.het benoemen en afzetten van bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders;

4.het goedkeuren van de begroting en van de rekening;

5.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6.de uitsluiting van een lid;

7.het aanvaarden van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.het opstellen van een jaarprogramma;

10.het jaarlijks goedkeuren van het huishoudelijke reglement;

11211e gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 16. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering kan echter ook bijeengeroepen worden indien 1/5 van de leden dit aanvraagt bij de raad van bestuur. Dit gebeurt per aangetekend schrijven, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de maand na de datum van het aangetekend schrijven.

De algemene vergadering moet tenminste twee maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het komende jaar. Deze moeten wel minstens veertien kalenderdagen voor de datum van deze algemene vergadering ter inzage liggen in het secretariaat voor de leden. Deze algemene vergadering wordt gehouden ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art. 17. Alle vaste leden moeten opgeroepen worden per gewone brief, per fax of per e-mail. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, of twee bestuurders; deze oproeping moet minstens 14 kalenderdagen voor de vergadering verstuurd worden. De plaats, dag, uur en dagorde, vastgelegd door de raad van bestuur, moeten bij de oproepingsbrief gevoegd worden.

Art. 18. De vaste leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander vast lid, en dit door het overmaken van hun volmacht per gewone brief, per fax of per e-mail;

ieder vast lid kan maximaal één ander vast lid vertegenwoordigen.

Efk vast lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 19. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien afwezig, de secretaris; bij belet van deze laatste, wordt deze vergadering voorgezeten door het langste in ambt zijnde lid van de raad van bestuur.

Art. 20. De algemene vergadering kan geldig vergaderen indien minimaal 4 vaste leden aanwezig zijn waarvan minstens 1 lid van de Raad van Bestuur.

Beslissingen worden genomen bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Stemming gebeurt bij voetopsteking tenzij minstens één lid bij sommige punten het anders verkiest.

Art. 21. Inzake wijzigingen van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen ais de wijzigingen gedetailleerd vernield zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op die vergadering.

Wordt bij de eerste vergadering dit getal niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bovendien is voor elke statutenwijziging een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden vereist. Tot het wijzigen van een doelstelling van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten. Deze beide wettelijke bepalingen zijn ook van toepassing op de tweede algemene vergadering.

Art. 22. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de doelstellingen vereist.

Art. 23. Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Bij ontstentenis van de voorzitter en de secretaris kunnen twee andere bestuurders geldig ondertekenen.

Het register kan op de zetel van de vereniging door de effectieve en toegetreden leden en belanghebbende derden worden ingezien zonder deze te verplaatsen.

Raad van Bestuur

Art. 24. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie vaste leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Art. 25. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 26. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

Art. 27. Het mandaat van de bestuurder eindigt door}

-afzetting door de algemene vergadering;

vrijwillig ontslag;

-het verstrijken van het mandaat;

overlijden;

-of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij een vier vijfde meerderheid van stemmen, met twee derde van de vaste leden aanwezig en vertegenwoordigd. Dit moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die ontslag neemt op vrijwillige basis, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

Zo door ontslag of overlijden, of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, behouden de overblijvende leden van de raad van bestuur tijdelijk hun eigen functie en dit totdat de eerstkomende algemene vergadering definitief in de vervanging van de weggevallen functies voorziet.

Art. 28. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 29. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter zo dikwijls als de belangen van de vereniging zulks vereisen of op voorstel van minimum twee bestuurders. De oproeping gebeurt per gewone brief, fax of e-mail, en dit ten minste acht kalenderdagen op voorhand. De oproepingsbrief vermeldt de plaats, dag, uur en dagorde.

Art. 30. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten volgens een beurtrolsysteem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

' MOD 2.2

Art. 31. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien een twee derde meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien bestuurders de vergadering niet kunnen bijwonen, kunnen zij zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder, en dit door het overmaken van hun volmacht per gewone brief, per fax of per e-mail; ieder bestuurder kan maximaal één ander vast lid vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij twee derde meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

De raad van bestuur mag bij haar werkzaamheden experts met raadgevende stem tijdelijk betrekken.

Art. 32. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die worden ingeschreven in een daartoe bestemd register, Bij ontstentenis van de voorzitter en de secretaris kunnen twee andere bestuurders geldig ondertekenen.

De uittreksels die worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen:

Art. 33. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Hij vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die wettelijk of statutair niet toekomen aan de algemene vergadering. De raad van bestuur is aldus bevoegd om de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig te verbinden.

Slechts door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders kan de vereniging geldig verbonden worden.

Art. 34. De raad van bestuur verleent een mandaat aan het dagelijks bestuur. De machtiging wordt verleend voor een hemieuwbare duur van drie jaar en kan ten allen tijde worden herroepen door de raad van bestuur.

Anderzijds mag elk lid van het dagelijks bestuur ten allen tijde zijn/haar mandaat beëindigen. Dit is mogelijk door het indienen van zijn/haar ontslag bij gewone brief bij de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur is bevoegd voor alle handelingen die dagdagelijks moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De gemachtigden oefenen hun bevoegdheden collegiaal uit.

Art. 35. De raad van bestuur stelt nieuwe huishoudelijke reglementen voor die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Begrotingen, rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mot] 2.2

Art. 36, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar moet door de raad van bestuur rekeningen van het voorgaande dienstjaar vastgelegd worden en moet de begroting voor het volgend dienstjaar opgemaakt worden.

Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Vrijwillige ontbinding en vereffening

Art. 37. De algemene vergadering kan slechts tot vrijwillige ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

Is geen twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Deze tweede algemene vergadering mag echter niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 38. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 39. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 40. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering gehouden te Nokere op 2 mei 2012.

SLOTBEPALINGEN

MOD 22

"

Luik B - Vervolg

I De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 2 mei 2012:

-Dhondt, Bert, Waregemsestraat 29, 9771 Nokere  Voorzitter

-Lenaerts, Suzan, Waregemsestraat 29, 9771 Nokere  Penningmeester

.. raly, Debbie, Adolf Baeyensstraat 84, 9040 Sint Amandsberg -- Bestuurslid

-Muylle, Dimitri, Winkelstraat 14, 9700 Oudenaarde -- Secretaris

De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 2015.

2.Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 2 mei 2012 tot 31 december 2012.

Aldus opgesteld te Nokere op 2 mei 2012, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde. .

Getekend:

Oprichter 1: Dhondt, Bert, Waregemsestraat 29, 9771 Nokere

Oprichter 2: Lenaerts, Suzan; Waregemsestraat 29, 9771 Nokere

Oprichter 3: Eraly, Debbie, Adolf Baeyensstraat 84, 9040 Sint-Amandsberg

Oprichter 4: Muylle, Dimitri, Winkelstraat 14, 9700 Oudenaarde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden ' aan het

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
HET VOEDSELBOS

Adresse
WAREGEMSESTRAAT 29 9771 NOKERE

Code postal : 9771
Localité : Nokere
Commune : KRUISHOUTEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande